Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne postoji aplikacija za androidtv.

Ovaj Move malo malo pa zakuca .. Ispadne sa wifi pa nece da se poveze dok se ne restartuje.. Moguce da je pokusao update pa zabrljao ..

Trenutno ne radi kablovska televizija,internet i fiksni telefon. Bivši Kopernikus. Svilajnac.

Taman da pustim seriju da gledam kad ono "šipak" 😭😭😭

Prilozi

• 20210430_233821.jpg
    20210430_233821.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 62
Probaj da ručno odradiš update. Kod mene se isto dešavalo do pre 2-3 nedelje. Nakon zadnjeg update-a radi kako treba.
A kako se to ručno radi update MOVE uređaja? Mislim znam za metodu kada se kabl za napajanje izvadi iz utičnice na par sekundi i vrati se ili ima i neka druga metoda?

Definitivno postoji neko favorizovanje Radijus Vektor korisnika, dal zbog broja istih ili u zbog lokacija gde je RV imao mrežu, iz nekog razloga su povlašćeni, činjenica je da jedini imaju mts ponudu, moguće da će oni ostati u mts jatu, a ostatak Supernove ide Telenoru ili nekom drugom.

Telenor će koristiti optiku kao što svi operateri koriste adsl preko telekomovog bakra. Neće Telenor preuzimati supernovine korisnike sem ako neko raskine ugovor ili mu istekne pa pređe u Telenor. Svi oni uviđaju da je mnogo bitno da imaju sve usluge pa zato šire poslovanje. I Sbb će početi sa mobilnom telefonijom kao i A1 sa televizijom. Oko svega će se oni dogovoriti osim da razmene kanale. Zašto bi dali arene i sportklubove za 4, 5e pi korisniku kad mogu da prodaju ove pakete po 10e!!!

Da sumiram supershit nakon prvih 6 meseci koriscenja. Tv ne gledam i ne koristim Move iako sam ga stavio na jedan tv samo za probu.Cesto prijavljuje offline mode ali kad se konektuje na net radi pristojno.
Internet.Optika 1000/100
Od prvih dana kad je merio preko 900 mbps Dl i preko 100 Ul,danas retko nabaci preko 500/90.Bude nekad i 600 ali nikako uvece.Sva merenja su ka mts ili ka moja supernova.
Svako vece posle 21 se primeti jako usporavanje neta,Viber na fonu kilavo radi a sve preko nekog od 3 dostupna wifi koji su mi na SN internetu.U tim trenucima DL/UL je i dalje do MTS i Moja Supernova dobar a cak su popravili i vezu sa SBB koja sada radi ok ALI ping i speedtest ka bilo kom Nemackom serveru je 1-2Mbps (npr Karlsruhe, bilo koji od ponudjenih).
Opet se vracam na zakljucak da optika radi koliko je setuju (2/3) a izlaz van supernova mreze ka zapadnoj evropi je slab i preopterecen.Nisam probao ka Aziji ni ka Americi ali ovo sto meni treba (Svajcarska i Nemacka) ne radi dobro,cak radi lose.Obican online stream radija staje malo malo.

Pre početka rada Telenora, Telekom mora da objedini ,sve svoje korisnike, i da ih grupise na jednu stranu, sa svim MTS usluguma.Jedino na taj način, će se jasno Telenoru, prepustiti,samo oni korisnici, koji se nalaze u suprotnom taboru, odnosno, nece se dozvoliti da neko od SN i MTS korisnika,predje u Telenor.
Pripajanje SN ka Telekomu,je doslo, tek nakon dozvole komisije za zastiti konkurencije, koja je dozvolila ugovor izmedju Telenora i Telekoma.
Telekom se do sada, ponasao neracionalno, bez jasne politike grupisanja svih svojih usluga,a jedini je u Zemlji i na balkanu koji pruza usluge preko:
-Bakra- Adsl i Vdsl.
-Ftth optike.
-Koaksijalne mreže.
-Satelita.MTS Sat.
-DVB-T mreže repetitora.MTS Antena.
-3G/4G mreže.

I pored svih ovih impresivnih mreža, i kupovine maltene svih preostalih provajdera,njima treba ugovor sa Telenorom.
Ja se samo nadam, da će pripajanje Supernove ka Telekomu, doneti vise pogodnosti korisnicima oba provajdera, nego sto je to bilo do sada.

Definitivno postoji neko favorizovanje Radijus Vektor korisnika, dal zbog broja istih ili u zbog lokacija gde je RV imao mrežu, iz nekog razloga su povlašćeni, činjenica je da jedini imaju mts ponudu, moguće da će oni ostati u mts jatu, a ostatak Supernove ide Telenoru ili nekom drugom.
Ne bih se složio.Ja sam na exRV.Dosta kasno sam dobio tu novu šemu,tačnije manje od mesec dana .Drugi su odavno imali tu noviju programsku šemu a nisu exRV

Ja sam stekao utisak ovde na forumu da niko osim exRV korisnika nema tu novu šemu, možda grešim, ali nisam čuo da je iko drugi ima.

Pre početka rada Telenora, Telekom mora da objedini ,sve svoje korisnike, i da ih grupise na jednu stranu, sa svim MTS usluguma.Jedino na taj način, će se jasno Telenoru, prepustiti,samo oni korisnici, koji se nalaze u suprotnom taboru, odnosno, nece se dozvoliti da neko od SN i MTS korisnika,predje u Telenor.
Pripajanje SN ka Telekomu,je doslo, tek nakon dozvole komisije za zastiti konkurencije, koja je dozvolila ugovor izmedju Telenora i Telekoma.
Telekom se do sada, ponasao neracionalno, bez jasne politike grupisanja svih svojih usluga,a jedini je u Zemlji i na balkanu koji pruza usluge preko:
-Bakra- Adsl i Vdsl.
-Ftth optike.
-Koaksijalne mreže.
-Satelita.MTS Sat.
-DVB-T mreže repetitora.MTS Antena.
-3G/4G mreže.

I pored svih ovih impresivnih mreža, i kupovine maltene svih preostalih provajdera,njima treba ugovor sa Telenorom.
Ja se samo nadam, da će pripajanje Supernove ka Telekomu, doneti vise pogodnosti korisnicima oba provajdera, nego sto je to bilo do sada.
Slažem se da Telekom mora da se sabere i organizuje korisnike i objedini ponudu. Međutim, uopšte mi nije jasno onda koja će biti ciljna grupa potencijalnih korisnika Telenora? Ok, Telekom Telenoru iznajmljuje optiku i najverovatnije predaje ponudu tv sadržaja... Po čemu će se ponuda Box optike razlikovati od Telenor paketa (mob+net+tv)? Zašto bi korisnici konkurencije prelazili u Telenor kada isto to imaju već u Box paketima Telekoma? Takođe ne verujem da će se ceo Telekom integrisati, zašto bi se pravio brend Supernova zbog tri godine postojanja?

Taj offline mode je izgleda zbog rutera. Ja sam prijavio i oni mi doneli modem i ruter i od tada se to više ne javlja. Da bi wifi radio dobro mora da se namesti slobodan kanal. Reklamirajte, žalite se. Kod mene sve radi super osim možda move boksa. Boks je brz. Interfejs je siromašan ali se preko daljinca lako kontroliše. Trenutno sam primetio da move boks ima problem da ponekad uveče zakuca. Desili se to možda 3, 4 puta tokom aprila. Inače nemam probleme sa natom iako jesam natovan. Captcha sam možda 2 do 3 puta kliktao ali je to bilo samo za pristupanje forumima(jednom baš za bench).

Slažem se da Telekom mora da se sabere i organizuje korisnike i objedini ponudu. Međutim, uopšte mi nije jasno onda koja će biti ciljna grupa potencijalnih korisnika Telenora? Ok, Telekom Telenoru iznajmljuje optiku i najverovatnije predaje ponudu tv sadržaja... Po čemu će se ponuda Box optike razlikovati od Telenor paketa (mob+net+tv)? Zašto bi korisnici konkurencije prelazili u Telenor kada isto to imaju već u Box paketima Telekoma? Takođe ne verujem da će se ceo Telekom integrisati, zašto bi se pravio brend Supernova zbog tri godine postojanja?
Postojanje tog SN imena, je bilo samo iz jednog jedinog razloga.
Da bi zadržali dobijene korisnike, kupovinom provajdera sirom zemlje, oni su pokusali da jasu na preuzetim kanalima SBB-a, i reklamirali su sebe, kao jedinog provajdera, sa svim kanalima, Arene+SK, i to je tada bilo , i Super i Novo.
Kada su dobili nogu u duxxxxe, e onda se krenulo u fazu: imeperija uzvraća udarac.
Ako se sećas, u jednom periodu, SBB je imao dogovor sa Telenorom ,takozvani Superset,u vezi pogodnosti onih SBB korisnika, koji imaju broj kod njih, tako da je Telenor tu informaciju, da tako kažem, sada prodao, ili unovčio.
Jedina korist ,Telenor Box paketa je , njihov broj, koji se nalazi kod SBB korisnika, i nista vise.

Poslednja izmena:
Međutim, uopšte mi nije jasno onda koja će biti ciljna grupa potencijalnih korisnika Telenora?
...
Zašto bi korisnici konkurencije prelazili u Telenor kada isto to imaju već u Box paketima Telekoma?
Zato što Telenor mobilna mreža radi 3x bolje od MTS-ove? Zato što korisnicima treba / više odgovaraju digitalni servisi koji se dobijaju "besplatno" uz Telenor postpaid pakete?
Još ako pored toga Telenor uspe da ugovori neke TV kanale koje nema MTS/Supernova i/ili budu koristili bolju TV/STB & multiscreen platformu (npr ako budu i delili neke Android STB-ove koji nisu "zaključani" kao MTS i Supernova uređaji) kontam da je sve to zajedno više nego dovoljan razlog da se uzme hipotetički "Telenor box". Dosta ljudi je nezadovoljno MTS-ovom Iris TV platformom.

Sve zavisi od toga koliko ozbiljno Telenor pristupi celoj priči, koliko su para spremni da ulože u startu.

Po čemu će se ponuda Box optike razlikovati od Telenor paketa (mob+net+tv)? Zašto bi korisnici konkurencije prelazili u Telenor kada isto to imaju već u Box paketima Telekoma?
Pa o ovome treba da brine sam Telenor, on rizikuje. Telenor može da ponudi neke dodatne tv kanale, bolju mobilnu tarifu u boks paketu. Čak su mislili i da imaju UM kanale. Telekom sa druge strane dobija 300000 novih korisnika na 10 godina koje možda ne bi mogao da privuče ili zadrži. Problem operatera je da zadrže korisnika posle ovih akcija od 6 i 12 meseci po 1 din.

U javnoj objavljenoj prepisci Telenor i Telekom predugovora, mogli su se pročitati termini, unistenje SBB-a, i tome slično.
Ako se u takvim dokumentima, pominju ovakvi termini, mozemo samo zamisliti, sta će se sve desavati u narednom periodu, i sta je stvarni cilj njihovog udruživanja.

Svakako očekujem ,da bar Telekom ,značajno podIgne nivo svojih usluga, i da SN i MTS korisnici, dobiju bolji Iris Tv, konačni Iris GO, i konačnu Smart app, jer tu debelo kasne.

Postojanje tog SN imena, je bilo samo iz jednog jedinog razloga.
Da bi zadržali dobijene korisnike, kupovinom provajdera sirom zemlje, oni su pokusali da jasu na preuzetim kanalima SBB-a, i reklamirali su sebe, kao jedinog provajdera, sa svim kanalima, Arene+SK, i to je tada bilo , i Super i Novo.
Kada su dobili nogu u duxxxxe, e onda se krenulo u fazu: imeperija uzvraća udarac.
Ako se sećas, u jednom periodu, SBB je imao dogovor sa Telenorom ,takozvani Superset,u vezi pogodnosti onih SBB korisnika, koji imaju broj kod njih, tako da je Telenor tu informaciju, da tako kažem, sada prodao, ili unovčio.
Jedina korist ,Telenor Box paketa je , njihov broj, koji se nalazi kod SBB korisnika, i nista vise.
Da, da, sećam se. Ja sam tad bio prezadovoljni korisnik RV, nije bilo načina da promenim provajdera, SBB mi je bio preskup za ono što je tad nudio, a i RV je još uvek imao njihove kanale. Dakle, sve na jednom mestu, kakav crni prelazak...
Aha, misliš da će pokupiti SBB korisnike Telenor? Pa upravo mi je to nelogično, već sada ljudi mogu na optiku da prelaze, ne treba im slična ponuda pod drugim imenom... A što se tv ponude tiče, ne znam šta bi Telenor to novo mogao da ponudi a da drugi nemaju, UM kanale im svakako dati neće, to jasno još kad se pojavio EON van mreže. I još: Supernova je po cenama vrlo konkurentna svima, tu se najviše dobija za formirane pakete... Moguće jedino da objedinjavanje usluga neće ići u korist trenutnim korisnicima SN, jer povoljnije nije moglo.

U javnoj objavljenoj prepisci Telenor i Telekom predugovora, mogli su se pročitati termini, unistenje SBB-a, i tome slično.
Ako se u takvim dokumentima, pominju ovakvi termini, mozemo samo zamisliti, sta će se sve desavati u narednom periodu, i sta je stvarni cilj njihovog udruživanja.

Svakako očekujem ,da bar Telekom ,značajno podIgne nivo svojih usluga, i da SN i MTS korisnici, dobiju bolji Iris Tv, konačni Iris GO, i konačnu Smart app, jer tu debelo kasne.
To "stavljanje tačke na poslovanje" je bilo u internom dokumentu Telekoma za upravni odbor. Ta njihova namera da oslabe Sbb je samo želja. Sbb može toj nameri da se odupre veoma lako. Normalno je da ako Telekom povećava tržišni udeo da nekom drugom mora da spadne. Sbb je izgubio deo tržišnog udela, ali im se nije nešto smanjio broj korisnika tako da ne vidim razlog za toliku frku koju su podigli.

Supernova je po cenama vrlo konkurentna svima,
Lol. Konkurentni su samo tamo gde im je jedina dostupna konkurencija DSL, pilićar WiFi i 3G/4G "kućni" internet. Pa da onda bude "vau čak 50 Mbps po ceni DSL 10 Mbps". Gde god postoji bilo koji drugi optički ili kablovski net nemaju šta da traže sa ovom trenutnom ponudom.
Ako se porede sa drugim optičkim paketima deluju poprilično skupo za to što bude na papiru a naročito kad se uzme i (ne)kvalitet usluge u praksi i večernji raspad brzine) : sam MTS nudi za slične pare em i mobilnu tarifu em kvalitetniji net sa drastično većim upload a tek poređenje sa Orion optičkim paketima (i starim a kamo li ovim sad paketima od 1. aprila) nema smisla.

Supernova sa optikom nudi u najboljem slučaju Orion nivo usluge (i to tamo gde sve radi sa daleko manje problema od prosečnog Supernova iskustva) i podrške (tj opasno konkurišu ZLOrion-u za krunu najgore službe podrške) a za to naplaćuju MTS nivo cene.

Auuuu brate.....jel vi uopšte gledate tv, koristite internet koji plaćate osim za tračarenja ko, šta kako, gde, kada, koliko....
Ovde svi postali advokati, ekonomisti, it stručnjaci, menadžeri, poslovni partneri, finansijski stručnjaci, vidovnjaci.....
Ova tema potpuno gubi smisao....briga me bre šta će da bude sa provajderima.
Što ne štrajkujete i izađete na ulice zbog prelaska Vipa u A1....
Aj ćao zdravo, smarate....lupajte mi minuse i banove baš me briga.
Ja rek'o......

To "stavljanje tačke na poslovanje" je bilo u internom dokumentu Telekoma za upravni odbor. Ta njihova namera da oslabe Sbb je samo želja. Sbb može toj nameri da se odupre veoma lako. Normalno je da ako Telekom povećava tržišni udeo da nekom drugom mora da spadne. Sbb je izgubio deo tržišnog udela, ali im se nije nešto smanjio broj korisnika tako da ne vidim razlog za toliku frku koju su podigli.
SBB debelo kasni.Zaostali su na raspaloj mreži, nemaju uslugu mobilne telefonije,cene su im visoke.Novak će se jos malo penzionisati, pa će i taj SK kanal, koji ih drži u životu ,presahnuti.
SN-u ,trebaju MTS boks paketi, kao i uvodjenje optike ,tamo gde je raspali kabl.Ne znam kakva je slika na SN boksovima, ali je na MTS-ovim, savrsena.

Ne znam kakva je na move boxu,ali preko skymaser stb-a je odlicna. Pojedini HD kanali imaju protok do 15Mb. Opet ja sam na bivsem RV. Imam i Eon SDMC box pa mogu da vidim razliku. Jedino sto je Eon app daleko bolja,a i sam box nije zatvoren,tj moze se na njga svasta nesto instalirati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno