Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekako nam je promakla informacija da je komisija za zaštitu konkurencije odobrila saradnju Telenora i Telekoma Srbije:

Bez namere da pokrećem neki rat na forumu, interesuju me iskustva forumaša koji su koristili i SBB I Supernovu.
Ističe mi početkom avgusta dvogodišnji ugovor kod SBB-a, trenutno koristim Eon Full Duo paket.
Meni je u suštini svejedno šta ću da koristim, bitan mi je relativno brz net i stabilnost, tv me ne interesuje previše.
Supruga voli ove domaće serije koje se sad snimaju u velikom obimu i stalno mi govori da na Superstaru imaju premijere nekoliko nedelja pre nego što ih možemo pogledati preko SBB-a...
Gledao sam uporediv paket SBB-ovom Eon Full Duo i naizgled Supernova (paket Super Par Plus Move) u svemu nudi bolju ponudu:
  • niža cena (6 meseci dinar, potom 3400 din vs 3600 din)
  • brži net (200 Mbita vs 150 Mbita)
  • više HD kanala (100 vs 65)
  • HBO paket na SN vs ništa na SBB-u

Ovako izgleda da je izbor jednostavan, al interesuje me ima li nekih skrivenih mana (brzina, pouzdanost, skriveni troškovi, kvalitet MOVE platforme nasuprot EON-u, kakve su im mobilne aplikacije...)
Ja sam na SBB, upravo mi je istekla UO na eon full duo paketu, a roditelji su mi na Supernovi. Takođe, Supernova mi je ušla sa optikom u ulaz.
Što se tiče kvaliteta usluge, profesionalnosti i svega ostalog sve je na strani SBB. Problem kod SBB je što za obnovu UO nude samo nešto simbolično dok za prelazak kod Supernove nude mi 12 meseci po 1 dinar. I sad sam u dilemi. Bolji kvalitet ili popust od skoro 41000 din

Ma 1 din. na 24 meseca da daju najbolje je. I tako menjati operatere i uvek 1 din. 12 ili 24 meseca i posle se pitamo što ne radi. Pa oprema košta, serveri koštaju, radnici koštaju. Dobro onda i rade kako treba.
Ma kakvi 24meseca.Važno da se novim daje više nego vernim korisnicima.Sve u svemu za moje pare biram gde više dobijam.Čak ako to znači svake dve godine kod drugog.Dok je bio RV nisam o tome razmišljao
Post automatically merged:

Pa ako im ne odgovara nemoj da daju za dinar, ti ako voliš plaćaj, ne osudjuj druge koji bi da uštede 300-400 evra za godinu dana. Nisu to bas male pare.
Baš tako

Svi lepo predjite u Supernovu i njihovi ste, Svi ovi popusti su da bi pridobili klijente.
Posle toga, nema vise popusta, nema akcija ,nema dinar. Zivi bili pa videli,
Sve je ovo biznis i politika. Kad jednom shvatite, bice kasno

To važi ,za svakog operatera.Niko nije izuzet.To se zove ,borba za lenjost.Od 1000 upecanih, mozda 10% ,ne bude lenjo, da menja provajdera.Zato je bitno,da se borite, da u vasem ulazu, bude sto vise provajdera,pa onda ide ringispil, vožnja za dinar, i tako sve u krug:)

To važi ,za svakog operatera.Niko nije izuzet.To se zove ,borba za lenjost.Od 1000 upecanih, mozda 10% ,ne bude lenjo, da menja provajdera.Zato je bitno,da se borite, da u vasem ulazu, bude sto vise provajdera,pa onda ide ringispil, vožnja za dinar, i tako sve u krug:)
A šta mislite zbog čega onda internet ne radi ili slabe brzine. Ja lično mislim da to nije slučajnost. 🧑‍💻

Ja sam na SBB, upravo mi je istekla UO na eon full duo paketu, a roditelji su mi na Supernovi. Takođe, Supernova mi je ušla sa optikom u ulaz.
Što se tiče kvaliteta usluge, profesionalnosti i svega ostalog sve je na strani SBB. Problem kod SBB je što za obnovu UO nude samo nešto simbolično dok za prelazak kod Supernove nude mi 12 meseci po 1 dinar. I sad sam u dilemi. Bolji kvalitet ili popust od skoro 41000 din
Sta je po tebi bolji kvalitet?
Ako je sadrzaj kanala koje imaju u ponudi pa su ti UM exluzivni kanali pod moranje onda ostani kod sbb.
Ako ne verujes da je optika i kod SN dobra (odlicna), ti ostani kod sbb.
Ako ti nije problem da platis 41krsd vise nego sto moras (trebas, do sada sto si placao) pa ti ostani kod sbb.

Koliko citam ovde na forumu optika kod SN je dobra.
Problem je sto net nat-uju (treba proveriti i u ugovoru sta pise ili traziti da pise, sta je sa nat-om i velikim paketima, najvecem, sta god).
Optika kod SN nudi CAM podrsku za gledanje tv na svom tv preko daljinca od televizora a moze i stb i move uredjaj sa vracanjem unazad da se koristi.
Optika stabilnija i bolja od svega.
Na SN sa "eon van mreze" se moze gledati i SBB kome je bas potrebno da gleda UM ponudu koje ima samo kod sbb...

Ja bi presao na SN optiku (OPTKU naglasavam), ustedeo dosta para, doplatio za fiksnu ip ako je potrebno i ako je bas bas potrebno doplatio za eon van mreze i opet ostane para, pa posle 2g rotacija na 2. ili 3. operatera... ;)

@Zeha
To ću i ja najverovatnije da uradim samo da proverim iskustva ljudi koji su na Supernovi u mom kraju.
Uporedio sam SBB optiku koju sam koristio i kabl Supernove koju koriste moji roditelji i tu je kvalitet na strani SBB (na kablu Supernove često se dešavaju prekidi, nat.. ).
A kako radi optika kod Supernove još ne znam, zato sam na ovoj temi.

Dobri su ovi saveti da se ne prodajete...
sta je to 41 000din? sica :D

Zato se i pohadjaju, silne marketinske skole.
Napravis famu, oko raspale mreze,posolis to najskupljim uslugama, i napravio si kvalitet.
Iskreno, prelazak na optiku je iskorak, u svakom pogledu.Prelazak sa coax-a,na coax, ili jos gore, sa optike na coax,i to ako ti na Sbb-u sve radi dobro, bila bi to , neka vrsta rizika.
SN ima nasledjenu ,takozvanu svetleću EDB optiku, koja nije toliko pouzdana, kao ona uzemljena.Ne znam, kakvu su optiku uvodili ,po preuzimanju provajdera.

Poslednja izmena:
Ja bi presao na SN optiku (OPTKU naglasavam), ustedeo dosta para, doplatio za fiksnu ip ako je potrebno i ako je bas bas potrebno doplatio za eon van mreze i opet ostane para, pa posle 2g rotacija na 2. ili 3. operatera... ;)
Ja ću najverovatnije sličnu kombinaciju samo MTS Optika (SN i SBB kod mene nemaju optiku i ne zna se kada će je uvoditi) i najverovatnije EON van mreže ili običan EON. Pošto živim sa majkom ona ne želi više SN. Na nju se vodio ugovor (UO istekla odavno).

A moze i mts opticki net (tu nema promasaja), SN tv radi CAM jer ja tako najvise volim da gledam tv i "eon van mreze" pa se ima sve, cak i "vracanje kanala" na eonu (valjda, ne znam jer ne koristim pa nagadjam)

Da li moze da se raskida ugovor sad prilikom ovog spajanja supernove i mts-a?

Da li da zamenim ovaj ZTE f680 za koji nema user i pass, sa netis wf2780. Da li je ovaj netis bolji ima 4 spoljne antene

Sta je po tebi bolji kvalitet?
Ako je sadrzaj kanala koje imaju u ponudi pa su ti UM exluzivni kanali pod moranje onda ostani kod sbb.
Ako ne verujes da je optika i kod SN dobra (odlicna), ti ostani kod sbb.
Ako ti nije problem da platis 41krsd vise nego sto moras (trebas, do sada sto si placao) pa ti ostani kod sbb.

Koliko citam ovde na forumu optika kod SN je dobra.
Problem je sto net nat-uju (treba proveriti i u ugovoru sta pise ili traziti da pise, sta je sa nat-om i velikim paketima, najvecem, sta god).
Optika kod SN nudi CAM podrsku za gledanje tv na svom tv preko daljinca od televizora a moze i stb i move uredjaj sa vracanjem unazad da se koristi.
Optika stabilnija i bolja od svega.
Na SN sa "eon van mreze" se moze gledati i SBB kome je bas potrebno da gleda UM ponudu koje ima samo kod sbb...

+1
Mog operatera je kupila supernova,I za sada za ovih par meseci veoma dobro se pokazala.Ima dosta kvalitetnih Kanala,mada tv vise gleda gospodja I klinci.Imam srednji duo paket 250/20,I dobio sam free godinu Dana net .I za sada sve sljaka ok.Naravno govorim o svom iskustva ,jedina zamerka na ovaj njihov ,move risiver,zna cesto da zaglupavi ,pa restart jedino resenje.I da imaju I kvalitetnu android aplikacija.Korisnicki servis izuzetno ljubazan ,ali ekipe koje izlaze na teren ,I resavaju probleme, nula.Da li zbog manjka ljudi Ili kvalitetnu kadrova desilo mi se jednom da 5 Dana budem bez tv a.Istina u pocetku kada su bas namestili move .

Biće zanimljivo ovo spajanje, ako se tehnički objedine SN i MTS ponude.Ko ima mogućnost za oba provajdera, možda bi mogao da poveže različite usluge.

Poslednja izmena:
Od juče mi je korišćenje interneta postalo nepodnošljivo, sve zbog njihovog NAT-a, svaki drugi sajt izbacuje captcha polje... Restart modema nije pomogao, zakucana IP adresa izgleda... Probaću na duže da ga isključim, ako ne pomogne žaliću se prvo podršci, a potom RATEL-u, pošto ovo nikako nije usluga po ugovoru, pola stvari mi ne učitava, pola mi ne otvara odmah, već klikćem ko budala brodove i bicikle...

njaaaaa.jpg

zvao da pitam reko sto mi ne bi povecali brzinu na 80 kad su vec digli cenu mimo ugovora : odgvara mi "ne ide to tako" :D

Ajde malo da pohvalim Supernovo.
Posle vise godina koriscenja mts adsl-a, pa Vdsl-s pozdravih se sa njima.Godinama placam fixni koji ne koristim. Odjavix sve usluge a za tu razliku u ceni uzeh O1 sa telefonom RN9. Kod SN sam uzeo net 100/10 i evo vec 15 dana radi lepo,da ne ureknem. U pitanju je bivsi RV. Na slici je merena brzina preko Wifi-a na 2.4 i 5Ghz telefonom RN9. U trenutku merenja nakacena su bila na mrezu jos dva telefona kao i Eon SDMC box.IMG_20210429_190946.jpg

Ajde malo da pohvalim Supernovo.
Posle vise godina koriscenja mts adsl-a, pa Vdsl-s pozdravih se sa njima.Godinama placam fixni koji ne koristim. Odjavix sve usluge a za tu razliku u ceni uzeh O1 sa telefonom RN9. Kod SN sam uzeo net 100/10 i evo vec 15 dana radi lepo,da ne ureknem. U pitanju je bivsi RV. Na slici je merena brzina preko Wifi-a na 2.4 i 5Ghz telefonom RN9. U trenutku merenja nakacena su bila na mrezu jos dva telefona kao i Eon SDMC box.Pogledajte prilog 305202
Nije lose,samo mislim je brzina na 2.4 mala.Proveri u podešavanjima možda da prebaciš sa 20 na 40 ili obratno ,i videti da li je dobar kanal.Po meni blizu 80 mbps na 2.4 bi trebao da dobiješ ako meriš pored rutera.

Zna li neko,zašto epg ne radi na move boxu?Tačnije radi kad hoće i koliko hoće.Većinom ne radi i samo vrti supernovu učitavanje i samo na dugme radio/TV se Vraca u normalan rad.

Nije lose,samo mislim je brzina na 2.4 mala.Proveri u podešavanjima možda da prebaciš sa 20 na 40 ili obratno ,i videti da li je dobar kanal.Po meni blizu 80 mbps na 2.4 bi trebao da dobiješ ako meriš pored rutera.
Radi na 20Mhz jer mi je 40Mhz rezervisano za 5 Ghz mrezu posto je Xiaomi vidi samo tu(i telefoni i Mibox 3)

I na kraju... Istekao mi ugovor... Cova iz kablovske terenac me ubesjuje da mogu odem i prijavim na nekog drugog i dobijem popust, na zenu recimo... Bez obzira sto je ista adresa, kaze idi i trazi, nemoj da te zavrcu da ne moze bla bla.... Sta mislite moz il ne? Inace i stan pola pola po ugovoru, sta sad ako ne pricam sa zenom ili sta god, imamo pravo valjda odvojeno uzimamo kablovsku😅

I na kraju... Istekao mi ugovor... Cova iz kablovske terenac me ubesjuje da mogu odem i prijavim na nekog drugog i dobijem popust, na zenu recimo... Bez obzira sto je ista adresa, kaze idi i trazi, nemoj da te zavrcu da ne moze bla bla.... Sta mislite moz il ne? Inace i stan pola pola po ugovoru, sta sad ako ne pricam sa zenom ili sta god, imamo pravo valjda odvojeno uzimamo kablovsku😅
Bože svaška, pa ko može da te natera da pričaš sa rođenom ženom! ;) :ROFLMAO:

Tako se i na mog zeta još uvek vodi ugovor za Supernova kablovsku paket super par ali nešto stalno zeza i loša instalacija, zvali ih iz Supernove kao da ih gratis prebace na Supernova optiku ali ne daju ni dana gratis!
Ode sestra i kao novi korisnik uzme optički paket i dobije 12m za 1 dinar...

Ajde sad drugari pomažite. Uzeo sam android TV Box pre 2 dana (X96 Mate Plus), klasičan software na njemu kao za Android TV. Aplikacija "TV po tvom" ne postoji u njegovoj prodavnici, ali sam našao na netu i instalirao standardnu za mobilne uređaje. Radi sve ali je grafika menija katastrofa. Može li neko da postavi link odakle mogu da skinem aplikaciju za Smart Android TV ili ako neko ima instalaciju da mi pošalje na mail ili postavi ovde. Hvala
P.S. Nisam siguran da li uopšte postoji takva ili samo za Samsung i LG televizore

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno