Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E još jedno pitanje.
Raspitujem se danas i saznam da je u moje mesto stigao Supernovin internet, ali ne optika kako sam do sad mislio nego preko koaks kabla.
Ok, brzine su veće (do 80mbit ili 50 mbit, ne znam tačno) nego ADSL Telekomov, ali šta je sa ostalim stvarima?
Čitao sam malo, pošto se ne razumem, ispada da bi trebalo da je kablovski net svakako bolji od ADSL ne samo što se tiče brzine već i stabilnosti.
Kakva su vaša iskustva sa SN kablovskim netom?
Obzirom na kojim sve teritorijama posluje Supernova naše iskustvo ti ne znači bukvalno ništa. Zašto? Evo ja ti mogu reći da meni net zaista radi odlično a da to ne bude slučaj kod tebe. Sa druge strane, neko će reći da ima problem a da tebi sve funkcioniše super. Sve zavisi od infrastrukture. Najbolje bi bilo da se raspitaš kod komšija, ali koliko sam razumeo Supernova tek uvodi uslugu u tvom mestu tako da ni to nije moguće.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Hteo bih da predjem sa mtsa na supernovu... Pa me zanimaju vasa iskustva vas sto imate Supernovu, kako radi tv i net (forumas iznad napisao da je odlican), obzirom da se kod mene u okolini svi zale....
Ukoliko se komšije žale veoma postoji mogućnost da ćeš i ti imati problema. Žašto prelaziš?

Izgleda da nešto muljaju sa vraćanjem unazad, kako na Move, OTT tako i na mobilnoj aplikaciji. Ovako je na pojedinim kanalima na telefonu:
5538169654eca15e3f13f7283b841e73.jpg
8874f4f14d76946ad63c1dc87e70022f.jpg
a87345bcfd337dc4dbbdfe5e0b8d87b3.jpg

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока
Rade definitivno evo sada se i na mom mobilnom izgubila lista prošlih i budućih emisija.
30c20b94dfead9e3d7f5edd38d3ee283.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Hteo bih da predjem sa mtsa na supernovu... Pa me zanimaju vasa iskustva vas sto imate Supernovu, kako radi tv i net (forumas iznad napisao da je odlican), obzirom da se kod mene u okolini svi zale....

Ja sam pre mesec dana presao sa adsl BOX4 na optiku 150/10 Supernova sve. Za sad nisam imao prekida, ali je brzina manja, obicno do 120/10 preko dana, dok uvece zna da padne i na 20Mb/s.

Prilikom vracanja programa preko MOVE slika zna da preskace, dok sam uredjaj ponekad blokira, te ga treba restartovati.

Na mts adsl nisam imao ovakvih problema, ali je internet bio max 10Mb/s

Ukoliko se komšije žale veoma postoji mogućnost da ćeš i ti imati problema. Žašto prelaziš?

Jednim delom zbog cene (4k mi je box, a supernova je 2700), a druga stvar internet.
Trenutno imam 20mbps i ne mogu od mtsa da dobijem vecu brzinu od te, a supernova nudi do 80mbps... Da i nije mi potreban fiksni telefon za supernovu koliko shvatam

Jednim delom zbog cene (4k mi je box, a supernova je 2700), a druga stvar internet.
Trenutno imam 20mbps i ne mogu od mtsa da dobijem vecu brzinu od te, a supernova nudi do 80mbps... Da i nije mi potreban fiksni telefon za supernovu koliko shvatam
To jeste samo u cenu SN moraš dodati i paket za mobilni.

Ja sam pre mesec dana presao sa adsl BOX4 na optiku 150/10 Supernova sve. Za sad nisam imao prekida, ali je brzina manja, obicno do 120/10 preko dana, dok uvece zna da padne i na 20Mb/s.

Prilikom vracanja programa preko MOVE slika zna da preskace, dok sam uredjaj ponekad blokira, te ga treba restartovati.

Na mts adsl nisam imao ovakvih problema, ali je internet bio max 10Mb/s
Znaci i na optici postoje padovi brzine. Zanimljivo....

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Pa i to je deljeni resurs kao i coax kabl :p Kad se pilićari sa kapacitetom krajnji rezultat je isti.

Ja sam na coax 120/15 i nisu se dešavali padovi brzine. Download mi ne ide ispod 115, nebitno koje je doba dana ili je vikend, a upload je oko 15,5. Mreža je ex RV.

Tako je i kod mene download u proseku 118-120, a upload je u većini merenja 17-18.
Ex AVcom

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Mogu valjda uzeti samo Superpar,(?) ne treba mi paket za mobilni kod njih
Nisi me razumeo. Kada si poredio cene između SN i box napisao si:"Jednim delom zbog cene (4k mi je box, a supernova je 2700), a druga stvar internet." Pretpostavio sam da ti je box od 4k paket sa uključenom pretplatom za mobilni telefon. Jeste da ćeš paket kod SN plaćati 2700 ali ćeš pored toga, za mobilni, morati plaćati paket kod nekog od operatera.

Nisi me razumeo. Kada si poredio cene između SN i box napisao si:"Jednim delom zbog cene (4k mi je box, a supernova je 2700), a druga stvar internet." Pretpostavio sam da ti je box od 4k paket sa uključenom pretplatom za mobilni telefon. Jeste da ćeš paket kod SN plaćati 2700 ali ćeš pored toga, za mobilni, morati plaćati paket kod nekog od operatera.

Da jasno

Juče je dolazila ekipa da mi instalira opremu. Sve je ok, radi i zadovoljan sam kvalitetom slike. Iznenadio sam se da ne mogu da pristupim podešavanju rutera. Morao sam da izdiktiram korisničkoj službi ime mreže i šifru kako bi mi promenili. Uzeh sinoć da namestim listu kanala na move stb i nisam uspeo. Zna li neko kako to ide?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Juče je dolazila ekipa da mi instalira opremu. Sve je ok, radi i zadovoljan sam kvalitetom slike. Iznenadio sam se da ne mogu da pristupim podešavanju rutera. Morao sam da izdiktiram korisničkoj službi ime mreže i šifru kako bi mi promenili. Uzeh sinoć da namestim listu kanala na move stb i nisam uspeo. Zna li neko kako to ide?

Koji je model rutera? Ako je Technicolor probaj adresu 192.168.0.1 Username prazno password admin

Zte f680

@sonetpro_kg......na žalost listu kanala (raspored kanala) na move uređaju ne možeš da promeniš,-kako je tako je, kako oni postave listu tako ćeš ti da šaltaš na daljinskom....to je najveća mana move boxa
kod mene je skajmaster primarni box i preko njega gledam tv kanale, jer na njemu mogu da rasporedim kanale kako meni odgavara. ovaj ott stari box tv po tvom koji imam (sada je to novi move box) mi isključivo služi za vraćanje unazad ono što sam propustio da pogledam
svi imamo pravo na 3 uređaja (u zavisnosti od paketa) move box ili skajmaster pa vi kombinujte šta vam odgovara

Poslednja izmena:
Ako to ne može onda je to nedopustivo. Odmah raskidam ugovor. Beše mogu u roku od 14 dana jer je ugovor sklopljen kod mene kući?

Ako to ne može onda je to nedopustivo. Odmah raskidam ugovor. Beše mogu u roku od 14 dana jer je ugovor sklopljen kod mene kući?

trebao si da pitaš ovde na forumu pre nego što si potpisao ugovor i postao korisnik supernove a i pisali smo o tome više puta (nisi čitao)
što se tiče raskida to može neko drugi da ti odgovori

trebao si da pitaš ovde na forumu pre nego što si potpisao ugovor i postao korisnik supernove a i pisali smo o tome više puta (nisi čitao)
što se tiče raskida to može neko drugi da ti odgovori
Pratio sam temu redovno, pogotovi od kada se pojavio move stb. Nisam pročitao da se neko žalu da ne može da namesti listu kanala. Prosto ne mogu da verujem da ta opcija ne postoji. Sad vidim i da ne može ni na skymaster boxu. Za njega mi nije bitno pošto je za dečju sobu. I za ruter nije važno za podešavanja.

Pratio sam temu redovno, pogotovi od kada se pojavio move stb. Nisam pročitao da se neko žalu da ne može da namesti listu kanala. Prosto ne mogu da verujem da ta opcija ne postoji. Sad vidim i da ne može ni na skymaster boxu. Za njega mi nije bitno pošto je za dečju sobu. I za ruter nije važno za podešavanja.

mogu na skajmaster da se sortiraju kanali

1........uđi u meni uređaja, zatim uređivanje kanala....zatim omiljeni kanali, pojavljuje ti se spisak-filmski muzički itd......preimenuj filmski kanali u šta god hoćeš....

2....vrati se u "meni uređaja" pa u opciju pretraga kanala uđi u opcije....namesti da ti bude NE u prikaži lcn....automatsko sortiranje kanala NE

3.......vrati se u uređivanje kanala pa uđi u spisak tv kanala....dobićeš listu svih kanala........čekiraj (štikliraj) sve kanale (na daljinskom strelica ili dugme za levo) .....zatim prisni beli kružić na daljinskom i pojavljuje se lista ubaci u omiljene....i pojaviće ti se pored svakog kanala zvezdica.....ubaci sve kanale u listu koju si predhodno preimenovao.....kada to uradiš izađi na dugme exit na daljinskom i sačivaj na save....

4.......sada ponovo uđi u meni uređaja pa uređivanje kanala pa uđi u omiljene i uđi u spisak koji si preimenovao i ubacio sve kanale......ćekiraj kanal koji hoćeš da pomeriš i pojavljuje se opcija pomeri(žuti taster na daljinskom) i izbriši(plavi taster)......dalje sam sortiraj.........

Poslednja izmena:

Na skymaster boxu se mogu sortirati kanali tako što ćeš sve kanala da ubaciš u favorite listu koju možeš da kreiraš i podesiš da ti ona bude primarna. To nije neki dugotrajan proces jednostavno čekiraš sve kanale i premestiš ih u listu - traje par sekundi.
U favorite listu imaš opciju da pomeraš, izbrišeš, zaključaš kanale kako ti volja. Uz to prilikom gašenja tj. ponovnog pokretanja boksa favorite lista ti ostaje kao primarna te nemoras svaki put da prebaciš daljincem na istu. Pozz

Na skymaster boxu se mogu sortirati kanali tako što ćeš sve kanala da ubaciš u favorite listu koju možeš da kreiraš i podesiš da ti ona bude primarna. To nije neki dugotrajan proces jednostavno čekiraš sve kanale i premestiš ih u listu - traje par sekundi.
U favorite listu imaš opciju da pomeraš, izbrišeš, zaključaš kanale kako ti volja. Uz to prilikom gašenja tj. ponovnog pokretanja boksa favorite lista ti ostaje kao primarna te nemoras svaki put da prebaciš daljincem na istu. Pozz

ja sam malo detaljnije objasnio kako se to radi jer ima neko ko prvi put koristi uređaj skajmaster.
u svakom slučaju bitno je da mogu da se sortiraju kanali (na skajmasteru) kako ti odgovara

Poslednja izmena:
Meni deluje bolje slika na SN nego na boxu (imao sam istovremeno obe usluge) i SN ima veći broj HD kanala.

Zavisi i od uređaja preko kojeg dobijaš signal. Posedujem skymaster uređaj, cl modul i ott i veruj mi kvalitet slike nije isti na sva 3 prijema. Najbolji je na skymasteru. Za Move ne znam nisam imao prilike da ga pogledam, a kako čitam ovde prijem TV signala je dosta dobar.
O kvalitetu televizora za svakog pojedinačno je suvišno raspravlja ti ovde.

Zavisi i od uređaja preko kojeg dobijaš signal. Posedujem skymaster uređaj, cl modul i ott i veruj mi kvalitet slike nije isti na sva 3 prijema. Najbolji je na skymasteru. Za Move ne znam nisam imao prilike da ga pogledam, a kako čitam ovde prijem TV signala je dosta dobar.
O kvalitetu televizora za svakog pojedinačno je suvišno raspravlja ti ovde.

Zato sam i rekao da sam imao obe usluge istovremeno. Poredio sam na istom tvu. Što se SN usluge tiče korišćen je kabl i modul, dok je stb od IPTVa povezan preko hdmi kabla 2.0.

Da li zna neko šta se dešava sa uslugom vraćanja unazad? Od juče je nemoguće vratiti bilo šta ni na jednom kanalu.
Ovako to izgleda na mobilnoj aplikaciji:
Na tamnom polju gde stoji ? koji sam ja ubacio treba da bude lista programa koji sledi i koja se vraća.
437f558832662e18de1e542a96ebde2d.jpg
b1c3d4c7d65aa3f1f7da264e0886b712.jpg

Poslednja izmena:
@yaSSar Komentarisano već. Svima je tako. Izgleda da rade nešto na sistemu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno