Može dobra mreža da se uradi i po banderama,treba samo to odraditi kako treba.U selima i nema drugog načina nego po banderama,zameniti coax kablove optikom ali to su velika ulaganja u koja će jednog dana morati potroše neki dinar.Kod mene su kablovi stari 15ak godina,razvukalo ih je lokalni distributer kojeg je kupio Kopenikus,od tada samo krpe slabo šta menjaju.
pa dace ti Technicolor on ispunjava sve tehnicke specifikacije samo sto ne radi onako kako bi mi zeleli.Ma da, nego mi je ruter neophodan, a ako je vec njihovo da daju modem-ruter neka mi daju nesto sto ispunjava tehnicke specifikacije za ponudjenu brzinu. Gledao sam najjeftiniji AC ruter sa Gbit portovima je 50e. Bas ne bih ako ne moram.
pa dace ti Technicolor on ispunjava sve tehnicke specifikacije samo sto ne radi onako kako bi mi zeleli.
Pre svega ne moze istovremeno 2.4 i 5ghz i ima slab domet jer ima integrisane antene (kao i onaj CBN)
tako da ako hoces nesto vise od minimalnog moras kupiti svoj wifi ruter
Technicolor sam uzeo umesto CBN-a.Koliko sam ja video nema opciju da u isto vreme radi na 2.4 i 5ghz kao CBN![]()
Al kako onda ako su loši kablovi imam konstantno TV signal, dok je net u prekidu?Zato sto telekomovu mrezu nisu postavljali sa merdevina veruci se po banderama....
izgleda da ste zaboravili kako su poceli ti lokalni sitniji kablovski operateri, dok je broj korisnika bio mali manje je bilo da se krpi...
Evo ovde kod mene na cosku im stalno kamion kida kabl sa bandere i bukvalno ostaje pola naselja bez signala, i ja danas stanem i pitam iz kola sto taj kabl ne postave malo vislje...
kazu oni sa merdevina vislje ne mogu da postave sve i da hoce, i tako kamioni kidaju, oni krpe sve i sve u krug ...dok neko ne resi da ozbiljno ne rekonstruse mrezu.
A to ih neminovno ceka.
Ocekivati da imamo brzine preko 100mbita sa razvucenim kablovima preko bandera nije realno.
Za ruter, imate TENDA AC10 AC1200 na KP za 35e.
Taj sam bas juce kupio, nije neka sreca, iskreno. Bolje dodati jos 20€ i kupiti pravi ruter. Recimo, podesim 2.4 ghz i 5ghz na isto ime, on bi trebao tada da sam menja iz 2.4 u 5ghz, zavisnosti od jacine signala, ma kakvi, u tom slucaju forsira samo 2.4 ghz. Dok, kada podesim pod jednim imenom 2.4, a pod drugim 5, tada mogu da biram i radi solidno, ali kao sto je poznato, jacina signala na 5ghz nije tolika kao na 2.4. Vrlo moguce da cu da uzmem jos 2 extendera i da tako pokrijem delive gde je slab domet za 5ghz. Inace, od 340 na kablu, na wifi dobijam 270 mbps na 5ghz, na 2.4 ne preko 60.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taj sam bas juce kupio, nije neka sreca, iskreno. Bolje dodati jos 20€ i kupiti pravi ruter. Recimo, podesim 2.4 ghz i 5ghz na isto ime, on bi trebao tada da sam menja iz 2.4 u 5ghz, zavisnosti od jacine signala, ma kakvi, u tom slucaju forsira samo 2.4 ghz. Dok, kada podesim pod jednim imenom 2.4, a pod drugim 5, tada mogu da biram i radi solidno, ali kao sto je poznato, jacina signala na 5ghz nije tolika kao na 2.4. Vrlo moguce da cu da uzmem jos 2 extendera i da tako pokrijem delive gde je slab domet za 5ghz. Inace, od 340 na kablu, na wifi dobijam 270 mbps na 5ghz, na 2.4 ne preko 60.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad su me zvali iz Supernove, kazu da ce racun za januar biti umanjen za otprilike pola cene dodatnog paketa za sportske kanale, posto sam bio pretplacen na sportklub dodatni paket.
Extra, mislim da je to ok. Da li su ti rekli da ce smanjiti za ubuduce cenu tog sportskog paketa?
Pitanje, EON koji se dobija uz SBB paket mi ne rade N1, Nova S i SK kanali na Supernovi netu dok bratu na MTS ADSL radi. Kaze ni kod njega nisu radili prvi dan kada je probao a onda je proradio. O cemu se tu radi? Komsija Machak99, kako je kod tebe, cini mi se da si pisao da ti radi na Supernovi netu ili ti bese imas onaj van mreze?
Do jaja.
Sad nema prepreke da predjem na Total Tv uz neki od ovih net paketa.
poslah ti DM ali nisi video, ili vec neko drugi ako zna .. posto si skoro produzio super par paket, da li jos uvek imas kanale extreme sports, comedy central i fine living?
Pitanje, EON koji se dobija uz SBB paket mi ne rade N1, Nova S i SK kanali na Supernovi netu dok bratu na MTS ADSL radi. Kaze ni kod njega nisu radili prvi dan kada je probao a onda je proradio. O cemu se tu radi? Komsija Machak99, kako je kod tebe, cini mi se da si pisao da ti radi na Supernovi netu ili ti bese imas onaj van mreze?
Komso, radi sve normalno, takodje pozajmljen nalog. Probao kod druga koji ima i mts i supernovu i ne radi bez VPN-a, ni na jednom. Kod mene svi kanali do jednog rade... Jedino sto mi pada napamet je NAT, jer me zezao Kodi letos, nije hteo neke kanale i serije da pusta, pa sam smarao ove iz SN da me skinu sa Nata i od tada sve radi normalno sto se tica kodija. Mozda to ima veze i sa EON-om...Pitanje, EON koji se dobija uz SBB paket mi ne rade N1, Nova S i SK kanali na Supernovi netu dok bratu na MTS ADSL radi. Kaze ni kod njega nisu radili prvi dan kada je probao a onda je proradio. O cemu se tu radi? Komsija Machak99, kako je kod tebe, cini mi se da si pisao da ti radi na Supernovi netu ili ti bese imas onaj van mreze?
Na MTS ADSL kažeš rade mu svi kanali na eon app.Meni rade svi EON kanali, uzeo nalog od ortaka koji je na SBB. Internet mi je Supernova ex Radijus Vektor.
To izgleda zavisi od slucaja do slucaja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari