Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam 2 Vox TV-a i programi su lepo izredjani dok na jednom Fox-u katastrofalno, a isto su podesavani. Ne znam da li bi negde nešto u podešavanjima podesilo da bude isto kao i na ova dva...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Ajmo onda poslednji put da ponovimo:

Skymaster ima LCN
Move uređaj nema LCN

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ok. Ja bi da završim priču što se mene tiče....vi ako želite nastavite dalje sa pričom što se tiče sortranja kanala na boxovima.

Ima uputstvo na stranici 785 kako se sortiraju kanali na boxu skajmaster, a na ostalim resiverima (move box i ott box tv potvom) menjajte (šaltajte) kanale na daljinskom kako nam je supernova odredila fiksni raspored kanala koji ne možeš da menjaš.
nebitno da li svi ti resiveri imaju lcn, msn, cnn, sbt, kgb, omg, bff......i ostale vrste sortiranja......(kao da je to bitno)....

Poslednja izmena:
Ja sam ušao u meni preko hdmi-sec opcije. Sve su zaključali.
26a0e9960ff051d0d6fe65647a77917c.jpg
18092e0bb566cdc9aa2b0de125c502c9.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Što se mene tiče ja nemam box, na sva 3 TV-a imam preko kartice...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Samsung 40es6710

Nece da otvori file explorer?

Nece da otvori file explorer?
Hoće da otvara ovaj file explorer. Update može i online, a može i preko usb. Pokreće se uparivanje bluetooth uređaja, ali ne pronalazi eonov daljinac. Ovo su moja zapažanja i ne razumem se mnogo u ovu materiju.

Ja opet moram oko razvrstavanja kanala. Na mom risiveru nema opcije da se menja lcn, odnosno da ga iskljucim. Daje mi opcije lcn, id servis, po frekfenciji i po imenu. Drugo, kad sve kanale spakujem u favorit listu, kao sto je receno napr. u filmove, odatle ne mogu da ih pomeram. Samo u listi svi kanali, mogu da ih pomeram. Na risiveru sa gornje strane utisnuto je kopernikus, tako da i nisam siguran koji je box, da li je uopste skaymaster, jer nigde ne pise nista o njemu.

Hoće da otvara ovaj file explorer. Update može i online, a može i preko usb. Pokreće se uparivanje bluetooth uređaja, ali ne pronalazi eonov daljinac. Ovo su moja zapažanja i ne razumem se mnogo u ovu materiju.

Skini Eon app za smart na fles pa je instaliraj preko tog file explorera. Ako radi eto ti resenja da ne moras da kupujes Mibox :).

Taj tvoj stb verovatno nije Skymaster, već PowerBox HD 1822.

Da, u pravu si. Sad sam izguglao taj box koji si napisao i stvarno je taj PowerBox 1822. Nemam srece.

Skini Eon app za smart na fles pa je instaliraj preko tog file explorera. Ako radi eto ti resenja da ne moras da kupujes Mibox :).
Probao sam i delimično radi. Instalirao sam eon za smart tv, aktivirao preko koda, ali neće da pusti nijedan kanal. Mislim da je problem do interneta. Kad u aplikaciji pogledam status mreže, nema dns adresu i brzina je tipa 1500kbit/s. Probao sam i eon za mobilne telefone ali neće da se instalira jer nije podržan uređaj(zato jer je move box android tv). Zatim sam instalirao youtube i on radi odlično. Probao sam da pustim neki 4k sample sa fleša i to odlično radi. Ovo sve može da posluži, ali je malo komplikovano za korišćenje. Moram da koristim daljinski od tv da bi ušao u aplikaciju. Inače njega koristim za istovremeno paljenje i gašenje tv i box-a.
a2cc2e6405df7e108b1e587481682e83.jpg
a5a243b517a0dc106c876669a90ed476.jpg
6a5992ddb972f05e3a669629043946ab.jpg
165769853884354a46594909159d1845.jpg
961453e0b354454a790cbdd40a74f425.jpg
4e62fe8876f7b3e18989c798376e10a5.jpg
bfbe7b86018537786936f92d496f5f42.jpg

Barem smo konacno polazali da kolega koji je ranije posao da je pristupio boxu bio u pravu. Ono ako jos imas tu smart app probaj da smanjis kvalitet videa na 1Mb cisto da vidimo da li Eon radi. Ako radi da vidimo kako da prevazodjemo problem sa brzinom.

Probao sam i delimično radi. Instalirao sam eon za smart tv, aktivirao preko koda, ali neće da pusti nijedan kanal. Mislim da je problem do interneta. Kad u aplikaciji pogledam status mreže, nema dns adresu i brzina je tipa 1500kbit/s. Probao sam i eon za mobilne telefone ali neće da se instalira jer nije podržan uređaj(zato jer je move box android tv). Zatim sam instalirao youtube i on radi odlično. Probao sam da pustim neki 4k sample sa fleša i to odlično radi. Ovo sve može da posluži, ali je malo komplikovano za korišćenje. Moram da koristim daljinski od tv da bi ušao u aplikaciju. Inače njega koristim za istovremeno paljenje i gašenje tv i box-a.
a2cc2e6405df7e108b1e587481682e83.jpg
a5a243b517a0dc106c876669a90ed476.jpg
6a5992ddb972f05e3a669629043946ab.jpg
165769853884354a46594909159d1845.jpg
961453e0b354454a790cbdd40a74f425.jpg
4e62fe8876f7b3e18989c798376e10a5.jpg
bfbe7b86018537786936f92d496f5f42.jpg

Jel ti tv smart ili običan.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tv je smart ali nije tizen(model iz 2012). Probao sam da smanjim kvalitet videa(1mbit) u eon aplikaciji, ali ni to ne pomaže.

Poenta je u anynet+(hdmi-sec). Samo kliknem tools i uđem na ok.

Akde slikaj ono gde polazuje stafus mreze?

@Muki.Beograd: AnyNet je Samsung naziv za "HDMI-CEC" protokol. A HDMI-CEC je protokol koji omogućava da se jednim daljincem kontroliše više uređaja koji su povezani na isti TV sa HDMI kablovima. Pa preko HDMI-CEC se npr šalje komanda da upali/ugasi ostale uređaje kad istu stvar uradiš za TV/ za box / za...

Poenta je očigledno u samoj HDMI-CEC implementaciji a ne da li je TV Smart ili nije Smart.
Naravno uglavnom svaki SmartTV podržava HDMI-CEC a ne-Smart kako koji... zavisi od godine proizvodnje modela i od proizvođača.

Poslednja izmena:
@Muki.Beograd: AnyNet je Samsung naziv za "HDMI-CEC" protokol. A HDMI-CEC je protokol koji omogućava da se jednim daljincem kontroliše više uređaja koji su povezani na isti TV sa HDMI kablovima. Pa preko HDMI-CEC se npr šalje komanda da upali/ugasi ostale uređaje kad istu stvar uradiš za TV/ za box / za...

Poenta je očigledno u samoj HDMI-CEC implementaciji a ne da mi je TV Smart ili nije Smart.
Naravno uglavnom svaki SmartTV podržava HDMI-CEC a ne-Smart kako koji... zavisi od godine proizvodnje modela i od proizvođača.
Pa da, ja preko CEC imam tri opcije za move uređaj:da ga upalim i ugasim i nešto što se zove Device root menu. Međutim, kada kliknem ovo treće ništa se ne desi

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poenta je očigledno u samoj HDMI-CEC implementaciji a ne da li je TV Smart ili nije Smart.
Pa moj tv podržava hdmi sec ali se ne može pristupiti uređaju nikako, zato mislim da tv mora biti smart, to sam i ja sve aktivirao hdmi sec i ništa.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno