Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@yaSSar.....kod mene na ott boxu jutros proradilo....isto tako i na mobilnoj aplikaciji radi normanlo.......restartuj box (isključi iz struje).....a što se tiče mobilne aplikacije probaj da obrišeš pdatke aplikacije ili deinstaliraj pa instaliraj ponovo aplikaciju.....ništa se nije promenilo, ništa novo nisu ažurirali-mora da je spremačica slučajno zakačila kabal pa je napravila haos.....:D:D:D

Da li zna neko šta se dešava sa uslugom vraćanja unazad? Od juče je nemoguće vratiti bilo šta ni na jednom kanalu.
Ovako to izgleda na mobilnoj aplikaciji:
Na tamnom polju gde stoji ? koji sam ja ubacio treba da bude lista programa koji sledi i koja se vraća.
437f558832662e18de1e542a96ebde2d.jpg
b1c3d4c7d65aa3f1f7da264e0886b712.jpg

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока
Odjavi se na aplikaciji pa se prijavi ponovo. To sam jutros uradio i radi normalno. Move box je sam proradio u toku noći. Sada radi sve normalno.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
A može li na Move uređaju da se kanal označi kao omiljeni, pa onda ući u listu omiljenih?

Pa eto, znači da je problem rešen. [emoji4]

Hvala na pomoći. Odradio ponovnu instalaciju i proradilo je. Bez ikakvih izmena - sve po starom.
a22b0ab246ec809ba38c69e4ccfd0f80.jpg

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Da li novi move uredjaj ima bluetooth daljinski ,posto su meni dali klasican IR

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Pa eto, znači da je problem rešen. [emoji4]

pa i nije rešen...opet ne možeš da premeštaš poziciju kanala i kad ih ubaciš u listu omiljenih jer su sortirani po lcn-u......dobićeš samo omiljene kanale koje voilš da gledaš ali ne i da ih premeštaš, a "sonetpro_kg" je pitao da li može da se premešta pozicija kanala-----(movebox)

Poslednja izmena:
Da li novi move uredjaj ima bluetooth daljinski ,posto su meni dali klasican IR

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Kakvo pitanje! Move nema uopšte bluetooth konekciju. Ne znam da li se uz bilo koji uređaj bilo kog provajdera dobija takav daljinski. Ne dobija se ni uz TV koji ima bluetooth konekciju.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Kakvo pitanje! Move nema uopšte bluetooth konekciju. Ne znam da li se uz bilo koji uređaj bilo kog provajdera dobija takav daljinski. Ne dobija se ni uz TV koji ima bluetooth konekciju.

Dobija se ime provajdera trenutno ne mogu da se setim [emoji847][emoji1666][emoji481][emoji106]

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@razor81: Notus daljinac koji dolazi uz oba modela (KAON & SDMC Tech) Eon Smart boxa je BT daljinac. Tačnije hybrid je pošto ima IR režim (za kontrolu TV-a) i BT (za kontrolu samog boxa).

@razor81: Notus daljinac koji dolazi uz oba modela (KAON & SDMC Tech) Eon Smart boxa je BT daljinac. Tačnije hybrid je pošto ima IR režim (za kontrolu TV-a) i BT (za kontrolu samog boxa).
Eon je očigledno u koje-čemu napredniji. Nisam koristio, ali sam takav utisak stekao na osnovu tuđih iskustava. Ja sa daljinskim od TVa kontrolišem i njega i Move.

@razor81: Nisi čuo da je Eon najbolji, najnapredniji i višestruko nagrađivani smart box u univerzumu? :D :D

A ti TV kontrolišeš kroz HDMI-CEC. Svaki Android box već sto godina podržava HDMI-CEC.
Moj Šljamsung TV nema podršku za HDMI-CEC iako je model iz 2014 (= nije baš toooooliko mator) tako da bi njega kontrolisao sa Eon daljincem jedina opcija je da se klikne na TV/STB dugme i daljinac prebaci u IR režim i onda kontrolišem TV. Tj tako palim & gasim TV jer bez HDMI-CEC nema ni da box i TV se pale/gase zajedno.
Zato ćale redovno umesto power dugmeta stisne TV/STB i ostavi box da radi celu noć :D :D

Air mouse je odlično rešenje za mobilne aplikacije instalirane na android boxu - Eon i Supernova. Ja pre neki dan nabavio.

Air mouse je odlično rešenje za mobilne aplikacije instalirane na android boxu - Eon i Supernova. Ja pre neki dan nabavio.
Kad je SN u pitanju ne kapiram na koje aplikacije misliš? Ja i dalje kod njih ništa nisam uspeo da instaliram.

Da, sa žiroskopom.
2b26c7a5e5e4dbd261ffe283d5d43f20.jpg

@razor81
Mislim na Eon i Supernovinu mobilnu aplikaciju instalirane na kineskom android boxu.

Probaću to za skymasterom ali mi on uopšte nije toliko bitan jer je za dečiju sobu. Ja se nerviram zbog move box-a. Zvao sam sa mkorisnički da pitam u vezi raskida i pominju mi otkazni rok od 30 dana , a ja potpisao ugovor kući. Odem u poslovnicu i tamo mi radnica reče, može ali finansijsk služba kao mora da obračuna troškove priključenja za kablove . To će da izađe oko 15 hiljada. Sad da li me farba da odustanem ili je stvarno tako ne znam.

Probaću to za skymasterom ali mi on uopšte nije toliko bitan jer je za dečiju sobu. Ja se nerviram zbog move box-a. Zvao sam sa mkorisnički da pitam u vezi raskida i pominju mi otkazni rok od 30 dana , a ja potpisao ugovor kući. Odem u poslovnicu i tamo mi radnica reče, može ali finansijsk služba kao mora da obračuna troškove priključenja za kablove . To će da izađe oko 15 hiljada. Sad da li me farba da odustanem ili je stvarno tako ne znam.

Ukoliko ne raskineš ugovor i ostaneš na supernovi najbezbolnija varijanta ti je da tražiš i cam modul ako ti tv ima slot za cammodul, a ako ne podržava cammodul onda traži box skajmaster da ti donesu jer imaš pravo na tri uređaja
Koliko sam shvatio ti imaš trenutno dva uređaja-jedan move box i jedan skajmaster u dečijoj sobi.
Kada budeš dobio treći uređaj (box ili cammodul) stavi taj uređaj pored move boxa pa nek ti on služi kao primarni uređaj sa kojeg ćeš gledati tv kanale i moći da ih sortraš kako hoćeš, a ovaj krš move box nek ti služi samo za vraćanje kanala tj ono što si propustio da pogledaš.
Tako sam ja uradio.....
Ja ti želim da uspeš u svojoj nameri da raskineš ugovor, ovo sam ti napisao samo ako ne uspeš u tome....
Srećno i svako dobro.....

Do kada li će trajati ova promocija od 6 m za super sve paket? Na sajtu piše do 31.12.2020., znači možda je prošla samo nisu ažurirali?
Inače, u call centru SN mi je, na moje pitanje da li se može pre isteka ug obaveze na mts-u preći u SN, pošto su iste firme praktično, prvo rečeno da ne mogu to da mi kažu, već da treba da podnesem zahtev SN pa će oni sa Mts odlučiti, da bi drugaru rekli posle par dana da to ne može bez raskida ugovora sa Mts i plaćanja penala.
Mislim, ionako ne znam šta da radim, mada ne moram sad ni da odlučim, bilo mi je samo možda zbog te akcije, ali generalno moram da vidim kakav je net SN u mom mestu, a to jedino da pojurim čoveka koji to radi ovde. Mada je pitanje koliko i on zna.
Sa mts netom nisam pa gotovo nikad imao problema, ali veće brzine od 20/4 ovde nisu moguće, a treba mi veća brzina.
Imamo i mogućnost lokalnog provajdera koji nudi fiber optiku, ali čitajući ove forume skapirao sam da se mnogo šta prodaje kao optika, a u stvari nije. Brzine su mu 15, 30 i 60 mb/s, a to je za optiku smejurija.
U svakom slučaju, hvala ljudima na odgovorima na pitanja koja sam postavljao. Ovde se stvarno mnogo više može saznati nego call centre da zovem.
Srećno Badnje veče svima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru.

Ukoliko ne raskineš ugovor i ostaneš na supernovi najbezbolnija varijanta ti je da tražiš i cam modul ako ti tv ima slot za cammodul, a ako ne podržava cammodul onda traži box skajmaster da ti donesu jer imaš pravo na tri uređaja
Koliko sam shvatio ti imaš trenutno dva uređaja-jedan move box i jedan skajmaster u dečijoj sobi.
Kada budeš dobio treći uređaj (box ili cammodul) stavi taj uređaj pored move boxa pa nek ti on služi kao primarni uređaj sa kojeg ćeš gledati tv kanale i moći da ih sortraš kako hoćeš, a ovaj krš move box nek ti služi samo za vraćanje kanala tj ono što si propustio da pogledaš.
Tako sam ja uradio.....
Ja ti želim da uspeš u svojoj nameri da raskineš ugovor, ovo sam ti napisao samo ako ne uspeš u tome....
Srećno i svako dobro.....
Imam 3 uređaja. Jednu karticu kod roditelja, skymaster kod dece i move box u dnevnoj. Za raskid neću moći da izbegnem tu priključnu taksu. Probaću da mi zamene move box za karticu ako hoće da smanje pretplatu jer u tom slučaju neću koristiti video klub, vraćanje kanala. Ili da se nadam da će možda izaći neki update pa će moći da se pravi lista po želji.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

I bez Move boxa možeš da vraćaš kanale i gledaš video klub, dobijaš tri naloga za mobilnu aplikaciju.

I bez Move boxa možeš da vraćaš kanale i gledaš video klub, dobijaš tri naloga za mobilnu aplikaciju.

slazem se sa tobom da možeš da gledaš tv kanale i vraćaš unazad na mobilnom uređaju (čitaj telefonu), ali nije to isto kao kad se lepo zavališ u dnevnoj sobi i gledaš tv na velikom ekranu i mejnjaš kanale na daljinskom upravljaču
meni mobilna aplikacija služi samo kad sam na poslu pa kad ugrabim malo vremena da pogledam nešto.....(da li je realno da neko gleda tv samo na mobilnom telefonu-(razumem poneku seriju ili film)?)
neko će da kaže pa možeš mobilnu aplikaciju da instaliraš na android tv pa da vraćaš. to je tačno, ali, loše je urađena-nepregledna i već te u startu "smrači" i izgubiš volju da je gledaš i rukovanje aplikacijom je "gimnastika" jer ti treba bežični miš , pa klikni vamo, klikni tamo, klikni napred klikni nazadi dok ne dobiješ ono što tražiš.....opet nije to to kao kad menjaš kanale na daljinskom na boxu ili tv-u

Poslednja izmena:
Ja nisam još uvek instalirao supernova aplikaciju na smart televizoru, ali dok sam bio u SBB-u imao sam ne na TV-u, i bio sam prezadovoljan,ništa mrak ništa kočenje. Isto kao na eonu, cepa bez greške

@Milisav.......verovatno imaš samsung ili lg tv

@rameddenas
Ma naravno, sve je to tačno, ali slična stvar je i sa Eon ili Orion mobilnom aplikacijom instaliranoj na android boxu, ništa bez optičkog ili air miša.
Nadajmo se da će i Supernova uskoro lansirati smart aplikaciju za sve android televizore.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno