Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Cekaj da izadje.... velik su zalogaj zahvatili, dosta je par sitnica kako bi se ljudi okrenuli protiv igre

Fan video u pitanju, ne sadrži ništa novo vezano za igru. Ali da kojim slučajem Američka vojska ima ovakav video, sigurno bi imali mnogo više regruta nego što je sada slučaj :)

Cek cek cek, ovo je FUL SIMULACIJA ? Dakle ne postoji 3rd person kamera vec je cela igra iz prvog lica? Pa cak i to kad pristanes negde pa se setas po bazi? Ako je tako ta igra ce da bude nesto najbolje do sad.

Kada se setkas po hangaru/planeti mozes da biras da li ces da igras iz prvog ili treceg lica, a verovatno ce tako da funkcionisu i planetarne bitke, tj. zauzimanje/odbrana brodova.

Sto se tice upravljanja brodom isto tako moze i iz treceg lica samo sto tada neces imati nikakav HUD. Verujem da ce na privatnim serverima moderi ovo omoguciti, ali na oficijelnom serveru ces biti u velikom hendikepu ako upravljas brodom iz treceg lica (poenta ove kamere je da uzivas u izgledu svog broda :)).

ne razumem zasto bi iskljucili mogucnost treceg lica :) pa nije ovo flight simulator u svemiru

Skoro pa jeste. Ako tražiš strategiju u svemiru gde možeš upravljati svim brodovima, od malih lovaca do gigantskih krstarica, bez ičije pomoći to nije ova igra. To što ti tražiš se zove EVE Online i postoji duže od deset godina.

ma sta kazes, objasni mi molim te sta ja trazim

sta se vredjas kao seoska mlada ako neko iznese neku potencijalnu kritiku ili samo zabrinutost

flight simulator, how yes no

Postojanje trećeg lica u ovakvoj igri je ravno postojanju trećeg lica u MechWarrior igrama, na žalost postoji (mislim na MW) i uveliko kvari imerziju. Što se tiče simulacije, pod tim se podrazumeva sama izvedba a ne realno okruženje. Svakako ne postoje interplanetarne letilice tog tipa kao ni roboti šetači ali u domenu video igara svakako se može zavesti pod "simulacijom".

ma sta kazes, objasni mi molim te sta ja trazim

sta se vredjas kao seoska mlada ako neko iznese neku potencijalnu kritiku ili samo zabrinutost

flight simulator, how yes no

Zato što ideš po temama i kukaš kako ovo/ono ne valja i kako bi trebalo da je ovako i onako. A radi se o odličnim i inovativnim igrama koje svi čekamo. Ako ti se ne dopada ti preskoči. Meni i još 260 hiljada ljudi se sve dopada.

Iskreno tvoje viđenje igara mi se nikada nije dopadalo.

Edit: Da se razumemo, radim i ja isto što i ti (kukam na igre) ali sa tom razlikom što ja kukam na konzol gluposti poput Gears of War, Halo, Need For Speedm Kolodjuti i sličnih igara koje nam poturaju kao nešto revolucionarno i dobro. Ne idem po X Rebirth, Star Citizen i GTA temama kako bi pisao da ništa ne valjaju jer nisu potezne, ovakve onakve.

Poslednja izmena:
a zasto bi nekom smetalo ako postoji i trece lice? ...niko te ne tera da igras tako ako ce ti kvariti imerziju.

U pucačinama treće lice je problem jer daje bolji pregled. Ovde je slična priča ali ne toliko izražena.

Ali nije djolenzi to pitao (ako sam ga dobro shvatio) nego da li u igri igraš iz prvog lica u smislu kontrole avatara a ne kao u EVE Online koji se igra maltene kao strategija. Ovde kao i u X Rebirth sve radi tvoj lik, nema kontrole više brodova ili jednog masivnog broda bez pomoći drugih. Na planetama se krećeš peške kao u bilo kom MMORPGu ili Mass Effectu.

Moja poenta je da ne treba pljuvati nešto dok ne probaš. Možda je to glupo, gubljenje vremena ali to tek treba da se pokaže. Takav pristup još nije dovoljno raširen da bi mogli znati kako će funkcionisati.

Poslednja izmena:
eve se igra kao strategija? jesi igrao eve nekada uopste?
a isto kao sto ne treba pluvati nesto dok ne probas, ne treba to nesto ni hvaliti. sta sad G nije u pravu kada prica sta se njemu ne svidja, ali ti jesi? ccc
i to koliko ljudi je dalo pare za ovo, apsolutno nista ne znaci, (ili znaci, veruju svima sto vidi u reklamama), sto naravno opet ne znaci da ovo nece biti dobra igra

Zato što ideš po temama i kukaš kako ovo/ono ne valja i kako bi trebalo da je ovako i onako. A radi se o odličnim i inovativnim igrama koje svi čekamo. Ako ti se ne dopada ti preskoči. Meni i još 260 hiljada ljudi se sve dopada.

Iskreno tvoje viđenje igara mi se nikada nije dopadalo.

Edit: Da se razumemo, radim i ja isto što i ti (kukam na igre) ali sa tom razlikom što ja kukam na konzol gluposti poput Gears of War, Halo, Need For Speedm Kolodjuti i sličnih igara koje nam poturaju kao nešto revolucionarno i dobro. Ne idem po X Rebirth, Star Citizen i GTA temama kako bi pisao da ništa ne valjaju jer nisu potezne, ovakve onakve.

i naravno konzol gluposti... ali je zato tu pc elitizam
recimo taj kolodjuti igra prilicno vise ljudi od tih 260K koji su dali pare za star citizen, pa si ti i tih 260K opet vise u pravu od njih? :)

Dušane, ja odavno više nisam na forumu da bi se raspravljjao što sam već objasnio nekima. Ti mi deluješ da si spreman da sad nas dvojica ovde raširimo neku priču na pet strana. Nema ništa od toga.

Ja za sada nemam zamerki na ovu igru, jer je Kris Robers pravi baš onako kako bi ja radio. Kome se nešto ne dopada može da preskoči ili da pokuša da utiče na oficijelnom forumu.

Što se mog odgovora G!!!-ju tiče, stvar je u tome što nisam ovde od juče i čitam šta čovek piše. Ako mene pitaš G!!! je super lik ali mu je ukus za igre ko u Miodraga Kuzmanovića a ja to... ajde da kažemo, ne volim. Upravo zbog tog nekog ala Qzma komentara koji se nadovezao na sličan komentar u X-Rebirth temi sam malo burnije reagovao. Kapiram ja šta on voli, ali ja želim drugačije stvari.

Što se EVE tiče, sto puta sam rekao. Ovo nije EVE niti je ideja da ova igra konkuriše EVE Online. Ideja je da bude komplementarna tj. da drugi drugačiji pogled na istu stvar i da bude mnogo manje zahtevna u smislu vremenskog angažmana. Ne razumem zašto svaki peti traži da bude nešto kao u EVE kada ta igra već postoji. Znači ništa negativno nisam napisao o EVE, samo sam rekao da je igra drugačijeg tipa. Jel ti stvarno želiš da ovo bude kao EVE samo sa modernijom grafikom?

Edit: Još ovo da prokomentarišem:

i to koliko ljudi je dalo pare za ovo, apsolutno nista ne znaci, (ili znaci, veruju svima sto vidi u reklamama), sto naravno opet ne znaci da ovo nece biti dobra igra

Znači, jer kao u slučaju Project CARS, ovde zajednica utiče na odluke šta, kako i kada implementirati u igru. Naravno, ne pita se zajednica za sve ali mnoge kritične odluke su rezultat ankete. Ljudi koji su kupili igru učestvuju u njenom razvoju.

Kolodjuti, sa druge strane, je gotovo proizvod koji se kupuje u radnji. Tim činom ti ne postaješ deo zajednice koja utiče na razvoj naredne igre u serijalu.

Poslednja izmena:
ma ok, svako ima svoje, ja i kada kazem da je nesto lose, kazem da je to lose meni, ne da je losa igra
a ovo je forum, mesto gde ljudi diskutuje, nije mesto gde samo treba da pisemo hvalospeve o necemu, u ovom slucaju SC
G je rekao sta se njemu ne svidja, ima pravo na to, tema je o SC, i ti skocio kao ti je nekog najrodjenijeg napao
:)
valjda mogu i ako nisam dao pare, da kritikujem stvari koje se meni ne svidjaju, mozda bas zato recimo i necu da dam pare :)

a za kolodjuti, zar mora zajednica da ucestvuje u stvaranju necega? ljudi igraju to posto im se svidja, takvo kakvo je, tacka. to uopste ne znaci da je to losija igra, ili bolja, niti da ste vas 260K vise u pravu (ili manje) od miliona koji igraju cod

a vezano za eve sam komentariosa onaj eve se igra kao strategija deo, posto je jasno da ovo nije konkurencija eve

Poslednja izmena:
Hehe, a kad smo ti dirnuli u voljeni WoWP odma si postavljao pitanje autoriteta :) a sada odjednom treba da diskutujemo i iskazujemo svoja mišljenja :D

Poslednja izmena:
i dalje postaljam pitanje autoriteta, kada neko krene da govori da je nesto apsolutno bolje, ne da je njemu bolje, nego da je bolje, i njemu i svima, za tako nesto cu i dalje da se javljam na repliku :)

i dalje postaljam pitanje autoriteta, kada neko krene da govori da je nesto apsolutno bolje, ne da je njemu bolje, nego da je bolje, i njemu i svima, za tako nesto cu i dalje da se javljam na repliku :)

WoW je najbolji i prvi mmo.

Najbolji, možda. To je već stvar ukusa i priznavanja/nepriznavanja komercijalnog uspeha igre. Prvi, teško. Prvi MMORPG je Ultima Online, čini mi se. WoW je unapređena verzija tj "kopija" Everquesta.

g@w: To je troll fora u vecini non-wow igara. Ja mislio ti hardkor gejmer :p

Slabo mi mozak radi ovih dana... čim sam našao sa Dušanom da vodim polemiku :D

vala bas, zaboravio da treba svi da govorimo samo pozitivno o sc u ovom topiku

Ne znam za vas, ali jedva cekam battle modul. Onda cu vec moci da osetim da li ce igra ispuniti moja ocekivanja. :)

Moram da se pohvalim - od juce sam ponosni vlasnik skromnog Mercenary pledge pack -a! :D A od danas, i clan ovog foruma. :)

Dobrodošao!

Cao, i dobrodosao. Deluje mozda skromno na papiru, ali pruzace istu zabavu kao i ovi "napucani" paketi. :)
Mozda jos i vecu, jer se svaki novi brod dozivljava kao uspeh. Video sam hangar nekog lika sto ima jedno 20 brodova, pa za sta ce taj uopste da se igra?

Zahvaljujem kolege. :D Pa i to sto kazes Spirt-e, mene jako raduje cinjenica da cu ja svoje brodove zaraditi. Ja uzivam u tome. :) A i ta mogucnost da te brodove zaradimo, odvaja ovu igru od P2W, sto je fenomenalno! Svi smo jednaki, i to me odusevljava.

Evo prvi like od mene. :D

Zašto makar ono ne napisa na maternjem jeziku? Zar je toliko teško koristiti domaće pismo?

ma jos i cirilicom obavezno kako bi drukcije mladi navijaci razumeli o cemu se radi.... samo sto ja mislim da njih interesuje jedino paljenje, unistavanje, klanje.... ovo tesko

Nazad
Vrh Dno