Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Intro je odličan, ako ništa drugo Blizzard je oduvek znao da napravi epic intro. :)

U ovo je predobro!
Sreca da imam bilo kakav Starcraft 2 da igram inace bi poludeo od iscekivanja.
Deluje da ce biti jos bolja kampanja nego Wings. :)

Ovi iz Blizzarda bi stvarno jednom mogli da odrese kesu i da naprave jedan dugometrazni film slicnog kvaliteta.

btw i ja se nadam odlicnoj kampanji, posto je to u sustini ono sto me najvise interesuje.

+1. Mozda bi mogli da se bace na kampanju/filmove, verovatno bi imali mnogo veci promet same igre (ako se ne racuna eSports zarada :))

Ovi iz Blizzarda bi stvarno jednom mogli da odrese kesu i da naprave jedan dugometrazni film slicnog kvaliteta.

btw i ja se nadam odlicnoj kampanji, posto je to u sustini ono sto me najvise interesuje.

Isti slučaj i kod mene, WoL sam prešao za 3 puna dana... bukvalno sam ustajao ranije da ga igram.
Multi me samo casual interesuje. Inače odličan cinematics, male fale agresivniji efekti u animaciji, ali ako je ovo samo za opening mogu da mislim kakvi će biti ostali.

Eto ti sad... Taman se zakunem da im vise necu dati ni prebijenog cvonjka, a oni uhvate, naprave ovako nesto i opet me popale do nenormalnosti... :p

Sta da kazem posle ovakvog filma :p. Kucka se vratila.

Poslednja izmena:
shut up and take my money :D

Pa Terrani i Protossi su vec nekako ujedinjeni, sad je pitanje samo kako ce im se priduržiti Zergovi, mada to je mislim nemoguće.

Ljudi, kad je Blizzard imao neki SCENARIO :) To sto svi mislimo da trebaju praviti filmove ne znaci da ce prica biti dobra, mada bi mogao neko pametan da je napise umesto njih ;)

Ili mogli bi zajedno, jer verovatno vam je poznato kad taj neko drugi pise scenario za neku igru, ispadne khm. Max Payne tipa krsh, a ni Hitman nije daleko.

Pa nema smisla da oni pisu scenario. Ovo bi im se itekako isplatilo, racunajuci da je onaj najduzi trailer za The Old Republic kostao SAMO 1 milion US dolara (ne pitajte za source ne mogu sad da nadjem), a traje preko 4 minuta (uradite matematiku). Blur Studio je radio ako nekoga zanima. Problem je sto od njih niko nema ambiciju koju bi neko od nas pruzio da se ovo desi, i jednostavno, napraviti ****** kao D3 koje ce svi da kupe je eksponencijalno profitabilnije. Osim toga pravljenje filma po igri nosi svoje nedostatke u odnosu na standalone film, gadja uze populaciju za koju je namenjen zato sto dosta ljudi nece doci samo zato sto je pravljena po igri, dok ce na Avatara/Up itd. doci. I pored toga moraju da objasne sve sta se desava da bi mogli da gledaju ljudi koji nikada nisu igrali doticnu igru (a i dosta igraca Blizzardovih igara ne znaju ni sami pricu jer igraju kao da je arkada), a to prilagoditi za nekoga ko sve vec zna je opet tesko. Jednostavno se ne isplati, bolje im je da gurnu pare Cameronu ili Nolanu da ih udesetodruci.

Slazem se. Uzasno bi tesko bilo opravdati nekom studiju milione potrosene na izuzetno nasilnu HC sci fi pricu radjenu po igri (i to jos po strategiji). Skoro pa nemoguce.
Meni je ovo omiljeni zanr i mogao bi 24h samo sci fi da gledam, ali gomili ljudi je to odvratno i ne vole jednostavno.

Takve projekte mogu sebi priustiti samo velika reziserska imena koja ce snimiti tako nesto iz licnog interesovanja i na licni rizik. Kao sto je Giljermo del Toro snimio Pacific Rim po ugledu na japanske anime, sto u holivudu isto zaobilaze u sirokom luku.

Poslednja izmena:
Dal ce biti nekih grafickih poboljsanja u igri? Ipak je proslo vec 3 godine kako je SC2 izasao.

Dal ce biti nekih grafickih poboljsanja u igri? Ipak je proslo vec 3 godine kako je SC2 izasao.

Ja čisto sumnjam. Možda neki efekat tu i tamo ali ništa značajno. I to bi bilo korisno samo u kampanji. Od Pro igrača retko ko i da igra na podešavanjima većim od medium.

Osim mozda World in Conflict koji nisam igrao, da li uopste postoji RTS igra koja izgleda bolje od Starcraft 2? Jedino kad novi Rome Total War izadje.

Mislim da je Civlization V može da se kaže da izgleda odlično, ali nije baš blizu SC2 i nije RTS.
I meni se čini da nema RTS-a koji tako dobro izgleda, možda Company of Heroes 2 bude nešto ako uopšte izađe nekad.

SC2 sa SAOO i sve na max izgleda baš dobro, posebno se dobro vide atmoferski efekti na površinama a i osvetljenje je lepo odrađeno.

Osim mozda World in Conflict koji nisam igrao, da li uopste postoji RTS igra koja izgleda bolje od Starcraft 2? Jedino kad novi Rome Total War izadje.

Starcraft 2 ne izgleda nista spec, a sto se tice destruktivnosti i generalno engine-a, World in Conflict i Company of Heroes su oduvali i postavili neke standarde jos pre 5-6 godina... takodje mozda i Age of Empire 3 koji iako je iz 2005. i dan danas izgleda sjajno. Od ovih "drugih" strategija tu su ovi Total War-ovi koji su uvek bili prica za sebe, a pogotovo sa svakim delom tehnicki sve bolji.

btw, sto se tice COH 2, meni je ono ultra neoptimizovano bilo, a graficki skok sa prvog dela koji je bio revolucija na ovaj je u neku ruku smesan, igra veoma slicno izgleda a pri tome je i mnogo zahtevnija. U svakom slucaju graficki i tehnicki revolucionarnih strategija uglavnom nema, kao i uopste tog zanra koji nekako odumire ili odlazi u f2p...

CoH 1 kada se izmaxa izgleda bolje od sc2... s tim sto pola ljudi to nije moglo pokrenuti (izmedjuostalog zbog nekog njihovog bug-a koji je kasnije izspeglan) :) i sve sto kaze gosn M, a coh je iz 2006 godine
a coh2 je bila alfa verzija u dx10, imaj malo nade!

jel moze neko da se priseti, jel bilo nekih varijanti za kupovinu legit kljuceva sc2 po povoljnijim cenama... ja sam uzeo box original cim sepojavio kod nas, a iskreno ne daje mi se silna lova ako bih se odlucio da uzmem i hots

Nije bilo, bar ja nisam primetio,a pratio sam.
Inace, grafika SC2 je prosek. Kad izadje 3. deo bice prevazidjena, mada i SC 1 je jos u ono vreme bio ispod proseka, VGA rezolucija sa 256 boja.

Da li je moguce da se u temi o Starcraftu raspravlja o grafici?... :)

Moze li neko naci link CoHa sa tim boljim podesavanjima? Gledao sam po youtubu, i iako je odlicna grafika, shaderi i sl. nisu ni blizu SC2. To sto SC2 ima mnogo vecu raznolikost boja, tj izgleda malo cartoony, je nesto drugo. Broj poligona kod SC2 jedinica je isto mnogo veci, do te mere da se Blizzard hvalio da imaju vise poligona nego karakteri iz WoWa.

mnogo mi se svidja sto su ubacili ove 3 opcije za replay :

Watch With Others - This feature allows you to watch replays in sync with other players on Battle.net.
Take Command - This feature allows you or your group to take control of selected player armies while watching a replay.
Recover Game - This feature allows you to recover a prematurely ended game from a replay.

konacno nece vise biti problema na turnirima :)

I da, za one koji igraju betu :

Vs. AI Mode has been enabled. Players can now challenge an AI opponent that scales in difficulty.
Training Mode has been enabled. In Training Mode, you’ll work your way up from basic StarCraft gameplay skills to greater challenges designed to hone your skills.

Moze li neko naci link CoHa sa tim boljim podesavanjima? Gledao sam po youtubu, i iako je odlicna grafika, shaderi i sl. nisu ni blizu SC2. To sto SC2 ima mnogo vecu raznolikost boja, tj izgleda malo cartoony, je nesto drugo. Broj poligona kod SC2 jedinica je isto mnogo veci, do te mere da se Blizzard hvalio da imaju vise poligona nego karakteri iz WoWa.

Da ne odvlacim temu u off, instaliraj CoH ili WiC i odigraj, pa pogledaj fizicki engine, destrukciju terena, objekata, fizikalnost ogromnog broja objekata i jos mnogo toga, takodje detaljnost efekata, lod distance, pa na sve to dodaj komplet slobodnu 3d kameru koja zumira na sitno kamenje, shvatices razliku. :)

Nazad
Vrh Dno