Boki85
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.07.2022
- Poena
- 60
Tako je.To je ogromno povećanje za samo 6m, više od 1/4 rate u plus.
Meni od 331€ na 409€
Tako je.To je ogromno povećanje za samo 6m, više od 1/4 rate u plus.
Koja bankaNešto tako sam i ja računao da će biti, pa sam sa varijabilne rate od 248€, na 13 godina, pre decembra “pobegao” na 321€ fiksne na 10 godina.
Šta bude, biće, ali sad bar nemam momenat neizvesnosti.
TacnoTako je ali i sa druge strane da niste kupili stan plaćali bi više cene kirije.
Erste, ali sad i nije nešto mnogo relevantno, pošto sam ja uhvatio fisknu sa 5,2% u oktobru, sada je preko 7,5%.Koja banka
Na koliko godina si uzeo taj kredit? Ja sam 2017te uzeo na 30 godina sa varijabilnom kamatom i osiguranjem nkosk, i rata mi je prvobitno bila 232 evra, a sada je 243 evra.Stiglo novo obavestenje od otp 🙂 rata gore... Sa 255eur sad smo na 347 za 6 meseci. Bice veselo kad probijemo 400e
6.6 je fiksna, danas dobih ponudu.Erste, ali sad i nije nešto mnogo relevantno, pošto sam ja uhvatio fisknu sa 5,2% u oktobru, sada je preko 7,5%.
Pa zašto svi ne uzimaju sa fiksnom ako je sigurnije?Pa ima, imaš fiksnu.
E sad, zavisi od banke do banke na koji period odobravaju. Ali ova fiksna trenutno nije baš najpovoljnija.
Ti treba za pocetak da se informises sta je kredit i kako funkcionise, sta su anuiteti, sta je nominalna kamatna stopa a sta efektivna itd.Jel ima neka fora da se zaštitim od dupliranja rate? Da mi uvek bude približno ista?
I da li ako mi mnogo povećaju ratu to znači da više odnosno brže otplaćujem kredit? Jer dajem mnogo više para pa znači da više kretita otplatim... Ili ne?
Pa zašto svi ne uzimaju sa fiksnom ako je sigurnije?
Ok, malo je skuplji taj kredit al mirna glava. Kao i za auto, kupiš tojotu umesto juga, jeste skuplje al na 20 godina verovatno se više isplati...
Ja treba svakok časa da kupim stan, al em skup kredit, em skupi stanovi... Pa ne znam šta činiti
Baš tako.Ti treba za pocetak da se informises sta je kredit i kako funkcionise, sta su anuiteti, sta je nominalna kamatna stopa a sta efektivna itd.
Pitanja su ti najblaze receno zabrinjavajuca, to ti je moja topla preporuka, bez uvrede ali ovo je za tvoje dobro, kredit zna da bude opasna stvar ako ne znas sta radis.
a o svemu ovome je bilo reči u ovoj temi, sa dobrim primerimasta je kredit i kako funkcionise, sta su anuiteti, sta je nominalna kamatna stopa a sta efektivna itd.
Svaka čast, ja još nešto manje od 30K da vrnem, pa ću da degustiram…ali za 10 godina 🤣
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari