Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto kao i sa Poštom. Sbb nije kriv. Supernova obaveštenje, sbb je kriv [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ja nijednim ne verujem. Da ima države oba operatera bi popili takve kazne da se puši.

Kao i uvek,niko nije kriv, a narod ce svejedno to platiti [emoji34]

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Koliko je para mrtvi Telekom upumpao u Supernovu, mogao je do svakog sela dovući optiku, plus dati pare Areni za kupovinu sportskog zadržana.

Kolko se meni čini oni su spucali tolike pare da što manje ljudi gleda sbb kanale. Rat preko naših leđa...

Lično mislim da je bar za ljubitelje sporta izbor lagan.
Arena: NBA liga, Liga šampiona,nemačka liga, italijanska liga, francuska liga
SK: Premijer liga, Španska liga, Teniski turniri, Američki fudbal, Formula 1, euroliga,otkupljeno nekoliko sledećih evropskih i svetskih prvenstava u fudbalu..

Kako se gleda taj sportski eon? Preko čega?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Sportski EON košta 799 dinara mesečno + 6495 dinara za EON box koji kupuješ. Funkcioniše po sistemu pripejda. Ostavljaš svoj broj dinarskog računa sa kojeg ti skidaju mesečnu pretplatu.Kad ideš naprimer na godišnji odmor, isključiš na svom nalogu opciju korištenja dok se ne vratiš i ne skidaju ti pare sa računa. Jedini, eventualno, problem (bar za mene) je što jedan EON box ide za 1 TV. U mom sluaju bi trebao da kupim 2 box-a i plaćam 2 pretplate.

Isto kao i sa Poštom. Sbb nije kriv. Supernova obaveštenje, sbb je kriv [emoji16]

Da sagledamo stvari malo realnije. Ja sam bio korisnik poste net i raskinuo ugovor 25. 12.2019. Sto mislite da posta i super nova nece da nastavi saradnju sa united grupom po istim uslovima? Ja mislim da su uslovi drasticno promenjeni od strane united grupe, da su im ponudili mnogo vece ugovore koji su neprihvatljivi ili su im jednostavno rekli necemo vise saradjivati sa vama i to je to. Kad pogledamo malo dublje a i realnije je da sbb moze mnogo vise da profitira sa svojim eon boxom, mesecnim pretplatama a i korisnicima koji ce uzeti njihove usluge koji su raskinuli ugovore sa postom i super novom. Poverovao bi u ovu pricu sbb da je jedan od ova dva operatera uspeo da nastavi saradnju s njima a ovako sam ubedjen da je sbb odlucio da stopira te kanale ka drugim operaterima. Pogledaj te njihove cene uopste nisu male, sport paket 800 rsd, ehej da nije malo mnogo. Da ne ulazim u druge njihove pakete. Sve u svemu moje misljenje je da nisu krivi posta net i super nova vec sbb, eon ili kako se vec zovu.

Da sagledamo stvari malo realnije. Ja sam bio korisnik poste net i raskinuo ugovor 25. 12.2019. Sto mislite da posta i super nova nece da nastavi saradnju sa united grupom po istim uslovima? Ja mislim da su uslovi drasticno promenjeni od strane united grupe, da su im ponudili mnogo vece ugovore koji su neprihvatljivi ili su im jednostavno rekli necemo vise saradjivati sa vama i to je to. Kad pogledamo malo dublje a i realnije je da sbb moze mnogo vise da profitira sa svojim eon boxom, mesecnim pretplatama a i korisnicima koji ce uzeti njihove usluge koji su raskinuli ugovore sa postom i super novom. Poverovao bi u ovu pricu sbb da je jedan od ova dva operatera uspeo da nastavi saradnju s njima a ovako sam ubedjen da je sbb odlucio da stopira te kanale ka drugim operaterima. Pogledaj te njihove cene uopste nisu male, sport paket 800 rsd, ehej da nije malo mnogo. Da ne ulazim u druge njihove pakete. Sve u svemu moje misljenje je da nisu krivi posta net i super nova vec sbb, eon ili kako se vec zovu.

Kad pogledas malo realnije ni SN a ni Posti...ne odgovara da imaju N1 u svojoj ponudi...ko je kriv nikad necemo saznati jer svako od ove dve firme imaju svoj interes u ovoj prici. Bitno da mi najebasmo ko korisnici. Vi niste svesni koliki je ovo problem u mom gradu. Imamo samo MTS i SN kao kablovske operatere. Meni nije problem jer sam ja vec par meseci na Eon Sport Klubu i MTS-u i razumem se u ove stvari... ali ceo grad od 40k ljudi je ostao bez Sport Kluba i N1

Onda bi bilo realno da Supernova smanji cenu pretplate, kad god su bili ubaceni novi kanali pravdali su poskupljenje time jos dok je bio RV , kako sad ne kazu, nismo uspeli da se dogovorimo smanjicemo cenu pretplate, al to se ne bi zajjebali da urade.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Sportski EON košta 799 dinara mesečno + 6495 dinara za EON box koji kupuješ. Funkcioniše po sistemu pripejda. Ostavljaš svoj broj dinarskog računa sa kojeg ti skidaju mesečnu pretplatu.Kad ideš naprimer na godišnji odmor, isključiš na svom nalogu opciju korištenja dok se ne vratiš i ne skidaju ti pare sa računa. Jedini, eventualno, problem (bar za mene) je što jedan EON box ide za 1 TV. U mom sluaju bi trebao da kupim 2 box-a i plaćam 2 pretplate.

Da, morao bi da uzmeš makar EON Light paket, gde su svi važni osnovni kanali, jer tako dobijaš box za jedan, tv aplikaciju za drugi tv (ako je novi smart), a po kući koristiš mobilnu aplikaciju na 3 uređaja.

Ne misliš dobro. Ispravno je saopštenje SBB. Supernova je odbila produženje saradnje za gotovo istu cifru. Celi gradovi su ostali bez N1 i SK.
Stvarno misliš da se 300.000 korisnika može nadoknaditi kroz EON?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ukidanje kanala UG od operatera koje kontroliše država je apsolutno i jedino politička stvar i ništa više! Ne bi oni nastavili da emituju N1 sve da im UG da sve besplatno! Idu izbori i sve ovo je urađeno smišljeno...

Послато са Mi 9T

Kada sve saberem i oduzmem - gubitak SBB kanala, najavljen gubitak još nekih kanala ( Eurosport i Discovery), pogoršan internet od kad su kupili RV, šablonski odgovor da nemaju nameru da smanje cenu pretplate jer je njihovo pravo da menjaju izbor kanala (ko zna šta nam još spremaju). Meni se više isplati da raskinem ugovor sa njima, dam 290 EUR za novi smart tv i potpišem ugovor sa SBB.

Istina je negde tamo lažu i jedni i drugi, ali opet zar neko misli da ovi ne bi brže bolje objavili koliko to mnogo više ovi traže para sad nego što je pre bilo da je to stvarno problem.

Ukidanje kanala UG od operatera koje kontroliše država je apsolutno i jedino politička stvar i ništa više! Ne bi oni nastavili da emituju N1 sve da im UG da sve besplatno! Idu izbori i sve ovo je urađeno smišljeno...

Послато са Mi 9T
I ja sam ovog misljenja. Porucio sam Total tv, sad cu da ukljucim projektor i preko cele kuce cu da emitujem N1 i NovuS [emoji34]

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Da li je moguće gledanje eon paketa na Mi Box S
Definitivno uzimam sportski paket a mozda i osnovni.
Supergom*a sam uzeo baš zbog full sport paketa kad ono lakat!

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja bih rado raskinula ugovor, ali onda moram da platim sve pretplate do isteka ugovora. U mom slučaju 19 puta 1399 din.
Mogu samo da nastavim da gledam to što imaju do isteka ugovora, a da uzmem najjeftiniju varijantu EON-a samo zbog ovih kanala koje su ukinuli.
To se nikako ne isplati, jer ću nekoliko meseci plaćati duplo, ali je jedino rešenje.

Imaš u EON temi i mislim da baš Mi boxS preporučuju za gledanje EON-a. Mada kao pripaid korisnik više se isplati da kupiš njihov box.

Послато са Mi 9T

Poslednja izmena:
Zato oni ne ukidaju, jos uvek, promo HBO. Misle da mozda niko nece primetiti nestanak....

Ja bih rado raskinula ugovor, ali onda moram da platim sve pretplate do isteka ugovora. U mom slučaju 19 puta 1399 din.
Mogu samo da nastavim da gledam to što imaju do isteka ugovora, a da uzmem najjeftiniju varijantu EON-a samo zbog ovih kanala koje su ukinuli.
To se nikako ne isplati, jer ću nekoliko meseci plaćati duplo, ali je jedino rešenje.
Imaš i opciju da isplatiš pogodnosti koje su ti dali pri potpisivanju ugovora i onda da raskineš ugovor. U te pogodnosti spada i razlika u ceni između pretplate koja je na 24 meseca i cena tog paketa bez ugovorne obaveze za mesece koje si koristila uslugu.

Послато са Mi 9T

Nije tačno. Moraš da doplatiš samo one mesece u kojima si imala popust ( npr. ako si imala 6 meseci po 1 din.), a ugovor raskidaš jer su oni jednostrano promenili svoje obaveze na tvoju štetu. Ja sam potpisao u novembru 2019 na 24 meseca, tj. obnovio ugovor. Dobio 1 mesec za 1 dinar, i to mi je sad za januar došao račun na 1 dinar. Taj račun moram da im platim u potpunosti - 3200 dinara i raskidam ugovor uz vraćanje opreme.

U ugovoru piše da usled menjanja programske šeme može doći do prevremenog raskida ugovora. Problem je što nemamo ovde alternativu. Ovo su čiste političke igre pred izbore, ukida se N1 za ~300.000 pretplatnika. Kakva smo mi ustvari rusko-turska gubernija ybt.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ja koliko sam razumeo saopstenje Supernove nije bio problem u povecanju naknade nego u tome sto UG nije dala saglasnost za emitovanje kanala za one operatere koji nisu imali ni pre te kanale,a sada su u sastavu Supernove. Ne razumem logiku UG da se odrekne 300000 korisika. Toliki broj puta par evra koliko traze(ne znam tacnu cifru) pa vi vidite koliki je to iznos na mesecnom nivou. Opet kad razmislim ako 50000 korisnika predje kod njih,bilo da uzme neki paket van mreze,bilo TotalTv ili Eon van mreze,puta 10e u proseku to mu dodje 500000e mesecno. Ozbiljna je to grupacija,iskalkulisali su oni to odacno. Elem,da postoji zajednicki interes to bi REM regulisao kao sto je regulisano u Bosni. Svi operateri moraju da imaju i SK i Arena kanale u svojoj ponudi. Ne verujem ni jednima ni drugima.

Istina je negde između, sbb je verovatno dao produžetak samo za RV i Kopernikus, verovatno po većoj ceni. Supernova se brine za nas pa eto sad nema niko te kanale, pa kad se već brinu za korisnike zašto ne smanje tv pretplatu za jedno 400din, jer oni nema šanse da ubace ili nađu kanale koji daju ono što daju kanali UM, dakle ako brinete za nas korisnike, onda bar smanjite cenu TV pretplate i povećajte internet protok [emoji16] To bi se zvala briga za korisnike.

Nije tačno. Moraš da doplatiš samo one mesece u kojima si imala popust ( npr. ako si imala 6 meseci po 1 din.), a ugovor raskidaš jer su oni jednostrano promenili svoje obaveze na tvoju štetu. Ja sam potpisao u novembru 2019 na 24 meseca, tj. obnovio ugovor. Dobio 1 mesec za 1 dinar, i to mi je sad za januar došao račun na 1 dinar. Taj račun moram da im platim u potpunosti - 3200 dinara i raskidam ugovor uz vraćanje opreme.

Nikakve popuste ni pogodnosti nismo imali. Mi smo bivši Radijus Vektor korisnici. U julu 2019 su nas navukli da se 'digitalizujemo', mada smo i pre bili digitalizovani, i da potpišemo novi ugovor na 24 meseca sa Supernovom.
Nastavili da plaćamo isti mesečni iznos kao i do tada. Posle je valjda bilo neko poskupljenje.
Gde uopšte može da se vidi cena bez ugovora?
Sad ću da im pišem da mi kažu tačno koliko bi trebalo da platim.

Ja cu da im predlozim, da mi smanje pretplatu 800 din koliko košta EON Sport paket. Korektno od mene.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Najbolje se konsultovati sa nekim pravnikom, jer ovo nije bas mala izmena programske šeme. Plus nisu obavestili o izmenama 30 dana ranije.

Interesantno da ovde nema nekog pravnika, pa da da savet, ili bar nekog ko studira prava...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno