Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos malo komparacije. Nesto sam cackao 2.4 i 5g parametre na sbb ruteru i zabagovalo se. Puca, koci itd.
Zovem call center. Odma se jave, prebace na naprednu ovi udju, aha, sređeno. Pitam sta. Oni objasne da znam. Cao. Rešeno. Poezija.

E sad par problema. Zvao ih fiksnim. Nesto se mešali glasovi. Ja nju čujem ona mene ne. Pa zovi opet.
Drugo, bitnije. SLIKA NA SN JE BOLJA.
malo, ali bolja. Moj cale od 70g je primetio a boli ga za to.

Toliko

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Da, zaboravih da kažem, nisam iz BGD iz Sremska Mitrovice sam. I evo danas u toku dana razgovarao sam sa nekoliko ljudi koji su korisnici supernove i svi do jednog mi kažu da im internet u večernjim satima loše radi. Samo oni su normalni ljudi koji ne igraju igrice pa ne pate od pinga i laga, tako da im kočenje YT i FB spada u nešto što i mogu da prebole...
Očigledno je ovaj problem na celoj SN infrastrukturi i oni znaju za to ali ako se ne žališ neće da reše...

Da se razumemo, sin igra online prvi bi kukao na ping, nemam nikakve prekide, samo nemam 120Mbps izmedju 20h-22h nego 105-110Mbps

Jos malo komparacije. Nesto sam cackao 2.4 i 5g parametre na sbb ruteru i zabagovalo se. Puca, koci itd.
Zovem call center. Odma se jave, prebace na naprednu ovi udju, aha, sređeno. Pitam sta. Oni objasne da znam. Cao. Rešeno. Poezija.

E sad par problema. Zvao ih fiksnim. Nesto se mešali glasovi. Ja nju čujem ona mene ne. Pa zovi opet.
Drugo, bitnije. SLIKA NA SN JE BOLJA.
malo, ali bolja. Moj cale od 70g je primetio a boli ga za to.

Toliko

Idi na Podešavanja/Slika i zvuk/Video enkodovanje (stavi CBR)/Kvalitet videa (podesi na Najkvalitetniji, do 7 Mbit/s). To je maksimalan kvalitet, odličan. Mislim da je kvalitet slike gotovo isti na skoro svim kanalima u poređenju sa Supernovom. Na SN su jedino SD kanali lošijeg kvaliteta, a na EONu moraš da se zagledaš, AXN npr. deluje skoro kao HD. S druge strane, mislim da je kvalitet slike na RTS1 za nijansu bolji kod Supernove.

Poslednja izmena:
Hm. Probaću

Cini mi se da je tu registracija preko kreditne kartice, pa trsba da odjavis na vreme , neki rok daju inace ti prelazi u sledeci mesec i naplate ti. Ja imam pozajmljen EON nalog i imam srecu da radi sve savrseno na 3 uredjaja.

haha.jpg what? :D

Idi na Podešavanja/Slika i zvuk/Video enkodovanje (stavi CBR)/Kvalitet videa (podesi na Najkvalitetniji, do 7 Mbit/s). To je maksimalan kvalitet, odličan. Mislim da je kvalitet slike gotovo isti na skoro svim kanalima u poređenju sa Supernovom. Na SN su jedino SD kanali lošijeg kvaliteta, a na EONu moraš da se zagledaš, AXN npr. deluje skoro kao HD. S druge strane, mislim da je kvalitet slike na RTS1 za nijansu bolji kod Supernove.
Aha. Onda je definitivno bolja SN. Tamo mi je arena išla na 9.5mbps

Ne znam za Arene, ovi kanali koji se poklapaju kod oba provajdera mislim da su isti ili minimalno bolji na EONu, osim par izuzetaka, gde je kvalitet na strani SN. Ne znam od čega to zavisi. Čini mi se da smo davno otkrili da na SN varira kvalitet od kanal do kanala, iako naizgled isti zvaničan sd ili hd kvalitet. Kvalitet takođe varira i u odnosu na lokaciju, iako je reč o istom distributeru. Kod mene je Vektor bio uvek odličan, a kod drugara tri zgrade dalje daleko lošiji.

Poslednja izmena:

Nisi se odjavio kod prethodnog logovanja pa ako si odmah ponovo ušao na stranicu ruter vidi već jednog usera.Tako je i kod mene.
Inače ovaj Techicolor je mnogo bolji modem nego onaj nesrećni CBN koji je znao da zaglupi često.Mana mu je loš wifi domet i na 2.4GHz i nemogućnost rada obe wifi frekvencije u isto vreme tako da mi kupovina wifi rutera ne gine...

Poslednja izmena:
^pa da al ip treba da je dinamicka a ne staticka. A sta bude ako mu to prebacimo na 5ghz i ovaj band na 40?

Kanal Nat Geo Wild ide Titl na arapskom, a postoji opcija audio jezika i to: Engleski, Češki, Ruski, Holandski, Mađarski i Hebreski.

Pa jel si ih zvao?

ne znam sta nas ovde obavestavas kao da mi svi imamo taj problem, osim ako te zanima da je to na nivou cele mreze.
Eto nije, na nbgd sve ide kao i pre.

Poslednja izmena:
Jel to neki problem što sam ovde napisao. To što sam napisao, napisao sam zato što oni(Supernova) čitaju ovaj forum.

Najbrže ćeš rešiti problem ako ih kontaktiras

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Jel to neki problem što sam ovde napisao. To što sam napisao, napisao sam zato što oni(Supernova) čitaju ovaj forum.
meni nije problem, ali ti imas problem koji je lokalnog tipa a ti ga ovde izlozis kao da ga imamo svi mi,
umesto odmah njima da prijavis i oni ti to rese i bar imas odmah informaciju o cemu se radi.
Ti radije sedis i cekas da se to samo resi?

a oni sve i da citaju ovaj forum, to nikako nije obavezujuce za njih niti je ovaj forum njihov support

Poslednja izmena:
U slucaju da ste zauzeti, van kuce ste, tehnicari beleze u dnevnik intervencija da niste zeleli da ih pustite u stan.

Nije na lokalnom nivou, vec na svim lokacijama gde posluju. Ako niste u mogucnosti da ih primite, dogovrite se za neki drugi termin. I obavezno obavestiti mejlom telefoniste.

Jedno pittanje za korisnike bivseg RV. Namerravam ovih dana ,ako mi telekom ne resi problem koji se manifestuje tako sto svake veceri od. 19-23 od mogucih 50mb imam 2-4Mb ka Sbb serverima,pa ne mogu da koristim Eon koji mi je primarna i jedina televizija.Uzeo bih samo net pket. 50/5 pa me interesuje koji modem daju i kakva je usluga. Ims li tolikih padova kao sto sad imam na Mts Vds-u? Mrreza kod mene je relaitvno nova,usli su u zgradu i sam grrad(Velika Plana) pre par godina. Kod mene u zgradi vecinom svi imaju telekom net i par njih Supernova televiziju pa ne mogu da probam. Svako iskustvo je dobrodoslo.

Jedino merodavno je iskustvo komšija,to što meni radi dobro ne mora da znači da će i kod tebe biti kako treba...

I kod mene je počeo problem sa netom,imam paket 120/15 a speedtest pokazuje 100 puta manju brzinu plus ping ode preko 100ms.
Annotation 2020-03-07 194041_LI.jpg

Nemaju dovoljan protok za ove brzine i to na lokalnom nivou, jedino da EON nije hostovan negde preko. Agregacija im je debelo pretovarena a ne ulazu u infrastrukturu, sve nas stavljaju iza NAT-a... Sve gore i gore.

I kod mene do pre dve nedelje net u večernjim satima (od 20h pa do 24h) bio katastrofa i neupotrebljiv.
Eee od kako su postavili novi CMTS uređaj, ubacili 16 down i 3 up kanala druga priča, više nema problema!;)

Prilozi

• 9106964729.png
    9106964729.png
    19 KB · Pregleda: 110
Moze li neko da proveri kakav je odziv sa Sbb servera sada ?

Vdsl 50.
Hteo sam da proverim kakvo ke stanje na RV mrezi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno