Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogresan post je citirao, djalf je rekao da bratu radi na mts adsl-u

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

@jovex032 : izvinjavam se pogrešan sam post citirao.
Stvarno nisam čuo da na MTS ADSL rade svi eon kanali.
Meni drug dao "eon app"za TV, i gledam preko mts ADSL-a. Sve osim "sport kluba i nova" nemam. Ostalo imam

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

@jovex032 : izvinjavam se pogrešan sam post citirao.
Stvarno nisam čuo da na MTS ADSL rade svi eon kanali.
Meni drug dao "eon app"za TV, i gledam preko mts ADSL-a. Sve osim "sport kluba i nova" nemam. Ostalo imam

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

To da, i ja sam probao u kuci u Cacku na MTS ADSL i nisu radili isti ti kanali.

Rade svi, zato i meni nije jasno, kako? Skoro je potpisan novi ugovor u BG za SBB, valjda tv osnovni i 50mbit net, 3050din. Da li to uopste ima veze, ne znam. Prvi dan kada je probao nisu radili svi kanali, i onda je sutradan probao na drugom racunaru i svi rade, i rade mu i na telefonu. Meni rade kad koristim VPN i adresu iz Srb, ali lose radi jer je neki besplatan. Zato me i bunilo kako njemu radi a realno smo oboje sad u Telekom opsegu IP adresa, sto verujem da ovi iz SBB-a blokiraju.
Jedino sto mi pada na pamet je da mu se modem za taj jedan dan restartovao a na ADSL-u se dobija druga adresa pa mozda je uhvatio neku novu koja jos nije na crnoj listi.
Komso kako tebi radi, jedino da imas IP adresu van ovog prokletog NAT-a na Supernovi? Koja ti je IP u modemu sad?

poslah ti DM ali nisi video, ili vec neko drugi ako zna .. posto si skoro produzio super par paket, da li jos uvek imas kanale extreme sports, comedy central i fine living?
Od ovih samo Comedy radi, ostali zakljucani.

Poslednja izmena:
Danas sam produzio ugovor sa Supernovom. Kao sto sam i pisao Super par plus po ceni Super para, ugovorna obaveza na dve godine. To je ishod dogovora povodom reklamacije koju smo uputili. Smesno mi je sto su dva puta pokusali da uvale ugovor sa punom cenom, cak i danas kad su poslali agenta kod nas kuci sa takvim ugovorom. Posle konsultacije telefonom rukom dopisano, a videcemo kad stigne prvi racun. Ukoliko se pojavi puna cena raskidamo saradnju .
639cc14e75fb5375adc5dce66ea1f1ba.jpg

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Morate da pravite eazliku izmedju EON na sbb mrezi i Eon van mreze. Na ovom drugom rade svi kanali na bilo kom netu pa cak i telefonskom. Na prvom EON-u rade neki kanali van sbb mreze. Ne svi.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Sta mu dodje GPON ispred paketa? Optika?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Morate da pravite eazliku izmedju EON na sbb mrezi i Eon van mreze. Na ovom drugom rade svi kanali na bilo kom netu pa cak i telefonskom. Na prvom EON-u rade neki kanali van sbb mreze. Ne svi.

Meni rade svi kanali na Supernova netu, nije EON van mreze vec obican. Sve zavisi. A taj van mreze radi sigurno na bilo kom netu.

Jel vam rade sajtovi Supernove i MTS-a? Meni u Grockoj (Gronet) izbacuje ovo:
Supernova:
image.png

MTS: Ne radi uopšte.

Ono što je najgore je to što ne mogu ni na PlayStation Network da se povežem (PS4, US nalog).

Probao sam da isključim ruter (dvadeset minuta) i opet isto.

Poslednja izmena:

Znamo, pricano vec x puta o tome, jeste EON na SBB mrezi, dobijen uz pretplatu na SBB, rade svi kanali na MTS ADSL-u.
Cimao ove iz Supernove na Fejs da me skinu sa NAT-a pa cemo videti, male su sanse al ako komsa uspeo mozda i mene pogleda sreca :D

Sta mu dodje GPON ispred paketa? Optika?

Optika.

Jel vam rade sajtovi Supernove i MTS-a? Meni u Grockoj (Gronet) izbacuje ovo:
Supernova:
image.png

MTS: Ne radi uopšte.

Rade oba, Svilajnac, Kopernikus mreza.

Poslednja izmena:
Milose za PS4 promeni DNS na konzoli, meni pre neki dan nije htelo da radi..

Jel ima ko 1 Gbps? Ja sam ih pitao da li mogu da guraju posto ima optika u zgradi. Proslo je 7 dana od tad nista ne javljaju. Ne znam koliko im traje provera ,,tehnicki mogucnosti". Po meni je sramota 200 Mbps da guraju kroz optiku.

Za tu proveru moras opasno da ih smaras. Ja sam ih jedno 7 dana smarao, svaki dan, zvao, isao u poslovnicu, sve dok im se nisam smucio. Na kraju su mi samo rekli da postoji tehnicka mogucnost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zvali iz podrske, nema nista od skidanja NAT-a, kao sto i znamo. Rece samo da ugasim modem preko noci pa ako ujutru dobije drugu ne natovano to mi je ili da uzmem fiksnu za 700din. Pilicari.

Neće tako da ti nestane nat jer ti je modem već registrovan na cmts.

Neka ti oni stave public ip na 24h pa neka skinu posle. Ti reci da nećeš da uzmeš da plaćaš statičku dok ne probaš da li sa njom radi sve.

Kaži da ti ne radi video nadzor :)

A taj iz podrške što rešava problem gašenjem modema na 1 dan neka ugasi njegov telefon na 24h i tako se reši poziva korisnika, ako sme.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Rade svi, zato i meni nije jasno, kako? Skoro je potpisan novi ugovor u BG za SBB, valjda tv osnovni i 50mbit net, 3050din. Da li to uopste ima veze, ne znam. Prvi dan kada je probao nisu radili svi kanali, i onda je sutradan probao na drugom racunaru i svi rade, i rade mu i na telefonu. Meni rade kad koristim VPN i adresu iz Srb, ali lose radi jer je neki besplatan. Zato me i bunilo kako njemu radi a realno smo oboje sad u Telekom opsegu IP adresa, sto verujem da ovi iz SBB-a blokiraju.
Jedino sto mi pada na pamet je da mu se modem za taj jedan dan restartovao a na ADSL-u se dobija druga adresa pa mozda je uhvatio neku novu koja jos nije na crnoj listi.
Komso kako tebi radi, jedino da imas IP adresu van ovog prokletog NAT-a na Supernovi? Koja ti je IP u modemu sad?

Od ovih samo Comedy radi, ostali zakljucani.
Komso, na poslu sam tako da ne mogu proveriti IP adresu. Ja sam ih smarao letos, da me skinu sa nata, zbog posla mi pravi problem, ne rade mi kamere i skinuli me. Zovi sutra ponovo...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ma nema nista, traze pare slepci. Neka ih, nema alternative sad a kad bude bilo, cao zdravo.

Ne iskljucuju oni nista, i dosta paranoje oko toga
vec sbb na taj nacin ogranicava koriscenje korisnicima samo za uslugu koju su platili i u zonu za koju je namenjeno.

Ne iskljucuju oni nista, i dosta paranoje oko toga
vec sbb na taj nacin ogranicava koriscenje korisnicima samo za uslugu koju su platili i u zonu za koju je namenjeno.

Naravno, nisam se lepo izrazio. Htedoh reci da ne verujem da nisu upoznati sa cinjenicom da EON koji nije van SBB mreze radi kod odredjenih drugih operatera, i da ce to svakako blokirati vremenom.

Ne verujem da baš koriste forum da nam napakoste, pre će biti kao mini javno mnjenje, da vide reakcije na postupke. Ali bez većeg značaja svakako...

Tako je, bakara! Suština je da se kupi EON van mreže, da se više zaradi, a ne da kroz do 5 aparata prošire besplatnu mrežu (već plaćenu kroz pretplatu na SBB-u). Tako se mreža potencijalnih korisnika značajno umanjuje i ovo im je bilo rešenje.

Koja je razlika između Super par+ i max i Super sve + i max kada je reč o izboru kanala? Na oba mesta stoji 260 kanala ali su u ponudi navedeni u maxu paketi kao da ih nema u plus paketima, a izgleda da ima.

Mislim da su sad izvukli cinamax iz "super sve plus" paketa i ubacili u "super sve max" to je ta jedina razlika, i ako postoji verovatno su neki nebitni kanali ?

Poslednja izmena:
Pa da, samo to može biti razlika, nisam uočio neke važne kanale, možda i Adult na 18+ dodaju, ali to je neopevani treš.

Ova ponuda single neta je odlična, prijatno sam se iznenadio, a znamo da svaka nova ponuda i konkurenciju pokreće, neka se takmiče ko će bolje i više da nam da.

Mislim da su sad izvukli cinamax iz "super sve plus" paketa i ubacili u "super sve max" to je ta jedina razlika, i ako postoji verovatno su neki nebitni kanali ?
Ja na super paru plusu imam cinemaxove kanale

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

hteo da narucim super par ali oni za [avcom] televizore jos uvek nemaju dopis i nisu dostupni. Nemaju na dosta lokacija lici na jeftinu reklamu bez pokrica.

p.s Inace kako oni razdele ko koji TV paket ima? Tipa slepa ulica 10ak kuca ista kutija na banderi..?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno