Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nezvanično "sve ostaje isto", u neko dogledno vreme! Kao zadovoljni su kako se odvija sve sa Supernovom.
Najebaće dosta zaposlenih, neke će preuzeti MTS, neke neće.

Možda dobijemo po iris uređaj? Isto mišljenje imam da im se ne isplati dve platforme da održavaju.
Ne možeš da dobiješ iris uređaj na kablovskoj dvb-c infrastrukturi.
Iris je iptv uređaj koji nema veze sa kablovskom a svi mi ovde smo KABLOVSKI korisnici.
Nema šta tu da li im se isplati ili ne da održavaju dve platforme, jedostavno kalovska i iptv nemaju veze jedna sa drugom.....pa ne mogu da ukinu kablovsku...😄

Ne možeš da dobiješ iris uređaj na kablovskoj dvb-c infrastrukturi.
Iris je iptv uređaj koji nema veze sa kablovskom a svi mi ovde smo KABLOVSKI korisnici.
Nema šta tu da li im se isplati ili ne da održavaju dve platforme, jedostavno kalovska i iptv nemaju veze jedna sa drugom.....pa ne mogu da ukinu kablovsku...😄
Zar iris ne ide preko interneta, šta je tu problem onda? ☕🍺

Opet ti teras po svome, znamo da je cena ista bez obzira gledao 1 ili 201 kanal, covek je pitao da li negde u svetu postoji operater koji nudi soluciji odabira kanala i placanja samo tih odabranih kanala.. No nema veze, zavrsavam ovde da ne idemo vise u of...
Slazem se sa @bakarom... cena je ta koja jeste, a mi mozemo da brisemo....verovatno bi kod ovih nasih i skuplje doslo da se bira sta hocemo....

Ili jos jedno pojasnjenje sa primerom iz beogradkog gradskog prevoza kad putnik pita vozaca jel moze samo 1 stanica dzabe...
a vozac ce : placa se samo prevoz do prve stance, ostale su besplatne :)

Nekada sam sve razumeo kratko jasno, sada ama više ništa, kao pao sa marsa.
Kako da ti objasnim ono naj osnovnije kad ti sam nista ne razumeš.....
Brate, ti imaš kablovsku televiziju a ne internernet televiziju.
Move box je kablovski resiver koji dobija signal(sliku) isključivo preko dvb-c tjunera koji ima i sebi.....
internet priključak (lan) na move boxu služi iskljičivo samo za vraćanje programa (emisija) unazad i nizašta drugo...
Iris je isključivo internet box koji sliku dobija preko interneta (lan kabla).
Pa zar posle milion postova, stranica, još uvek ne znaš šta je šta?
Nije isto kablovska televizija i internet televizija i iz tog razloga ne mogu nikad da objedine platforme....mogu samo radnicima supernove da ponude da potpišu ugovor za mts ili da popuju otkaze i to je sve a to nas ne zanima...i prestanite više da lupate gluposti o tom ujedinjenju supernove i mts jer mi kao korisnici nećemo ništa dobiti ni izgubiti (možemo samo da izgubimo kanal caribrod a umesto njega da nam ubace kanal kokino brdo) već radnici mogu da popiju otkaze i to je to....

Kako da ti objasnim ono naj osnovnije kad ti sam nista ne razumeš.....
Brate, ti imaš kablovsku televiziju a ne internernet televiziju.
Move box je kablovski resiver koji dobija signal(sliku) isključivo preko dvb-c tjunera koji ima i sebi.....
internet priključak (lan) na move boxu služi iskljičivo samo za vraćanje programa (emisija) unazad i nizašta drugo...
Iris je isključivo internet box koji sliku dobija preko interneta (lan kabla).
Pa zar posle milion postova, stranica, još uvek ne znaš šta je šta?
Nije isto kablovska televizija i internet televizija i iz tog razloga ne mogu nikad da objedine platforme....mogu samo radnicima supernove da ponude da potpišu ugovor za mts ili da popuju otkaze i to je sve a to nas ne zanima...i prestanite više da lupate gluposti o tom ujedinjenju supernove i mts jer mi kao korisnici nećemo ništa dobiti ni izgubiti već radnici mogu da popiju otkaze i to je to....
A pre move uređaja bio je onaj bez koaksijalca koji je radio isključivo preko interneta samo lan kabl i ćao. Tako može i iris na net i ćao, isto kao i ovaj eon. Move box sam ja sam uzeo mogao sam i da ga ne uzmem i sve bi radilo preko interneta. E sad jedino ako iris radi isključivo na mts internetu onda je to druga stvar.

Na tom prvom move boxu Supernova aplikacija je mnogo bolja od iris aplikacija.

Iskreno da ti kažem ne znam kakva je iris aplikacija, ali pretpostavljam da će se nešto dešavati jer ako u nekom periodu daljem ne bude supernova paketi verovatno će biti taj iris prilagodiće i radi će kao taj prvi preko lan kabla, u svakom slučaju biće nekog dešavanja čim su napisali da obratimo pažnju na box pakete.

Prilozi

• Screenshot_20210505-165627_Chrome.jpg
    Screenshot_20210505-165627_Chrome.jpg
    185.5 KB · Pregleda: 63
A pre move uređaja bio je onaj bez koaksijalca koji je radio isključivo preko interneta samo lan kabl i ćao. Tako može i iris na net i ćao, isto kao i ovaj eon. Move box sam ja sam uzeo mogao sam i da ga ne uzmem i sve bi radilo preko interneta. E sad jedino ako iris radi isključivo na mts internetu onda je to druga stvar.
To je bio dodatni uređaj uz skymaster ili cam modul da bi mogao da vraćaš unazad kanale.
Danas, sutra ja više ne želim internet a hoću samo televiziju. Mts mora da mi obezbedi kablovski dvb-c resiver ili cam modul, ne može da mi da iris ili neki drugi internet box jer neću imati internet priključak, tako da opet kažem ne mogu da ukinu kablovsku ili da je objedine sa internet televizijom i da ti da neki internet box kao što je bio onaj stari pre moveboxa.
Izvinjavam se što smaram sa postovima ali samo pokušavam da objasnim razliku između dvb-c i iptv televizije i čemu šta služi i na koji princip radi (funkcioniše).....

Naravno da će biti BOX paketa, toliko sam pisao o njima.
Neće valjda da dozvole, da im Telenor pokupi SN-ovca, zato sto ovaj nema svoj mobilni broj u SN paketu, a pri tome Telenoru se daje zakup optike, da srusi SBB ,a ne Telekom.
Čim je komisija ,dala Telenoru zeleno svetlo, istog časa su ovi objavili nacrt ugovora o pripajanju.
Toliko je očigledno, da Telekom grupise sve svoje korisnike na jednu stranu, ostavljajući onu drugu za Telenor.
Sada će Telekom, postati jedini provajder u ovom delu Evrope, koji nudi distribucuju usluga preko: satelita,optike, koaksa,bakra, i Dvb-T ;3G/4G mreže.

Poslednja izmena:
Biće kao sad samo ko želi vraćanje unazad dobije iris i ćao to će biti fazon. Ko ne želi net neće imati. Jer neće dve platforme držati, ne mogu ni sad da ih srede, a kamoli dve različite, da održavaju boli ih uvo baš. Evo živi bili... Kanali mts i ovde isti.

Mnogo je bolja kombinacija, Coax TV+ Iris, nego samo Iris kod MTS-a.Ko ima SN optiku, njemu će biti veći izbor usluga, nego ko ima MTS optiku.Ne znam ,zasto neki kukaju, kako se nevoljno vraćaju MTS-u?
Koji je broj HD kanala , koji imaju vraćanje unazad kod SN.Kod MTS-a je to jako slabo, mali broj kanala ima vraćanje unazad, i to im je veliki ,ogroman minus,bar za sada.

