Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nastavljamo s glupim pitanjima :)
Missions Completed: 26/26 :crash:
Otključao sam onu skrivenu, ali kako 29?
Da nije fora s onim kad mogu da biram koju ću misiju da igram? Kako da sad naknadno odaberem te druge u odnosu na one koje sam prvobitno odabrao?

Da, za 29 se racunaju i one 3 koje ne igras dok prelazis kampanju. Idi na Continue campaign i izbacice ti meni gde biras misiju (ukljucujuci i te 3) i tezinu.

Edit: I dalje ce da ti stoji 26/26, ali zato ce da ti otkljuca jedan portret i promenice ti na profilu "Campaign Ace" u odgovarajuci. (Pod uslovom da si igrao na vecem nivou od casual, naravno).

Poslednja izmena:
da li je neko presao misiju ALL IN bas se mucim

Presao na hard, a da nisam upotrebio artifact ni jednom :)

Vec sam davao savete ranije na forumu, evo opet.

1.Stavi po 2 - 3 bunkera na ulazima, i po sto vise tenkova iza njih. Ja stavim po 15 na oba ulaza.

2. Nadogradjuj oruzije i armor za kopnene jedinice, i oruzije za marince (armor ne moras jer su u bunkerima, samo tracis minerale i gas).

3. Napravi jedno .. barem 15ak banshija, i njima obavezno juri nydus worms. Ne dozvoli da nydus worms ostanu, preplavicete sa zergovima. (najvazniji deo)

4. Koristi artifakt povremeno :)

Bonus: Ako imas onaj shit sto usporava kretanje zergova, mada vecina izabere mind control sto je velika greska, onda koristi to obavezno, takodje na ulazima.

Ja sam presao na hard all-in, dobio onaj achievement da smem samo jednom da koristim onaj pulse wave kako se vec zove.

Nisam unistavao nyduse, nisam pravio bansije, nisam imao ni mind control, a niti taj slow :d Za nyduse nisam procitao to na startu, tip. A na mind control skroz zaboravio, tek sam se sada setio kad sam citao savete ovde :)

3-4 bunkera na oba ulaza + tenkovi iza + radilice. 2 armorija, 2 engeneering bay-a, upgrade, upgrade. Oko baze po obodima kasnije pravio turrete.
Od jedinica sam pravio masu vikinga za letece, jurio broodlinge gde god da napadaju.
Na 70%-80% posto je postalo bas *******o i podigao sam tenkove na brdo kod onog pulse emittera i sigeovao, tu imao radilice, par bunkera i gg :d

Na hard moze ovako da se predje, a za brutal, videcu.

Sta je najbolje uraditi (kao protoss) kad se protivnik turtle-uje (terran)?

Poslednji placement mec mi se to desilo, wall-off-ovao rampu, a svuda okolo postavio turret-e.

Sta je najbolje uraditi (kao protoss) kad se protivnik turtle-uje (terran)?

Poslednji placement mec mi se to desilo, wall-off-ovao rampu, a svuda okolo postavio turret-e.

Najednostavnije rešenje, s'obzirom da on ima samo jednu bazu, je da ga ostaviš tako da čeka a ti se širi svuda po mapi. Imaćeš prednost u ekonomiji i veoma brzo možeš da napraviš 200/200 vojsku i samo se prošetaš kroz njegovu bazu.

DA. Sem Ravenima i mozda Ghostovima, ne bi imao cime da te iznenadi, i samo toga se u tom slucaju moras paziti

Drugari, znam da mi je glupo pitanje, ali molio bih odgovor za ovo napredovanje u ligama. Zanima me koji je princip, da bi zbao koliko treba da igram da bi napredovao. Hvala :)

Poslednja izmena:
Loguješ se kao guest.

Upozoriće te da nećeš moći da skupljaš achievemente, ali pretpostavljam da za SP to nije bitno.

I ja sam kampanju odigrao u 'narodskoj' verziji, ali sam rešio da kupim igru zbog fantastičnog multiplayera.

Tako je bilo i sa prvim starcraftom, samo sam batalio odavno jer sam redovno dobijao batine :D Pretpostavljam da je ladder sistem sada manje surov, i da ću naleteti ponekad na nekog n00b-a :D

Zapravo je vise surov :) Barem sa socioloske strane, jer doticni ladder sistem brendira igrace na osnovu skilla. Samim tim ako nisi diamond, tvoje misljenje je totalno irelevantno u vezi svega vezanog za sc2.

Ma dobro, ne patim ja od toga.

Recimo baš sinoć sam igrao nekoliko partija LOTR BFME prvi deo (isto, prvo odigrao narodsku verziju, pa pošto mi se igra ekstremno svidela - kupio original zarad multiplayera). Svaki put kada uđem u partiju gde se igra 2v2, kažem da nemam pojma. Neki put me izbace, neki put ne. Pošteno.

Baš juče jednu partiju igram 2v2, i imali smo prednost, ali zbog mojih glupih poteza smo pukli partiju (a moj saveznik bio dobar igrač). I meni bilo krivo, izvinjavao sam mu se, a on mi kaže 'daj čoveče, oladi svi smo mi bili nubovi nekada'.

A sada da ja nešto raspravljam o nekome o strategijama i da se trudim da moje mišljenje bude uvaženo... maaa bole me :)

Bitno mi je da ne gubim baš svaku partiju koju odigram. Ionako ću to igrati samo sporadično, kao i sve druge multiplayer igre koje sam igrao.

Nekada me uhvati manija pa igram nedelju - dve svaki dan po nekoliko sati, pa me onda nema 3 meseca :)

Zapravo je vise surov :) Barem sa socioloske strane, jer doticni ladder sistem brendira igrace na osnovu skilla. Samim tim ako nisi diamond, tvoje misljenje je totalno irelevantno u vezi svega vezanog za sc2.

Sto bi mi bilo vazno sta drugi misle,MP je pure fun.Bez obzira dali si bronze sa APM 20 ili diamond sa 200.Vazno da se ja zabavljam.:)

Malo sam se više aktivirao po pitanju online multiplejera. Mogu vam reći da mi se i taj deo dosta sviđa. Ruku na srce, mislim da su Terani za nijansu jači od ostalih. Čini se da će neko ko ne zna da igra, mnogo lakše naučiti i pobediti sa Teranima, nego sa nekom drugom rasom.

Ako neko želi malo da se nasmeje nek pogleda ova moja dva replay-a.
Prvi: lik pokušao sa nekom, meni zaista smešnom, taktikom, ali je izgubio: http://www.podmornice.com/gluposti/sc2replay/bolest.SC2Replay

drugi: ovo je jedan od gubitaka koje ne mogu da prežalim. Taktika protivnika je isto totalno glupa, ali sam naseo :(
http://www.podmornice.com/gluposti/sc2replay/glupost.SC2Replay

Ovaj prvi ocigledno ne zna da igra :D a drugog bi imao samo da si cesce slao scouta da proveri da li se prosirio :)

Znam, smešno mi je sad kad gledam, ali dok sam igrao, bukvalno sam mislio da me lik zeza. Tek kasnije, kada sa poslao Void Ray, video sam da ima jedinice sakrivene na mestu pored koga sam prošao 100 puta.

Po meni su Zergovi overpowered, mass hydralist ili roach kod dobrog igraca nisam video da gube :( Za tenkove ima drugih lekova. Stvarno smor.

Sa kakvim hotkey-evima igrate? Ja sam se vec koliko toliko navikao na standardne, ali kazu da je grid mnogo bolja varijanta? Ne znam jel se isplati cimati se sad oko toga...

Ja koristim grid,jedini problem je sto attack nije "A" nego "T".Sa druge strane ne moras da ucis za svaku rasu posebno.

Nista, moracu da probam. A trebalo bi da je dobro i za stvari koje se ne koriste tako cesto...

Jel postoji neki domaci sajt/forum posvecen samo starcraftu?

Znaci nesto kao starcraftarena, samo na srpskom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno