Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
CBN je skraceno ime proizvodjaca mrezne opreme, Compal Broadband Networks.

Može dobra mreža da se uradi i po banderama,treba samo to odraditi kako treba.U selima i nema drugog načina nego po banderama,zameniti coax kablove optikom ali to su velika ulaganja u koja će jednog dana morati potroše neki dinar.Kod mene su kablovi stari 15ak godina,razvukalo ih je lokalni distributer kojeg je kupio Kopenikus,od tada samo krpe slabo šta menjaju.

Moji spoljni kablovi do kuce su stari 22 god uveli 98-e a u ulici tu 23-25 kad je uvedena kablovska sky- net cini mi se prvi operater u sv komsija uveo medju prvima pa su zato i kablovi od pocetka najstariji kad im pomenem zamenu kablova od kuce do bandere zbog starosti oni cute.

Ma da, nego mi je ruter neophodan, a ako je vec njihovo da daju modem-ruter neka mi daju nesto sto ispunjava tehnicke specifikacije za ponudjenu brzinu. Gledao sam najjeftiniji AC ruter sa Gbit portovima je 50e. Bas ne bih ako ne moram.
pa dace ti Technicolor on ispunjava sve tehnicke specifikacije samo sto ne radi onako kako bi mi zeleli.

Pre svega ne moze istovremeno 2.4 i 5ghz i ima slab domet jer ima integrisane antene (kao i onaj CBN)
tako da ako hoces nesto vise od minimalnog moras kupiti svoj wifi ruter

pa dace ti Technicolor on ispunjava sve tehnicke specifikacije samo sto ne radi onako kako bi mi zeleli.

Pre svega ne moze istovremeno 2.4 i 5ghz i ima slab domet jer ima integrisane antene (kao i onaj CBN)
tako da ako hoces nesto vise od minimalnog moras kupiti svoj wifi ruter

Kapiram. Ajde da vidim sta cu da dobijem. Kako si ti resio?

Zato sto telekomovu mrezu nisu postavljali sa merdevina veruci se po banderama....

izgleda da ste zaboravili kako su poceli ti lokalni sitniji kablovski operateri, dok je broj korisnika bio mali manje je bilo da se krpi...

Evo ovde kod mene na cosku im stalno kamion kida kabl sa bandere i bukvalno ostaje pola naselja bez signala, i ja danas stanem i pitam iz kola sto taj kabl ne postave malo vislje...
kazu oni sa merdevina vislje ne mogu da postave sve i da hoce, i tako kamioni kidaju, oni krpe sve i sve u krug ...dok neko ne resi da ozbiljno ne rekonstruse mrezu.
A to ih neminovno ceka.

Ocekivati da imamo brzine preko 100mbita sa razvucenim kablovima preko bandera nije realno.
Al kako onda ako su loši kablovi imam konstantno TV signal, dok je net u prekidu?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Net je osetljiviji na smetnje. Meni su pre dve godine zamenili kabl od kuce do bandere i sad radi extra. Ali je bilo potrebno da se kabl iskida (zakacio kamion dizalica kod nekih radova) tako da, ako hoces zamenu, znas sta ti je ciniti :D
Ja sam pre neki dan uzeo jos jedan STB, imam Super Par paket a samo jedan STB i CI modul a treba za 3 uredjaja. Sproveo kabl kod klinca u sobu, momci sredili sve konektore i gore na tavan sredili sto su predhodni lose postavili i tamo zamenili neke novije konektore. Ono sto sam primetio je da uvece oko 19-20h sad ne pada brzina ispod 30Mbit dok je pre padalo na 7-8Mbit i stabilnije radi u tom periodu nego pre.
Mnogo znaci kad se konektori i kabl srede.

Šta se najbolje pokazalo u pogledu brzina i kvaliteta WIFI-a od njihovih modema/rutera koje nude? Technicolor TC7200.20? Neki drugi model, šta god, samo da radi WIFI kako treba?
Treba da mi dodju danas-sutra, pa da vidim ako mogu nešto da se dogovorim, ali ne znam šta da tražim.

Poslednja izmena:
Za ruter, imate TENDA AC10 AC1200 na KP za 35e.

novi uređaji mi se konstantno pojavljuju na mrezi a eset SS mi izbaci upozorenje iz attachmenta
dosadilo mi da menjam sifru....vazda novi uredjaji sa novim mac adresama pri skeniranju mreze....
jel zna neko kako da zatvorim ili ugasim taj port?
modem je techicolor tc7200

Prilozi

• 123.png
    123.png
    29.4 KB · Pregleda: 149
Za ruter, imate TENDA AC10 AC1200 na KP za 35e.

Taj sam bas juce kupio, nije neka sreca, iskreno. Bolje dodati jos 20€ i kupiti pravi ruter. Recimo, podesim 2.4 ghz i 5ghz na isto ime, on bi trebao tada da sam menja iz 2.4 u 5ghz, zavisnosti od jacine signala, ma kakvi, u tom slucaju forsira samo 2.4 ghz. Dok, kada podesim pod jednim imenom 2.4, a pod drugim 5, tada mogu da biram i radi solidno, ali kao sto je poznato, jacina signala na 5ghz nije tolika kao na 2.4. Vrlo moguce da cu da uzmem jos 2 extendera i da tako pokrijem delive gde je slab domet za 5ghz. Inace, od 340 na kablu, na wifi dobijam 270 mbps na 5ghz, na 2.4 ne preko 60.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Taj sam bas juce kupio, nije neka sreca, iskreno. Bolje dodati jos 20€ i kupiti pravi ruter. Recimo, podesim 2.4 ghz i 5ghz na isto ime, on bi trebao tada da sam menja iz 2.4 u 5ghz, zavisnosti od jacine signala, ma kakvi, u tom slucaju forsira samo 2.4 ghz. Dok, kada podesim pod jednim imenom 2.4, a pod drugim 5, tada mogu da biram i radi solidno, ali kao sto je poznato, jacina signala na 5ghz nije tolika kao na 2.4. Vrlo moguce da cu da uzmem jos 2 extendera i da tako pokrijem delive gde je slab domet za 5ghz. Inace, od 340 na kablu, na wifi dobijam 270 mbps na 5ghz, na 2.4 ne preko 60.

Može li na 5ghz da dobaci signal desetak metara kroz jedan zid izmedju?

Sad su me zvali iz Supernove, kazu da ce racun za januar biti umanjen za otprilike pola cene dodatnog paketa za sportske kanale, posto sam bio pretplacen na sportklub dodatni paket.

To sto ti hoćeš nema ni za 50eur.
Ta tenda radi odlično za te pare.

@disha
Taj tehnicolor je jedino što nude, to je i modem i ruter u jednom.
Bolje od njega i ne možeš od njih dobiti.

Na 5ghz nema upotrebljivog signala više od prostorije pored ni kada ima externe antene a taj nema.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa ova Tenda je i bila 50 Eura. Ne mogu da gresim dusu, lepo radi na 5ghz, na celom spratu. U spavacoj sobi, koju deli jedan zid od jedno 20cm od dnevne(u kojoj je ruter) imam vrh brzinu, kao sto napisah, oko 270 mbps, a dok u kancelariji, koju deli hodnik i dva zida od dnevne, vecinom i ne hvat 5ghz, dok u prizemlju isto super radi. Zbog toga se razmisljam za extender.
f8c5c14567b06d1ce0e26abcb93b759e.jpg

Sad su me zvali iz Supernove, kazu da ce racun za januar biti umanjen za otprilike pola cene dodatnog paketa za sportske kanale, posto sam bio pretplacen na sportklub dodatni paket.

Extra, mislim da je to ok. Da li su ti rekli da ce smanjiti za ubuduce cenu tog sportskog paketa?

Izgleda da su povecali brzinu pojedinacnog interneta i ubacili vise paketa.
cb2c903b44b6694f506b7829658b7933.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Oh, konačno su prestali da se inate i da insistiraju na paketima... Ponuda je odlična, završava posao najvećem broju korisnika. Jedino su možda malo cene jače za plus i max, posebno ako se uporede s ponudom Oriona za optiku na istim brzinama. No, ko nema da bira ovo mu je odlična vest.

Do jaja.

Sad nema prepreke da predjem na Total Tv uz neki od ovih net paketa.

Pitanje, EON koji se dobija uz SBB paket mi ne rade N1, Nova S i SK kanali na Supernovi netu dok bratu na MTS ADSL radi. Kaze ni kod njega nisu radili prvi dan kada je probao a onda je proradio. O cemu se tu radi? Komsija Machak99, kako je kod tebe, cini mi se da si pisao da ti radi na Supernovi netu ili ti bese imas onaj van mreze?

Pitanje, EON koji se dobija uz SBB paket mi ne rade N1, Nova S i SK kanali na Supernovi netu dok bratu na MTS ADSL radi. Kaze ni kod njega nisu radili prvi dan kada je probao a onda je proradio. O cemu se tu radi? Komsija Machak99, kako je kod tebe, cini mi se da si pisao da ti radi na Supernovi netu ili ti bese imas onaj van mreze?

poslah ti DM ali nisi video, ili vec neko drugi ako zna .. posto si skoro produzio super par paket, da li jos uvek imas kanale extreme sports, comedy central i fine living?

Do jaja.

Sad nema prepreke da predjem na Total Tv uz neki od ovih net paketa.

Pa shvatili su da ce im svakako pobeci na EON ili Total Tv vecina korisnika kojima je bitan SK, pa bar da vezu ugovorom korisnike interneta, onaj prethodni internet brzine 30mbps ne bi niko uzeo.

poslah ti DM ali nisi video, ili vec neko drugi ako zna .. posto si skoro produzio super par paket, da li jos uvek imas kanale extreme sports, comedy central i fine living?

Izvini, videh ali nisam proverio pa posle zaboravi, sad cu da proverim sta radi a sta ne.

Hmmm, na mts internetu ne rade ti kanali, nisu nikada ni radili

Meni rade svi EON kanali, uzeo nalog od ortaka koji je na SBB. Internet mi je Supernova ex Radijus Vektor.

To izgleda zavisi od slucaja do slucaja.

Komso, radi sve normalno, takodje pozajmljen nalog. Probao kod druga koji ima i mts i supernovu i ne radi bez VPN-a, ni na jednom. Kod mene svi kanali do jednog rade... Jedino sto mi pada napamet je NAT, jer me zezao Kodi letos, nije hteo neke kanale i serije da pusta, pa sam smarao ove iz SN da me skinu sa Nata i od tada sve radi normalno sto se tica kodija. Mozda to ima veze i sa EON-om...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Moze preko VPN-a [emoji16]

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno