Šta je novo?

Stremio

Stavio sam stremio na sony android tv i povezao sa real debridom. Par pitanja - kako konfigurisati titlove? Stavio sam četiri addona: podnapisi subtitles by dexter21767 v0.0.3, opensubtitles.org by dexter21767 v0.1.2 , opensubtitles v 0.24.0 i community opensubtitles v 2.0.9 pa me interesuje jel to ok? Može li se koji od ovih addonova namjestiti da ima i srpke i hrvatske titlove? Kad otvorim neki film desi se da mi ne nudi nijedan titl ili da mi nudi baš puno, gdje su u listi i španski i engleski i francuski... jel to normalno?
Da li ima neki način da se preko stremia gledaju utakmice (konkretno EL u košarci) i trke (motogp)?

U podešavanjima imaš da podesiš preferirani jezik za prevode, i automatski će ti puštati taj titl ukoliko ga ima kada pustiš film/seriju.
Često ima sto verzija prevoda za jedan jezik pa je potrebno ručno birati među ponuđenima, što je smaranje. Ja gledam uglavnom sa eng titlom, tu je uglavnom dobro sve podešeno :D

Što se tiče gledanja utakmica i slično mislim da je za to više kodi, ali možda neko iskusniji odgovori...

Jel moze da se binduje neki taster na daljinskom za saltanje izmedju jezika titlova, ili jos bolje izmedju različitih verzija istog jezika? Mislim na android tv?

Stavio sam stremio na sony android tv i povezao sa real debridom. Par pitanja - kako konfigurisati titlove? Stavio sam četiri addona: podnapisi subtitles by dexter21767 v0.0.3, opensubtitles.org by dexter21767 v0.1.2 , opensubtitles v 0.24.0 i community opensubtitles v 2.0.9 pa me interesuje jel to ok? Može li se koji od ovih addonova namjestiti da ima i srpke i hrvatske titlove? Kad otvorim neki film desi se da mi ne nudi nijedan titl ili da mi nudi baš puno, gdje su u listi i španski i engleski i francuski... jel to normalno?
Da li ima neki način da se preko stremia gledaju utakmice (konkretno EL u košarci) i trke (motogp)?

Postoji u postavkama opcija za srpski, hrvatski, bosanski, engleski i ostale jezike.

Titlovi će u ogromnoj većini biti sa opensubtitles i nešto veoma malo sa podnapisa, a koliko znam, titlovi.com već neko vreme ne rade za Stremio. Ali ako koristiš Kodi ili VLC plejer, možeš da Stremio izvor otvoriš u njima i pokušaš sa njihovim bazama prevoda.

Što se tiče televizijskih kanala i strimova, postoje neki adoni i verovatno će vremenom biti i novih za Live TV, ali oni su uvek bili nestabilni i nekostantni, pa se nikako ne mogu preporučiti kao valjan izbor.

Stremio nije medija centar koji služi za to, pa čak ni u slučaju Kodija ne cvetaju uvek ruže kad je reč o strimovima i TV kanalima. U tom slučaju uvek je bolja varijanta IPTV plejer, m3u lista, stbemu ili tako nešto.

Dosta toga zavisi odakle Stremio, tj koji ti izaberešm izbor filma, to sam i ja primetio, pa na Pbay pokaže X titlova na na Rarbg manje, i još jedna stvar, ako baš brzo otvoriš neki film, ne stigne addon da se učita tako brzo i onda skoro da i nema titlova u ponudi.

Kako da maknem alldebrid iz torentio addona? Istekao je probni period, i hteo sad da ga isljucim dok ne uplatim real debrid, medjutim sta god mu radio on je tu. Obrisao sam add on, reinstalirao stremio, otvorio podesavanja adona preko web i iskljucio debrid, i sta god mu radio on je tu :/

Negde gresim, al ne znam gde :)

edit:

uspeo nekako posle pola sata. Ako nekom zatreba: obrisati addon iz stremia, UGASITI stremio, otici na sajt addona i tamo podesiti i instalirati add on.

Poslednja izmena:
Pa da,sve mora preko sajta i browsera,ne moze preko aplikacije.

Kako da maknem alldebrid iz torentio addona? Istekao je probni period, i hteo sad da ga isljucim dok ne uplatim real debrid, medjutim sta god mu radio on je tu. Obrisao sam add on, reinstalirao stremio, otvorio podesavanja adona preko web i iskljucio debrid, i sta god mu radio on je tu :/

Negde gresim, al ne znam gde :)

edit:

uspeo nekako posle pola sata. Ako nekom zatreba: obrisati addon iz stremia, UGASITI stremio, otici na sajt addona i tamo podesiti i instalirati add on.
A sta bi se desilo kad ne bi obrisao? Da li bi mogli nesto da naplate preko broja telefona?

Nemam pojma, ja sam uzeo trial, nisam ukucava karticu ili br telefona. Problem je što i dalje prikazuje rd likove, ali ne rade.

Mora da se ugasi stremio, inače sačuva podešavanja. Verovatno ima neki keš

Pošto sam nov u ovoj priči sa Stremio

Instaliran je na Xiaomi 4k stick - povezan sa Real Debrid

Konkretan problem koji mi se javio prvi put je playback error i prebacivanje na sekundarni plejer na 4k HDR RD linku za seriju Tehran, naredni 4k link zakucava što sam pročitao da se retko dešava na RD linkovima.
Nije do mog neta, optika 600/300 paket.

E sada mene interesuje da li ima kolega koje su imale slične situacije, da li je u pitanju hardverska nemoć Xiaomi 4k uređaja ili je ipak vezano za bagovitu Android TV aplikaciju? Ili je možda do samih RD linkova na pomenutoj seriji?

Stremio takođe imam na iMac-u i nisam imao takva iskustva.

Hvala unapred na odgovorima.

Ne tvrdim, ali moguće da je do hardverskog dela. Lično ne poznajem nikog ko ima 4k stik, a svi u društvu koristimo box sa min. 4GB RAM-a sa Stremio ATv app i sa RD radi bez da secne i sa manjim brzinama neta. Prelistaj i teme za box i stik pa ćeš tu možda naći najbolji odgovor. A valjda će se još neko javiti ovde 🙂

@Profajler ako ti je stik povezan na 5 ghz ne bi trebalo da imaš tih problema,ako je na 2,4ghz jasno je gde je problem.Kod mene sve radi ok,stik 4k i wifi na 5 ghz,samo vodi računa da ipak ne može da pusti one "napucane" fajlove od 100-njak gigabajta.

Probaj da se igras malo u settings: Hardware - accelerated decoding, frame rate matching, i default payer (mozes i da probas sa VLC playerom instaliraj.)
Ovo sto sam napisao ukljuci ili iskljuci zavisno sta ti aktivno pa vidi jel ima razlike.

Probao sam da pustim tu epizodu na stiku i sve radi bez problema. Naravno na 5ghz.

Probao sad i ja pustio na AFT Max WIFI6 i krene lepo ali definitivno nesto zeza kod te serije.
Posle par minuta pocne da baferuje ili skroz pukne.
Probao sa VLC playerom i nesto je bolje ali opet zeza, izabrao izvor 4k hdr i bolje je od 4k DV.
Probao sad na aplikaciji appletv+ i radi lepo bez ikakvih problema.
Tako da moze svasta da bude, da su izvori losi, da stremio im problem sa tim izvorima, da hardware stika ima problem sa necim iz tih izvora.

Poslednja izmena:
Istestirao sam danas Xiaomi sa Netflixovim
Heart of Stoun 4k HDR fajlom od 18Gb i radi kao sat.
Definitivno je problem do RD linka tog u 4k formatu (Tehran serija), ovi ostali koji su HD radili su bez problema.
Hvala svim dobrim ljudima na savetima što ovde što u DMu.

Da, da napomenem da je stik na 5ghz wifi, Telekomov Huawei ruter (zovu ga dron) sa četiri antene, ne znam mu oznaku.

Jel sme Stremio da se nosi van kuce, tj da li prave problem ako se koristi sa druge IP adrese, imam Chromecast TV, pa jel izvodljivo da se nosi na putovanja? Jer sam procitao da je zabranjen share naloga, ovo ne bi bio share naloga, ali bi se videlo po IP adresi da se nije samo na jednoj lokaciji tih dve nedelje.

Stremio kao stremio mozes da koristis gde god i kako god al ako imas RD na njemu onda sto napisa @gec

Da, ja sam pretpostavio da ima RD nalog

Koristim ja na razlicitm lokacijama i kao sto kolega reče ne sme istovremeno.

Moze i to ako koristite isti VPN i dogovorite koju zemlju, tipa srbija obojica i to je to.
Provereno radi.
Mozda mogu i razliciti vpn ali je onda verovatnoca da ubodete razlicite IP mnogo veca.

Koliko imate iskustva sa debrid provajderima, tj ima li razlike gde platiti sub?

Ja sam na RD i nisam imao potrebe da menjam. Pored jedne migracije servera za sve ove godine nisam primetio jos neki prekid. A i to je bilo na pola dana. Sigurno je bilo standardnih maintananve prekida jos a da ih nisam primetio.

Inace, zadovoljni ste strimovanjem 4K HDR preko stremia? Ovih dana bez RD izgleda nece da moze

Nazad
Vrh Dno