Prema novostima sa zadnje blizcona svaki deo trilogije ce kostati oko 20-25$ tako da cena igre nece biti 3x veca.
Drugo planira se da po izlasku ( nadaju se iduce godine , ali nista ne obecavaju ) svaki sledeci deo trilogije ce izlaziti u 5-6 meseci razmaka.
Tako da prica da zele da uzmu jos vise para i da ih boli k**** za kvalitet ne pije vodu. Naravno da im se ovo ne isplati ne bi ni pravili igru , ali ja mislim da zadrzavaju kvalitet njihovom nivou.
Bonus ce biti sto cemo imati duge kampanje i mini kampanju u njoj koja ce imati celu svoju mini epsku pricu... dakle dobicemo tri puta vise in game sinematika a slozicemo se to je jedna od stvari koja je trademark blizarda ( bolesni sinematici ).
Na kraju krajeva , ovo je samo trilogija i mozemo ocekivati expanziju na tu trilogiju.
Medjutim kada razmislite malo bolje i prekinete da imate totalno negativan stav koji je ovih dana toliko popularan na forumima shvaticete da nece samo blizard iz ovoga da profitira nego na kraju krajeva i sam kupac.
Pogledajmo samo sta cemo dobiti kada se zavrsi igra i bice jasno da je svakakvo cekanje i malo vise para vredno kvaliteta. Jer na kraju krajeva kada 2011te uzmete u ruke starcraft imacete 90 misija naspram 30 iz originala , tri puta vise cinematika i za sve to vreme verovatno jos bolji pricu sa verovatno jos vise epskih elemenata , sistem singleplayera sa nelinearnim misijama , kupovinom i organizovanjem jedinica pre svake borbe galaktichke mape itd su mnooogooo vise nego sto bilo koji RTS nudi ili je nudio , ja bih to izabrao za 20evra vise i godinu dana vise cekanja bez razmishljanja.
Ono sto se slazem jeste da trenutni glumci koji pozajmljuju glasove suxuju i da mi se proprilicno ne svidjaju zvukovi i quotes od protosa , tj nisu onako besni/chasni kao u kecu , samo uporedite zealota novog i starog i cucete na sta mislim. Nadam se da ce to da promene.
jel to pricas o starcraftu i diablu koji su bili izbalansirani i dobri posle koliko patcheva i expanzija?
ta pricha odavno e pije vodu... ako im je razvojni ciklus dug nisu morali da dizu prasinu pre nego sto su i poceli da rade na igri
Prvo , ne mozes da pricas o Diablu i Starcraftu i balansiranosti , diablo je radio i u obicnoj verziji , i manje vise je singleplayer igra ili kooperativa na netu gde se slabo igrao "pvp" koji nije ni postojao prakticno.
Sa druge strane istina je da je za balansiranje starcrafta bio potreban broodwar + nekoliko patcheva , medjutim i pre toga original starcraft je bio daleko izbalansiraniji nego bilo koja druga RTS igra u to vreme a i posle njega , tu ukljucujem manje vise sve igre od svih CnC igara pa sve do WC3.
Tako da je blizard na relativno balansiranoj osnovi napravio relativno malo promena i doveo starcraft do tog legendarnog balansa.
"ta pricha odavno e pije vodu... ako im je razvojni ciklus dug nisu morali da dizu prasinu pre nego sto su i poceli da rade na igri"
Starcraft 2 su poceli da rade kada su zavrsili warcraft 3 a to je bilo jos 2003/2004 dakle 4 godine pre nego sto su ga predstavili i najavili , a ono sto smo mogli da vidimo jeste kompletan engine i gameplay odradjen. Uostalom sta ima lose reklamirati se i dici hype par godina ranije , starcraft se radio koliko se secam 3 godine posle najave. To i jeste ta pozitivna stvar i to je ustvari najbolja stvar ovde , oni su najavili igri i dali igru na testiranje i pazljivo slusaju sve kritike , i adaptiraju se prema njima ( siege tenk redizajn je dosao mesec dana posle predstavljanja starcrafta i to samo zato sto je zilion ljudi reklo da je ruzan ko ***** isto tako sada terani izgledaju predobro i "dirty" zbog komentara igraca sa foruma itd ).
Tako da ja ne mogu da vidim sta ima lose i da li ima ijedna losa strana toga so su najavili igru osim naravno sto nestripljivo moramo da grizemo nokte da izadje. Igra ce biti bolja oni ce da zarade vise para i mi cemo biti srecniji.
brate se ti salis ili...? Pa to je najjaca stvar. Igrati starcraft u multiplayer je uzas, sa onim zaludjenicima. Ta igra se svodi na... ko ce prvi da napravi 4 zerlinga recimol i da ti unisit bazu na samom pocetku. Sve igre traju po par minuta bukvalno.
U kampanji se razvijas, ipak je malo opustenije. Ja samo kampanju i cekam, multiplayer me ni najmanje ne zanima.
Ocigledno nemas pojma sta pricas , igre u starcraftu mogu da traju od 3 minuta do 2 sata u zavisnosti kolike su ti umne sposobnosti i koliko dobro poznajes igru , a zbog toga se i dan danas igra posle 10 11 godina i idalje je najbolji RTS ikada napravljen.
Kampanja je predivna i epska , ali je multiplejer jos bolji.