Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice u sklopu Gamescom-a

Cologne, 17.-21.08.2011

AAAAAAAAA Eto mi razloga da idem za Nemacku taman! :D Uz rashladjenje nece biti lose!

GSL Team League Group Venus - pogledajte ako mozete Week 2!
New Star HoSeo vs. FOU tim - Sage je pokazao sasvim novu igru! Sigurno vredi pogledati!

A ja predlazem CodeA polufinale sa Leenockom. Lude partije.

Finale NASL-a i ne treba spominjati. It was insanely good.

Ako mislis MC vs. PuMa na NASL-u, meni je ono komedija koliko izgleda namesteno :D PuMa nije toliko dobar igrac da svih 7 partija maltene bije MC-a. Ostale su vec OK partije. /disclaimer: IMO.

Ovo već duže vreme planiram da isprobam, ali nikako da se nakanim.

Pre neki dan pogledah svoj profil, poslednji SC2 meč, odigran 2. juna :(

Treba malo da se majstoriše, ali objašnjeno je sve na sajtu gde je razvijena kampanja. Mislim da nije neki preveliki problem, mada javljali su se ljudi još ranije koji nisu uspevali da pokrenu.

Ne'am pojma, nisam pokušao, ovo su sve priče koje sam pročitao na drugim forumima.

Sto se tice instalacije, lakse ne moze biti. Rucno se pokrece svaka misija iz foldera Maps i to je to. Ima kratko uputstvo. Za sad ima Teranska i Zergovska kampanja, Prostosku jos rade.

Ponavljam, ja sam se odusevio koliko su se momci potrudili. Svi glasovi, brifinzi, tech tree, jedinice su identicni. Tezina igranja je OK, meni bi odgovaralo i teze ali svakako postoji izazov.
Mislim i da je pitanje vremena kad ce izaci i skirmis port, a bilo bi lepo kad bi blizard odobrio i online igranje ovog moda...

Meni pocev od 5-6 misije ovog moda ne radi nista (rade jedinice, ali pobijem celu mapu, kao da se nista ne brani i nista se ne desava).

@alfa:
mislim da gresis, Puma je do skoro bio sparing partner Flash-u, a u zadnje vreme MC-ju.
Lik ima problema sa nervozom na turnirima, inace sabija. Mislim da je odlican igrac, vreme ce pokazati. Ne verujem da je namesteno, sto bi namestali da on uzme titulu..

@Wavrinka, izgledalo mi je kao da je Puma bio jako ispred MC-a u svakoj partiji, nekako sam imao utisak da MC nije igrao kako treba.

a pa rekao je i sam MC da vec dva meseca samo putuje (MLG, Dreamhack, HomeStoryCup, NASL, verovatno jos par turnira koje sam zaboravio) :

You revealed in your Interview in the GSL that you wouldn’t be going to any more overseas tournaments for some time. When should we expect you back?
I want to practice in Korea. I feel like I've fallen behind. I think you may be able to see me again in about two months time.

evo link za intervjue:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=243112

edit:
A evo upravo je ispao i iz gsl-a od honguna.

Poslednja izmena:
E, to vec ima smisla, bash mi je izgledao u out-u. Mada boli ga uvo, drugo mesto $25.000 - jadan on :)
Bash me zanima ko dobija nagrade u stvari - da li klan ili sami igraci (i da li onda oni placaju klanu za treniranje or what?)

Ako sam ja dobro razumeo, nagrade uzimaju igrači 100% (verovatno minus porez...). A klubovi (klanovi) žive od sponzora. Verujem da klubovi daju neku vrstu "plate" igračima, ili se možda zasniva na bonusima od osvojenih pozicija na turniru.

Koliko je meni poznato timovi daju platu svojim članovima. Ko bi još imao motiv da sedi 10 sati u zatvorenoj prostoriji i igra SC2 :). Naravno ovo se odnosi na Koreju.

Dok sam bio u Koreji nisam video nista sto bi pokazalo kako klanovi zaradjuju onda. Meni je bash bilo logicno da klan dobija deo nagrade ako njihov clan pobedi.

OT: Gde se bese menja lokacija, FFS, ne mogu da nadjem u CP-u, ostadoh u Koreji zvanicno :D

Morate razlikovati klanove i pro timove. Iako obe vrste zajedno vezbaju u kuci drasticno se razlikuju. Klanovi zive i vezbaju zajedno kako bi napredovali i eventualno presli u pro tim (na draftingu recimo). Sami placaju smestaj i hranu ili im je nekako obezbedjeno. Ne zaradjuju nista uglavnom.
Pro timovi drugacije funkcionisu, takodje zive zajedno i vezbaju ali imaju ugovore koji ko zna kako funkcionisu sto se tice para ( verovatno sve pare od nagrade idu igracu + standardna primanja od strane tima). Pare dobijaju od sponzora koji su bar u brood war-u bili zanimljivi ( Samsung, Telekomunikaci gigant T1 itd).

Pa ima i sada jakih sponzora koji sponzorišu timove. Pogledajte samo "jakne" igrača. Načičkani su logoima raznih poznatih firmi.

@alfa, nisam se setio ranije da te pitam, pa dok si bio tamo, da li si ikada pokušao/uspeo da uđeš na GSL? Kolika je cena ulaznice (u evrima ili dolarima)?

Pa ima i sada jakih sponzora koji sponzorišu timove. Pogledajte samo "jakne" igrača. Načičkani su logoima raznih poznatih firmi.
Meni je cudno da te igrace nikada nisam video negde van turnira (u reklami ili bilo cemu).

@alfa, nisam se setio ranije da te pitam, pa dok si bio tamo, da li si ikada pokušao/uspeo da uđeš na GSL? Kolika je cena ulaznice (u evrima ili dolarima)?
Hteo sam, ali nisam imao zivaca iskreno :) Mislim da je besplatno, ali fora je treba doci BAREM sat vremena ranije (za finale i vise).
Uz to tamo treba biti oko 3 sata i plus po BAREM sat da se ode do tamo i nazad (Seul je ogroman a ja nisam daleko od mesta odrzavanja). Tako da realno bez 5 sati pa navise ne vredi pokusavati :(

Ima li neko problem pri pokretanju SC2? Nisam igrao koji mesec i da upalim. Star Craft 2 has stopped working bla bla truc truc.
Reinstalirao sam igru ali i dalje ne radi.
Racunar je iz potpisa.

P.S. Listao sam prilicno ovih 200 str, ali se izvinjavam ako je vec neko postavio pitanje:)

evo grupa za IEM

The Intel Extreme Masters Global Challenge Cologne at gamescom 2011 (August 17th to 21st) will be a firework display of eSports. One of the biggest eSports stages Europe has ever seen is expected to be visited by the largest eSports audience that has ever come together in Germany

StarCraft II Groups

Group A
Kas
Beastyqt [ Napred Srbija :) ]
IdrA
MC

Group B
Socke
DieStar
SeleCT
Killer

Group C
Tarson
Nerchio
GLaDe
HuK

Group D
Stephano
SaSe
MaNa
PuMa

Bash mi je krivo sto nema jeftinih karata za Nemacku, bash sam hteo da prosetam.

Starcraft II Starter Edition

Ne znam da li je bilo pomenuto, ali od skora je Blizzard izbacio SC2 Starter Edition - moze da se odigraju 4 misije iz kampanje i moze se igrati Terran u multiplayer-u. Sto ce mnogima biti dovoljno :)

Nista od SC2 na ovogodisnjem WCG-u.
Opet samo CS.
Jadno i tuzno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno