Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vidi se najbolje jer nemam bolji ugao za slikanje, a i bužirani su kablovi. Inače odavno imamo kablovsku još od Kopernikusa, ali ovaj ormarić je sad nov. Vidim da ovaj potpisani GMB automatik radi i optiku, tako da ima nade.

Pogledajte prilog 296512

Nije to optika tj. nije GPON mreža do kuće (FTTH).
I kod mene u mestu sam viđao par takvih ormarića na Kopernikus Coax mreži, ali oni verovatno služe samo da se da se iz optičkog kabla proslede TV i internet u Coax mrežu do korisnika! :(
Kada vidiš ovakve kutijice kao na slici kojoj sam sada postavio onda znaj da je to sigurno optika!

Prilozi

• Supernova.jpg
    Supernova.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Kod mene na selu su se pojavili takvi nosači i kolutovi optickog kabla ali bez kutijice.
Na EPS banderama na kojima već visi Orion optički kabl. ZLOrion ne koristi nikakve nosače ;)

Čekaj druže, pa pratio si kod mene. Prvo su postavili te koturove kabla sa tim nosačom a nakon 2 meseca je posebna firma postavila te kutije. I opet nakon toga se čekalo mesec dana da krenu ovi promoteri po selu pa tek onda uvođenje usluge. :d

Beži tamo i pusti me još malo da živim u lažnoj nadi da će to ipak na kraju da bude Telekom optika i Box ponuda :D :D

Sa ZLOrion na Supernovu nećem prelaziti sigurno.

Pricamo vec mesecima da kroz svako zabito selo provlace optiku, a kako mozemo da vidimo po vestima telekom planira opticku infrastruktura da daje u zakup, telenor je prvi kandidat...sve je to povezano.

Planovi se u Srbiji menjaju svakih 2 meseca. U NS je Informatika kao pokrila ceo NS optičkom mrežom i planirali to da iznajmljuju provajderima pa ništa od te priče na kraju nego opet Telekom i drugari kopaju po gradu i stavljaju svoje.

Baš sam hteo da pomenem NS i da pitam sta je sa tom mrežom jer znam da je bilo priče da će da pokriju grad i da iznajmljuju. Ako svi opet kopaju tu je već kriv grad koji je to dozvolio. Svakako opet ima veze sa politikom.

kako god, opasali su nas optickim kablovima :)
samo da cene ne podizu.

Ja sam zvao call centar i tražio 12 meseci po 1 dinar kao novi korisnik, Beograd, Palilula ali su mi rekli za nove korisnike daju 6 meseci.
U pitanju je tek završena zgrada a osim supernove i SBB pruža uslugu.

Jel ima još neki način da probam da dobijem 12 meseci jer ako ostane ponuda na 6 meseci izabraću SBB?

Poslednja izmena:
Napises im da imas u ulazu i sbb i ako ne daju 12m ti ides kod sbb i uzimas sbb-ovu uslugu (dal' i sbb daje 6m po 1din, pa navedi i to...), pa ako ti je svejedno ti onda izaberi povoljnije sto dobijes od ponude...

Sad im napisi email.

Ne znam. Ali ako neko iz supernnove čita sve ovo, hvala mu. Ne radi mi od 16. decembra pristup Rockstaru, nekoliko žalbi od tada, da bi danas proradilo:)

I mene su isto prebacili na NAT upravo tih dana, i od tada imam probleme sa PS4; ne radi mi remote play van kuce, problemi sa multiplayer igrama koje nemaju dedicated servere... Zvao sam ih vec jedno 5-6 puta, a operateri stalno pominju staticku IP adresu, uopste ne znaju razliku izmedju javna i staticka. A pakete mi navode kao "350 megapiksela download"..

• Like
Reagovanja: M J
Inace, kako kod Supernove ide za raskid ugovora, mora da se plate meseci koji su na pocetku dobijeni gratis (za 1 dinar)? Ili traze placanje svih preostalih do isteka ugovora?

Ili prva ili druga varijanta, koja je povoljnija za tebe.

Potrebna šifra za ruter ZTE f680, da li može da se dođe do šifre putem telneta

Evo mog iskustva sa prevremenim raskidom zbog preseljenja, pa sam na kraju nekako izbegao to da platim. Ali se u principu drže ovoga:

"U slučaju raskida Ugovora pre isteka minimalnog perioda korišćenja, Korisnik koji je fizičko lice, se obavezuje da Vlasniku KDS-a isplati celokupan iznos koji odgovara zbiru svih preostalih mesečnih pretplata, počev od dana raskida Ugovora, do isteka ugovorenog minimalnog perioda korišćenja izabranih usluga, ili razliku između pune cene usluge i popusta/pogodnosti koje su ostvarene kroz ugovornu obavezu, po izboru Korisnika, a u roku naznačenom na računu (naknada štete)."

Zbog pristanka na ugovornu obavezu od 24 meseca, Vi ste oslobođeni plaćanja priključne takse za servis digitalne kablovske televizije (9900 RSD), kao i priključne takse za naš Internet servis (4900 RSD). Prevremeni raskid Ugovora podrazumeva plaćanje pomenutih priključnih taksi, kao i korišćenje paketa SUPER PAR PLUS i dodatne usluge TV PO TVOM po njihovim punim cenama, tj. bez popusta koji važe za korisnike sa ugovornom obavezom od 24 meseca."

Ne, moraju oni pristupiti. Ne dozvoljavaju da korisnici sami čeprkaju po tom ruteru.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Velika glupost...ne mogu bez njih da isključi wireless, a opet kad mi treba, opet njih da zovem da mi tek sutra uključe....za sada ovo je jedina moja zamerka na njihove usluge......neka ga flešuju da ima administratorsku šifru koju nek čuvaju za sebe ali i da ima korisničku šifru za sitna podešavanja

Evo mog iskustva sa prevremenim raskidom zbog preseljenja, pa sam na kraju nekako izbegao to da platim. Ali se u principu drže ovoga:

"U slučaju raskida Ugovora pre isteka minimalnog perioda korišćenja, Korisnik koji je fizičko lice, se obavezuje da Vlasniku KDS-a isplati celokupan iznos koji odgovara zbiru svih preostalih mesečnih pretplata, počev od dana raskida Ugovora, do isteka ugovorenog minimalnog perioda korišćenja izabranih usluga, ili razliku između pune cene usluge i popusta/pogodnosti koje su ostvarene kroz ugovornu obavezu, po izboru Korisnika, a u roku naznačenom na računu (naknada štete)."

Zbog pristanka na ugovornu obavezu od 24 meseca, Vi ste oslobođeni plaćanja priključne takse za servis digitalne kablovske televizije (9900 RSD), kao i priključne takse za naš Internet servis (4900 RSD). Prevremeni raskid Ugovora podrazumeva plaćanje pomenutih priključnih taksi, kao i korišćenje paketa SUPER PAR PLUS i dodatne usluge TV PO TVOM po njihovim punim cenama, tj. bez popusta koji važe za korisnike sa ugovornom obavezom od 24 meseca."

Hvala Neco i Mr_Cojko, tako sam i mislio. Mada ne bi smeli da mi naplate taksu za prikljucenje posto sam vec bio njihov (tj. Radijus Vektor) korisnik...

Danas uzeh supernovu, samo internet. Trazio optiku a oni nemaju uslova za zgradu ali to nisu ni rekli vec namestili preko kabla sa kablovske.
Kazu bice isto max brzin do 100mbps.

Ruter nema internet, wifi radi ali nema interneta, kao proradice za 15min, naravno da nije, proslo je vec tri sata, operaterka kaze da ce USKORO srediti ali nema interneta. Sad citam na drugim forumima da neki korisnici nemaju net po 3 dana od uvodjenja.

Kakva sprdnja od firme, vec se kajem :D

Ruter nema internet, wifi radi ali nema interneta, kao proradice za 15min, naravno da nije, proslo je vec tri sata, operaterka kaze da ce USKORO srediti ali nema interneta. Sad citam na drugim forumima da neki korisnici nemaju net po 3 dana od uvodjenja.

U Četvrtak bili da uvedu, danas došla druga ekipa - sve prevezala i tek danas pušten internet. Navodno: podizvođač je aljkavo uradio posao. :S:

U pitanju je Borča, infrastruktura iz 1960-ih a naseljenost u odnosu na tada je 2000%.
Posle godina mučenja i ulaganja nekog poverenja u mts, ovo je preporod.

Ping 6ms, DL skoro 80, UL skoro 8.
+ 2 TVa rade bez ikakvog seckanja.

Danas uzeh supernovu, samo internet. Trazio optiku a oni nemaju uslova za zgradu ali to nisu ni rekli vec namestili preko kabla sa kablovske.
Kazu bice isto max brzin do 100mbps.

Kakva sprdnja od firme, vec se kajem :D
Koji ruter si dobio? Jel dual band (2.4 Ghz, 5Ghz). Pitam jer me smaraju da uzmem net kod njih, a za sada imam samo njihovu kablovsku. Lako bi se odlucio da nude optiku, ovako isto kao u tvom slucaju samo coax. Ko je na optici valjda dobija ZTE f680? A coax?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Poslednja izmena:
I mene su isto prebacili na NAT upravo tih dana, i od tada imam probleme sa PS4; ne radi mi remote play van kuce, problemi sa multiplayer igrama koje nemaju dedicated servere... Zvao sam ih vec jedno 5-6 puta, a operateri stalno pominju staticku IP adresu, uopste ne znaju razliku izmedju javna i staticka. A pakete mi navode kao "350 megapiksela download"..

Ovo su ti oni rekli?
Bas ovako "350 megaPIKSELA download"?

Pozdrav svima. Zna li neko da li je tehnički izvodljivo da kada se prenese fiksni telefon/broj iz Telekoma u Supernovu, na tu novu instalaciju fiksnog da radi adsl?

haha, alhemija u najavi :)

mogu samo da zamislim, kakva pitanja dobijaju u CC

Biće aktivna nova preko supernove na istom broju. Imam statičku ip adresu na ADSL-u preko postanet-a gde mi je ugovor još 2 meseca a isto toliko još radim od kuće za šta mi je i neophodna a ovi me zeznuli sa ranijom montažom pa im ne bih uplaćivao statičku kad već ovaj adsl moram da plaćam još 2 meseca.

Danas sam preko chata u messengeru podneo zahtev za HBO GO. Aktivacioni mail mi je stigao u roku od par sati.

Viđao sam da se članovi žale, ali što se mene tiče bili su viši nego ekspeditivni.

Biće aktivna nova preko supernove na istom broju. Imam statičku ip adresu na ADSL-u preko postanet-a gde mi je ugovor još 2 meseca a isto toliko još radim od kuće za šta mi je i neophodna a ovi me zeznuli sa ranijom montažom pa im ne bih uplaćivao statičku kad već ovaj adsl moram da plaćam još 2 meseca.
Ali skroz je druga tehnologija. ADSL ide preko fiksne telefonske linije, a u Supernovi sve usluge idu preko koaksijala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno