Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu mreža ne valja očigledno.
Digni frku po komšiluku da ih nagaze

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Meni u zadnja 2-3 meseca gugl servisi(youtube ugl.) mnogo sporo rade. Youtube baferuje 1080p a speedtest pokazuje 120/15mb.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Meni isporucivali brzinu 100-150, a potpisao sam ugovor za internet brzinu 350/20. Reklamirao 10 puta, pa tek 15 dan dosli, zamenili modem, i sad je ok, uglavnom izmedju 320 i 350 mbps. Fiksni sam takodje prebacio kod njih, nisu ga pustili 20 dana. Tek 21. dan posle pretnje raskidom. Zvao sam ih 20 puta i pisao mailove i nista, a posle pretnje ga pustili za 10 minuta. Naterao me djavo da uzmem TV kod njih. Rok isporuke 15 dana, evo vec 27 dan i jos se ne zna kad ce. Ne znam sta da im radim. Pretio sam im tuzbom, trzisnom inspekcijom, itd. i svaki put mi se kunu da ce da jave tacnu informaciju, sutra, preksutra. I naravno ne jave se.

da li je moguca zamena kartice za set top box.... vratio bih im karticu a UZEO OVO DRUGO... jel prave problem ili to lagano ide?

Nikakav problem, ja menjao 2 puta, doduse u obrnutom slucaju,samo jedno vratis, drugo uzmes.

Malo je offtopic ali vidim da je ovde vec bilo reci o tome. Jel ukinut eon free trial link?

Kako se namesta drugi ruter da radi u tom bridge modu?
Imam ovaj sto sam dobio od super nove i uzeo sam jos jedan neki linksys wag200g za donji sprat kuce da wifi baca i tu.
Ovaj sto sam dobio od supernove je bas slab wifi signal.
Prethodni ruter koji sam imao je bacao wifi signal drasticno dalje i bolje.

Kako se to sad podesava da baca wifi i gore i dole,na oba rutera?

Ja sam to radio tako, sto bi svakom ruteru u mrezi iskljucio DHCP, dodelio mu staticku adresu i prikljucio ga kablom na njihov modem. Onda u tom novom ruteru samo podesim Wifi i radi. Nisam bridge-ovao, neko sam kacio ruter na ruter (imam 3 u nizu, prvo Supernova, na njega nakacen drugi, koji baca wifi na jednom delu kuce a onda na taj drugi nakacen treci koji baca wifi dalje).

U Svilajncu nocas pusteno 32 kanala za downstream i 4 za upstream. Kod mene na CBN je 8 down sto je maksimum za njega a bilo je 2, sad je 4 upstream, 60Mbit paket. 32 kanala je za Technicolor i one koji uzimaju 350Mbit paket.

Poslednja izmena:
Jel ima jos neko problem sa cisco kablovskim modemima, u pitanju je ex kopernikus, posle odredjenog vremena download samo padne na nekih 30mbit iako imam 120mbit paket, jedini lek je restart modema...

Krš od rutera koje daju, ja skoro tako nešto jadno nisam video. Dva sam ih već promenio za manje jedno 2 god. Još mi likovi koji su došli da menjaju kao rekli, pa dobro ti je i trajao, traju otprilike godinu dana.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Meni isporucivali brzinu 100-150, a potpisao sam ugovor za internet brzinu 350/20. Reklamirao 10 puta, pa tek 15 dan dosli, zamenili modem, i sad je ok, uglavnom izmedju 320 i 350 mbps. Fiksni sam takodje prebacio kod njih, nisu ga pustili 20 dana. Tek 21. dan posle pretnje raskidom. Zvao sam ih 20 puta i pisao mailove i nista, a posle pretnje ga pustili za 10 minuta. Naterao me djavo da uzmem TV kod njih. Rok isporuke 15 dana, evo vec 27 dan i jos se ne zna kad ce. Ne znam sta da im radim. Pretio sam im tuzbom, trzisnom inspekcijom, itd. i svaki put mi se kunu da ce da jave tacnu informaciju, sutra, preksutra. I naravno ne jave se.
Identicno iskustvo... Samo sto meni iako sam potpisao ugovor na max i dalje sam na plus paketu jer " nema tehnickih mogucnosti da se pusti paket" ....

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

U Svilajncu nocas pusteno 32 kanala za downstream i 4 za upstream. Kod mene na CBN je 8 down sto je maksimum za njega a bilo je 2, sad je 4 upstream, 60Mbit paket. 32 kanala je za Technicolor i one koji uzimaju 350Mbit paket.

Koji modem je u pitanju? Ja sam dobio neki Technicolor sa 16 kanala (7210), i onako, nekad imam tih 350, ali najcesce se muci da dobaci 300.

Identicno iskustvo... Samo sto meni iako sam potpisao ugovor na max i dalje sam na plus paketu jer " nema tehnickih mogucnosti da se pusti paket" ....

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Potvrdjujem - tek posle pretnje raskidom su sutradan doneli drugi modem (pre toga 15 dana mrcvarenja sa podrskom).

U Jajincima od juče nema interneta..a i kada ga ima, ne znam da li je do rutera ili njih samih, non-stop mi se gubi veza, a sedim pored njega. Da ne pričam da ga u susednoj sobi hvatam još teže. Cenim da je ovo dovoljno za raskid ugovora?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

U Jajincima od juče nema interneta..a i kada ga ima, ne znam da li je do rutera ili njih samih, non-stop mi se gubi veza, a sedim pored njega. Da ne pričam da ga u susednoj sobi hvatam još teže. Cenim da je ovo dovoljno za raskid ugovora?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Proveri sa zasto se desavaju prekidi. Naostri se nervima. Ako su radovi ili neki kvar na mrezi, ne obavestavaju korisnike. Pozovi ih da provere. Ako se smetnje desavaju duze vreme i imas "dokaze", i ako imas resenje za usluge koje su ti potrebne kod deugog opertera, raskini ugovor. To je tvoja odluka. Razmisli pa odluci.

Da li je moguće da vi ovde tražite odgovor zašto vam ne radi internet umesto da pozovete tehničku podršku?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ti si drugi korisnik iz Jajinca koji se zali na isti problem. Bolje se organizujte lokalno sa komsijama i svakodnevno vrsite pritisak na Supernovu da vam to srede, prijavljujte ih inspekcijama, Ratelu, pretite masovnim raskidanjem ugovora itd. Najlakse je raskinuti ugovor, ali da li na toj lokaciji postoji adekvatna alternativa za inetrnet

Najžešće je što niko ne prijavljuje kvarove i oni i ne znaju da ima problema.Ja kada nazovem verovatno kada pogledaju evidenciju prijavljenih kvarova kažu OPET OVAJ!!!:d

Ja sam to radio tako, sto bi svakom ruteru u mrezi iskljucio DHCP, dodelio mu staticku adresu i prikljucio ga kablom na njihov modem. Onda u tom novom ruteru samo podesim Wifi i radi. Nisam bridge-ovao, neko sam kacio ruter na ruter (imam 3 u nizu, prvo Supernova, na njega nakacen drugi, koji baca wifi na jednom delu kuce a onda na taj drugi nakacen treci koji baca wifi dalje).

Ruteri si kablom povezivao?
Kako da razvlacim kablove po celoj kuci za to,mislio sam da to moze nekao lakse da se podesi.
Posto mi je ruter na spratu u mojoj sobi,uzeo sam ovaj drugi koji sam planirao da ukljucim u struju na spratu ispod. Nadao sam se da dva rutera komuciraju bezicno i da gornji net salje donjem i da i jedan i drugi bacaju wifi po kuci i dvoristu.
Da li uopste ovo moze ovako da funkcionise?

Može. Ovaj drugi ruter, u prizemlju, koji treba da preuzima wifi od glavnog rutera i da baca signal dalje, treba da podržava repeater mod.

Taj linksys WAG200gG podržava repeater mod, možeš da napraviš željenu kombinaciju.

Zar taj WAG200G nije adsl ruter?

Ruteri si kablom povezivao?
Kako da razvlacim kablove po celoj kuci za to,mislio sam da to moze nekao lakse da se podesi.
Posto mi je ruter na spratu u mojoj sobi,uzeo sam ovaj drugi koji sam planirao da ukljucim u struju na spratu ispod. Nadao sam se da dva rutera komuciraju bezicno i da gornji net salje donjem i da i jedan i drugi bacaju wifi po kuci i dvoristu.
Da li uopste ovo moze ovako da funkcionise?

Tebi onda ne treba router već Acces Point i setuješ ga u mod Repeater (Range Extender).

U principu ja imam tri Acces Pointa u kući ali sam ih sve povezao LAN kablom na Technicolor i setovao sve na Access Point/Multi-SSID mod i sve to šljaka kao sat.

Razlog povezivanja Lan kablom je taj što kada imaš tekući poziv preko Vibera, WhatsApp, Google DUO veza ti ne pukne kada pređeš sa Acess Point-a na drugi Acces Point, dok u slučaju kada je Repeater (Range Extender) mod veza onda obavezno puca ili se prekine na 15-ak sekundi kada prelaziš sa Routera na Acess Point ili obrnuto.

Baš iz tog razloga i ne koristim Technicolor za Wi-Fi, već samo svoje uređaje u Acess Point modu preko LAN kabla.

Poslednja izmena:
Mali update za sve ljude iz Jajinaca za SuperNovu i probleme sa internetom/telefonijom - generalno.

Javljeno mi je da do petka svi problemi vezani za internet brzine/stabilnost/gubitke paketa itd ce biti reseni. A problemi koji su bili prethodnih dana su vezani upravo za migraciju/unapredjenje sto su radili na terenu.

Mozda nekom bude znacila ova informacija da saceka jos malo pre nego sto ode do njih da cepa ugovor / gadja ih opremom :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno