I ne nisi tada morao da potpises novi ugovor ako si imao vazeci,
Nije tačno, donesu novi ugovor. Ljudima su poturali nove ugovore kad su se tek stvorili u aprilu 2019., čak i ako tim ljudima ugovori traju samo par meseci. Ne zaboravi da su i tebe ucenjivali sa ugovorima i "digitalizacijom", i da si stalno pričao kako "na tvojim Ledinama" sve radi, i imaš analogne i digitalne, kad sam ja rekao da su digitalizovali "moj deo" Ledina, pa se posle ispostavilo da je i tebi presušila česma i da si uzeo UO24 i da su ti ugasili analogiju.
Ja stvarno ne znam što vam je teško da potpišete novi ugovor na 2 godine.
Zato što taj ugovor obavezuje uvek korisnika a nikad operatora, osim ako neko neće da se maltretira sa njima i sa pravnim sistemom. Ugovor na 2 godine je besmislen osim nekih posebnih popusta i pogodnosti. Operator uvek može da ima degradaciju kvaliteta usluge kod tebe, i sa ugovornom obavezom ti nisi više u pregovaračkoj poziciji da isti to reši odmah ili da možeš preći negde. Takođe si zaključan na zamrznutu ponudu.
Ja kad bih mogao potpisao bi na 10 godina, što da ne šta fali.
Ok, budi onda na DOCSIS 2.0 paketima sa 1 Mbps upload-a kakvi su bili pre 10 godina kod Vektora i KTI.
Ugovorna obaveza vezuje korisnika i ukida mu pregovaračku moć, i usled toga se ne treba potpisivati nepotrebno.
Na temu ove digitalizacije, moram da dodam samo sledeće: potpisivanje nove ugovorne obaveze za
"privilegiju" da se korisniku iznajmi na korišćenje oprema
NEOPHODNA za korišćenje servisa koji korisnik plaća je potpuno sumanuta kreacija kartelskog biznisa provajdinga. Operator je jednostrano odlučio da sada nema više analogne kanale u ponudi i/ili da zaključa DVB-C mux. Ok, super, oni menjaju - oni daju STB-ove. Osim što to ne bude tako, nego korisnik mora da "plati" (novom ugovornom obavezom i zagarantovanim prihodima) privilegiju da može da nastavi korišćenje usluga.
Interesantno je i kako digitalizuju već digitalizovana mesta tako što zamene STB, kao što su radili kad su ukinuli Vektorov "Horizont" i počeli da uvaljuju SkyMaster DVB-C risiver a kasnije i dodatno onaj OTT uređaj za vraćanje pre nego što su ga brendirali "Move" i izmislili hybrid STB. I tim korisnicima u prelaznom periodu su obnavljali ugovorne obaveze, i ako su im oteli Horizont i dali Skymaster, jer eto - moralo je.
Najinteresantnije je kako su ugasili televiziju odnosno enkriptovali kanale korisnicima sa postojećom ugovornom obavezom a onda im tražili da potpišu novu ili im poturali među papirima i aneks ugovora, kako bi mogli da gledaju uslugu za koju su pod ugovornom obavezom.
Samim time ta ugovorna obaveza ne znači puno, i samim time se treba izbegavati.