Šta je novo?

Supernova (2024+)

Jedina prednost dvb-c kod Supernove u odnosu na ott (move), je upravo ta pednost od oko 40s. Sve ostalo je na strani ott.

Instalirana optika, jel ovo ok za 400mb paket? Cudno da krene sa 800mb, pa polako spusta do 430.

Takodje me i ovo zanima, signal nije bas perfekt ali dobrom opsegu
brave_screenshot.webp

Signal -21dB će apsolutno perfektno da ti radi.

Neki maksimum pri 1:64 splitu na GPON-u je -17dB. Često kod Supernove ode signal i na -26dB pa to radi idalje idealno.

Tek na -29 počne da pravi probleme. Radiće ti ta optika bez problema.

Jedina prednost dvb-c kod Supernove u odnosu na ott (move), je upravo ta pednost od oko 40s. Sve ostalo je na strani ott.
Pa nije sam o to, batko moj...
Kanali u DVBC su sa mnoooogo boljom slikom, tj bitrate-om, od ovih "osiromasenih" iz MOVE.
Te dve prednosti na vagi teze mnooooogo vise nego sve ostale prednosti presmesnog OTT-a.

Jos samo jedno pitanje u vezi fiksnog telefona.
Prilikom podnosenja zahteva za optiku i obnovu ugovora, napomenuo sam da hocu stari broj sa fiksne parice da prenesem na novi ugovor na optiku. Sve je to povezano sto se tice njih, sada smo prikacili i fiksni telefon na wifi ruter, koji radi ali je neki sasvim deseti broj telefona. Kada bi to trebalo da povezu?

jel ovo ok za 400mb paket?
Pa jel 430 veći broj od 400? 🤣 Kakvo pitanje...

Meni je tu sumnjivo kako to uopšte ide preko 400 kad je Telekom / MTS / Supernova čuven po tome da im i optika ima "overhead" / "gubitke" i da umesto 400 speedtest meri 370-390.

db214547-d52c-4080-b8a3-d65341e6bbc1.png

Fiksni svi dobiju privremeni broj na par dana dok im ne vrate na stari.

Pa nije sam o to, batko moj...
Kanali u DVBC su sa mnoooogo boljom slikom, tj bitrate-om, od ovih "osiromasenih" iz MOVE.
Te dve prednosti na vagi teze mnooooogo vise nego sve ostale prednosti presmesnog OTT-a.
Razlika u HD kanalima je minorna. RTS1 6Mbita dvb-c (levo), 5Mbita Move (desno):

1786558407787.webp
HBO:

1786558696150.webp
Medjutim, ogroman broj kanala koji je SD na dvb-c je HD na Move:

1786559040908.webp

Kad se to sve uzme u obzir, onda je Move tu u velikoj prednosti. A koliko mare za dvb-c govori i cinjenica da poslednja 4 kanala koja su ubacili su SD na dvb-c i bez EPG dok su u Move HD sa EPG.

Iz nekog razloga su mi menjali i CI module na TV-u i sada mi je gomila kanala zakljucano. 😌

Zvati njih je misija za koju treba izdvojiti 2 sata slusanja melodija uz najave za koliko ce se javiti operater. Trebalo bi da vracam staru opremu ovih dana, pa da se u nekoj poslovnici informisem.

Evo nisam pretplaćen za Pink Soap, Hype Cinema, RTL Kockica, čak i Pink Western 🤣🤣🤣 Ali nekako mi deluje slika na televiziji cistije na optickom kablu. To mi je potvrdila i sestra koja nije ni znala da instalacija optike utice na TV, da to ima bilo kakve veze sa televizijom.

Razlika u HD kanalima je minorna. RTS1 6Mbita dvb-c (levo), 5Mbita Move (desno):

Pogledajte prilog 549498
HBO:

Pogledajte prilog 549502
Medjutim, ogroman broj kanala koji je SD na dvb-c je HD na Move:

Pogledajte prilog 549505

Kad se to sve uzme u obzir, onda je Move tu u velikoj prednosti. A koliko mare za dvb-c govori i cinjenica da poslednja 4 kanala koja su ubacili su SD na dvb-c i bez EPG dok su u Move HD sa EPG.
Kako da pustim ove kanale kod mene u VLC plejeru?

Nikad mi neće biti jasni ljudi kojima smeta što se komšija raduje 15 sekundi pre njih! Kome se raduje? Šta to mi imamo više od sporta da se možemo radovati? Evo i Novak će uskoro u penziju zagedno sa dvb-c

Не само да касни него сваком морају да шаљу посебан сигнал па се кочи кад сви гледају исти програм.

To što speedtest pokaže preko brzine paketa je tzv burst.

Naime kad je konekcija relativno slobodna, prvih par desetina MB krene bez ikakvog limita (1000Mbps ethernet je limit) tek kad prenesete taj saobraćaj onda se uključi limit brzine.

Limit na 400Mbps je nešto manje od 400. Pustite neki veći download sa nekog dobrog CDN-a pa gledajte brzinu u task manager-u.

Nazad
Vrh Dno