Au ***...pa neće valjda da prave GTA* u svemiru, gde će se dodvoravati svakoj šuši sa mišem koja smatra da treba da bude space boss?

Ovo su Freelancer kontrole, ako govorimo o pucanju u nišanjenju. Doduše, ne mogu ni da zamislim kako bi ih drugačije izveli imajući u vidu da će u ovoj igri biti razne klase brodova, i da na krstaricama, korvetama i slično neće postojati mogućnost (a nema ni smisla) da topovi budu vezani za X, Y i Z osu letelice, ali ovo je tačno ona stvar koja me je smorila kod Freelancera. Da mogu podjednako da igraju oni koji zevaju pred monitorom sa sidewinder mišem i oni koji se unose i vrte okolo svoje sidewinder džojistike...
Sudeći po drugoj sličici, izveli su foru iz Wing commandera da što više vučeš miša na neku stranu, to se letelica brže okreće, što je OK. Međutim, meni se jednostavno ne dopada ovakav koncept borbe i nišanjenja. Čak sam razmišljao da celu igru igram u malim brzim letelicama, a na ovaj način nemam apsolutno nikakav motiv da ne idem na sve veće i veće brodove, teške i trome. Zašto bih igrao u maloj i brzoj letelici ako neka mrcina ima topove kojima može da ma išiba kako hoće...možda to i hoće da podstaknu.
Plus, što ovakve kontrole redovno ostavljaju utisak mučnine (makar u mom slučaju) kada se igra mišem, nervoze jer se stalno stvara osećaj da se letelica "vuče" i tome slično, sušta suprotnost situaciji kada se igra džojistikom. Inače, omiljena svemirska igra mi je Independence War 2, gde suštinski nisi ni mogao da igraš bez džojistika iako imaš svakakve pomoći. I neuporedivo je bolji osećaj u igri, nezavisno od toga da li ćeš pogoditi baš svaki piksel koji pokušaš da nabodeš. I osećaš svaki pogodak, i to ti dalje remeti nišan jer džojistik podrhtava. Freelancer sa druge strane nije bio vredan ikakvog igranja, sa generičkim misijama i lišen osećaja posebnosti svemirske simulacije, pošto se igrao kao bilo koji fps. Bah. Valjda neće igranje da optimizuju prema ukusima pixel huntera. Sad me živo zanima na šta li liči fps deo. Tu će verovatno da naprave obrnuto, bez ikakve fizike, pixel hunting kroz crosshair i ćao..
P.S. nemoj samo da neko krene da mi podmeće da nemam pravo na ovakvo mišljenje, posebno obzirom da sam pledgeovao finu svotu unapred...:smash:
* - GTA - igra gde se voze imaginarni automobili sa imaginarnom fizikom sa očajnim kontrolama, gde je priča gora nego bilo gde u igrama gde je priča bitna, gde je napucavanje gore od svih fps/tps igara, gde je grafika očajna i loše optimizovana (da, znam da je sandbox, ne interesuje me) i onda su svi ti sastojci smućkani u smesu koja bi kao trebala da bude...dobra igra?