Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko ima paket Super Plan 2L optiku da je skoro uveo i kakav je wifi ruter, kolika je brzina neta po stanu na mobilnom telefonu i kako sve funkcioniše sa tv kanalima?

Imam jedno pitanje.

Želim da potpišem ugovor sa Supernovom i zanima me da li mogu da gledam Tv preko telefona, aplikacije (Move n Go) u Makedoniji i na teritoriji naše južne pokrajine KiM, jer povremeno putujem tamo zbog posla..?

Hvala unapred!

Za KiM bi trebalo da moze, sastavni je deo Srbije, za Makedoniju ne moze, samo preko nekog VPN-a...

Mislim da nema veze koji je net, javice se neko ko je koristio na nekom drugom netu da potvrdi...

1. Da li ja dobro vidim i čiram ovo zaplavljeno?
"Po jednom zaključenom ugovoru korisnik može, na korišćenje, dobiti najviše 4 STB / CAM uređaja."
Ako ja to dobro tumačim, sada SN daje 4 uređaja po jednom kablovskom/optičkom prikljucku, BEZ DOPLATE, znaci da 2CAM i 1STB neće biti problem ostvariti?
Da li je ogranicen broj uređaja bez doplate sada na 4 uređaja? (još sam zbunjen, moram da pitam, više puta na različite načine)

2. Koji popust dobiju sada OSI ("invalidi") za televiziju?
SAMO za TV koliki je OSI popust?
Da li je 20% za palet (tv i internet), a 50% samo za tv?
Ko ovo zna za sigurno, pitam jer kod njih i dalje leva ne zna sta radi desna, nemaju pojma sta se korsti, za sta se trazi popust, zasto se i po kom osnovu trazi popust...?

Prilozi

• 1662468545211.png
    1662468545211.png
    215.1 KB · Pregleda: 31
@Zeha Imaš pravo na najviše 4 uređaja.
2 uređaja dobijaš besplatno uz paket a druga 2 ako želiš doplaćuješ 300 din. po jednom uređaju.
U max paketu imaš pravo na 3 besplatna i jedan doplatni uređaj

Ne telefon mi rekose da je OSI popust za samu tv uslugu i na bilo koji paket 20%, dakle nema vise 50% na samo tv uslugu.
U pospovnici mts-a mi kazu da je 50% na samu tv uslugu a na pakete 20%.
Kome ja da verujem?!

U vezi MOVE IP STB uređaja dobio sam tri varijacije u odgovorima za sada:
1. Imamo taj uređaj ali on nema funkcije premotavanja, to vam je klasičan STB
2. Imamo taj uređaj i ima funkcije premotavanja
3. Nemamo taj uređaj više u upotrebi
Ko želi neka proba da smisli odgovor pod 4.
Kome da veruješ? Pravo pitanje.
Pošalješ mejl, možda dva. Odeš u drugu poslovnicu. Pozoveš još neki put. Onaj odgovor koji najčešće dobiješ je najverovatniji. Osim ako i tu imaju bezbroj varijacija.

Ima li neko vazecu programsku semu Supernove, onu sarenu u pdf-u ?

Pozdrav svima, da li neko ima problema sa Supernovinom aplikacijom za sertifikovani android tv, Smart Move? Svi kanali a posebno sport na Areni Premium seckaju tj. slika stuca na svakih par sekundi, onako cimne...?
Ono sto znam sigurno je da nije do tv, a ni do net...
Kakva su vasa iskustva sa Supernovinom Smart Move aplikacijom na tv-u?
Move N Go ne racunamo posto je za fon, tablet, cisto da napomenem da neko greskom ne pomesa aplikacije.

Meni radi normalno smart tv aplikacija na android tv boksu, nema tog stucanja, seckanja...

Imam jedno pitanje.

Želim da potpišem ugovor sa Supernovom i zanima me da li mogu da gledam Tv preko telefona, aplikacije (Move n Go) u Makedoniji i na teritoriji naše južne pokrajine KiM, jer povremeno putujem tamo zbog posla..?

Hvala unapred!
Najbolje je da od nekog pozajmis i isprobas. Meni radi u Hr na wifi na vise provajdera.

Zanimljivo, a od cega zavisi pojma nemam. Meni nije radilo ni u Makedoniji ni sad trenutno u Grckoj, iako neki pricaju da im uredno radi ovde, gledaju normalno Euro basket. Kod mene bez vpn-a ne radi...

pa zavisi od ip adrese...

Која је задња верзија апликације за смарт тв?
Очајно ми ради,све горе и горе.
Мало мало па учитава.
Па порука да не може да репродукује слику или нешто слично.

Мени пише:
Version
v4.5.2-803-g976e62fe-prd_supernova_atv

Pozdrav svima, da li neko ima problema sa Supernovinom aplikacijom za sertifikovani android tv, Smart Move? Svi kanali a posebno sport na Areni Premium seckaju tj. slika stuca na svakih par sekundi, onako cimne...?
Ono sto znam sigurno je da nije do tv, a ni do net...
Kakva su vasa iskustva sa Supernovinom Smart Move aplikacijom na tv-u?
Move N Go ne racunamo posto je za fon, tablet, cisto da napomenem da neko greskom ne pomesa aplikacije.
Evo ja imam isti problem,napisao sam post par iznad tvog.
Aplikacija stuca neverovatno,i drugarima sam dao 2 naloga,svi imaju isti problem.

Ne telefon mi rekose da je OSI popust za samu tv uslugu i na bilo koji paket 20%, dakle nema vise 50% na samo tv uslugu.
U pospovnici mts-a mi kazu da je 50% na samu tv uslugu a na pakete 20%.
Kome ja da verujem?!
Naravno, pokazalo se ispravnim ne verovati na prvu sta ti napisu...
OSI popust je 50% za jednu uslugu, ako imam tv dobicu bez rasprave popust 50%.
Na neki paket (tv i net i sl. ) daje se 20% popusta.

Planiram sa uzmem super plan 2M
Dobija se u paketu
1 move smart box
1 stb/cam uredjaj

Pitanje za vec postojece korisnike
Da li ovi uredjaji moraju biti direktno povezani na njihov ruter, kako bi se gledala televizija , ili ne?
Jer ja bih njihov ruter stavio na potkrovlje, iznad dnevne sobe, a odatle nemam sproveden antenski i lan kabal do sobe gde su televizije.
Dole u dnevnoj sobi mogu da stavim ruter koji ce da uzima net preko wifia, a da ga salje na lan kabal (Access point).

Modem traži koaksijalni kabl, TV takođe. Kabl se razdvoji razdelnikom. Opcija za CAM/STB. Ili koaksijalac za modem pa iz njega LAN prema MOVE IP STB-u ili Smart Tv-u. Za običan MOVE STB treba posebno koaksijalac i LAN (osim ako nije Wi-Fi veza).
Ako pokušavaš koaksijalac na modem pa Wi-Fi vezom na ruter u drugoj prostoriji i odatle LAN kablom na TV ili MOVE IP STB... Ne znam šta da kažem osim da njihov modem nije baš najsjajniji kad je Wi-Fi u pitanju.

Evo mog iskustva novog korisnika. Sklopio sam ugovor 31.8. paket Super PLAN 3 M (fiksna + Net 100/10 + TV M).
Kuća na sprat, njihov kabl ulazi na tavan i tu se deli na 2, jedan meni u prizemlje za tv (cam), drugi bratu na sprat gde ulazi u njihov modem CBN ch6541e, iz njega kabl u move pa u tv, drugi iz modema u ruter koji sam kupio, TP link archer c54 (3551 dinar, dostava besplatna) koji je na spratu.
Kod brata je wifi kao i na lan kablu, kod mene u prizemlju na kompu 90/10.
Samo sa njihovim modemom wifi je gore bio oko 40, dole kod mene oko 25.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno