kovacm
kovacm je napisao(la):
da, sta sprecava da se igra pojavi na 50-60 CDa ili na jedno 5000-6000 disketa (8"

). mislim da bi to bilo najbolje
nedostatak osnovnog znanja matematike doprinosti da ljudi ovako lupaju. nauči da pomnožiš 2 broja (tip: 5000 disketa * cena, pa onda 1 dvd * cena (smeš koristiti digitron)). posle se (ne) javi.
driver je napisao(la):
Ne razumem, jel si ti video kako su ubacili disk i sve do uchitane staze ili shta ?
video sam uvodni ekran igre, pa na dalje. dovoljno?
driver je napisao(la):
Ja sam chlan exxtreme3d foruma josh od vremena kada ti nisi imao komp, a na forum dodjem kada mi neko baci link za smeh diskusiju
nešto ti često bacakaju linkove. pogotovo kada je ps3/x360 tema. kaži im da te ne spamuju toliko. nego, koje to
forume (množina) ja posećujem a ti ne?
driver je napisao(la):
Pa shta sad bi ? Ipak DVD nije dovoljan ? OK ako tebi ne smeta "insert disc 3" i ako se oprashtash od svake streaming igre, ali zar to nije poenta ove priche ? DVD je greshka Microsofta...
Lepshi RE4 je diskutabilan. Ja ga nisam video na GCu, ali vidim da se svi slazu da su igre vrlo izjednachene, i to znachi optimizacija, ali na strani PS2 koji ima loshiji hardver od GCa...
poenta je da je dvd dovoljan, 10 dvd diskova sam naveo kao primer. ako je dvd "greška" BR je "promaja u novčaniku". mnogo bolje trpim te "greške".
a optimizacija znači da je CG disk format od 1.7 GB više nego dovoljan danas. čudo kako GC RE4 nije imao poruku - insert disc 6. pa ti mlati u doboš kako je dldvd mali
driver je napisao(la):
"kako ja upoređujem..." pa TI SI sam spominjao CD, ja nisam. zar ne možeš ni 2 dana da zapamtiš šta si rekao??????
driver je napisao(la):
Pa ti kazesh kako ce bluray tek za 5 godina biti dostupan, a manje je trebalo DVDu
I samo mi kazi dal je 5-6$ skupo za prvi talas BD-R diskova ? DVD je koshtao duplo vishe, a CD 10x vishe. Valjda je logichno da ce ovog puta BRD pasti josh brze nego DVD, jer ima josh vishe kupaca...
kad sam ja rekao da će br za 5 godina biti dostupan??? molim te, nemoj da se tripuješ. nađi mi da sam ja tako nešto nešto ikada rekao. ali ako me pitaš šta mislim po tom pitanju, mogu da ti odgovorim: min 3 god ako sve ide po (sony) planu, a možda nikad. znači, pitaj me ako te interesuje šta mislim, ali se nemoj tripovati.
a 5-6$ (ako bude tako) nije mnogo za disk. mnogo je 1000$ za rezač. ustvari, sve preko 200$ za rezač je i previše. o tome ti pričam, ne o diskovima, nego o rezačima.
driver je napisao(la):
Zar ja to vec nisam rekao ? Bluray u PS3 ce biti neshto brzi od DVDa, pa pricha o brzom uchitavanju i svemirskoj brzini kod X360 DVDa nema veze sa zivotom.
kakava "priča o svemirskoj brzini", to je realnost. pogledaj taj rr demo, daću ti i link ako hoćeš.
driver je napisao(la):
Streaming je bolji i od HDDa
Streaming je smrt za optički uređaj. zato si i kupovao 7 ps2.
driver je napisao(la):
Procesori na X360 ce raditi na 2.8GHz, nisu uspeli da ih ohlade..
jedino što je nemoguće ohladiti je tvoja glava, ovo drugo je već ohlađeno.
driver je napisao(la):
jer vecina tehnologije iz PS3 je sonijeva, dok M$ nema nishta u x360

ibm, toshiba, nvidia, rambus... sve same sony firme. čak i od tebe, mnogo je. na ps3 samo je plastika 100% sony.
driver je napisao(la):
Ja pricham o kompresiji textura i ostalog, shto se mora otpakovati pre "korishcenja" i konzole to ne mogu, jer bi sistem morao da se bakce i sa otpakivanjem u realtimeu, shto bi ga usporilo poshteno. Puno je o ovome bilo priche na stranim forumima gde su i developeri uchestvovali i svi su se slozili da je to za sada nemoguce.
koji su to "developeri" lupali da je nemoguće? pa xbox (1 (da xbox 1)) to radi sa svakom igrom. svaka xbox igra koristi swizzled kompresiju textura bez ikakvih "penala". samo ti slušaj te klince i dalje.