Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Thorovi su bas efikasni protiv 300 zerglinga ili bane rusha. :D
U mid i late game zerga mozes dobiti samo ako si manijak za micro i non stop ga harasujes, s tim sto je haras kod terana 10x komlikovaniji nego kod zega jer nemas ultra overpowerd unit kao sto je to mutalisk.

Naravno da je i do mene problem, trudim se, ali u macro game sam dosta los jos uvek. Urnisu me mutalisci na 90% partija. Kad napravim tenkove ne valja, nemam air, napravim thorove dodje 300 baneova, i tako u krug.
Moracu poceti da igram kao zerg jer koliko vidim oni su idealana rasa za one koji vole agresivno da igraju, i da imaju jednostavan nacin za harsment.

I cekajte ako ja nisam u pravu da si zergovi OP zasto onda sve turnire osvajaju igraci sa zergovima?

Thorovi su bas efikasni protiv 300 zerglinga ili bane rusha. :D
U mid i late game zerga mozes dobiti samo ako si manijak za micro i non stop ga harasujes, s tim sto je haras kod terana 10x komlikovaniji nego kod zega jer nemas ultra overpowerd unit kao sto je to mutalisk.

Naravno da je i do mene problem, trudim se, ali u macro game sam dosta los jos uvek. Urnisu me mutalisci na 90% partija. Kad napravim tenkove ne valja, nemam air, napravim thorove dodje 300 baneova, i tako u krug.
Moracu poceti da igram kao zerg jer koliko vidim oni su idealana rasa za one koji vole agresivno da igraju, i da imaju jednostavan nacin za harsment.

I cekajte ako ja nisam u pravu da si zergovi OP zasto onda sve turnire osvajaju igraci sa zergovima?

Pod jedan, trebao bi da molis boga da zerg pravi banelinge i da ih bezvezno iskoristi na tvoje thorove, ako ih vec imas, posto je to katastrofalan resource ratio za njega. Sto se tice igranje same rase, iznenadices se koliko je teze balansirati ekonomiju i armiju kod zerga, posto nemas command center kod kojeg spamas Q/S svakih 5-10 sekundi, zato zergovi imaju i toliki los win ratio u najnizim ligama. Pomiri se sa tim da ces gubiti 100% partija na pocetku, a ne 90%, dok se skroz ne presaltas na taj nacin igre.

Inace, koliko si ti turnira odgledao ako mislis da su samo zergovi osvajali? Jedna ili dve jedinice ne osvajaju turnire, nego buildovi, taktike, itd. Zerg je imao daleko najlosiji win:lose ratio na pocetku igre i uopste u duzem pocetnom periodu. GSL je imao po 1-2 zerga u top 16. A od tada se nije toliko promenilo stanje jedinica, cak je bilo nerfova vise nego buffova (posebno Infestor). To sto dodje Stephano iz vedra neba i napravi 12-minute-Roach push i kasnije smisli Roach/Hydra build dokazuje samo da ostali ljudi nemaju odgovore, a ne da je rasa op.

EDIT: Samo kao jos jedan dokaz, top 20 na bnetu su trenutno:

Protoss - 35%
Terran - 35%
Zerg - 30%

Poslednja izmena:
Ti rece da ti treba pobednicka formula za mutaliskove a sad i za to :) ti bi jedan build a da je dobar za svaku situaciju??? To ne postoji. Vec sam ti rekao, tvoj problem je scouting, po svemu sudeci. Jer 20 mutaliskova ne moze da se napravi za pola minuta, i cim 2-3 minuta ne radis scouting, jasno je da ce bilo kakav napad da te iznenadi.
Ja recimo imam bas najbolji skor protiv zergova, a najgori protiv protosa

Gledao sam prosle godine dosta turnira i na svima je onaj NesTea osvajao kao zerg.

Gledao sam prosle godine dosta turnira i na svima je onaj NesTea osvajao kao zerg.

Nestea nije osvojio niti jedan turnir u 2012.-oj. Sto znaci da si u principu samo gledao GSL 2011.-e? Covek je daleko od najboljeg zerga trenutno, plus ako si ga toliko pratio, nisi video da je MvP jos vise osvojio? MC je cak vise zaradio nego Nestea. Sto je najgore, upravo je Nestea igrao u tom periodu gde si bukvalno mogao na prste jedne ruke da prebrojis dobre zergove (Fruitdealer, JulyZerg i Nestea, kasnije i Leenock).

Ali da budemo pošteni zerg u poslednje vreme dominira. :) Na iron squidu jedan MKP se proveo kao bos po trnju. 3 zerga i jedan terran na finalnom turniru.
Ako se ne varam i poslednji MLG osvojio zerg, čak je možda i ZvZ bilo finale. U ovom trenutku mi deluje da na tom veoma visokom nivou zergovi osvajaju više turnira nego ranije. Znam da su ranije (iako nisam pratio scenu tada) korejski terrani dominirali scenom, sad izgleda da više nije tako.
E sad na mom nivou igre, a i tvom marko_ns, ne može da se priča o OP rasama, jer čak i da jeste zerg OP, u nižim ligama ako si bolji od protivnika, pregazićeš ga, uzeo on bilo koju rasu. Tek kada male stvari postanu bitne može da se priča o neizbalansiranoj igri itd.

Sta vama znaci kako NesTea i MC pobedjuju kad oni igraju toliko iznas svih nas da je to sasvim druga igra? (da nije, mi bi igrali na turnirima :D)
Tako da balans za njih i za nas nije isti.

Slažem se alfaunits. Ko je u master ligi, tek taj može da priča o balansu, o tome koliki range ima fungal growth, koliki je AOE emp-a, snaga storma, range kolosusa, koliko healtha imaju ona jaja iz kojih izlaze infested marines, koliko je dps mase marinaca, da li je zealot/archon imba i tako dalje, da ne lupetam ni ja više. :)
Evo još jedan savet za marka, konstantno pravi scv i expanduj mnogo više i slobodnije, i potroši pare, pa makar i na najveće gluposti, samo troši. I kad ne budeš imao para i budeš imao puno baza, mutalisci će ti biti najmanji problem.
Pogledaj na youtube-u, dignitasappolo je pravio terran tutoriale, odlični su i meni su dosta pomogli. Ukucaj terran tutorial revamped.

Edit: Imam i jedno pitanje, kako mogu sebe da nađem na ovom sc2 ranks sajtu?

Poslednja izmena:
Večeras u devet počinje taj event, piše da će pokazati novi trailer i da će biti neki showmatch.

to je sad bar lako, igras Diablo, prodas par itema i uzmes Sc ;)

Za Kerrigan

Bravo - pun pogodak!

to je sad bar lako, igras Diablo, prodas par itema i uzmes Sc ;)

Jel se moze uzeti prava lova u D3 ili samo gold?
Ne pratim temu vec neko vreme jer ne igra, zna do pre 4,5 meseci niko nista nije uspeo da proda u RM AH.

ne mozes da zivis od toga, ali skoro svako ko aktivnije igra Diablo sa bencha prodaje iteme koje nadje i za gold i na RMAH.
Naravno da sreca igra presudnu ulogu, ali vremenom se nakupi, niko nije toliki baksuz da mu nista ne ispadne :D
ali treba i igrati, sa 2-3 sata nedeljno ne ocekuj nista :)

Da ne bude totalni offtopic, zaista se nadam da ce biti dobra i zanimljiva kampanja. Imali su skoro 3 pune godine da smisle zanimljiv zaplet i interesantne misije. Ocekujem da uzivam tih par dana, a MP tesko i da cu da pipnem. Em sto zaista zahteva vreme i koncentraciju, em sto znam kako porazi deluju na moje zivce :D

bice par dana uzivanja i onda 2,5-3 godine do LotV

Kerrigan opet postaje dobra stara mutirana Queen of Blades..
Pa koji smo onda 'rac potrosili citav prvi deo da je spasimo?

Ne postaje ista Queen of Blades, vec kad kaze "now i see who is my real enemy" tu se misli na Mengska i hibride, tako da ocekujem da se protiv njih prvenstveno bori Kerigan.
Jasno je rekao Zerathul u WoL da ih jedino Kerigan moze spasiti.
Neki ocigledno nisu pratili pricu u WoL i generalno kako ide prica u Blizzardovim igrama, tipican primer je Warcraft 3, jeste da sam ga bas davno igrao, ali ako me secanje dobro sluzi sve 3 rase su se udruzile protiv onog ogromnog lika, ne secam se kako se zove.

ostale su joj moci, ali joj se vratio razum. Sad je saveznik sa Dzimijem, a opsesija joj je da se osveti Mengsku.

Takodje, mora da okupi i ujedini rastrkane zergove, i spremi se za finalni obracun sa XelNaga rasom

@marko: mislim da se taj iz warcrafta zvao Archimonde

Poslednja izmena:
Ne postaje ista Queen of Blades, vec kad kaze "now i see who is my real enemy" tu se misli na Mengska i hibride, tako da ocekujem da se protiv njih prvenstveno bori Kerigan.
Jasno je rekao Zerathul u WoL da ih jedino Kerigan moze spasiti.
Neki ocigledno nisu pratili pricu u WoL i generalno kako ide prica u Blizzardovim igrama, tipican primer je Warcraft 3, jeste da sam ga bas davno igrao, ali ako me secanje dobro sluzi sve 3 rase su se udruzile protiv onog ogromnog lika, ne secam se kako se zove.
Ja sam na nekoj od prethodnih strana predvideo takav kraj trilogije..
Svakako je Kerrigan dozivela psiholoske promene zbog "ciscenja",ali da li se skroz promenila?
U trailerima se jasno vidi da ubija i Rejnorovu posadu..A opet postaje i sama zerg...

Pa svi smo mislili da ce Kerrigan da se udruzi sa Rejnor-om, ali ja nekako nisam dobio taj dojam iz ovog zadnjeg trejlera. Bas sam se nadao da ce da bude vodja zergova ali u svom normalnom obliku sa Zerg dredovima.

pa u jednom delu trejlera kaze Rejnoru : There is something dark within me.
Pretpostavljam da ce se kroz ceo HotS voditi unutrasnja borba u njenoj glavi.

Mene zanima kakvu ulogu ce imati Valerian i ona korporacija, i nadam se povratku onog crnje ghousta sa dredovima

pa u jednom delu trejlera kaze Rejnoru : There is something dark within me.
Pretpostavljam da ce se kroz ceo HotS voditi unutrasnja borba u njenoj glavi.

Mene zanima kakvu ulogu ce imati Valerian i ona korporacija, i nadam se povratku onog crnje ghousta sa dredovima
Zavisi kako si birao..Ako si birao Novu umesto Tosha..I have some bad news for you..

Pa svi smo mislili da ce Kerrigan da se udruzi sa Rejnor-om, ali ja nekako nisam dobio taj dojam iz ovog zadnjeg trejlera. Bas sam se nadao da ce da bude vodja zergova ali u svom normalnom obliku sa Zerg dredovima.

Blizzard je u svim intervjuima pricao da ce se plot odvijati u tom pravcu,ali ocigledno ce biti drugacije..

Nazad
Vrh Dno