Šta je novo?

Stremio

Sinoć sam instalirao RD, u principu mi je Stremio skroz ok radio i bez njega, al kad sam naleteo na serije koje imaju manje deljenja, onda dolazi do problema, tj češćih kočenja.
instalirao sam RD bukvalno za par minuta preko mobilnog. Uzeo sam paket 90 dana za 9€.
NEma kočenja, premotavanje radi, sve fluidnije nego bez RD.

Evo pojašnjenja kako da se instalira
Ode se na RD sajt, prijavite se tamo i kupite neki od ponuđenih paketa , zatim izaberete API KEY i kopirajte.
Otvorite Stremio na telefonu, ode se na instalirane AddOns, izabere se Torentio pa podešavanja, on će otvoriti stranicu na kojoj ima nekoliko opcija podešavanja, izaberete u Debrid provider Real Debrid, zatim u opciji API KEY iskopirate API KEY sa sajta Real Debrid gde ste ulogovani.
Resetujete Stremio i to je to.
Imate Radni na telefonu i na TVu.

Sad sam probao alldebrid i to super radi, tako da cu uzeti njega ili real debrid. Koji preporucujete?

Takodje, koji addon za titlove je najbolji za sr/hr/bih?

RD koliko pratim temu koristi vise ljudi. Ja kad sam krenuo da se registrujem sam skontao da ga imam iz vremena newz servera.

Za sad sam na free trial Na ad, I tu sam našao sve što inače gledam. Svakako nije razlika u ceni, uzeću 3 meseca rd. Nesto sam zeznuo neće da mi automatski ucitava titlove.

BTW, ako podesim sve na PC, jel ce da povuče sve na boxu/tv-u, mobilnom?

Edit:
Da odgovorim sam sebi, povuce sva podesavanja kad se ulogujem

Poslednja izmena:
Uzmi koji je jeftiniji. Nisam uplatio do sada Alldebrid pa ne znam, vidim da ima neka fiksna mesečna cena.
RealDebrid je 16 evra 6 meseci i dodatno imaš neke poene pa bude mesec dana više na godišnjem nivou.
Jedino ako ti je riskantno da platiš unapred, ali opstaje servis već jako dugo.

Verujem da i AD kao i RD otkljucava linkove za download sto je dodatna pogodnost. Ja tako svlacim crtace sa BD i romove za switch.

Imaš na obe naslovne strane AD i RD koje hostere podržavaju. Hoće klinci crtane, ti muziku... Nema limita, sve ide punom brzinom pri preuzimanju. Kao da si premijum user za sve te download servise.

Danas mi se pojavio problem sa Stremiom, neće da povuče ni jedan prevod sem engleskog, koji god jezik da izaberem, neće, samo prvi koji ne engleskom prikazuje, i na TVu i na telefonu. Zna li se šta o ovom bagu?

PS na sajtu opesubtitles su u toku radovi na održavanju

Poslednja izmena:
Danas mi se pojavio problem sa Stremiom, neće da povuče ni jedan prevod sem engleskog, koji god jezik da izaberem, neće, samo prvi koji ne engleskom prikazuje, i na TVu i na telefonu. Zna li se šta o ovom bagu?

PS na sajtu opesubtitles su u toku radovi na održavanju
I kod mene isto prinudno sam zatvorio obrisao keš i proradiše prevodi

Probah debrid i stvarno jeste zanimljiva stvar .Desetostruko daje više linkova sa njima (i stremio i cinema HD ) ,Ali pitanje je ipak jel ima potrebe za tim ..Nama je dovoljan jedan link dobar ,ne gledamo sa 10 ,a kolko sam obraćao pažnju makar 1 dobar ima i bez rd .E sad kad bi za ove nove filmove ,koji su još bioskopski snimci ,rd davao bolje snimke ..to bi već bilo drugo ..Ovako mi rd deluje kao bolja opcija za download ,jer kreće brzo i skida max brzinama ..

Ja sam probao ova 2-3 dana, i rd mi znaci npr na boxu koji je toliko slab da je stremio očajno radio, stalno bufferuje i secka. Sa rd radi kako treba (dok se ne pregreje box, al to je drugi problem). Isto i na tabletu.

I na PC-ju se isto primeti razlika, mogu brže da pustim u boljem kvalitetu, i da premotavam u sekundi.

Mislim da vredi tih par stotina dinara mesecno

Probah debrid i stvarno jeste zanimljiva stvar .Desetostruko daje više linkova sa njima (i stremio i cinema HD ) ,Ali pitanje je ipak jel ima potrebe za tim ..Nama je dovoljan jedan link dobar ,ne gledamo sa 10 ,a kolko sam obraćao pažnju makar 1 dobar ima i bez rd .E sad kad bi za ove nove filmove ,koji su još bioskopski snimci ,rd davao bolje snimke ..to
bi već bilo drugo ..Ovako mi rd deluje kao bolja opcija za download ,jer kreće brzo i skida max brzinama ..
Ja sam probao ova 2-3 dana, i rd mi znaci npr na boxu koji je toliko slab da je stremio očajno radio, stalno bufferuje i secka. Sa rd radi kako treba (dok se ne pregreje box, al to je drugi problem). Isto i na tabletu.

I na PC-ju se isto primeti razlika, mogu brže da pustim u boljem kvalitetu, i da premotavam u sekundi.

Mislim da vredi tih par stotina dinara mesecno

Apsolutno ima potrebe ako zelis najbolji kvalitet . Bez Real Debrida tesko da ces besplatno i sa max brzinama uspeti da ogledas neki 4k remux od 50-60-70 GB...Stremio radi na principu p2p. Da bi gledao torrente zavisis od seeds-a i brzine koje dobijes od njih. Mozda i uspes neki 4k rip od 20-30 GB. Za nezahtevne korisnike kojima je dovoljan i 1080p kvalitet ili neki manji 4k rip real debrid mu nije potreban.
Real Debrid su u stvari kesirani torenti (torrenti na RD serverima). I koristeci ovaj servis uvek dobijes maksimalne brzine za gledanje/download dostupnih torrenta (instant pokretanje, premotavanje... gledanje bez bafferovanja max brzinama). RD ne moze od babe (cam snimak) da napravi devojku (4k) jer raspolaze onim sto je trenutno dostupno na netu.

Ima li potrebe koristiti vpn uz rd? Nije da sam do sad koristio, al nikad se ne zna...

Nema potrebe pošto je http protokol.Kako kome treba,ali za 3€ mesečno,kad se uračunaju fideliti poeni i nešto manje,isplati se i te kako...

Nisam imao potrebu za RD dok nisam ubo seriju koja mi se gleda ali vrlo malo seedova ima pa mi se dešava da krene pa zabode na pola, pa nikako da nastavi, o premotavanju da ne govorim. Za filmove i serije u nižim rezolucijama koji imaju dosta seedova može i bez RD , al 1000 dinara za tri meseca je realno džaba, što kažu moji klinci, odrećićemo se dve pljeskavice :)

Probah debrid i stvarno jeste zanimljiva stvar .Desetostruko daje više linkova sa njima (i stremio i cinema HD ) ,Ali pitanje je ipak jel ima potrebe za tim ..Nama je dovoljan jedan link dobar ,ne gledamo sa 10 ,a kolko sam obraćao pažnju makar 1 dobar ima i bez rd .E sad kad bi za ove nove filmove ,koji su još bioskopski snimci ,rd davao bolje snimke ..to bi već bilo drugo ..Ovako mi rd deluje kao bolja opcija za download ,jer kreće brzo i skida max brzinama ..
Ako ima 1 seed tesko ces gledati bez RD. Ovako on svlaci kod sebe i tebi prosledjuje tvojom maksimalnom raspolozivom brzinom.

Nema potrebe pošto je http protokol.Kako kome treba,ali za 3€ mesečno,kad se uračunaju fideliti poeni i nešto manje,isplati se i te kako...
Ne kapiram bas sta si hteo reci sa nema potrebe posto je http, mozda si hteo reci da je https?
Ja koristim sa VPN i nema nikakvih problema/seckanja. Postoji cak lista sertifikovanih VPN kod RD.
A dal ima smisla mislim da ima , makar meni. Skoro da vise ne koristim streaming servise, sve ima na RD.
Ne moram vise da se grudvam sa US servisima koji blokiraju VPN (Hulu, Paramount+ i slicno).
U 4K DV ili HDR meni super.

Mislio sam da mu nije potreban vpn za rd,ne za druge servise.U pravu si https je.
Koja je svrha korišćenja vpn-a za rd?

RD su serveri koji kesiraju torente, mislis da je to legalno?
Redistribuiraju serije i filmove za koje nemaju nikakva placena prava.
Koristiti takve usluge bez VPN je po meni ruski rulet , ali ko kako zeli.
Ista prica i za IPTV liste koje se kupuju.
Nasa "sreca" sto smo van EU i ne podlezemo strogim zakonima kao oni.

Tacno je da mu nije neophodan VPN ali da li je pozeljan ...
Sta jos govori u prilog moje teorije jeste da sam RD ima listu sertifikovanih VPN providera.

RD su serveri koji kesiraju torente, mislis da je to legalno?
Redistribuiraju serije i filmove za koje nemaju nikakva placena prava.
Koristiti takve usluge bez VPN je po meni ruski rulet , ali ko kako zeli.
Ista prica i za IPTV liste koje se kupuju.
Nasa "sreca" sto smo van EU i ne podlezemo strogim zakonima kao oni.

Tacno je da mu nije neophodan VPN ali da li je pozeljan ...
Sta jos govori u prilog moje teorije jeste da sam RD ima listu sertifikovanih VPN providera.
Https je enkriptovana konekcija i provajder moze samo da vidi da koristis rd servere ali ne i sadrzaj na tim serverima. Tacno je da rd preporucuje pojedine vpn. Ali tvoj je izbor sto zelis da budes dodatno siguran. Imas i u podesavanjima rd naloga mislim da je po default-u download port podesen na secured. Ali treba imati na umu da rd cuva sve nase logove u poslednjih godinu dana. Ja licno ne koristim vpn samo iz razloga sto ne zelim da bilo sta utice na moju brzinu konekcije. Malo skrecemo sa teme. Zanima me koji vpn koristis uz real debrid a da ne utice na brzinu konekcije (znam da pojedini vpn to upravo rade)? Mozda ce nekim korisnicima stremia/kodia koji koriste rd biti korisna ta informacija.

Pa upravo to sto vidi provider da koristis RD je dovoljno, meni nema sta da cuva RD ne vidi moju IP nikada.
Mada ne koristim ni MTS DNS tako da ni bez VPN realno provider ne vidi sta radim ali vidi DNS provider kog koristim.(npr 1.1.1.1)
Koristim Surfshark VPN (90%)sa izabranom Srbijom ( puna brzina providera optika MTS) i nikada nisam imao problem sa reprodukcijom.
Koristim povremeno Nord VPN i ExpressVPN takodje bez stucanja na Nvidia Shieldu 2017. Nvidia Shieldu Pro 2019. Amazon Firesticku 4K i Max.
Jedini problemi koje sam imao su zbog Stremia ali vracanjem na stariju verziju je to reseno i sto RD zna po nekad neki server da ne radi na kratko (servisiranje i slicno).
Nadam se da ce raditi jos dugo godina ;)
I da dobro si rekao moj izbor kao i tvoj da ne koristis, svako kako zeli ja samo kazem sta ja radim i zbog cega i uvek u nadi da nekom to pomogne.

Poslednja izmena:
Pa upravo to sto vidi provider da koristis RD je dovoljno, meni nema sta da cuva RD ne vidi moju IP nikada.
Mada ne koristim ni MTS DNS tako da ni bez VPN realno provider ne vidi sta radim ali vidi DNS provider kog koristim.(npr 1.1.1.1)
Koristim Surfshark VPN (90%)sa izabranom Srbijom ( puna brzina providera optika MTS) i nikada nisam imao problem sa reprodukcijom.
Koristim povremeno Nord VPN i ExpressVPN takodje bez stucanja na Nvidia Shieldu 2017. Nvidia Shieldu Pro 2019. Amazon Firesticku 4K i Max.
Jedini problemi koje sam imao su zbog Stremia ali vracanjem na stariju verziju je to reseno i sto RD zna po nekad neki server da ne radi na kratko (servisiranje i slicno).
Nadam se da ce raditi jos dugo godina ;)
I da dobro si rekao moj izbor kao i tvoj da ne koristis, svako kako zeli ja samo kazem sta ja radim i zbog cega i uvek u nadi da nekom to pomogne.
Korišćenje drugog DNS servera ne sprečava tvog provajdera da vidi koje ip adrese posećuješ.

Razumem oprez ali se ne bih brinuo dok ne krenu znakovi pored puta. Tipa upozorenja i clanci po novinama. U tom trenutku se pretplacujem na neki VPN.

Zasto vam VPN nije potreban kada koristite Real Debrid objasnio sam u ovom postu u temi za Kodi. Pisao sam jos nesto vezano za Real Debrid, medjutim taj mi je post obrisan iz ne znam kog razloga pa cu opet objasniti:
1. Real Debrid korisiti HTTPS protokol za razmenu podataka. To znaci da svi podaci koji se razmene izmedju vas i Real Debrida su enkriptovani i niko ne moze da zna sta vi razmenjujete.
2. Link koji Real Debrid generise za vas vezan je za vasu javnu ip adresu. To znaci da ko god nije u vasoj lokalnoj mrezi nece moci da ga otvori, odnosno dobice 403 Forbidden
3. Ako bi provajder bas hteo da vidi sta vi to strimujete i poturi RD-u vasu javnu IP adresu Real Debrid onda proverava cookie. Ako cookie nije prisutan dobicete 403 Forbidden. Da bi provajder generisao cookie mora znati vas username i password od Real Debrida
4. Link koji Real Debrid generise za vas je u formatu https://realdebrid/random_string. Tako da ni iz tog linka provajder ne moze da zakljuci sta ste vi skidali/gledali
5. Real Debrid nema nikakav search engine, tako da je nemoguce pretrazivati sta se sve nalazi kesirano

Ovde neki ljudi mesaju baba i zabe. Real Debrid ne iznajmljuje servere. Oni su iznajmili servere od poznatih provajdera kao sto su 1Ficher, Uptopbox, Medaupoad itd. i na tim serverima kesiraju razni sadrzaj. RD je legalan koliko i Internet Archive.

I za sami kraj, ko vama moze da zabrani da vi pristupite necemu sto je javno dostupno? Zabraniti nekome da otvara odredjene stranice na internetu ili strimuje nesto putem HTTP-a, bilo bi isto kao i ukinuti slobodu kretanja.

Nazad
Vrh Dno