Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koga nerviraju jadni Zerg rushevi evo leka za to. Presudno je upotrebiti probes za napad, dok se top ne pojavi.

[YOUTUBE]Dj_cGDcLxR4[/YOUTUBE]

Hvala na odgovorima. Bice testiran 4gate pa cu da vidim kako mi ide. :) (verovatno lose, ali iz bronze nema ispadanja, tako da... :D )

Ne mogu dalje od 70% na normal u all in misiji na kraju...ovo je vec frustrirajuce do 50% ide ok a onda me pociste iako sam nagomilao toliko jedinica da nema gde vise da stanu :mad:

Ne mogu dalje od 70% na normal u all in misiji na kraju...ovo je vec frustrirajuce do 50% ide ok a onda me pociste iako sam nagomilao toliko jedinica da nema gde vise da stanu :mad:

Evo par saveta koje sam napisao liku pre par postova za istu misiju...

1. Kada kupis minerale, stavi bukvalno po 2 radnika na svaki mineral. Da bi brze dolazili resursi.

2.Stavi po 2 - 3 bunkera na ulazima, i po sto vise tenkova iza njih. Ja stavim po 15 na oba ulaza.

3. Nadogradjuj oruzije i armor za kopnene jedinice, i oruzije za marince (armor ne moras jer su u bunkerima, samo tracis minerale i gas).

4. Napravi jedno .. barem 15ak banshija, i njima obavezno juri nydus worms. Ne dozvoli da nydus worms ostanu, preplavicete sa zergovima.

5. Koristi artifakt povremeno :)

Bonus: Ako imas onaj shit sto usporava kretanje zergova, mada vecina izabere mind control sto je velika greska, onda koristi to obavezno, takodje na ulazima.

Upravo sam odigrao tu misiju, iz prvog pokusaja mi unistili artifakt na nekih 90-ak %, iz drugog vec uspeo sam da ih zadrzim do 100% :)

Nego, na battle.net stranici mi pise "Casual Campaign Ace" a igrao sam sve na normal, jel to zbog toga sto jos uvek nisam odigrao svih 29 or what?

Nisam igrao ofanzivno hteo sam da ih dobijem cistom odbranom, da me ne preplave. Izgleda da je to nemoguce a voleo bih da cujem ako je neko uspeo na taj nacin.
Probacu sa banshijima...

Za exste-a

Ja sam tako dobio, tek posle sam izvalio da treba worm-ove da ubijam, ali me je mrzelo da igram ponovo, nego sam primenio sledeće - a to je, nećeš verovati, štancovanje SCV-a. Staviš po 2 komandna centra tamo gde dolaze zergovi, auto-repair uključen i to bi trebalo da bude dovoljno. Ostale jedinice koristiš za ubijanje Kerigan kad ti dođe. Za jače nivoe težine ne znam da li ovo funkcioniše, videćemo kada poželim ponovo da igram.

jel bolje "kupiti" razorovu ili reloaded verziju?

Samo orginal. ;)

ma ja eto cisto tu kampanju da odigram pa zato pitam

mislim da je svejedno kada već pitaš za te dve verzije što se tiče single-a, nijednom me ni razor ni rld nisu izneverili

Nisam igrao ofanzivno hteo sam da ih dobijem cistom odbranom, da me ne preplave. Izgleda da je to nemoguce a voleo bih da cujem ako je neko uspeo na taj nacin.
Probacu sa banshijima...

Pazi, nije to ofanziva. Ne napadas im ti ostale strukturne jedinice. Vec samo i iskljucivo nydus worms. Cak kad se ucitava nivo, pise ti savet da ih unistavas jer ce u suprotnom da te preplave.

Ja sam celu igru presao na hard, i kad sam presao, igrao sam ponovo poslednji nivo sa siframa, cisto da se zezam malo. I stavio sam da imam beskonacno resursa, i igrao sam fazon da nagomilam sto vise jedinica, tipa po 30 tenkova na oba ulaza, ali da ne unistavam nydus worms. Ono je zaista bilo neverovatno, prosto nemoguce igrati, cak i sa siframa. Znaci, ukoliko ne ubijas nydus worms, nemoguce je preci nivo mogu slobodno da kazem.

Dajte neku ideju kako se najbolje odbraniti od Void ray rusha ?
Tj neki dobar link ka youtube snimku.
Sve sam rusheve provalio, samo Void me razbi, iako pravim samo Stalkere, po koji top, kad mi naleti sa 6,7 Void-ova razvali me. :(

exste, fora je u tenkovima, bunkerima i banshee-ijima. kako su ti ljudi već rekli, svi ti saveti su mi pomogli, + sam malo modifikovao.

po 7 tenkova sam imao iza 4 bunkera na svakom ulazu.

banshee su stajale u 2 tima, i kako počnu da izlaze nydusi, samo im postavim waypointe (shift+attack) sa jednog na drugog da ih narendaju (naravno, dve različite strane mape, različiti ih banshee timovi pokrivaju), i

onda ih vratim u središte baze, i to je svo umeće, a

artefakt sam čuvao za kerrigan, skine joj malo healtha, odradi banshee-ima pola posla, i tako smo se ćerali u krug dok nisam video završni film i baš mi je bilo drago zbog svega što se desilo :)

prvi put sam gubio vreme na glupe thorove i battlecruisere, nemoj njih ni slučajno, dok ispale, oni već iskošeni

Poslednja izmena:
exste, fora je u tenkovima, bunkerima i banshee-ijima. kako su ti ljudi već rekli, svi ti saveti su mi pomogli, + sam malo modifikovao.

po 7 tenkova sam imao iza 4 bunkera na svakom ulazu.

banshee su stajale u 2 tima, i kako počnu da izlaze nydusi, samo im postavim waypointe (shift+attack) sa jednog na drugog da ih narendaju (naravno, dve različite strane mape, različiti ih banshee timovi pokrivaju), i

onda ih vratim u središte baze, i to je svo umeće, a

artefakt sam čuvao za kerrigan, skine joj malo healtha, odradi banshee-ima pola posla, i tako smo se ćerali u krug dok nisam video završni film i baš mi je bilo drago zbog svega što se desilo :)

prvi put sam gubio vreme na glupe thorove i battlecruisere, nemoj njih ni slučajno, dok ispale, oni već iskošeni

A reci cu vam jednu "tajnu" (da je tako nazovem). Potpuno neocekivano i nesto najkorisnije sto mozete da stavite na nivo. Onaj djavo sto usporava kretanje zergova. To se dobija u research kada dostignete do 25, pa imate da birate izmedju toga ili mind control. E sad, svi izaberu mind control jer deluje primamljivo (i ja sam prvi put), ali drugi put sam izabrao ovo drugo.... ljudi vi niste svesni koja je to razlika. Stavite po 2 na svaki ulaz, sa leve i desne strane. Zergovi ne mogu ni da prismrde, ali bukvalno. Jedino sto ometa je kerigan. Znaci, da nema nje, mogli bi da predjete nivo ladno, a da pri tom NE UBIJATE nydus worms. Znaci ono sto usporava kretanje zergova... probajte , najbolja stvar ikada.

tačno, kako sam zaboravio i to da napomenem. po dva idu na uzvišenja, i tu zahvataju najveći deo teritorije. ja sam na sreću već pročitao negde da je bolje uzeti za usporavanje nego mind control pa mi je taj deo već bio odrađen :)

Dajte neku ideju kako se najbolje odbraniti od Void ray rusha ?
Tj neki dobar link ka youtube snimku.
Sve sam rusheve provalio, samo Void me razbi, iako pravim samo Stalkere, po koji top, kad mi naleti sa 6,7 Void-ova razvali me. :(

Kontriranje Void Ray rusha je zeznuto kod svih rasa. Ako dozvolis da ti njih 5-6 uleti u bazu i u potpunosti se napuni puneci neku zgradu, bilo sta sto posaljes na njih bice peceno u vrlo kratkom roku. Sta drugo reci osim da izvidjas bazu protivnika da vidis da li ide na Void Ray i presretanja istih pre nego sto dodju do tvoje baze + mikro menadzment. Recimo napadas jedan VR u grupi sa Phoenix-ima, i cim se napune na lvl2 pobegnes od njih da se isprazne i to ponavljas dok ih ne ubijes sve. Ili probas Stalkerima koji imaju blink, napads jedan VR u grupi, i cim dostignu lvl2 blinkujes nazad da se olade i napadas ponovo.

Probaj da ucitas Unit Test Map u Custom Game i isprobavaj kombinacije jedinica.

Ovaj SC2 treba igrati samo po danu, nocu su sve opaki frikovi!

A reci cu vam jednu "tajnu" (da je tako nazovem). Potpuno neocekivano i nesto najkorisnije sto mozete da stavite na nivo. Onaj djavo sto usporava kretanje zergova. To se dobija u research kada dostignete do 25, pa imate da birate izmedju toga ili mind control. E sad, svi izaberu mind control jer deluje primamljivo (i ja sam prvi put), ali drugi put sam izabrao ovo drugo.... ljudi vi niste svesni koja je to razlika. Stavite po 2 na svaki ulaz, sa leve i desne strane. Zergovi ne mogu ni da prismrde, ali bukvalno. Jedino sto ometa je kerigan. Znaci, da nema nje, mogli bi da predjete nivo ladno, a da pri tom NE UBIJATE nydus worms. Znaci ono sto usporava kretanje zergova... probajte , najbolja stvar ikada.

i ja sam izabrao mind control tako da od toga nista ali banshiji su zavrsili posao taktika sa jurenjem nydus-a resava stvar :banana: tnx na savetima.Ucitao sam save na 30% istancovao 15 banshija sa onim repair dronovima i to mi je bilo dovoljno do kraja posto mi je baza ionako bila utvrdjena do bola po 10 tenkova na svakom ulazu sa 4 bunkera i scv-om pored svakog od njih.
I ja sam grupisao bezvezne batlcrusere i thorove a to je pogresna taktika.

Jel zna neko, ono kada predjete sve achievmente, i onda pise recimo "tychus portrait unlocked"? Sta to tacno znaci? Jer ja sve kapiram tipa mogu da procitam nekakav portret te osobe lol ...

Custom > create game i pod Mode stavis FFA. Neka me ispravi neko ako gresim, ali to bi trebalo da je to.

Nego, na battle.net stranici mi pise "Casual Campaign Ace" a igrao sam sve na normal, jel to zbog toga sto jos uvek nisam odigrao svih 29 or what?

Da odgovorim sebi (a i za ubuduce ako neko bude imao isto pitanje):

To je u pitanju. Nakon prelaska svih 29 misija, sad mi pise "Normal Campaign Ace".

...nastavljamo s glupim pitanjima :)
Missions Completed: 26/26 :crash:
Otključao sam onu skrivenu, ali kako 29?
Da nije fora s onim kad mogu da biram koju ću misiju da igram? Kako da sad naknadno odaberem te druge u odnosu na one koje sam prvobitno odabrao?

hej hej,skinuo sam besplatnu razor verziju i prilikom instalacije automastski mi je update-ovalo na patch 1.3, jel ima u kojoj lekari da se kupi aspirin 1.3???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno