Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Odlična vest za Mantle pod uslovom da on funkcioniše kako je AMD zamislio. U tom slučaju prelazim na crvenu stranu.

u tom slucaju nece ni biti zelene strane :p

Mislim da je 26. Novembar zadnji dan za LTI pakete, tako da 'vatajte dok ima.

sta se dobija sa tim paketom koji se giftuje? Nisam preterano u prici?

Resih da pledzujem...koja je najbolja cheap varijanta? Da li da idem na Auroru ili 300i?

edit: Ili mozda Digital Scout?

Poslednja izmena:
Hvala Alex...zaleteh se da kupim taj paket, ali me mami ovaj Digital Bounty Hunter sa Originom 300i. :D

Ma izgrindaćemo valjda :)
Meni je nekako žao da preskačem auroru.

Ipak sam se odlucio za nabudzenu Auroru. :)

Kada će više neka alfa ili šta god, propustio sam toliko novosti vezanih za igru, a želim tako da konačno krene da mogu da vidim na šta će to na kraju da liči...:)

Moram priznati da me privlaci ovaj Aegis Avenger i Advanced hunter paket, ali 75$...vec sam dao 80$ na MW:O i igra i dalje tapka u nekom mestu...ipak cu ovde cekati ili neki masivni popust ili sam start igre pa da vidim da li vredi davati te pare, jer ce mi trebati i neki Thrustmaster Warthog ili Saitek X65F, a to je tek investicija :D

Kada će više neka alfa ili šta god, propustio sam toliko novosti vezanih za igru, a želim tako da konačno krene da mogu da vidim na šta će to na kraju da liči...:)

Za mesec dana bi trebala krenuti dogfighting alpha. Ali moraš imati paket koji uključuje alpha pristup. Posle će nadograđivati igru sa dodatnim modulima dok za nekih godinu, godinu i po ne bude "gotova" (nastaviće i dalje da unapređuju ali to je neka kao verzija 1.0).

Imam paket sa alfa i beta pristupom, nego nisam ništa pratio par meseci vezano za igru i njen razvoj, dostupnost i slično (osim što sam znao da ni alfa još nije postala dostupna, a ranije priče su bile da će krajem 2013. i početkom 2014.) pa rekoh da pitam. Hvala za info!

BTW ako neko ima paket sa onim ozbiljnijim, većim brodovima, gde može da se ortak pozove da preuzme neku sekciju krstarice, obavezno neka javi utiske :) Živo me zanima kako izgleda taj specifični co-op sa većim brodovima u praksi :)

Tokom trajanja dogfighting alpha svi igrači nezavisno od paketa koji poseduju će moći da isprobaju sve brodove. Kada se završi taj probni period ostajemo na onome što smo kupili. Barem sam ja tako shvatio jednu skoro vest.

Što se tiče velikih brodova, svako će imati svoju ulogu, biće i overklokovanja brodskog kompjutera ali su takođe u skorašnjem stretch goalu najavili da će taj deo biti dodatno produbljen i doveden na viši nivo nego što je prvobitno planirano.

Poslednja izmena:
Ipak sam se odlucio za nabudzenu Auroru. :)

Zaboravih da ti odgovorim na ovo, tj. na pitanje pre ovoga...mada je sad verovatno i kasno :)

Sve će moći da se nagrinda, samo je pitanje da li želiš nešto od bonuseva koje daju i da li želiš da kreneš sa nekim posebnim stilom u kampanju. Recimo, gomili ljudi će da završi posao i osnovni paket. Ja sam uzeo Digital Bounty Hunter zato što eto. Šta znam, želim da u startu idem u fajt :d Ali osim toga, biće mapa zvezdanih sistema (digitalna naravno) i soundtrack koji ću sasvim sigurno želeti da imam :)

Na primer, ljudi koji hoće Coop (npr. nas 5 se skupimo) mogu da se utale za keš pa idu na Rear Admiral pack. Zapravo, mogu da uzmu najsocijalniji paket, pa da se povrh toga utale tako da 4 uzme digital scout, a 1 da uzme Rear Admiral. Dobijaju krstaricu (tj. nemam pojma da li je krstarica ali je multi-person svemirski brod) koju onda, barem ja tako shvatam, mogu da koriste kao svojevrsni coop. Dakle, to ti je neka vrsta mini-klana :) I onda pičiš sa svojom posadom po svemiru, radite zajedno šta hoćete i tome slično.

E sad, problem je što ja to tako shvatam, možda nije sve baš tako, a svakako mi ne znamo da li će lupam taj Constellation brod imati mesta za 2, 3 ili 8 igrača. Može biti da grešim, ali pretpostavljam da su zamislili ovako kako sam opisao. Međutim, to nije još 100% sigurno, pa da se kaže da to treba uzeti.

No, okreni-obrni, nagrindaćemo šta god treba :)

Tokom trajanja dogfighting alpha svi igrači nezavisno od paketa koji poseduju će moći da isprobaju sve brodove. Kada se završi taj probni period ostajemo na onome što smo kupili. Barem sam ja tako shvatio jednu skoro vest.

Ipak ne sve brodove, samo ove manje. Evo šta kažu za veće modele, Constellation i Freelancer, tj. multi-person brodove.

Variants for these ships will not be available for the 26th, but we will offer hull upgrades in the store when they are. We aren’t ready to announce what the variants will be, but can confirm that the design team is focusing on three more Freelancer variants and two additional Constellations.

Čini mi se da se tačno zna za koliko igrača je Constalation, sad ja se ne sećam ali mislim da je za 4 ili 5.

E sad, problem je što ja to tako shvatam, možda nije sve baš tako, a svakako mi ne znamo da li će lupam taj Constellation brod imati mesta za 2, 3 ili 8 igrača.

Ko što kaže Vukodav iznad mene, Constellation će primati do četiri igrača. Imaš ovde specifikacije za svaki brod: https://robertsspaceindustries.com/ship-specs (gledaš pod STRUCTURAL -> MAX CREW)

Evo ga i stretch goal, postignut na 26-tom milionu koji ima veze sa kapitalnim brodovima:
Enhanced Capital Ship Systems – In addition to the command and control systems we’ve already outlined, we’re going to expand capital ship functions! Lead a damage control team to fight fires and repair key systems during battle, control internal bulkheads to slow boarders and man a number of consoles, like navigation and engineering, that will make commanding a capital ship feel even more immersive.

Constellation i Freelancer nisu baš veliki brodovi doduše ali podpadaju pod ovu kategoriju. Veliki brodovi su Idris korveta i Bengal nosač brodova, a biće još dva velika čini mi se. Naravno, tu je određeni broj modova koji će sigurno završiti u igru putem THE NEXT GREAT STARSHIP akcije/nagradne igre. Neki od tih modova su dosta veći od Idris krstarice tako da mislim da će baš te izabrati.

Ekstra. Ko će da pilotira, ko će da upravlja pucaljkama, ko senzorima, a ko reaktorom? :d

@filipenko

Jeste kasno, ali kao sto kazes, nagrindace se. :) Ovo za krstarice cak nisam ni znao da imaju u planu...bice ludnica ako bude onako kako ste ti i G@W opisali! :)

PS4 devkit im je na stolu iz nekog razloga, mada i dalje nista ne pominju...

ps4.jpg

:d

Da moze sirotinja Star Citizen da opali :D

Možda zato što bi to apsolutno razbesnelo zajednicu kao što se do sada dešavalo na forumu kada bilo ko pomene konzole. Ali je Roberts rekao da su konzole nove generacije dovoljno jake za Star Citizen ali da je problem u načinu distribucije tj. da njemu trebaju odrešene ruke kada su neke stvari u pitanju. Ako uopšte proba da progura konzolnu verziju Star Citizena onda će to biti u paketu sa SteamBox verzijom jer će tako lakše da ubedi masu. Mada mislim da će naići na veliki otpor.

Kako god, ja ne bih očekivao više od 30 fps na PS4 jer će igra zaista biti montruozno hardverski zahtevna tako da ceo poduhvat i nema puno smisla sa te strane ali ima itekako sa finansijske. Lično nemam problem sa konzolnom verzijom SC (iako je nikada ne bih izabrao jer će biti inferiorna).

Edit: Filipenkov smajli komentar sve govori... još jednom ponavljam, nije problem u PC igračima, problem je u konzolnim igračima i njihovom bezobrazluku i to je razlog što se dve strane ne slažu. Iako SC forumaši bučno reaguju na pominjanje konzolne verzije, ne sećam se da je neko pokrenuo peticiju da do toga ne dođe kao onaj amer što je uradio sa kontra peticijom za GTAV.

PC igrači su fin narod, konzolaši sa druge strane većinom imaju loše manire i to će tako ostati doveka i zato se sa konzolašima više ne raspravljam na tu temu.

Poslednja izmena od urednika:
Nek Roberts vrati pare pa nek pravi đubre za konzole.

Vrh Dno