Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@pass To kako tumačim, postoji samo za Super pakete, a za ostale ako elektronski račun nije predviđen (kao na primer Super Exe), onda će svakako slati papirni. Uglavnom, u tom slučaju, vlasnik ugovora sms porukom dobija direktan link za plaćanje, koji je izuzetno koristan kada sajt Supernove zataji.

v6, nisam na cgnat, otvoreni portovi,nova ip adresa, supernova umesto mts servera, sve pohvale,sve fercera perfect. Cuprija.
Jesi siguran da imas ipv6 adresu? Ta treba da bude u obliku hexa brojeva razdvojenih sa : a ne 4 dekadna broja razdvojena sa .
U svakom slucaju ako je istina uskoro cemo svi na ipv6 :p

I kod mene je Ipv6 zahvaljujući kolegi @ricky011 koji me je ubacio u test program. Laičko pitanje, da li se ip adresa menja, jer me stalno izloguje sa nekih sajtova, kao i ranije sa Ipv4, svakih dan-dva moram ponovo da unosim user i pass?

Ne znam da li sam i ja na IPv6, u podešavanjima modema piše IPv6 adress: niz brojeva i slova razdvojeni sa :: i : na kraju sa /, ali kad odem na https://whatismyipaddress.com/ ne detektuje IPv6 adresu, detektuje samo IPv4.

Poslednja izmena:
Dinamicka ipv6,menja se pri restartu modema

2a06:5b01:84ff:c500:bddb:59
2a06:5b01:84ff:c500:456b:815

Je l' ste svi sa ipv6 adresama na optici ili je moguće dobiti ipv6 i na koaksijali?

Evo da prijavim da su se konačno udostojili da dođu i donesi mi Move box, Takođe su zamenili modem, ovaj je trokirao opasno.

Trebalo im je svega 2 meseca i 8 dana konstantnog cimanja.

Sad kao net radi ok, tj svetli zelena lampica (na starom je stalno treptalo crveno za internet). Brzina i dalje ne prelazi 630-640, kažu da ne mogu oni tu ništa i da je po ugovoru DO 1gb (ako me sećanje dobro služi, zar ne postoji neki minimum, tipa bar 70% obećane brzine?).

80%, RATEL pravilink.

Evo odgovora Ratela:

Usluge elektronskih komunikacija su definisane podzakonskim aktom i “usluga širokopojasnog interneta” se imenuje kao Usluga pristupa Internetu i Internet usluge. Korišćenje svih usluga elektronskih komunikacija uređuje se ugovorom između korisnika i operatora elektronskih komunikacionih usluga i mreža, u pisanoj formi. Sadržina ugovora propisana je članom 105. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010, 60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon). Ugovor između ostalog sadrži specifikaciju usluga, uključujući naročito podatke o minimalnom nivou kvaliteta pružanja usluga i primenjenim merama za sprečavanje preteranih opterećenja mreže, a s tim u vezi i podatke o ograničenjima u korišćenju terminalne opreme. Ugovor treba da sadrži naknade i uslove vraćanja sredstava za slučaj nepridržavanja ugovorenog nivoa kvaliteta usluga. Ovo sve iz razloga što je brzina pristupa internetu, za koji ste pitali, parameter kvaliteta gore navedene usluge.

Takođe, u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama Agencija je propisala Pravilnikom o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija ("Sl. glasnik RS", br. 73/2011 i 3/2014) minimalne vrednosti parametara kvaliteta elektronskih komunikacionih usluga, između ostalih i za protok podataka na internet pristupu koji iznosi bolje ili jednako od 80% ugovorenog protoka, izraženog u kbit/s, osim za bežični pristup i za internet pristup u mobilnoj komunikacionoj mreži.

Srdačan pozdrav

Služba za kontrolu - RATEL

Dakle po ovome bi ugovor trebalo da sadrži "minimalni nivo kvaliteta pruženih usluga".

Jel to za sad samo testiranje ili puštaju svima?

ja do skoro nisam mogao da igram online pes ,da bih pre neki dan slucajno upao na server i vidim radi,izgleda da i mene prebacili,inace sam bio natovan, Smederevo

user i pass? pa nije ovo adsl...

ne mozete sami ukljuciti ipv6.

aha... za sada je test ipv6 na coaxu uglavnom... a tu su user/pass dostupni

preporuka za ovaj browser add-on, pokazivace tacno cemu pristupa trenutno otvoreni web site i da li je preko ipv4 ili ipv6...
ok, hvala, ja sam na optici i nabavio sam user i pass za pristup routeru, samo sam pitao da li ovo moze rucno da se namesti, pitacu supernovu da mi ukljuce ako moze, hvala
pa nema potrebe da pitas... u pitanju je jos uvek beta test, ako budes nekoga zvao, sanse su da te nece razumeti nista...

Ja sam isto na IPV6 i zanimljivo mi je da ne mogu da pristupim na IG tuborgsrbija kaže nije dostupno u vašem regionu kom li regionu pripadam?

1643197432736.png

otvara se normalno...

Nisam primetio da se ovde pominje pa da pitam, da li još neko ima Mercusys AC12G ruter... Jel vam radi ok?

Jesi siguran da imas ipv6 adresu? Ta treba da bude u obliku hexa brojeva razdvojenih sa : a ne 4 dekadna broja razdvojena sa .
U svakom slucaju ako je istina uskoro cemo svi na ipv6 :p
Siguran sam da sam na ipv6 adresi, i jeste razdvojena : i u hexa obliku. Na ipv6 sam ima pet dana unazad. Ne moze da se ukljuci ipv6, to oni sami rade, krajnji korisnik to ne moze. Cuprija u pitanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno