Šta je novo?

Sumrak PS "trojke"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo o konkurenciji:

Revolution will build on GameCube's configuration of 24MBs 1T-SRAM and 16MBs D-RAM (40MBs) by adding an addition 64MBs of 1T-SRAM. The result is a supply of memory in Revolution that totals 104MBs. That number does not consider either the 512MBs of allegedly accessible (but hardly ideal) Flash RAM or the Hollywood GPU's on-board memory, said to be 3MBs by sources.

Revolution's Broadway CPU, developed by IBM, is an extension of the Gekko CPU in GameCube, according to official Nintendo documentation passed to us by software houses. The Hollywood GPU, meanwhile, is believed to be an extension of the Flipper GPU in GameCube. Since developers have not gone hands-on with the GPU, they can only go on Nintendo documentation, which is limited.

Exact clock rates were not disclosed, but one development source we spoke to had this to say of the Revolution CPU and GPU: "Basically, take a GameCube, double the clock rate of the CPU and GPU and you're done."

We've also been able to unearth firm details on the storage capacity for Revolution discs. Recent rumors suggesting that the discs can hold 12GBs of data are false. In fact, Revolution discs can store 4.7GBs of data on a single layer or 8.5GBs when double-layered on a single-side. This is a massive jump from the 1.5GB capacity of GameCube discs and more than enough storage capacity for any non-high-definition game.

Well, if they are not supporting HD textures, a lot less memory is needed. And the less RAM, the cheaper. If this means I can buy a $99 console at launch, then it surely is a good thing.

Beda, ali niko vishe nije ni ochekivao. I dalje ce Zelda i Mario biti top ponuda, i uzimajuci u obzir da je u handheld trzishtu gde su oni najvishe para uzimali, PSP vrlo brzo dostigao DS, ne znam kako ce oni izdrzati sledecu generaciju, bez obzira shto zaradjuju dosta...

Somilic je napisao(la):
Jesi ih brojao?Pa sta ce im toliko poligona na kolima,vec u gran turismu4 imaju dovoljno poligona ili u pgr2,sto malo ne srede okolinu,bumpmapping puta,drvece koje se njishe....I to je nova gen.konzola,katastrofa!
Pa sto quake4 ili cod2 nisu tako nasminkali,o tome ja pricam a ne da li moze xbox360 to da postigne!!
nema šta da ih brojim, 96 000 po kolima, to se zna. a okolina je tako sređena da se ne razlikuje od stvarne. najjači je onaj video gde čovek igra, odjedanput zakoči, i prokomentariše: "pazi, ovde kupujem video igre. neverovatno, izgleda identično". a ono izlog sa konzolama i igrama, sve se lepo vidi :)

zver je napisao(la):
nema šta da ih brojim, 96 000 po kolima, to se zna. a okolina je tako sređena da se ne razlikuje od stvarne. najjači je onaj video gde čovek igra, odjedanput zakoči, i prokomentariše: "pazi, ovde kupujem video igre. neverovatno, izgleda identično". a ono izlog sa konzolama i igrama, sve se lepo vidi :)

Nije moguce da su toliko isli u detalje da se cak vidi sta je u izlogu. :shock: Stvarno nemam reci, pa to je onda cista perfekcija. :D E zbog ovakvih igri definitivno vredi kupiti Xbox360. :beat:

A kakve to veze ima sa gameplay-em koji je na nivou PGR2, shto ce reci uzasna arkada vidjena sto puta ? :)

A kakve veze ima gameplay sa konzolom? Možda grešim ali igre ne pravi proizvođač konzole već autori igara. Šta je sad Microsoft kriv što je vožnja arkadna?

Eto, to su stvari koje jedan PC igrach ne zna i ne razume ;)

1. PGR3 je razvio MGS - Microsoft Game Studios
2. I da nije, proizvodjachi konzola mogu da kazu "hocu igru tog kvaliteta ili nikako", odnosno pre nego shto se igra pojavi na trzishtu, oni mogu da je pogledaju i kazu svidja/ne svidja nam se.

Iz tog razloga se u jednom trenutku digla frka oko toga da ce PS3 puci, jer Kutaragi trazi previshe od developera, i to ce kao da odbije pola developera, pa ce svi preci na X360 ;)

Evo josh jedna nelogichna stvar za PC svet. Na svakoj prodatoj kopiji, Sony/M$ ima procenat, a recimo da ti napravish igru za PS2, morao bi da imash ugovor sa Sonijem da bi mogao da je prodajesh, i naravno dash im deo ;)

Poslednja izmena:
Znam ja da Sony može da kaže da im se neka igra ne sviđa ili ne kao i da ima dobar procenat u skoro svakoj kopiji (beše Sony dobar a MS monopolista ili tako nešto) ali ako je MS dopustio da takva igra izađe i tebi se takva igra ne sviđa onda je kriv Xbox?

Hajdemo kontraprimer, NFS MW je krš i tebi i meni, koliko sam video. Da li to znači da, sledeći tvoju logiku, Sony ne valja kao firma i da je ps2 krš konzola zato jer je vožnja arkadno ******? Kako je Sony mogao da dopusti izbacivanje vožnje gde ima samo kamera iza kola? I tako dalje...

Ili možda jednostavno ima ljudi kojima se takve igre sviđaju? I onda i MS i Sony puštaju takve igre na tržište. I to kao čini njihove konzole krševima? Mislim, daj...

Ma pogreshno me shvatash. Poenta mog (mojih) postova je da o X360 ne treba razmishljati sada jer ima loshe naslove, odnosno neisplativ je. Drugi razlog je taj shto su LCDovi josh uvek preskupi, a na TVu ce ti igre izgledati skoro isto kao stari Xbox. Kada na to dodash rizik da ti se konzola pregreva i puca, ja tu slabo vidim neku zurbu za kupovinom, pogotovo shto se PS3 josh nije pojavio, pa se nema sa chim uporediti.

Na kraju, ima istine u tome da je konzola krsh ako ima krsh igre, i uopshte svaki hardver. Xbox je imao duplo bolji hardver od PS2 ali je glatko izgubio samo zahvaljujuci loshoj podrshci (ili mozda Sonijevoj dobroj). I zato ja recimo ne razumem isplativost highend PC kartica, chak i za mid range ako ne ubodesh trenutak, isto kao da ti je neko ukrao novchanik ;)

driver je napisao(la):
A kakve to veze ima sa gameplay-em koji je na nivou PGR2, shto ce reci uzasna arkada vidjena sto puta ? :)

Ako je pitanje bilo upuceno meni, ono sto sam napisao u svom predhodnom post-u bilo je ironicno na racun PGR3 i X360. Mislim da samo broj poligona i lepa grafika nisu dovoljna garancija za dobru igru. Naravno, lepa grafika nikad nije na odmet, ali je gameplay ono sto neku igru cini dobrom.

Pozdrav. :wave:

Twi$teRu, nije tebi, vec zveru ;)

PGR3 ne da se ne razlikuje od PGR2, vec je po meni i loshiji. Fiziku su unakazili, staze po gradu jednolichne, potpuno neinventivne sa 90 stepeni krivinama. Damage ne mogu da povatam da li ima uopshte, ali ja ga nikada nisam video ni na filmovima ni na shotovima. Ne znam stvarno u chemu je to PGR3 bolji od 2, osim grafike koja ne znachi nishta...

Dobro, driver, ima ljudi kojima upravo to znaci osnovnu bitnu razliku....

Kapiram da ti nisu stariji od 15 godina..

Twi$teR je napisao(la):
Nije moguce da su toliko isli u detalje da se cak vidi sta je u izlogu. :shock: Stvarno nemam reci, pa to je onda cista perfekcija. :D E zbog ovakvih igri definitivno vredi kupiti Xbox360. :beat:
naravno, čista perfekcija. evo ti video gradova u PGR3
http://www.insomnes.com/personal/DanteNeverDies/PGR3citys.wmv

driver je napisao(la):
driver je napisao(la):
Ne znam stvarno u chemu je to PGR3 bolji od 2, osim grafike koja ne znachi nishta...
naravno da ti ne možeš ništa da provališ kad nis igrao PGR 2/3.

a onda pogledaj prosek svih reviews na net-u, i videćeš da je prosečna ocena 89%. znači slušaj druge kada ne znaš.

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/927245.asp?q=project gotham

što bre imaš tu opsesiju da stalno pametuješ o nečemu što neznaš/nisi video...

driver je napisao(la):
PGR3 je razvio MGS - Microsoft Game Studios
glupost. ko te sad to slagao.

http://www.bizarrecreations.com

2 zver: Video sam vec neke treiler-e PGR3-ke, a odgledao sam i ovaj u kome se vide gradovi iz igre. Lagao bih kad bih rekao da je grafika losa, sta vise odlicna je (mada ce tako nesto i PS3 sa lakocom moci da prikaze), ali me pored nje u toj igri vise nista ne impresionira. Ja cu ipak sacekati PS3 i GT5. ;)

Twi$teR je napisao(la):
mada ce tako nesto i PS3 sa lakocom moci da prikaze
ok, daće bog da je tako, pa da pride uzmem i ps3. mene samo divi taj fanatizam i vera u nešto što ni ne postoji, pogotovo što se zna da ps3 ima lošiji i zaostaliji grafički čip. zato ja kažem sony je religija, veruješ slepo u nešto, a kad se pojavi, onda je downgrade bio neminovan zbog uštede u proizvodnji, kako je to driver lepo objasnio :)

al ok, modipova i rezača, i mojoj sreći kraja nema :)

zver je napisao(la):
naravno, čista perfekcija. evo ti video gradova u PGR3
http://www.insomnes.com/personal/DanteNeverDies/PGR3citys.wmv

Ja mislim da smo prestali da prichamo o grafici. Pogledaj na shta lichi staza u gradu. Jedna desna 90 stepeni krivina, jedna leva 90 stepeni, i tako u krug...

naravno da ti ne možeš ništa da provališ kad nis igrao PGR 2/3.

PGR2 igrao, PGR3 video 20 ingame-incar filmova, a ako to tebi nije dovoljno da vidish debilnu fiziku, onda je to prava igra za tebe...

a onda pogledaj prosek svih reviews na net-u, i videćeš da je prosečna ocena 89%. znači slušaj druge kada ne znaš.

A zashto ne pogledamo ocene na Japanskim sajtovima ? Xbox je US konzola, i naravno da ce amerikanci svoje opisati bolje, pogotovo shto je to prava igra za njih. Forza je dobila vishe od GT4, a eto i ti mislish da je Forza bolja :)

što bre imaš tu opsesiju da stalno pametuješ o nečemu što neznaš/nisi video...

Shta u ovom sluchaju nisam video ?

Da, toliko su bliski MGSu da sam ih zato i poistovetio. Da je sreca da je to onaj stari bizzare creations koji je radio za PS1, pa da Xbox ima bar jednog poshtenog developera, ali to nije sluchaj ochigledno...

zver je napisao(la):
ok, daće bog da je tako, pa da pride uzmem i ps3. mene samo divi taj fanatizam i vera u nešto što ni ne postoji, pogotovo što se zna da ps3 ima lošiji i zaostaliji grafički čip. zato ja kažem sony je religija, veruješ slepo u nešto, a kad se pojavi, onda je downgrade bio neminovan zbog uštede u proizvodnji, kako je to driver lepo objasnio :)

al ok, modipova i rezača, i mojoj sreći kraja nema :)

Jel to kradesh fore sa stranih foruma gde se pljuvachi Sonija predstavljaju kao buduci vlasnici obe konzole, pa su shatro neutralni ? A onda u istom postu blatish PS3 bez osnova. RSX loshiji i zaostaliji chip ? Downgrade ? Jel si to sam izmislio ili nemash shta drugo da kazesh protiv PS3 poshto je u svakoj najsitnijoj stavci bolji od X360 ?

Poslednja izmena:
budimo realni: PGR3 staze (gradovi) izgledaju odlichno! gotovo jednako dobro kao onaj london sa prezentacije PS3-ke :)
stvarno impresivna grafika! da li PGR3 radi u 1080p ili ...?

Izgleda do jaja,ali da li ce tako i u igri izgledati,ili vec izgleda?!

kovacm, naravno da PGR3 ne radi u 1080p jer tu rez ne podrzava X360, ne radi ni u 1080i. Stvar je u tome shto shotovi mnogo bolje izgledaju od same igre, pogledaj neki ingame video. A chak ni shotovi ne izgledaju kao London demo, koji je samo jedan obichan demo na alpha hardveru.

zver je napisao(la):

A mene divi fanatizam tebe i tebi slicnih da verujete da ce PS3 biti inferioran u odnosu na Xbox360. Naprotiv PS3 samo moze biti (a i bice) superioran u odnosu na Xbox360. A ko je to tebe slagao da je graficki cip iz PS3-ke slabiji od onog iz Xkante i o kakvom to downgrade-u pricas? :trust:

Twi$teRu, ne vredi sa njim, on ce prichati da je X360 bolji i kada propadne :)

Mislim da bi 300-ti post u ovom tredu mogao da stavi katanac, sve je vec receno...

driver je napisao(la):
Twi$teRu, ne vredi sa njim, on ce prichati da je X360 bolji i kada propadne :)

Vidim da ne vredi. :p Sto se mene tice X360 je vec propao.

2 zver: Na ovo sto sam napisao ne moras da mi odgovaras zato sto vise ne zelim da se raspravljam ni sa tobom, niti sa bilo s kim drugim.

filipenko je napisao(la):

Zasto za mene ? :) Pa to je jedina pozitivna stvar kod novog Xboxa, a inache govori dosta o pameti inzenjera iz M$-a :)

Evo ga tristoti post, zakljuchavam. Sve je vec recheno odavno, poslednje informacije o PS3 su josh iz TGSa sa pochetka septembra, tako da nema razloga razglabati vishe. CES je iza coshka, josh samo 20 dana, i onda cemo otvoriti oficijelni CES thread...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno