Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bi trebalo ništa da platiš. Naravno ne mogu da tvrdim ništa 100% ali ću na to da se pozovem pri pokretanju postupka za raskid. Na flajerima su svuda reklamirali SK, ubeđivali da nema šanse da to nestane iz ponude. To se smatra bitnom promenom ugovorenih uslova i bar bi tako trebalo biti, imamo pravo raskida bez plaćanja penala.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja cu da im predlozim, da mi smanje pretplatu 800 din koliko košta EON Sport paket. Korektno od mene.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Dobiješ isti odgovor koji sam i ja danas dobio od njih.
Zahvaljujemo Vam na upućenom mailu.

Prema Opštim uslovima, Vlasnik KDS-a zadržava pravo izmene izbora i pozicija TV programa u okviru izabranih digitalnih paketa.

Prema Opštim uslovima, Vlasnik KDS-a zadržava pravo izmene izbora i pozicija TV programa u okviru izabranih digitalnih paketa.
Haha, pa oni mogu da stave, svih 200 kanala da budu, operski kanali razni, moram da plaćam, e neće da može.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Deda mi je zamenik javnog tužioca. Proslediću mu odg/mail, on će dalje preuzeti.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Najbolje se konsultovati sa nekim pravnikom, jer ovo nije bas mala izmena programske šeme. Plus nisu obavestili o izmenama 30 dana ranije.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Ja predlazem da se mi lepo organizujemo pa da im lupnemo jednu kolektivnu tuzbu.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Zar Posta nije dozvoljavala raskid ugovora posle gubitka istih kanala?
Ne moze sad Telekom da ima drugaciju praksu.

Nije tačno. Moraš da doplatiš samo one mesece u kojima si imala popust ( npr. ako si imala 6 meseci po 1 din.), a ugovor raskidaš jer su oni jednostrano promenili svoje obaveze na tvoju štetu. Ja sam potpisao u novembru 2019 na 24 meseca, tj. obnovio ugovor. Dobio 1 mesec za 1 dinar, i to mi je sad za januar došao račun na 1 dinar. Taj račun moram da im platim u potpunosti - 3200 dinara i raskidam ugovor uz vraćanje opreme.

Ni ovo nije tačno.Ako su se promenile okolnosti na štetu korisnika onda se ne plaćaju nikakvi penali bez obzira kakve ste pogodnosti dobili pri potpisivanju ugovora.Setite se VIP-a i povećanje cena paketa od pre neku godinu.
Pitanje je šta piše u ugovoru i da li je izbacivanje kanala šteta na račun korisnika?Poskupljenje svakako jeste ali izbacivanje pojedinih kanala teško jer su se oni u ugovoru ogradili od toga...Verovatno.

Poslednja izmena:
22 novembra sam potpisao novi ugovor za Super Par varijantu i dobio jedan mesec gratis. Za novembarski racun mi je stiglo 1700 din, za Decembarski sam dobio 900 din (danas stigao). Kad bih ja uopste trebalo da dobijem taj jedan mesec gratis?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Možete raskinuti ugovor, bez bilo kakvih penala, ako niste imali popuste. Nemojte da vas lažu. Nema to veze ni sa Ugovorom ni sa opštim uslovima, nego sa Zakonom o obligacionim odnosima. Imali su 30 dana da vas obaveste o izmenama odn ukidanju kanala i u tom roku sigurno možete raskinuti ugovor. Proverite samo da nisu to na sajtu objavili, umeju da sakriju. Kolektivna tužba ne postoji u smislu u kome mislite.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ne misliš dobro. Ispravno je saopštenje SBB. Supernova je odbila produženje saradnje za gotovo istu cifru. Celi gradovi su ostali bez N1 i SK.
Stvarno misliš da se 300.000 korisnika može nadoknaditi kroz EON?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Imas dokaz da sbb daje ispravno saopstenje?
Supernova i posta lazu, dal mislis da je njima u interesu da gube pretplatnike i da nece namerno da produze ugovor sa united grupom.
Jesu izgubili su jer sbb ne zeli da produzi saradnju.
Ne mislim 300000, ali mislim da je dovoljno dosta manje pretplatnika da predje kod njih i nadoknadice oni to.
United grupa daje isto saopstenje kao kad je posta izgubila te kanale, mi smo im ponudili iste uslove oni nisu hteli da produze saradnju.
Jednostavno ne moze neko da ima sport klubove i arene zajedno a sbb da nema isto to.
To je samo moje misljenje

Sad već čuveni član 107, zakona o Elektronskim komunikacijama:
Izmena uslova ugovora

Član 107

Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen.

Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Agencija može propisati sadržaj obaveštenja iz ovog člana.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Aman vlasnik poste,telekoma i supernove je drzava i Vucica savrseno boli k**** za broj korisnika jer je najbitnije da se nigde ne vidi N1 i to je cela prica.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Aman vlasnik poste,telekoma i supernove je drzava i Vucica savrseno boli k**** za broj korisnika jer je najbitnije da se nigde ne vidi N1 i to je cela prica.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
To sam i ja napisao par postova iznad, doduše malo suptilnije... [emoji6]

Послато са Mi 9T

Ovde u njihovoj ponudi na sajtu Supernove paket Super tv S (za nove korisnike)
tu je na poziciji 108 Sport klub 1.

Od starta Supernove je sve naopako,pola mreže ima neke kanale pola nema,pa valjda smo svi jedna ista mreža???Mene kao bivšeg avcom-ovca ovo ne pogađa pošto N1 i SK nikad nisam ni imao.Mislim totalna nebuloza od operatera...

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Malo je bez veze sto u obavestenju o ukidanju kanala nisu napisali pre svega da imate pravo na raskid.
Takodje nisu ni obavestili 30 dana ranije, i to su morali...

Nije ovde rec u promeni programske seme vec o ozbiljnoj promeni na stetu korisnika tako da sa punim pravom svako ko hoce moze traziti raskid UO

Korisnik može da odabere paket usluga Vlasnika KDS-a uz posebne pogodnosti,
a sve u skladu sa Ponudom i Cenovnikom. Vlasnik KDS-a preuzima obavezu da,
u toku trajanja ugovornog odnosa, Korisniku, u okviru izabranog paketa, obezbedi
korišćenje minimalnog broja kanala (analognih i / ili digitalnih), brzinu interneta,
odgovarajući broj minuta prema fiksnim mrežama u Srbiji i druge pogodnosti u
skladu sa ponudom za konkretno izabrani paket, važećom u momentu zaključenja
Ugovora. Vlasnik KDS-a zadržava pravo izmene ponude kanala o čemu će
Korisnik biti obavešten.

Imas dokaz da sbb daje ispravno saopstenje?
Supernova i posta lazu, dal mislis da je njima u interesu da gube pretplatnike i da nece namerno da produze ugovor sa united grupom.
Jesu izgubili su jer sbb ne zeli da produzi saradnju.
Ne mislim 300000, ali mislim da je dovoljno dosta manje pretplatnika da predje kod njih i nadoknadice oni to.
United grupa daje isto saopstenje kao kad je posta izgubila te kanale, mi smo im ponudili iste uslove oni nisu hteli da produze saradnju.
Jednostavno ne moze neko da ima sport klubove i arene zajedno a sbb da nema isto to.
To je samo moje misljenje
Mislim da gresis....

Da li ce doći do korekcije cene jer ovo je drastično smanjenje broja kanala
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Da li imam pravo da raskinem ugovor bez plaćanja penala zbog izbacivanja kanala UG iz ponude Supernove?

Potrebno je da u našoj poslovnici vlasnik Ugovora podnese zahtev za raskid. Ukoliko se još uvek nalazite pod ugovornom obavezom, neophodno je da izmirite promo period ukoliko ste ostvarili pravo na isti prilikom potpisivanja Ugovora ili da izmirite sve mesečne pretplate do kraja ugovorne obaveze. Otkazni rok je 30 dana i najkasnije 7 dana po isteku istog, neophodno je da nam dostavite opremu.

Otkad to mora da se izmire sve mesecne pretplate do kraja obaveze? To su valjda ukinuli, sad valjda mozes da raskines kada hoces, samo je bitno da je placeno do tada, da nemas neki zaostao racun da nisi platio...

Uzmes ugovor na 2 godine i oni posle 6 meseci ti prirede ovako nesto, i ti jos da im platis godinu dana unapred, Boze Gospode...

Ajde još jednom, evo šta su meni odgovorili:

"U slučaju raskida Ugovora pre isteka minimalnog perioda korišćenja, korisnik koji je fizičko lice, se obavezuje da vlasniku KDS-a isplati celokupan iznos koji odgovara zbiru svih preostalih mesečnih pretplata, počev od dana raskida Ugovora, do isteka ugovorenog minimalnog perioda korišćenja izabranih usluga, ili razliku između pune cene usluge i popusta / pogodnosti koje su ostvarene kroz ugovornu obavezu, po izboru korisnika, a u roku naznačenom na računu."

Korisnik sam nekih skoro 18. godina još od vremena Radijus Vektora.Isti ovaj problem je bio pre nekih 3-4 godine kada je na par dana nestalo Sport klub kanala,ali je tada United grupa koja je vlasnik SK pristala da potpiše novi ugovor po njihovim novim uslovima (najverovatnije za veću cenu pretplate,koju je kasnije Radijus Vektor i povećao zato što je bio primoran).Ovo sam naveo kao primer zato sto vidim da se spominje N1 kao jedan od razloga.Po meni jedan od glavniih razloga je sujeta između dva operatera i ništa drugo,Telekom neće da ustupi Arene SBB-u a SBB neće SK Supernovi.Na kraju ispaštamo mi korisnici da se raspravljamo o kojekakvim teorijama zavere itd.

Ma kakva korekcija cene,još su digli cene sa 1400 na 1600 din lopovi,ovde su najviše izgubili korisnici kopernikusa i radijusa jer da nismo otisli u ruke drzave i dalje bi pratili kanale united medie.Ja ne mogu da prihvatim da kao korisnik kopernikusa od osnivanja te firme i dobijanja SK davne 2006-07 zbog upliva politike izgubim te kanale ,imam sa njima ugvor još dva meseca i onda zdravo do nekih srećnijih i boljih vremena.

Ne čitate pažljivo zaraskid....

-izmirite ono što ste koristili do raskida bez popusta

-Ili ako vam više odgovara izmirite koliko meseci imate do kraja UO

Izaberite i platite jedno ili drugo, a ne oba.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Supernova je samoinicijativno ugasila kanale UM jutros sa ciljem da natera UM da prihvati ponudjene uslove. UM je na to odgovorila prekidanjem pregovora...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno