Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad je ta vest svojevremeno procurila, raja se bacila u tako zestoku pljuvacinu, kao da se radi o jos nekoj random EA igri... Kao prvo, ako ko zasluzuje kupovinu originalnih igara, to je Blizzard, a kao drugo Battle.net je besplatan. Dakle, sve sto vas deli od vase omiljne partije je originalni disk. :) Jasno da ce na ovaj nacin biti iskljucene takozvane "podrum" i "tavan" all-night varijante, ali ce, sa druge strane, ovo omoguciti mnogo laski pristup multiplayeru u bilo kojoj sredini koja podrazumeva internet. :)

Mala ispravka, zasluzivao je. Sad je igru podelio u 3 dela da se do mile volje namuzu para(pod nekim providnim izgovorom, tipa da prica dobije na obimu, da se uzivi igrac, da blabla...). Tako da je ta varijanta za mene otpala, iako bih kupio original, sad treba da dam 100+eura za 1 IGRU!! Neka, hvala...jedino ako daju nastavke besplatno vlasnicima originala, sto naravno nema sanse. Nema veze, odraslo se, sad vise nema sanse da se naprzim toliko; i da budem dovoljno blesav da dodjem u iskusenje da dam 100e za igru

Poslednja izmena:
Mala ispravka, zasluzivao je. Sad je igru podelio u 3 dela da se do mile volje namuzu para(pod nekim providnim izgovorom, tipa da prica dobije na obimu, da se uzivi igrac, da blabla...). Tako da je ta varijanta za mene otpala, iako bih kupio original, sad treba da dam 100+eura za 1 IGRU!! Neka, hvala...jedino ako daju nastavke besplatno vlasnicima originala, sto naravno nema sanse. Nema veze, odraslo se, sad vise nema sanse da se naprzim toliko; i da budem dovoljno blesav da dodjem u iskusenje da dam 100e za igru

+1 od mene :wave:

U potpunosti razumem tvoju ogorcenost novijim poslovnim potezima Blizzarda, medju kojima je i nepotrebno pravljenje trilogije od SC2, cak se i slazem sa tim. Samo, mi smo pominjali multiplayer, a za njega ce od starta biti dostupne sve 3 rase, tako da verujem da ce za full multi iskustvo biti dovoljan samo jedan (tacnije prvi) disk iz trilogije. :) Mada, opet, WoW ih je pretvorio u razularenu masinu za proizvodnju novca, tako da sve ostaje da se vidi...

Da, jos jedna observacija: mislim da je toliki razmak,od godinu dana, izmedju sva 3 "dela" jedne igre upravo da bi se napunilo sa sto vise para. Jer kad bi bila recimo 2-3 meseca, svi bi digli glas protiv njih sto jedan proizvod podelise na 3 dela da bi zaradili; ili bi morali da ih prodaju jeftinije, tipa 10-20e. Ovako, godinu dana pauze, ubace nov tip terena, recimo desert, po jednu novu jedinicu za svaku stranu, i ta sarena laza izadje 50e :p
50+50+50>50 :D

Ne kapiram vas... zašto niko nije kukao zato što se Brood War pojavio posle Starcraft-a?
Posmatrajte ovo kao osnovnu igru i dve ekspanzije.

Vi niste normalni. Blizzard je najavio jos najmanje 2 expanzije za jednu od najboljih gaming franchiza, a svi dobro znamo sta znaci blizzard expanzija igre, a vi se jos bunite...

Ma, vidite da su nesposobni su da izbace jednu obicnu strategiju, k'o i ovi jadnici iz Polyphony-a, rade igre sto godina. :)

Ne kapiram vas... zašto niko nije kukao zato što se Brood War pojavio posle Starcraft-a?

jer brood war nije reklamirana i naplacivana kao nova igra ;)

meni je odlicno sto izlazi kao triologija to znaci dosta sadrzaja!!! kome se ne svidja to, ne mora da kupi sva 3 dela, recimo mozda neko voli vise terane od ostalih pa neka kupi sam prvi deo! u cemu je problem! ja cu da kupim sigurno prvi deo, a posle cu da vidim da li cu da kupim jos neki na osnovu toga koliko mi se prvi svideo, koliko me interesuju protosi i sve ostalo! odlicno je sto ce ponuduti vise sadrzaja i odlicno je to sto cemo mi moci da biramo sta cemo i koliko cemo

Necu da tvrdim, ali koliko se secam BW je bio nesto jeftiniji od originalnog SC; mislim da je bilo 60+40 dm

Ama ocel ovo ikada izaci???
Ranije sam se lozio, bio nestrpljiv da se pojavi, sad su toliko smorili da me vise i ne zanima, sto se mene tice, ne mora ni da izlazi. I sad ce grafika da izlgeda bezveze naspram novih igara, pa kako i ne bi kad su je poceli praviti pre 10 godina :( Naravno to ne znaci da je ipak necu igrati kad se konacno jednog dana daleke 2017 konacno pojavi.

Tehnikalije

Zvanični SC2 Beta system requerements

Minimum Requirements:
Operating System
Windows XP / XP64 (Service Pack 3)
Windows Vista / Vista64 (service Pack 1)
Windows 7 Home Premium
Processor
Intel Pentium IV 1.3GHz
AMD XP 1500+
Memory
(Windows XP) 512mb
(Windows Vista) 1024mb
(Windows 7) 1024mb
Graphics
3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM
such as an ATI Radeon 7200 or NVIDIA GeForce 2 class card or better
Hard Drive
15Gb (of free space) -
DirectX
DirectX9.0c

Recommended Requirements:
Processor
Intel Pentium D
AMD 64 X2
Memory
(Windows XP) 1024mb
(Windows Vista) 2048mb
(Windows 7) 2048mb
Graphics
3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM
such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better

The final requirements for StarCraft II have not yet been determined; due to ongoing development the minimum requirements listed above are subject to change at any time.

Poslednja izmena:
Pa Blizzard je uvek dobro optimizovao igre. Mada cinimi se da je razlog ovako dobre "optimizacije" zastarela grafika.

Da, bas cu usred zestokog napada na Protos bazu da brojim poligone, divim se suncevim zracima, shacujem soft senke i odusevljavam 16xAA modom u 1920x1200.

Ma i stari engine je bio dovoljan, ili eventualno da su uzeli wc3! ;)

I meni. Nece 3d jos 10 godina da dostigne lepotu i detaljnost 2d prikaza

Pre ce biti da je vasa (nasa) masta nadoknadjivala sve "nedostatke". :)

Pre ce biti da je vasa (nasa) masta nadoknadjivala sve "nedostatke". :)

Tačno tako, a ove nove generacije ako ne dobiju servirano na tacni samo kukaju :mad:

Samo već više da izadje, prvi deo trilogije kupujem sigurno, a za ostatak ćemo videti.

StarCraft II Beta Requirements Finalized?
Specs Released, but Blizzard states they're not.
Players should have at least a Pentium IV 1.3Ghz or AMD XP 1500+ processor, although it's recommended that players have a Pentium D or AMD 64 X2 to run the game well. You'll also need a 3D graphics card with 32 MB of VRam and hardware transform and lighting, like an ATI Radeon 7200 or Nvidia Geforce 2 or better to run the baseline visuals. To get the most impact out of the game, a 3D card with vertex and pixel shaders and 128 MB of VRAM is preferable, such as an ATI Radeon X1600 or Nvidia Geforce 7600 GT of better. Finally, you'll need DirectX 9.0c and 15GB of hard drive space.
:D

edit: ovo ima da leti na netbookovima, a od ovih 15gb 10 je otislo na sinematike. :)

Poslednja izmena:
Beta će trajati do 6 meseci, po navodima Blizzard-ovih čelnika. Dakle, igra je već uveliko dostigla " release candidate " status, a Beta će služiti za finiliziranje, tako reći.

Da, bas cu usred zestokog napada na Protos bazu da brojim poligone, divim se suncevim zracima, shacujem soft senke i odusevljavam 16xAA modom u 1920x1200.

... ili usred napada na tvoju bazu od strane Zergova ;) Taman kad si se zabrojao sa poligonima, kad eto ti ih gmižu sa svih strana, pucaju na radilice, polazu jaja u tvojoj bazi a Lurkeri već odavno bockaju odozdo :eyebrows:

^po toj logici, grafika nije ni potrebna, mogu da stave raznobojne kockice 64*64 piksela radi raspoznavanja umesto jedinica, a 128*128 umesto gradjevina :D

To bi bio fazon :) Ali ja mislim da cu ipak kupiti sva 3 dela. Jer ipak ako nemate puno vremena razmislite koliko igrara mozete da igrate. Kvalitet je bitniji od kvantiteta :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno