Sumnjam da će se 200+ programera, artista i ostalih izdržavati od najokorelijih fanova koji će na SC kontroler dati par stotina dolara, voleo bih da je tako ali sumnjam. Veliki novac dolazi iz velike mase.
Da je SC ostao ono što je zamišljeno u početku, samo za nas matore ljubitelje, onda bi možda bilo reči o nekakvim specijalnim periferijama. Sada je definitivno MMO i zna se šta to znači.
Ne kažem da SC kontrolera neće biti ali sigurno da neće upravljanje biti lakše sa džojstikom koji poseduje 1% igrača.
Bila je anketa o kupovini specijalnog SC džojstika i koliko je na kraju ljudi uopšte glasalo? Ne možeš igru praviti za nekoliko hiljada uber fanova ako si prodao 300.000 alfa slotova.
Slažem se da je F.L.Y.5 krš, zato sam ga i prodao posle nedelju dana :d
Nisam probao džojstik od 300$ pa ne mogu da tvrdim ali u vratolomijama koje smo videli na predstavljanju DFM ne vidim kako uopšte džojstik može da parira mišu, jer jednostavno nema tu brzinu a ako se poveća ostljivost i dobije na brzini, nišanjenje će biti patnja. Čak je i gamepad bolji izbor jer analgni stick ima mnogo kraći hod pa je lakše "divljati" (mada je opet problem preciznost, kao što smo i videli).
Mislim da to što se Saitek x52 rasprodao više govori o stanju magacina nego o masovnosti igrača koji su spremni da daju novac za kontroler :d
Kao što rekoh upravo je freelancer bila igra koja je donela revoluciju u kontrolama i spasila mučenja sve nas koji tada nismo imali džojstik (sećam se patnje u starlanceru :d )
Mislim da grešite kada poredite avio simulacije sa simulacijama u svemiru, mnogo se brže menja pravac u svemirskim simulacijama.
Slažem se da je za avio simulacije džojstik neprevaziđen i kada bi u svemiru bilo podjednako spore vratolomije isto bi važilo i za SC ali na žalost, nije tako.
WoWP i War Thunder su uveli asistencije kod upravljanja mišem upravo iz razloga što je samo tako moguće da ljudi sa džojstikom nemaju prednost a njima je masovnost najvažnija, to je jasno.
Možda je autoaim unutar nekog aiming kruga dobro rešenje, ne znam.
Na kraju, ja sam prvi koji bi dao 200-300$ za kontroler, i još koliko god treba za Oculus, samo mi je važno da ne bude patnja igrati džojstikom i da je mnogo lakše da se igra mišem