Ilion
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2014
- Poena
- 270
Sto bih cutao? Mene ne zanima kako je covek uneo TV u zemlju. On ga je oglasio, ja pozvao i kupio. Isto kao i oglasi ovde ili bilo koji drugi.
I dalje cekam odgoovr na pitanje:
Kazi mi jedan razlog zasto bih nekome nasem prevarantu koji drzi sapu nad uvozom/monopol ostavio 330€ za isti proizvod?
Ne treba da daš prevarantu toliko više, ili možda treba? To ćeš saznati ako ti uredjaj od 700 ili 1000 eur crkne u garanciji a xxx iz Subotice postane nedostupan.
Dobro, ovo gore je diskutabilno. Postoje internacionalne garancije i "pošteni šverceri" koji možda neće biti uhapšeni a i problemi sa našom garancijom možda.
Drugo, sačekaš neku akciju. Uživaš u biranju i kupiš TV za možda 30tak evra više nego kod švercera. Ili možda ne odgovara ni ovo jer si Ti (ne obraćam se direktno tebi) velika faca koja hoće najnabudženiji model na tržištu a ujedno i tolika štekara i bednik koja će radije da ukrade nego da da neki evro više koji ne ide samo velikom gazdi prevarantu neko i za plate mnogih radnika koji hrane porodice i koji ide i Tvojoj državi od koje sigurno nešto dobijaš za uzvrat. Nije baš da je najgora na svetu ali svakako polako to postaje. Dobrim delom zbog švercera koji verovatno kompletnu svoju potrošnju usmeravaju u susedne države i verovatno su im usta puna patriotizma and what not. Svaka sličnost sa kriminalcima, "navijačima" i ratnim profiterima je slučajna.
Treće, kupiš TV tako kako si kupio i ne hvališ se i ne praviš od toga mainstream. Učinio si ono na šta smatraš da te tvoja država naterala svojim glomaznim i preskupim birokratskim aparatom, pogrešnom ekonomskom politikom ili šta već ne. Mnogo toga joj se može na teret staviti ali ako dignemo ruke od nje, niko joj neće pomoći. Ni nama ni našim potomcima.
Ja to gledam ovako, za mene je ultimativni neuspeh kad nešto što merkam platim pa makar i 10€ više nego što sam mogao. Štedim celog života i nikad nisam bacao pare. Da ove naše nerealne cene imaju makar i trunku opravdanja ... Ne znam, možda ... Ali šta ja dobijam za 300, 400, 600€ više, "legalnom" kupovinom kod nas? Istu stvar? U tom slučaju nema nikakvog razmišljanja.
Zašto uopšte platiti? Zašto ne otmeš od nekoga, tako ćeš još više da uštediš.
Poslednja izmena: