Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Bilo je varijanti da se u nekim zemljama dobije jeftinije kljuc (mali milion mogucnih licenci u Koreji, bez preterivanja znam da je bilo barem 20 modela od studentiskih i obicnih, preko "timed" verzija) - i naravno kad naleti nesto u Fry's ili NewEgg. Problem je sto je sve to bilo physical delivery, pa kod nas nista od toga (sa postarinom ne bi izaslo jeftino).
Inace, GT je imao prosle nedelje otprilike SC2 WoL licence za nekih 1490RSD!

Ovo za replay su se najzad setili da urade! Mada mislim da to na turnirima nece proci - nece oba igraca/ekipe prihvatiti isti point za resume, i onda to nije to :(

Poslednja izmena:
sto ?
samo se nastavlja tamo gde je neko diskonektovan. Sta tu ima da se prihvata ili ne, postoje sudije :)

Vesele cene za HOTS!

Obicna verzija ce biti 4500din, a CE 8500din!

Blizzard je oduvek bio "veseo" kad su im cene igara u pitanju, sto, naravno, vazi i za ekspanzije.

Ja sam narucio CE jos odavno.

Ja razmisljam da kupim sinu prottos CE, još ako bude neka igračkica, mogao bih i kod žene da opravdam kupovinu. :D
Šalu na stranu, nadam se da će HotS doneti bolji balance, jer je dominacija zerg-a u WoL-u očigledna. Juče je na primer na finalu Iron squid-a, učestvovalo 3 zerg-a i 1 terran i pogađajte kako se taj terran (Marine King Prime) proveo.

Jedva čekam 12.3.2013. Očekivao sam nižu cenu, ali šta je tu je... gl hf =)

Na osnovu trailer-a, Blizzard bolje da pocne da pravi filmove, nece omasiti! :)

Ja sam svoj CE rezervisao u computerlandu, pa sada ostaje samo da sacekam release date! :)

Na osnovu trailer-a, Blizzard bolje da pocne da pravi filmove, nece omasiti! :)

Ja sam svoj CE rezervisao u computerlandu, pa sada ostaje samo da sacekam release date! :)

Još 42 dana... Proći će dok se okrenemo! xD I ja se razmišljam oko CE-a, međutim prvog dela trilogije nisam uspeo da se dokopam u CE-u pa kontam da mi je bolje da nakon izlaska LotV, uzmem Battle Chest. Mada ako bih uspeo da nabavim i CE WoL u uzeo bih i HotS CE kao i LotV CE.

Nažalost, WoL CE nema nigde da se pronađe više, osim na ebay-u. Ako nađeš negde WoL CE, javi mi, jer bih ga i ja vrlo rado uzeo.

Iako ekspanzija izlazi 12. marta, open beta traje do kraja februara, ko ima key nek se izigra do tad :)

Au to nisam znao, šteta. Ja imam betu, a još uvek igram WoL, jer hoću da doguram do 100 partija ove sezone, moraću izgleda da požurim da odigram tih dvadesetak mečeva i da se bacim na HotS.

Sve vise se pitam ima li smisla igrati kao Terran pogotovo protiv Zerga, jer mutalisk tako unistava balans u igri da je to strasno! Toliko OP jedinica, katastrofa! Mrzim zergove, ali izgleda da cu morati poceti sa njima da igram.
Imam osecaj da u 90% slucajeva protiv zergova gubim, dok tose i terrane dobijam u 70% slucajeva.
Thorovi su previse kilavi za mutavce, a Vikinga moras imati 30 da bi unistio 20 mutaliska. I kad ih unistis zerg se prebaci na ground i cao zdravo.

Pričaš o HotS brzim mutaliscima ili o običnim WoL mutaliscima?

Uglavnom rešenje koje ja koristim za mutaliske je vrlo prosto. Nešto turreta i marinci.

U kojoj si ligi? Day 9 ima odličnu emisiju o standardnom TvZ stilu. U pitanju je 3 base marine tank medivac. Možda ti to pomogne, ostaviću i link ako se ne snađeš. Takođe ima i Poltov stil sa ranom agresijom koristeći maraudere, koji ja ne koristim.
EDIT: Ovo što sam ja napisao je pravljeno za WoL, ali igra nije toliko izmenjena da stim marinci više ne rade protiv mutaliska sigurno. :)

Poslednja izmena:
Ma pricam o WoL mutaliscima, tamo su prokleta napast najgora, nema odbrane u mid i late game od njih.
Slabo igram 1vs1, uglavnom uvek 2vs2.
Ja uvek idem na rani push sa 3 barake, sa dosta marudera, pokusavam da zavrsim partije ispod 10min, jer sam u macrou ocajan, uvek gubim, samo se iznerviram.

Mislim da su morali staviti da vikinzi mogu napadati air/ground ili mutalisci samo air, tako bi igra bila 10x bolje balansirana.
Ovako svi zergovi massuju mutavce i dobrim delom im samo kazes gg.

Ma pricam o WoL mutaliscima, tamo su prokleta napast najgora, nema odbrane u mid i late game od njih.
Slabo igram 1vs1, uglavnom uvek 2vs2.
Ja uvek idem na rani push sa 3 barake, sa dosta marudera, pokusavam da zavrsim partije ispod 10min, jer sam u macrou ocajan, uvek gubim, samo se iznerviram.

Mislim da su morali staviti da vikinzi mogu napadati air/ground ili mutalisci samo air, tako bi igra bila 10x bolje balansirana.
Ovako svi zergovi massuju mutavce i dobrim delom im samo kazes gg.

Niti svi zergovi prave mutas niti je toliko overpowered. :) Da mogu samo Air da pucaju, koju bi onda svrhu air zerg imao uopste? Dve jedinice koje pucaju samo gore i 15+ minute Broodlords? Pogledaj na youtube-u sta je JulyZerg radio u SC1 sa mutalisks, nije ni slicno ovome. A balansiranje igre na osnovu 2v2 je smesno, tu se uglavnom najekstremnije situacije desavaju.

Da, igra se uvek balansira za 1v1. Mutalisk je jedinica koja se lako kontrira ako si terran, i uglavnom sluzi za harass; igram sa zergovima pa znam. Ne znam koja si liga, ali moras stalno da znas sta ima tvoj protivnik i da izvidjas/bacas skenove. Kad vidis Spire da se pravi, odmah baci po 1/2 turreta iza minerala. Moras da pratis, kao sto ja moram da pratim i pazim na dropove marinaca na mineralna polja i napad na radnike, tako i ti moras da pazis na mutaliskove

To što pokušavaš da završiš game u prvih deset minuta te neće odvesti nigde. Pošto po tvojoj priči cenim da nisi high level igrač savetujem ti da poboljšaš macro i mnogo ćeš se lagodnije osećati. Terran macro je veoma lak, pogotovo ako ideš bio, što si i rekao u postu da ideš. Binduješ sve barake na 5, i samo 5 i aaaaaaa i ddd i eto ti. :]
Stvarno nije neka nauka.

Mozda je mislio na prikupljanje resursa. U svakom slucaju, makro je vazniji od mikra prilicno, tako da posveti se vezbanju
Mespatla, koja si liga?

Trenutno top gold, možda zapravo više i ne, ako me je neko pretekao od četvrtka. :) Imam jako veliki problem da pobedim bilo koga iz platinuma, jednostavno deluje mi kao da je velika razlika između gold i plat igrača.
Ako ima nekog ko hoće da odigra nekad poneku partiju kao zagrevanje za ladder, otvoren sam.

Smo vi sebe lazite da Zerg nije 30% op u odnosu na druge rase.

Bole me uvo sta kaze neka tamo statistika, ja vidim sta se desava na svakoj partiji protiv zergova, ne prave nista sem mutaliska.

Ne igram duze vreme, ali me zanima sto bi Zerg isao na Mutaliske pored drugih jedinica? Sta se promenilo, su ih buffovali?

Evo kao ne prave nista sem mutaliskova, nakrcas gomilu turreta + par thorova u bazi, i krenes u kontru sa marine/medivac kombom, i partija je tvoja

Vrh Dno