Ne znam koliki je tačan broj kanala koji mogu da se vrate unazad na supernovi, ali mogu ti reći da je veliki broj u pitanju.
Uglavnom su omogućili svim "jačim" kanalima vraćanje unazad.... .naravno nema na krš kanalima tipa tv pančevo, tv dunav, tv bujanovac, itd.....
Ja sam zadovoljan izborom kanala za vraćanje.....

Ok, za iris je neophodna fiksna linija. Šta je sa nama koji je nemamo? Da li mts ima neki uređaj koji je po fori "MOVE" ili mi ne gine uvođenje fiksne linije?

Ne znam koliki je tačan broj kanala koji mogu da se vrate unazad na supernovi, ali mogu ti reći da je veliki broj u pitanju.
Uglavnom su omogućili svim "jačim" kanalima vraćanje unazad.... .naravno nema na krš kanalima tipa tv pančevo, tv dunav, tv bujanovac, itd.....
Ja sam zadovoljan izborom kanala za vraćanje.....
Kako stoje stvari sa HD dokumentarcima, to gledam najvise?History 1&2,Discovery, BBC Earth, DTX i ostali?

"Fiksne linije" vise niko ziv ne uvodi, ako se i nudi ta usluga to je IP telefonija.

I nece se ici na manji broj kanala kada vec imaju kupljene licence za sve sto nudi supernova, oni vrse pripajanje, telekom je i onako vlasnik obe firme.

Za provajdera je jeftinije implementirati IPTV nego DTV kroz coax, samo sto je za korisnike to losije jer provajder ima bolju kontrolu usluge i moze bolje da ogranici.

Supernova ima hibrid DTV i IPTV, verujem da ce vremenom sve da predje na IPTV jer je to bolje i jeftinije za firmu.

"Fiksne linije" vise niko ziv ne uvodi, ako se i nudi ta usluga to je IP telefonija.

I nece se ici na manji broj kanala kada vec imaju kupljene licence za sve sto nudi supernova, oni vrse pripajanje, telekom je i onako vlasnik obe firme.

Za provajdera je jeftinije implementirati IP TV nego DTV kroz coax
Da, na to sam i mislio, nego na sajtu mts piše da je za iris neophodno posedovati mts fiksnu liniju, pa i ja napisah tako 🙂

Za provajdera je jeftinije implementirati IPTV nego DTV kroz coax, samo sto je za korisnike to losije jer provajder ima bolju kontrolu usluge i moze bolje da ogranici.

Supernova ima hibrid DTV i IPTV, verujem da ce vremenom sve da predje na IPTV jer je to bolje za firmu.
Ja gledam fiksni da odjavim, a ne da još uvodim.

Da, na to sam i mislio, nego na sajtu mts piše da je za iris neophodno posedovati mts fiksnu liniju, pa i ja napisah tako 🙂
Ja verujem da je za iris potreban samo internet a ne fiksna linija,
tako da oni uvek iris mogu da prekrste u "m-iris" i da vise ne treba telefon :)

Ja verujem da je za iris potreban samo internet a ne fiksna linija,
tako da oni uvek iris mogu da prekrste u "m-iris" i da vise ne treba telefon :)
Bilo bi lepo od njih, realno fiksni mi ne treba bilo IP telefonija ili ne 🙂 za sada piše ovako

Prilozi

• Screenshot_20210505_181456.jpg
    Screenshot_20210505_181456.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 60
A Telenor kad počne da nudi svoje usluge on će isto usloviti da moraš uvesti fiksnu da bi imao optički internet? SN je uspela upravo iz tog razloga, tv i internet su dosta traženiji sadržaji, a ta kombinacija je jeftinija od bilo koje sa fiksnom u mts boksu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno