Šta je novo?

Sta bi za garancije za tv iz madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
alfaunits Ja niti lazem sebe niti tebe niti bilo koga. Opet napominjem da svoko za svoj novac kupuje gde i kako njemu odgovara. Svako ima svoj rezon i misli da je ispravan, ti mislis da si ti u pravu ja mislim da sam ja u pravu i u ni jednom mom komentaru nisam nikoga ubedjuvao da sam ja u pravu, a po tvojim komentarima se moze dosta zakljuciti da na grub nacin pokusavas da nemtnes svoje misljenje. Misljenja su kod svakih drugacija i kada bi svako mislio isto gde bi ovom svetu bio kraj?
Dali znas kako uopste funcionice garancija? Za tehniku nisam siguran ali za kola znam.
Kupio sam nov automobil 2011 godine u ovlascenom servisu, a vlasnici tog ovlascenog servisa su moji kumovi. Imao sam problem sa kompresorom klime oterao auto u Ovlasceni servis na reklamaciju, ljudi ustanovili kvar, napravili zapisnik, za menili mi kompresor klime, zapisnik i spisak radova se salje Proizvodjacu i oni isplacuju Ovlasceni servis. Tu na steti nisam bio ni ja ni taj Ovlasceni servis nego samo Proizvodjac. Svi Ovlasceni servisi u autoindustriji imaju neki standard i svi servisi su isti i rade po istom standardu. Tebi ne garantuje Distributer za ispravnos vozila u garantnom roku nego proizvodjac. I svi rade potpuno isto bilo da si u Srbiji ili Madjarskoj ako umemo jedan tip vozila.
Onda da se vratim na telefon Lenovo P780 koje kupljen u Win Winu, odnesem ga na reklamaciju u WW koji je 200m od moje zgrade, sa zahtevom za povracaj novca tacnije zamenu uredjaja. Posle dva dana dobijam SMS od WW da je moj zahtev za zamenu odbijen i da je telefon poslat u OVLASCENI SERVIS i da ce biti popravljen u zakonskom roku. Kada je ustanovljeno da telefon verovatno ne moze da se popravi OVLASCENI SERVIS je odobrio zamnu uredjaja, odneo fiskalni racun u prodavnicu ljudi stornirali izabrao drugi uredjaj u istoj vrednosti sa novm fiskalnim racunom i garancijom.
Distributer ne daje garanciju na uredjaje nego samo proizvodjac preko servisa koje je on ovlastio da rade po njihovom standardu, sto se tice mog telefona na gubitki nisam ni ja ni WW ni ovlasceni servis nego iskljucivo Proizvodjac. Posto je model telefona strane proizvodnje ista procedura je i u Ovlascenom servisu i u inostranstvu.
E sada ide ono oko cene, na sam telefon platio u WW 30000 din na KP kod svercera je bio izmedju 220-230 eura iz madjarske, ja sam platio tu skuplju cenu da bi garanciju ostvario na meni laksi nacin, a prosao bih isto i u madjarskoj i srbiji jer telefoni idu u Ovlascene servise.
Sto se TV-a tice nedaj boze da mi zatreba garancija ne bih ni voleo da vidim kako funcionise ali sama pomisao da TV- treba da saljem u Panasonikov ovlasceni servis u Madjarsku tacno bi ga bacio u kantu ako imate predstavu kolika je kutija TV-a od 48" ili nedaj boze Ves masinu.
Dali je na ovom forumu neko kupio TV od ovih svercera sa KP ne ovi koji su pohapseni nego uopste od domacih svercera koji svercuju iz Majdarske?
Dali su dobili Fiskalni racun? A ako nisu kako mogu da ostvare pravo na garanciju u Madjarskom ovlascenom servisu bez fiskalnog racuna?

Poslednja izmena:
Ti ocigledno ne citas nista, jer imas stotine clanova na ovom forumu koji su iskazali kakve probleme imaju sa servisima. Da je to Djoka Pajic ala shtroka, pa da se zapitas sta su radili sa tom tehnikom, ali u pitanju su ljudi sa ovoga foruma, i garancije im nisu uvazavane.

A znam odlicno kako funkcionisu U PRAKSI garancije van, i rade mnogo bolje nego nase. Nijedan razlog nemam da kupim ista ovde u radnji. Nazalost neke stvari moram, jer je fizicki neizvodljivo drugacije :( I krivo mi je za to.

Kako misljenje namecem? Da garancija vani radi??? Hoces reci da je ovde lakse ostvariva? Ako smatras da je tako, nisi obavesten. Ako to tvrdis, onda vec lazes.

Za sve uređaje ljudi daju overeni garantni list u koji imam više poverenja nego kad ovde dobijem i taj fiskalni račun uz garantni list.
A za dva TV-a, mobilni i jedan fotoaparat sa objektivom, se uštedi za "televizor ipo", najmanje :)

Ti ocigledno ne citas nista,
Prvo bih te zamolio da me ne nazivas Lazovom ovo ti je vec treci ili cetvrti put jer me vredjas, a postajes i bezobrazan.
Drugo ako neko ne cita to si ocigledno ti ili si omasio temu

Izasao interesantan clanak danas u "novinama".
Mislim da je u pitanju poznati Rade sa KP.

http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/od_sverca_tv_milion_evra.83.html?news_id=92209
I reci sada ako dodje do nedaj boze dali vredi 10-15% razlike ako kojim slucajem treba da se ostvari garancija u Madjarskoj bez fiskalnog racuna i na koji nacin? Kupis TV od Radeta sa KP od 800-1000 eura da bi ustedeo 100 eura bez garancije i fiskalnog i jos prodavac zaglavi u zatvoru ko ce da ti da tu garanciju na TV od 1000e primera radi bez fiskalnog racuna? U kojoj se to zemlji ostvaruje garancija bez fiskalnog racuna ili roba kupljena od radeta sa KP?
Nemam nameru vise da se raspravljam sa tobom.

Za sve uređaje ljudi daju overeni garantni list u koji imam više poverenja nego kad ovde dobijem i taj fiskalni račun uz garantni list.
A za dva TV-a, mobilni i jedan fotoaparat sa objektivom, se uštedi za "televizor ipo", najmanje :)

Fiskalni moras da dobijes svugde to ti je dokaz da si nesto platio pogotovo u Zemljama EU, ako izuzmemo Radeta sa KP. Dali se u zemljama EU pravo na garanciju ostvaruje bez racuna iz prodavnice?

Poslednja izmena:
Kako misljenje namecem? Da garancija vani radi??? Hoces reci da je ovde lakse ostvariva? Ako smatras da je tako, nisi obavesten. Ako to tvrdis, onda vec lazes.

Čak i da si 1000% u pravu, užasno si arogantan, nema potrebe da budeš.

...I reci sada ako dodje do nedaj boze dali vredi 10-15% razlike ako kojim slucajem treba da se ostvari garancija u Madjarskoj bez fiskalnog racuna i na koji nacin? Kupis TV od Radeta sa KP od 800-1000 eura da bi ustedeo 100 eura bez garancije i fiskalnog i jos prodavac zaglavi u zatvoru ko ce da ti da tu garanciju na TV od 1000e primera radi bez fiskalnog racuna? U kojoj se to zemlji ostvaruje garancija bez fiskalnog racuna ili roba kupljena od radeta sa KP?....

Napisah pre da sam i ja uzeo od madjara, dobio racun i garanciju uredno popunjenu i overenu. TV me je izasao oko 35% jeftinije ili oko 350€ nego u nasim radnjama.

Ajd tema kao tema, nego 11 strana sa vrlo malo korisnog sadržaja, makar i u vidu interesantnih razmišljanja... Sve neka opšta mesta. Sledeći mod koji naiđe ima moju duhovnu podršku za zaključavanje! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno