Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, polufinala ce biti bo7. Promenili su za razliku od prosle sezone da bi razvukli duzinu meceva :D

Bas su ga razvukli, a neki su poprilicno nestrpljivi :d

Vec su mi najavili nestasicu i poskupljenje kafe sledece nedelje :D

I bolje da je best of 7. Svi igraci su dobri i sigurno nece biti dosadno.

OT: Gledam upravo novi Starleague (ne znam kog dana je poceo, znam samo po Live na OnGameNet TV-u da je novo :D) i neke snimke starih "Best of" meceva (sve je SC1). Uglavnom PvT partije.

90% partija dragoons/zealots/reaver+shuttle vs. tenk/volture i poneki marinac... SMOOOOOR!

Da li neko može da mi objasni tačno mehaniku 'kiting' ili kako se već to zove.

Znači kada predvodiš vojsku ranged jedinica (MM, Stalkeri, Roaches itd), kako da se najefikasnije izvede ono pucaj, povlači se, pucaj, povlači se itd? Evo tehnike koju ja koristim, ali nije mi baš najuspešnija: kada protivnik dođe u domet, opalim jednom, i desni klik iza svojih jedinica na suprotnu stranu od protivnika, pa onda T+klik na isto mesto da opale, pa onda ponovo desni klik i tako dalje. Ovo radi kada je u pitanju manji broj jedinica, ali ako je veća grupa u pitanju, onda oni koji su u poslednjim redovima ne pucaju već se samo šetaju. A klikanje po protivniku, pa onda iza svojih jedinica jednostavno ne mogu fizički da postignem, i uopšte ne verujem da se postiže na taj način. Plus što je ovo dodatno problematično ako su u grupi leteće jedinice (medivacs npr) koji uopšte onda ne leče na desni klik :(

Da li ima neko voljan da mi detaljno objasni mehaniku ovoga?

Ja nisam neki jak igrac, ali bez problema koristim A+click (attack) i right-click iza za povlacenje. Fora je jedino da to funkcionise ako ti MMM imaju veci domet od protivnika, tj. ako ides naspram recimo samo kolosa ili guardiana ne vredi, nego za zelote ili archone.
Medievac radi heal uz A komandu, doduse to moze biti problem da zaostanu malo nazad da bi lecili!

Ok, ali gde tačno klikćeš a+click? Prema njegovim jedinicama ili od njih?

Ono što sam ja opisao je držanje miša u relativno statičnom položaju, znači iza svojih jedinica sa suprotne strane od protivnika. Kada uradim a+click (u mom slučaju t+click jer koristim grid) ovako kako sam opisao onda je to ok ALI desi se da recimo neki marauder bude pozadi pa da uopšte ne napada. Ili ako marauderi pređu napred, a marinci pozadi, onda nastane haos :(

Pokušao sam i da klikćem ka protivniku, ali jednostavno ne stižem tajming između dva napada svojih jedinica, a tako mi se par puta desilo da greškom a+kliknem na svoju jedinicu :S osećam da se protivnik valjao od smeha sa druge strane kada je to video :d.

I dalje pucam žešće u gold ligi :( sinoć, od 5 mečeva koje sam odigrao, 4 poraza i jedna pobeda. Mada dešavalo se da budem u prednosti u većini tih mečeva, ali nešto izgrešim bez veze. Jednom sam kidao jednog lika, jer gotovo uvek prvi napadnem pa time iznenadim protivnika, ali je uspeo da mi proturi jedan banshee u bazu :(. Naravno iskasapio mi ekonomiju, i onda me je lagano ubijao.

Poslednja izmena:
Pocelo je GSL S2 polufinale, Foxer vs HopeTorture. Prvi mec je vec gotov, Foxer odradio marine rush i pobedio.

Jako zanimljivi mecevi! Mislio sam da cu se smoriti TvT partijama, ali Boxer (Foxer) ume da napravi pocetak zanimljivim.
EDIT: Haha, Boxeru se smrzle ruke posle 4. meca :D
EDIT2: Boxer pobedio - jako zanimljive partije po meni!

@Zmaj, radim A+Click KA njegovim jedinica - jako je bitna preciznost tu! Tj. da ne iskasapis svoju jedinicu :D Right-click iza svojih.
Mozda meni lakse ide jer sam se to itekako izvezbao u DotA mecevima :D Jedva cekam da izmisle neki gadget kojim ce mislima moci da se upravlja jedinicama - za ovo bi bilo WOW.

Poslednja izmena:
@3MAJ86

Evo sta je Day[9] izjavio a vezano za mikro jedinica u velikim bitkama.

Dakle ako niste 1800+ Diamond level nemojte se cimati sa mikrom (#208). Kliknite A-move i vratite se na makro u bazu. Time cete mnogo vise postici jer ce AI odraditi ono sto treba dakle gledace da napravi tzv. konkavu cime ce se dobiti najbolja iskoriscenost jedinica.
Mnogo je bitnije da se jedinice konstantno prave tokom bitke kao i da se vodi racuna pre svega o makrou. Ovo sve mozda deluje grubo receno ali kad se malo razmisli nije toliko nelogicno. Naravno ne treba primenjivati A-move sa maricnima na Kolosa npr. ali MMM na Protossa bez Kolosa prolati bez problema.

Ja delimicno postujem ovo so je rekao. Uvek u toku borbe pravim dodatne jedinice i vodim racuna o makrou. Mikrujem vojsku koliko mogu i uvek A-move iza moje vojske a ne ka protivnickoj.
Dobar mikro ide to te krajnosti da dovodi do brzeg pucanja npr. kod marinaca jer se brzim potezom prekida deo animacije marinaca prilikom kretanja cime se dobija istovrmeneo neprekidno pucanje i kretanje. Deluje cudo ali dosta efikasno.

Jeste, i baš je imao uvrnute buildove :)

Jel' danas i drugo polufinale?

Ne, sutra u 11AM je SlayersBoxer vs NesTea.

Sledece subote je finale u 10AM.

Nisam tu za finale, idem van grada i neću imati internet ceo dan. ***a :(

Alex baci linkove za snimke na PM ako si nasao. Ne mogu nista da gledam, jedino da ponesem laptop na krov i lovim wireless. :D

Mogu da postavim linkove i ovde za 720p (mali bitrate) VOD ali ne znam da li je u skladu sa pravilima foruma. Moram da sacekam odobrenje od nekog moderatora.

Edit:
OK.
Malo je sporiji ovaj hosting sajt ali nema cekanja izmedju download-a.

Prvo polufinale

[Match 61 Semi] BoxeR vs St_HopeTorture set1 HQ.flv
[Match 61 Semi] BoxeR vs St_HopeTorture set2 HQ.flv
[Match 61 Semi] BoxeR vs St_HopeTorture set3 HQ.flv
[Match 61 Semi] BoxeR vs St_HopeTorture set4 HQ.flv
[Match 61 Semi] BoxeR vs St_HopeTorture set5 HQ.flv

Poslednja izmena:
Ne vidim sto ne bilo tako da okaci slobodno.

Nisam palio SC2 pa ima mesec dana i vise... sledio je prvo update i posle toga vise nece da se loguje kao guest, ako me razumete? ;)
Ima li pomoci (moze i na PM)?

Ima pomoći... izdvoji 40e i kupi igricu. I te kako se isplati, a treba podržati ljude koji prave stvari koje volimo.

U trecoj Torture odradio sjajan posao sa banshijima dok u ostalim i nije pruzio neki otpor. Mozda je jos u drugoj mogao nesto da uradi ali nije imao srece kad mu je FoxeR uhvatio medivek sa dva sidza.
Sta znam nije bilo lose ali nadam se sutra boljim partijama..

Lepo, navijam za NesTea, ali ne bih voleo da pobedi 4:0. Ono juče je bilo poprilično jednostrano obzirom da je bilo polufinale...

Nes pravi cajanku ;) Sto bi S. Colbert rekao baca marince overboard :D

Eh, tupavog li polufinala. Jedino ova poslednja partija je bila u nekim momentima neizvesna.

Kada je Boxer prvi put puk'o sa proxy 'racks strategijom, zašto je pokušavao ponovo? bzvz. Baš sam više očekivao.

NesTea bez poraza na celom turniru!
Da li neko zna u koliko setova se igra finale?
I nisam shvatio da je finale za nedelju dana, a ne sutra - tako da ću 99.9% gledati! :)

Odvalio ga NesTea, bas je odigrao vrhunski ili Boxer bio dosta ispod svog proseka.
Sto se mene tice pre bih gledao TvZ u finalu tako da sam i navijao za NesTea.

Navijao sam i ja za njega, ali da ne bude baš 4:0. Nadao sam se zanimljivijem polufinalu.

Finale isto Bo7.

Ko ce docekati sledeci vikend :smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno