Šta je novo?

Sumrak PS "trojke"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
guru leba ti okonchaj ovu agoniju, udri katanac pliz...
koliko si texta i truda ulozio u ovaj i tred o fuji-u, mogao si fax da zavrsis :)

I na kraju kupio Canon. Ha ha ha... :D Sorry, morao sam...

driver je napisao(la):
PS3 ce izaci 2006. godine, i taman u vreme kada izlaze i BR playeri i BR rezachi za PC i najavljen nagli pad cena HDTV. Za sve to ce i PS3 biti jedan od vecih "krivaca", a pogotovo shto i sam Sony drzi deo tog trzishta, pa ce se truditi da sve uklopi, a ne ovako rasplinuto i na brzaka kao shto je M$ uradio..
Sony izlazi u Evropi pocetkom 2007 godine. Sta ja imam od toga sto on izlazi u Japanu 2006. Trenutno igram RE4 na PS2 i igra je stvarno nevjerovatno dobro uradjena sa obzirom na hardversku specifikaciju PS2. Mada ovoga puta RE5 izlazi prvo za XB360. XB360 ce se u Evropi moci uzeti vec za mjesec dana. Sjetih se samo ATI fanova koji su se smijali GF7800 GTX kako je to losa kartica u odnosu na ATI 1800XT koji samo sto nije i koji ce biti duplo brzi pa je bilo nece imati 32 p. nego 24p. pa ispade 16p. i to sa debelim zakasnjenjem. Sada Sony fanovi kazu da igrice za XB360 uopste ne izgledaju dobro na obicnim TV aparatima, to mu dodje isto kao da neko kaze da igre na racunaru ne izgledaju dobro na 14" monitorima. Velika prednost XB360 je ta sto kada se PS3 pojavi za njega ce biti daleko bolja ponuda naslova iz prostog razloga jer se glavni naslovi jos uvijek izbacuju za PS2.

Еј, а шта мислите, шта се ради са XBox GPU-овима којима не раде баш сви пајплајни?
Знајући M$, нешто ми говори да ће постојати и пар "незваничних подверзија" XBox-а :D

Marti, ne *****j :)

MaX, jel ti sad jasno da nisam Fujija kupio napamet, niti ga hvalio zato shto ga ja imam ? :)

Miloshe, a gde si video da PS3 u evropi izlazi 2007. godine ? :) Ne postoji josh uvek zvanichna informacija, ali po svemu sudeci, launch datumi ce biti isti kao i za PS2, znachi april japan, septembar usa, oktobar evropa. Saznacemo na CESu u januaru launch datume i mislim da nema shanse da udje u 2007 godine, jer to je prevelika razlika u odnosu na X360, pogotovo shto je Evropa ravnopravno trzishte sa US, ako ne i jache.

3maj, ne verujem da ce biti takvih stvari, samo bi josh to falilo pa da zakopaju sami sebe, jer to nije hardver koji ce proci za godinu ili dve pa nema veze. Na duge staze sve se provali.

Ja ne znam ko je mogao da se nada drugachijem. Em ne znaju sa hardverom, misle da pare mogu sve, ubrzali proces kome se mora dati vremena, i eto rezultata...

I sada Sony moze da pravi kombinacije, mada oni to rade vec godinu dana. Mogu da stave 399$ za konzolu sa hardom, da izbace par ekskluziva na launchu, i da samo nastave isto kao i sa PS2, to je dovoljno da se Xbox720 nikada ne pojavi.

milosd77 je napisao(la):
...to mu dodje isto kao da neko kaze da igre na racunaru ne izgledaju dobro na 14" monitorima.
Veruj mi, ne izgledaju :)
Imao sam četrnaesticu do nedavno :)

Ladno ne videh taj komentar :)

Obichan TV koji svako ima, neki 54-66cm i pal rezolucijom vs LCD 30+ incha i 1920*1080 pixela ? :)

Uporedi CRT 42 sa 17" TFTom. To je to, samo mnogo vece :)

best case scenario: (US)

- Welcome to our shop, sir. Please, how can I help you?
- Hi, I would like to purchase brand new Sony PS3 console, please.
- No problem, just tell me what colour would you like it?
- Default would be just fine, please.
- Ok, that would be 399$ dollars, sir. But, may I ask do you wish an extra hd drive? You see, that's almost 'a must have' feature these days, you know... just 99$ extra.
- Riiight, give me that, too.
- Done, sir, but what screen you plan to connect it on? This hardware is pretty powerfull thing to use your old style low-res basic tv set, you know. The filling is not...
- Well, how much is that? I mean, what should I buy - lcd or plasma?
- Well, that is really up to your taste, but personally, I would go for plasma now, that's just additional 799$, pretty cheap if you ask me...
- Ok, pack all that stuff and I'll pay it in cash.
- Thank you, sir, come again. :)

worst-case scenario (Serbia)

- Dobar dan, izvolite?
- Dobar dan, da li imate novi Sony PS3? Pošto je?
- Da, imamo (znate, mi smo ekskluzivni zastupnici bla, bla) i cena je 399 €.
- Ok, dajte mi jedan model, ako imate u crnoj boji.
- Naravno da imamo, a da li možda želite verziju sa hard-diskom?
- Pa, mogao bih, a koliko ona košta?
- Ta verzija je nešto skuplja, ona košta 499€, ali možete da...
- Da, da, sve mi je jasno. Pa ništa, dajte mi ipak tu.
- A da li Vas možda interesuju novi hdtv paneli? Imamo ih po zaista povoljnim cenama, na 36 rata, samo 1200€ Sony...
- Pa, iiiinteresuuuju me, a koliko bi sve to izašlo na kredit (ako može na 100 godina...) molim vas pogledajte...
- Za sada dajemo kredite na 3 godine (sa 20% učešća, zbog javne potrošnje, ovaj, znate...), a rata bi iznosila 75€ što mi smatramo veoma povoljnim (u sebi: bolje nećeš ni naći).
- Uf, pa dooobro, dajte mi to sve. Ne žalim novac da se dobro zabavim i na trenutke zaboravim na stvarnost...
- Gospodine, a da li biste i neku igricu pride? Svega 59€ komad...
- Aaa? Ovaj, pa ne bih sad, da ne bude malo mnogo...

Ochekivao sam neki humor, a ispade da ne kapiram poentu :)

Poenta je da će to biti skup "sport" za ovdašnje prostore, većina će to videti samo na nekoj show-room prezentaciji, sajmu itd... a posle ili zaboraviti ili maštati, whatever.

Osim, naravno, ako se po oglasima ljudi koji će iznajmljivati PS3/Xbox3xx za 20€/na dan za jednom igrom :p ne bude dobijao i hdtv monitor u šta prilično sumnjam. :)

andjelkoyu je napisao(la):
- Da, imamo (znate, mi smo ekskluzivni zastupnici bla, bla) i cena je 399€.

Ako cena u USA bude $399, kod nas ce da bude "malko" veca od 399€

andjelkoyu je napisao(la):
- Gospodine, a da li biste i neku igricu pride? Svega 59€ komad...
- Aaa? Ovaj, pa ne bih sad, da ne bude malo mnogo...

;)

Cena ce kod nas biti ista kao u Evropi, shto znachi 399 evra ako bude 399$ u US, a svi zaboravljate da smo sve konzole do sada placali po 1000+ evra godinu dana posle izlaska i ne vidim da je postojao neki problem. Ovo sada je "dzabe". Shto se tiche igara, kupice original ko moze, a sigurno ce se pojaviti iznajmljivanje igara vrlo brzo, jer sada zivimo u malo drugachijoj drzavi i drugom vremenu :)

driver je napisao(la):
Shto se tiche igara, kupice original ko moze, a sigurno ce se pojaviti iznajmljivanje igara vrlo brzo, jer sada zivimo u malo drugachijoj drzavi i drugom vremenu :)

vec vidim da u m2 klubu mogu da se iznajme igre za ps2...to je cool....

Poslednja izmena:
Verovatno je vec pisano o tome, ali ako moze neko ponovo da samo sazme: da li se novi xbox i ps3 mogu prikljuciti na postojece monitore predvidjene za pc crt i lcd? I koja je njihova radna rezolucija ovaj put?

Poslednja izmena:
PS3 i X360 se sigurno mogu kachiti na LCD odredjenim kablom, a za CRT bi takodje trebalo da moze ako bude postojao kabl, mada ne verujem da ce se oko toga zezati jer preko ne znam ko vishe ima CRT :) Obe konzole inache imaju klasichne HDTV rezolucije, 420p, 720p, 1080i, a PS3 ima i 1080p...

x360 zvanicno ima podrsku za monitore....treba samo da kupis vga adapter i sto je najbolje podrzavace jednu od trenutno najzastupljenijih rezolucija na lcd-ovima, 1280*1024 ....ovo me je stvarno obradovalo

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Cena ce kod nas biti ista kao u Evropi, shto znachi 399 evra ako bude 399$ u US, a svi zaboravljate da smo sve konzole do sada placali po 1000+ evra godinu dana posle izlaska i ne vidim da je postojao neki problem.
U opste ne mora da znaci da ce kod nas cena biti ista, kao na primer u Francuskoj cije trziste moze da povuce milionstruko vise konzola. Ko god krene zvanicno da uvozi susresce se sa glavoboljom zvanom "obavezna kolicina" koju sigurno nece moci tako lako rasprodati (sem ako ti ne kupis 70% lagera :d)
Druga varijanta je uvoz od strane entuzijasta, koji sigurno nece hteti da je tamo kupe za 400 i ovde da je prodaju za 400 evra!
Pslednje, M2 ili bilo koji drugi iznajmljivac nece (hteti) da kupi vise od jednog originala (jer ce ovaj da kosta 70-ak evra) i iznajmljivanje istog ce biti papreno skupo uz logicnu kauciju u vrednosti diska (naravno da nema govora o umnozavanju PS3 diskova).
Sve u svemu, ne vidim da ce se PS3 ovde u Srbijici zapatiti nesto slavno. Doduse daleko je 2007, tako da ko zna sta ce se jos izdesavati ovde... a i tamo!

Nedjo, vec postoje firme koje su zainteresovane zvanichno da uvoze PS3. Pogledaj recimo PSP, krenuo je da se prodaje u isto vreme sa Evropom za iste pare.

Shto se tiche diskova, kakve to veze ima sa PS3, pa igre ce koshtati isto za obe konzole, a za godinu dana sigurno ce neko biti zainteresovan da uvozi jedne i druge i prodaje/iznajmljuje. I odakle ti cena od 70€ ?

driver je napisao(la):
Shto se tiche diskova, kakve to veze ima sa PS3, pa igre ce koshtati isto za obe konzole, a za godinu dana sigurno ce neko biti zainteresovan da uvozi jedne i druge i prodaje/iznajmljuje. I odakle ti cena od 70€ ?
Ne znam koliko kostaju novi naslovi za XB360, ali znam da je Kutaragi posredno najavio da ce cene NexGen igara biti vece, a na nekom drugom mestu sam procitao da se razmislja o ceni od oko 80 USD. Meni to zvuci sasvim logicno, obzirom da ce cena konzole biti desetostruko niza u odnosu na realnu cenu ugradjenog hardvera, te da se taj realni gubitak mora nekako amortizovati.

Svaka nova konzola do sada je imala velike gubitke prvih godinu dana (bar kada se pricha o Playstation-u), dok je Xbox imao gubitke sve do ove godine. Shta mislish da PS1 i PS2 nisu bili chudo tehnologije kao danas PS3 ? Ista je potpuno stvar i to nema direktne veze sa cenom igara.

Igre za X360 su 59$, a igre za PS3 mogu da budu samo jeftinije, za PS2 su bile jeftinije iako je razvoj bio daleko tezi. Stvar je u tome koliko ko moze da proda, to je ono shto odredjuje cenu na trzishtu. Mozda ce GT5 ili MGS4 da koshtaju 70$ ali to je potpuno opravdano i nikako nece uticati na prodaju igara ili konzole, vec obrnuto, konzole se prodaju zbog takvih igara.

driver je napisao(la):
Svaka nova konzola do sada je imala velike gubitke prvih godinu dana (bar kada se pricha o Playstation-u), dok je Xbox imao gubitke sve do ove godine. Shta mislish da PS1 i PS2 nisu bili chudo tehnologije kao danas PS3 ? Ista je potpuno stvar i to nema direktne veze sa cenom igara.

Igre za X360 su 59$, a igre za PS3 mogu da budu samo jeftinije, za PS2 su bile jeftinije iako je razvoj bio daleko tezi. Stvar je u tome koliko ko moze da proda, to je ono shto odredjuje cenu na trzishtu. Mozda ce GT5 ili MGS4 da koshtaju 70$ ali to je potpuno opravdano i nikako nece uticati na prodaju igara ili konzole, vec obrnuto, konzole se prodaju zbog takvih igara.
Ma Ameri imaju zmiju u dzepu, nece se njima ni malo svideti da daju 70$, za nekoga tamo to je ceo dan rada ako nema neki fancy posao... jedino ih iznajmljivanje vadi...

Е, ја сам у петак играо нови XBOX :)

ОК су игрице, посебно су ми се свидели NFSMW, FIFA06 и KAMEO, мада имам утисак да и просечно јак PC (реда 6800, ATI x800) може да тера исто то.

Били су и неки Хари Потер и 007, али нисам играо, а и не делују ништа посебно (вероватно је коришћен неки стари Engine).

Gotham Racing изгледа стварно феноменално, једино је дрвеће бедно ( две укрштене текстуре ). Ипак, атмосфера није на нивоу NFS.

Џојпед је стварно одличан, добро лежи у руци и вибрира.

Неке конзоле су биле прикључене на HDTV дисплеје, а неке на "обичне" (истина, LCD). HDTV је стварно неки други свет и мислим да куповина XBOX машине и нема пуно смисла без HDTV екрана.

Све у свему, врлодобар (4) :)

Poslednja izmena:
Dok vi spavate ovde stize Xbox:) Idem da ga vidim...:)

http://www.circuitcity.com/ccd/genericContent.do?oid=136791&c=1&cm_re=module2-_-Available%20now!Xbox%20360-the%20next%20generation%20of%20gaming%20and%20entertainment-_-Shop%20for%20Xbox%20360

Poslednja izmena:
Bravo Broze, ti si naš idol...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno