Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na speedd testu izaberes da meri sa sbb severa.

Čudne se stvari dešavaju,nešto verovatno crkava ili neko u komšiluku unosi ogromne smetnje...Dva merenja u razmaku od 20 minuta.
telenor.png
sbb server.png

ne znam za sta ti je tacno merodavna sbb brzina servera, ali ovako stoje stvari:
Zato sto mislim da u mom mestu telekom smanjuje brzinu ka Sbb serverima uvece. Eon je neupotrebljiv i na Vdsl i Adsl u. Posto je sad vlasnik supernove hteo sam da proverim to. Inace ka mts serverima radi sve kako treba

Jedno pittanje za korisnike bivseg RV. Namerravam ovih dana ,ako mi telekom ne resi problem koji se manifestuje tako sto svake veceri od. 19-23 od mogucih 50mb imam 2-4Mb ka Sbb serverima,pa ne mogu da koristim Eon koji mi je primarna i jedina televizija.Uzeo bih samo net pket. 50/5 pa me interesuje koji modem daju i kakva je usluga. Ims li tolikih padova kao sto sad imam na Mts Vds-u? Mrreza kod mene je relaitvno nova,usli su u zgradu i sam grrad(Velika Plana) pre par godina. Kod mene u zgradi vecinom svi imaju telekom net i par njih Supernova televiziju pa ne mogu da probam. Svako iskustvo je dobrodoslo.
Znam da RV nije davao opciju da uzmeš samo NET, već moraš i TV paket ako hoćeš NET. Dok TV paket možeš bez neta.
Vrv je i sad kad su SN ista situacija.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Od skoro je moguce. Zvao sam ih i potvrdili su da moze na mojoj lokaciji. Ako mi telekom ne resi problem planiram da predjem za par dana na Supernova intenet. Zato me i interesuje kakav je odziv sa sbb servera i koji modem daju. Da li je dual band ili samo na 2.4?

Dobio bi najverovatnije technicolor tc7200.20

Kod mene EON sport paket radi bez problema, Stara Pazova Kopernikus.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

kako da resetujem TEHNICOLOT tc7200
nemogu da se ulogujem
hvala:mad:
Dok je ruter uključen, stisnuti i držati bez prekida 20-30 sekundi stisnuto reset dugme na poleđini uređaja dok ne zatrepere sve LED -ovke. Pustiti dugme. Ruter će se restartovati i resetovati sva podešavanja nazad na fabička.

1f04adf7-a2fc-4cb5-a6ad-605ff74603f1.jpg

hvala
sredio sam sa podrskom
:wave:

Poslednja izmena:
Jel zna neko da mi kaže da li radi "Smart TV apk" preko recimo telekomovog interneta.
Hvala

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Od skoro je moguce. Zvao sam ih i potvrdili su da moze na mojoj lokaciji. Ako mi telekom ne resi problem planiram da predjem za par dana na Supernova intenet. Zato me i interesuje kakav je odziv sa sbb servera i koji modem daju. Da li je dual band ili samo na 2.4?

AKO imas opticki internet od mts-a onda NE PRELAZI na SN net.
Insistiraj da ti srede opticki net i ne odrici se toga !!!
AKo je vdsl, adsl, onda predji, sta drugo da ti kazem...

Vdal je u pitanju. Nece skoro optika i naravno ne bih prelazio sa nje. Od 2007 imam adsl pa par godina kasnije vdal i imao sam mozda problem 2 puta. Od Nove godine stalno. Prvo sam mislio da je problem sa Eonom i smarao sam njih jer su mi svi drugi servisi radili normalno,Rts planeta,Kodi,Yt,Stb emu,spedtest ka mts ok( nije mi palo na pamet da radim ka sbb-u). Onda sam uz pomoc @shamanNs ukapirao da je problem u internetu. Priavljivao problem,dolazili kod mene,menjali plocu,port u centrali i nista. Problem je lokalni u mom mestu. Par ljudi koje znam da imaju Eon i adsl ne mogu da gledaju uvece program dok ne smanje u aplikaciji kvalitet na 2mb ili cak 1Mb. Zato hocu da predjem na Supernovu jer je mreza relativno nova i racunam da ako im trazim da me nece staviti iza Nata posto je u pitanju RV. Naravno ako srede problem ostacu na vdsl-u jer je stvarno godinama radio odlicno.

Interesantan problem imam kod drugara na SN mreži (ex Vektor). Dobio je onaj Technicolor sto ima i 5giga wifi, ali može ili jedan ili drugi band, ne oba u isto vreme...

naravno, posto ima IPhone i Samsung koji oba podržavaju 5ghz wifi uključio je to...

na IPhone ide bez problema 120/15 megabita full brzina, dok Samsung ne može da predje 10 megabita u DL, dok UL radi normalno...

Probali smo sa zamenom kanala, širinom... ništa ne pomaže da Samsung pređe 10 mega...

Da li se, možda, još nekome desilo?

Za slučaj da SK ostane na SN, SBB je spremio rezervni plan. Od decembra je pokrenut Nova Sport na koju je polako počeo da prebacuje ekskluzivne prenose. Tako je znatno degradiran SK. Vremenom bi aktivirali Nova Sport 2 i sve što iole vredi opet ne bi bilo na SK, tako da bi džaba SN imala u ponudi SK. Upravo nema mančesterskog derbija na SK već samo na Nova Sport. Nama na SN ostaje da se za te prenose snalazimo.

Za slučaj da SK ostane na SN, SBB je spremio rezervni plan. Od decembra je pokrenut Nova Sport na koju je polako počeo da prebacuje ekskluzivne prenose. Tako je znatno degradiran SK. Vremenom bi aktivirali Nova Sport 2 i sve što iole vredi opet ne bi bilo na SK, tako da bi džaba SN imala u ponudi SK. Upravo nema mančesterskog derbija na SK već samo na Nova Sport. Nama na SN ostaje da se za te prenose snalazimo.

Na SN nema ni jednog kanala UG (SBB) od 17. januara 2020. godine.....

Nije tražen SK nego SVE! nova S, nova Sport itd

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Niti je šta traženo,niti je šta nuđeno...Mi tražimo ono što znamo da nećete dati a oni nude ono što mi nećemo prihvatiti..

Jajinci, mesecima unazad ovakva situacija cim je malo vece "zauzece" ... Ne znam imaju li ovi u planu ista da sredjuju? OK je to sto na osnovu mojih zalbi mi umanjuju racune, ali ja bih ipak radije da placam i dobijam ono sto sam platio...
1ce7948e71ffe1f902b1b1a0189f9ae8.jpg
c84c744caf2ba380fb3b6ea3f37306f4.jpg
dbbaff41acbc8c8e733ac59434e493a1.jpg

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno