Šta je novo?

Stambeni krediti

364€ početna rata, kredit uzet u julu 2020.
Posle najnovijeg obračuna, sledeća rata će mi biti 489€.

Bilo je nekoliko usklađivanja, kao što znate, tako da me tek čeka luda vožnja.

Nešto tako sam i ja računao da će biti, pa sam sa varijabilne rate od 248€, na 13 godina, pre decembra “pobegao” na 321€ fiksne na 10 godina.
Šta bude, biće, ali sad bar nemam momenat neizvesnosti.

@Boki85 prelistaj prethodne poruke u ovoj temi od @RingeRaja. dosta je pisao o svom slučaju

Ja u januaru stavljam drugi stan u oglase, nadam se da ću moći da pokrijem veći deo kredita ili da otplatim ceo.

Stiglo novo obavestenje od otp 🙂 rata gore... Sa 255eur sad smo na 347 za 6 meseci. Bice veselo kad probijemo 400e
Na koliko godina si uzeo taj kredit? Ja sam 2017te uzeo na 30 godina sa varijabilnom kamatom i osiguranjem nkosk, i rata mi je prvobitno bila 232 evra, a sada je 243 evra.

Kredit uzet decembar 2020, prvih par rata 290e posle nesto sitno otisla gore za 10e. onda udarac na 360e pa evo sad 400e 🙄😳

Ja isto uhvatio u intezi fiksnu na 5.2%..10 godina kredit rata 335€
Bas je strasno sta se desava sa kamatama..

Jel ima neka fora da se zaštitim od dupliranja rate? Da mi uvek bude približno ista?

I da li ako mi mnogo povećaju ratu to znači da više odnosno brže otplaćujem kredit? Jer dajem mnogo više para pa znači da više kretita otplatim... Ili ne?

To ako ti dignu ratu znaci da je povecana KAMATA, ne otplacujes brze,otplacujes jednako dugo samo vise para dajes.

Pa ima li neki način da se to predupredi? Tipa fiksna kamata ili tako nešto?

Pa ima, imaš fiksnu.

E sad, zavisi od banke do banke na koji period odobravaju. Ali ova fiksna trenutno nije baš najpovoljnija.

Imaš refinasiranje kredita sa fiksnom kamatom, sračunaj se, visoke su sada.
Ja sam odlučio da ove godine uplatim prevremeno do milion dinara i smanjim glavnicu. Trenutno mi je fiksna 2,75 ali od oktobra kreće 3,15 marža + 6m euribor. Nije mi veliki kredit, ostalo je još 20k eura na 13 godina ali kontam što da im plaćam veću kamatu kad ionako imam mrtav keš odnosno nemam dovoljno za neko drugo ulaganje.

Pa ima, imaš fiksnu.

E sad, zavisi od banke do banke na koji period odobravaju. Ali ova fiksna trenutno nije baš najpovoljnija.
Pa zašto svi ne uzimaju sa fiksnom ako je sigurnije?
Ok, malo je skuplji taj kredit al mirna glava. Kao i za auto, kupiš tojotu umesto juga, jeste skuplje al na 20 godina verovatno se više isplati...
Ja treba svakok časa da kupim stan, al em skup kredit, em skupi stanovi... Pa ne znam šta činiti

Jedno glupo pitanje, utiče li na fiksnu kamatnu stopu euribor? Prije neki dan mi iz NLB banke poslali dopis u kom mi je rata povećana za nekih 15-ak eura, kredit sam digao prije 5 godina i glavu dajem da je bila fiksna kamatna stopa, potražiću ugovor...

Zavisi od toga sta si potpisao... Negde je fiska tokom celog perioda otplate, negde moze da se menja na 5 god ukoliko dodje do vecih promene euribora.. Proveri u ugovoru :/

Jel ima neka fora da se zaštitim od dupliranja rate? Da mi uvek bude približno ista?

I da li ako mi mnogo povećaju ratu to znači da više odnosno brže otplaćujem kredit? Jer dajem mnogo više para pa znači da više kretita otplatim... Ili ne?

Pa zašto svi ne uzimaju sa fiksnom ako je sigurnije?
Ok, malo je skuplji taj kredit al mirna glava. Kao i za auto, kupiš tojotu umesto juga, jeste skuplje al na 20 godina verovatno se više isplati...
Ja treba svakok časa da kupim stan, al em skup kredit, em skupi stanovi... Pa ne znam šta činiti
Ti treba za pocetak da se informises sta je kredit i kako funkcionise, sta su anuiteti, sta je nominalna kamatna stopa a sta efektivna itd.
Pitanja su ti najblaze receno zabrinjavajuca, to ti je moja topla preporuka, bez uvrede ali ovo je za tvoje dobro, kredit zna da bude opasna stvar ako ne znas sta radis.

Ti treba za pocetak da se informises sta je kredit i kako funkcionise, sta su anuiteti, sta je nominalna kamatna stopa a sta efektivna itd.
Pitanja su ti najblaze receno zabrinjavajuca, to ti je moja topla preporuka, bez uvrede ali ovo je za tvoje dobro, kredit zna da bude opasna stvar ako ne znas sta radis.
Baš tako.

Veceras se degustira domaca ljuta, cekalo se dugo na ovo 🙂

1674216288884.png

A gde je Perin stan?🤣🤣🤣 Čestitke 😉

Nazad
Vrh Dno