Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ovo djubre TC7210 nema onaj podesivi maintenance reboot/restart ko normalni ruteri ili sam ja oslepeo pa ne mogu da nadjem?

Ako nisi modifikovao box, odnosno nemaš na njemu instalirane aplikacije poput Smarttube, Kodi, Eon itd, konssekvence su nikakve, resetuj ga slobodno.
Pravo imaš, hvala. Ukoliko nema modifikacija, tj. koristi se "po PS-u", fabrički reset ništa neće uprskati.
Treba podesiti rezoluciju, veličinu slike i ponovo pretražiti kanale (našao 432). Kanali smešteni pod kategoriju omiljenih ostaju netaknuti kao i filmovi (iz i van video kluba) odabrani za gledanje. Jedino je isključena opcija HDMI-CEC pa je trebalo ponovo uključiti.
Benefit je što je, pored toga što su kanali presloženi (imao 4 iza Info kanala), odziv mnogo brži. Sve one "mušice" koje je rešavao klasičan reset (dok nisu sproveli poslednje ažuriranje) obavio je jednako dobro a možda i bolje fabrički. Ostaje da vidim dokle će da potraje.

Pozdrav ljudi, nisam nešto zadovoljan sa move boxom. Da li postoji opcija da se vrati box i da se uzme ponovo kartica? Da li se menja nešto što se tiče ponude kanala, kvaliteta slike?

Постоји опција, моји имају картицу. Квалитет слике је ваљда исти ако и бокс користи DVB-C за програм уживо, једино нема враћања уназад.

Pozdrav ljudi, nisam nešto zadovoljan sa move boxom. Da li postoji opcija da se vrati box i da se uzme ponovo kartica? Da li se menja nešto što se tiče ponude kanala, kvaliteta slike?
Koji je razlog? Meni je štekao, trebala mu je večnost da prebaci kanal, pa se zaglupi, pa crna slika, timeout, trte-mrte. Juče sam se žalio pa dođoše uveče majstori i skinuli su mi neki deo sa kabla koji je služio da spreči peckanje struje kada dodirneš STB. To je, kažu, trebalo za običan STB, za Move uređaj ne treba. Od kako su mi skinuli taj deo signal se sa 41% povećao na 60% i uređaj mnogo bolje radi.

Ne služi to protiv peckanja struje, nego da oslabi signal, ako je prejak. Inače meni je slika puno bolja preko kartice, nego preko muvi boksa. Boks ima lošu sliku, a kartica odličnu.

Meni su stavili protiv udara struje, jer me je stalno peckala kad sam pomerao STB ili uzimao u ruke, kad sam skidao koaksijalni kabal, itd.

Ako imate ,,losije televizore,, najbolja je slika preko ,,glupog,, stb-a Skymaster-a. On ima dodatna podesavanja za sliku i mnogo brze menja kanale nego kad je kartica u televizoru. Meni move box ima solidnu sliku,za nijansu slabije nego preko Skymastera ili samog televizora.

Ako imate ,,losije televizore,, najbolja je slika preko ,,glupog,, stb-a Skymaster-a. On ima dodatna podesavanja za sliku i mnogo brze menja kanale nego kad je kartica u televizoru. Meni move box ima solidnu sliku,za nijansu slabije nego preko Skymastera ili samog televizora.
Iskreno, nikad nisam probao skymaster, ali bas da je brze od TV-a novije generacije sa karticom u sebi ?
koji TV imas ?

Zato sam napisao i losiji televizori. Lg,Tesla,Vox,Vivax i Fox. Ne znam kako menja na skupljim markama.

Pa LG C2 recimo, i nije toliko los😊...razumem sta sta si hteo da kazes

Kad sam napisao Lg mislio sam na Tv iz 2012 ;)

Kapiram, koristim Sasmung 3 god star. Odlicno radi kartica signal uvek 100% retko ali bas retko bude pixelizacija na 1-2 sec ...LG ima odlican Web OS, mada nisam probao starije verzije

Jel vazi ono da raskine tetka ugovor koji ostice za mesec dana. Pa sa onda prijavi keva, na istoj su adresi... I dobije 10 meseci po 50 posto...

Meni nisu prihvatili zato sto je ista adresa bila u pitanju... E sad, neko je ovde rekao da mu je uspelo, kako, ne znam...

Meni je uspelo prosli put... E sad to bese pre 2 god...

Da objasnim kako uspeva, prvo vratite opremu, osoba koja je će biti novi korisnik da u ličnoj karti da nije ista adresa gde se opet vraća sn, i da nema isto prezime kao prethodni korisnik, da kaže ja bih na toj adresi da uvedem sn i ja sam tamo podstanar. Izgurajte nekoliko dana bez net i tv ali barem štedite mnogo novca.

Sve to znamo, kada nije ista adresa u LK, a sta da radimo kad je ista adresa i isto prezime, da vatam nekog s ulice da ga prijavim kao podstanara. Kada sam se ja raspitivao moralo je da prodje 6 mesecinod raskida, tek tada postajes novi korisnik...

Pitaj npr. nekog tebi bliskog rođaka ili prijatelja da se potpiše ugovor. Imam i sigurnu informaciju da hoće oni promoteri ako si blizak sa njim da naprave kao ugovor za novog korisnika na istoj adresi.

Imam samo net 50Mbita kod Supernove i danas zovu i nude televiziju i net 80Mbita za 1990din tokom 2 godine.
Rekoh ne, hvala.

Prošlp je više od nedelju dana od kako dolazili da provere mogućnost uvođemja kabla i nisu javili ništa, ni da ni ne.

Može mala pomoć oko ovog technicolor 7210. Imam odvojene SSID za 2.4ghz i 5ghz, do pre 2-3 dana je sve radilo normalno. Od pre par dana je počeo da gasi 5 ghz kada se ne koristi a onda nakon tipa 5 minuta korišćenja 2.4ghz pojavi se ponovo 5ghz.
Sinoć sam ostavio torente da rade, vidim da je prešaltao na 2.4 sam.

Je l' imao neko sličnih problema? Nisam ništa čačkao u podešavanjima, počelo je samo od sebe.

Može mala pomoć oko ovog technicolor 7210. Imam odvojene SSID za 2.4ghz i 5ghz, do pre 2-3 dana je sve radilo normalno. Od pre par dana je počeo da gasi 5 ghz kada se ne koristi a onda nakon tipa 5 minuta korišćenja 2.4ghz pojavi se ponovo 5ghz.
Sinoć sam ostavio torente da rade, vidim da je prešaltao na 2.4 sam.

Je l' imao neko sličnih problema? Nisam ništa čačkao u podešavanjima, počelo je samo od sebe.

Meni se to konstantno desava.
Probao sam da prebacim da 5ghz kanal prebacim da bude fiksni, umesto na auto kako je po default.
Kao pomoglo je, mada i dalje nekad duze trazi vezu kad iskljucim sve uredjaje sa 5ghz mreze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno