qryak
3.5" Floppy
- Učlanjen(a)
- 01.09.2015
- Poena
- 113
Koji ruter si dobio? Technicolor ima opciju wireless bridging mode, gde bi onda drugi ruter bio ekstender. Nisam isprobao koliko dobro to radi, ali ta opcija postoji. Ako hoćeš da kablom nakačiš drugi ruter, uvek možeš da isključiš DHCP na tom drugom ruteru i da namestiš da Technicolor bude default gateway.Tacno sam na to mislio.
Posle nihovog rutera se moze staviti sta god ... sto znaci da onaj ruter sto "besplatno dobijamo" moramo da koristimo i on je glavni pa od njega nam zavisi kao ce internet da radi.
Ne moze, naravno ... Koliko znam ni jedan ruter koji je na koax-u se ne moze prebaciti "bridge mode" od strane korisnika ali mogu to provajderi da urade a kod nas se to ne radi a i nema smisla jer smo skoro svi na CGNATu.
Inače sam ja čačkanjem po Technicoloru uspeo da stabilizujem WiFi signal i na 2,4 GHz izvlačim od 60 do 120 Mbps, zavisno od toga koliko uređaj koji kačim ima antena, nakon toga mi se i OTT uređaj, koji je nakačen preko WiFi, dosta bolje ponaša i ne gubi signal, a ranije se dešavalo da pukne konekcija.