Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, juce sam krenuo polako u multi pa dobro dodju ovi fajlovi za pocetnike.
Hvala jos jednom.

Hvala, juce sam krenuo polako u multi pa dobro dodju ovi fajlovi za pocetnike.
Hvala jos jednom.

Gledaj ovo,covek daje najbolje savete.Plus je zabavan :D

http://day9tv.blip.tv/file/3732340/
http://day9tv.blip.tv/file/3991475?filename=Striderdoom-Day9Daily163LowLevelReplays895.flv
http://day9tv.blip.tv/file/3996172/

Nikad nisam igrao RTS ozbiljnije u multi okruzenju.Ali me SC2 bas privlaci.Uvek krenem da gresim kad adrenalin krene da pumpa u borbi i uvek glupo izgubim. :d

Prestanite da tražite savete oko krekovanja igre. Zašto nas terate da delimo bodove.

Gledaj ovo,covek daje najbolje savete.Plus je zabavan :D

http://day9tv.blip.tv/file/3732340/
http://day9tv.blip.tv/file/3991475?filename=Striderdoom-Day9Daily163LowLevelReplays895.flv
http://day9tv.blip.tv/file/3996172/

Nikad nisam igrao RTS ozbiljnije u multi okruzenju.Ali me SC2 bas privlaci.Uvek krenem da gresim kad adrenalin krene da pumpa u borbi i uvek glupo izgubim. :d

Bas je pominjao adrenalin u 177-om daily-ju (i lol'd :D ).

Mada malo ovaj blip.tv zeza (bar mene), nikako da izvucem vise od 180 KB/s...

Kod mene je slucaj da zaboravim da pravim dodatne jedinice cim krenem push. Krenem da micro-ujem a minerali se samo gomilaju... Koristim hotkeys ali jednostavno zaboravim :wall: .

Bas je pominjao adrenalin u 177-om daily-ju (i lol'd :D ).

Kod mene je slucaj da zaboravim da pravim dodatne jedinice cim krenem push. Krenem da micro-ujem a minerali se samo gomilaju... Koristim hotkeys ali jednostavno zaboravim :wall: .

to se i meni desavalo, prevazisao sam tako sto sam pre pocetka svake partije podsecao sebe da ne zaboravim na to. Ako ne pomogne, zapisi na ceduljicu pa zalepi na monitor :) cisto dok ne steknes naviku.

Isti problem,zato sada vezbam iskljucivo multitasking.Stavim easy AI i trudim sa da napadam i konstantno pravim jedinice.Ali jednostavno me vuce da gledam borbu :d Necu ni da pocinjem ligu dok ne naucim osnove,ne zelim da me delju klinci.:p

kolko kontam fora sa svim strategijama je da hotkijujes objekte koji su ti namenjeni za produkciju jedinica... npr meni je ostala navika iz WC3 da su mi barake na 4 (ctrl+4 setovanje :p) tako da mozes opusteno da pratis borbu i shtancash jedinice kako resorsi dozvole ;)
sc2 ne igram, al sam igrao betu, i tako sam radio tada, tako da i nije neki problem, tako da probajte tako :p

Da, osnovna stvar je da staviš hotkey-eve na zgrade.

I to recimo staviš '1' na sve komandne centre (pretpostavimo da si teran je li...), a '2' na sve produkcijske zgrade (barake, fabrike, starportove), i onda na primer sa par klikova možeš da prizoveš brdo mule-ova, i naravno da štancaš jedinice bez da 'gledaš' u svoju bazu.

Kada imaš različite grupe jedinica/zgrada selektovanih, sa tab menjaš fokus na grupu identičnih. Npr selektuješ po jednu baraku, fabriku i starport. Default ti npr. ponudi da praviš jedinice iz barake. Isklikćeš marince, pa 'tab' pa tenkove pa tab pa BCove :)

Imaš na YT gooomilu saveta kako se to sve brzo radi. I naravno grid za hotkeys.

Kao sto rekoh par postova iznad, koristim ja hotkeys bez problema, ali mi je problem sto zaboravim da pravim nove jedinice/workere dok radim push ili pokusavam da se odbranim. Igram tek 2 nedelje, ali potrajace dok se naviknem da multitaskujem (za to krivim 6 godina u MMORPG igrama :D ). Definitivno cu morati sa sticky note-om da probam...

Ne, igram kao protoss. Nexusi su mi na 5 (najcesce samo jedan), dok su mi jedinice na Wzzzz ^^

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh par postova iznad, koristim ja hotkeys bez problema, ali mi je problem sto zaboravim da pravim nove jedinice/workere dok radim push ili pokusavam da se odbranim. Igram tek 2 nedelje, ali potrajace dok se naviknem da multitaskujem (za to krivim 6 godina u MMORPG igrama :D ). Definitivno cu morati sa sticky note-om da probam...

Ne, igram kao protoss. Nexusi su mi na 5 (najcesce samo jedan), dok su mi jedinice na Wzzzz ^^

Ako igras kao protoss, na W su ti warp gateovi, ili ikonica u donjem desnom uglu (ne secam se jel ima), tako je jos lakse, jer je odvojeno od 1,2,3..pa se teze promasi u zaru borbe ;)

The first feature and balance patch release for StarCraft II: Wings of Liberty will be available next Wednesday September 22, 2010, between 5 a.m. and 11 a.m. CEST. You can read all about our plans for patch 1.1 in the Situation Report (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/554901#blog).

Tek će sad Protoss-ima da bude teško protiv npr. 6 pool Zerg rush-a pošto je povećano vreme treniranja Zealota za 6 sekundi. :)

Je l' se zna da li će biti reset ranking-a, pa svi ponovo da igraju placement mečeve?

Da, sad sam i ja nešto istraživao, nema od reseta ništa za sada, tj. ne za ovaj patch, ali će ga biti sigurno i biće najavljen ranije.

Ne brani se Zerg rush Zealtom vec sa 2 topa, Zealoti su beskorisne jedinice.

Obzirom da nisam igrao sa protosima nesto veliko, koliko je optimalno vreme da se izbaci dva 2 topa? Da li se to moze uraditi ispod 2 min i 30 sek in game vremena?

Obzirom da nisam igrao sa protosima nesto veliko, koliko je optimalno vreme da se izbaci dva 2 topa? Da li se to moze uraditi ispod 2 min i 30 sek in game vremena?

Nisam nikad merio, pogledaj na youtube, sigurno ima neki snimak.
Ako uradis brz build uvek ces imati jedan top kad stignu zerlinzi. Zealote ne moze da ih stigne dok jurcaju oko baze. Ja Zealote koristim samo za proximity rush, inace ovako su smesni. Jedino uz charge necemu sluze.

Inace kampanju kako privodim kraju sve vise sam odusevljen kvalitetom iste. :sceptic:

Ajde vi koji mislite da su protosi jaki - koliko ste partija videli da su protosi pobedili ne-protos protivnika? (koliko od koliko partija?)
Koliko (malo) pratim SC2 high-level partije, jedva se setih jedne! (doduse i mnogo se manje igraju protosi nego u SC1)

Trenutno gledam reprize Starleague u Koreji, i protosi u finalnim mecevima su izgubili sve osim jedne partije, a igraju se svaku drugu partiju.

A ja kad sam jos u beti pricao da su protosi najslabiji, dosta se njih bunilo ;) koristeci argumente tipa imaju collosuse, jake jedinice...sve to stoji, ali posto mecevi u proseku traju jako kratko, cesto se ne stigne ni do immortala, a kamoli nesto dalje. Protosi imaju najvece sanse u duzim mecevima, jer recimo protos armija koja vredi 70 fooda je jaca i od terran i od zerg armije iste velicine. Sad ce se mozda javiti neko ko ce to da relativizuje, tipa-zavisi kojim jedinicama im kontriras, ali to isto vazi i obrnuto

Ajde vi koji mislite da su protosi jaki - koliko ste partija videli da su protosi pobedili ne-protos protivnika? (koliko od koliko partija?)
Koliko (malo) pratim SC2 high-level partije, jedva se setih jedne! (doduse i mnogo se manje igraju protosi nego u SC1)

Trenutno gledam reprize Starleague u Koreji, i protosi u finalnim mecevima su izgubili sve osim jedne partije, a igraju se svaku drugu partiju.

A ja gledao fazon kako su stizali do finalnih meceva. Urnisali terane svi do jednih, ja jos uvek bas nisam utvrdio kako uopste mogu da dobijem protosa ako ima iole mozga,ja sam teran, a imam odigrano dosta partija.

Ja pricam o high level partijama, pocetnicke i srednje ne vredi razmatrati, jer tu igraci jos uvek ne umeju da kontriraju vecem broju kombinacija.

Protosi na kraju partije nemaju sanse. Terani mogu da dobiju maltene sve end-game uz banshee/viking combo samo. Jos ako se koristi raven za vise od detectora gg. Zerg moze slicno sa broodlord+muta/corruptor mada su manje mobilni plus vikinzi imaju imba range.
Sta tako imaju protosi za kraj?:) Posto vise nemaju corsair-a (sem mozda u vidu hardware-a :D) nemaju dobre kontre protiv air-a.

Poslednja izmena:
@alfaunits
Čini mi se da su Artosis i Tastless rekli u jednom od prenosa da u Koreji vlada neko mišljenje da su Protosi najača rasa u SC2. Mada opet sve zavisi od igrača.

Ne bih rekao da se manje igraju Protosi. Evo i okvirne globalne statistike vezano za rase.
Po ovome čak više ljudi igra Protose nego neku drugu rasu.

http://sc2ranks.com/stats/league/all/1/all

Pa zato i jesu protosi najslabiji, jer za razliku od prvog dela, imaju najslabiji air. Veoma malo meceva sam odgledao i odigrao gde su protosi pobedili, jednostavno traze najvise micro-a, i jedan pogresan potez moze da te kosta meca

Svaki 10 pvt replay iz diamond lige, a kamoli u koreji sam nasao da teran pobedi...

Kod mene je upravo obrnuto, skoro uvek je terran dobio, u grubo receno 80% meceva. Sto gold, sto diamond sto sam gledao. I sto puta sam pomislio kako me smara sto je opet terran pobedio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno