Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Greška je do njih sve je u redu. Taj manji iznos je u funtama iako piše da je u evrima

Koja je procedura oko vracanja neke stvari ako nije ispostovan dogovor... tj narucim ti ja Chelsijev dres bez broja i bez imena, kad ono stigne sa brojem i natpisom.. al ajde da je neki igrac nego guglam i vidim da je to naziv nekog benda SLIPKNOT(nidje veze:S:)....
Da li refundiraju neke pare ukoliko bas zapnem i posaljem nekoliko mail-ova na tu temu ??? neka slicna iskustva ???

Ima procedura za vracanje robe, valjda... pa kad oni dobiju svoj dres ti dobijes svoje parice ali verovatno si pukao za postarinu slanja nazad... potrazi na sajtu moralo bi da negde pise ili ih kontaktiraj na email pa se dogovori...

Ja još uvek prolazim golgotu sa mojim paketom, koji je bio nešto sitno preko 50 evra. Naravno, zacepili su me sa carinom, PDV-om i uslugom špedicije, što sam odbio da platim. Kontaktirao sam Upravu carina i obavestio ih da ne želim da platim troškove i da se paket vrati pošiljaocu. Čak sam poslao i mejl, čisto da imam dokaz da sam ih obavestio. Paket stoji na carini od 20. novembra, juče sam nazvao odeljenje za pošiljke DHL-a i kažu da je još uvek kod njih i da još uvek nisu dobili potvrdu od SportsDirect-a da će preuzeti paket nazad. Kažu, možda je gužva zbog nove godine, ali da se čeka više od dve nedelje?! SportsDirect-u sam pisao u tri navrata, dva puta su mi šturo odgovorili, prvi put da ću dobiti odgovor u roku od par dana, drugi put da treba da kontaktiram našu carinu i da ih obavestim da ne želim da preuzmem paket. Prekjuče sam poslao i treći mejl na koji mi nisu ni odgovorili. Da stvar bude još čudnija, na linku za praćenje paketa sam barem svakodnevno mogao da vidim status istog, međutim i tu se stvar prekida zaključno sa petkom, 6. decembrom. Više ni ne izbacuje ono Clearance event. Da li postoji mogućnost da sa naše carine nisu ni obavestili SD, već jednostavno čekaju da istekne period u kojem su obavezni da čuvaju robu u magacinu, pa će posle neko da se ponovi za novaka na moj račun? :d Šta da radim, ima li nekog ko je prošao sličan put? U prilogu dajem sliku razvoja situacije:

Pogledajte prilog 130335
Konačno svetlo na kraju tunela, dobih mejl danas od SD-a o povraćaju novca. Vraćaju mi celokupan iznos, uključujući i poštarinu. Fer od njih, svaka im čast.

Koja je procedura oko vracanja neke stvari ako nije ispostovan dogovor... tj narucim ti ja Chelsijev dres bez broja i bez imena, kad ono stigne sa brojem i natpisom.. al ajde da je neki igrac nego guglam i vidim da je to naziv nekog benda SLIPKNOT(nidje veze:S:)....
Da li refundiraju neke pare ukoliko bas zapnem i posaljem nekoliko mail-ova na tu temu ??? neka slicna iskustva ???

imao sam slican problem,narucio calu neku tresu liverpula i umesto xxl u potvrdi posiljke snimim da je xl u pitanju.Zalio se preko sajta/poruke al mi nisu mogli izaci u susret jer je posiljka vec pripremljena za slanje,ali kao da mogu da posaljem paket nazad i da ce mi oni refundirati i postarinu il da mi daju popust no nista od toga nisam radio jer je trenerica taman pa me mrzelo da se cimam a za popust nisam dobio nazad mejl psoto sam odgovorio da ne bi bilo lose.Kontaktiraj ih preko poruke na sajtu,nadji pogresan artikal pa vidi sta ce ti reci...

Zaboravio sam, koliko traje ono processing kad naručiš? Juče u 13h sam naručio, nadam se da će stići u subotu bar.

Poslednja izmena:
Pa zar nema ni jedna prodavnica u kojoj ima adidas trenerka u tvom gradu? Odeš probaš...

Jesi li siguran? Ja sam poručio u nedelju, a stiglo je u sredu. Na sajtu je sve vreme pisalo awaiting courier pickup, ali je tracking na dhlu radio.

Na sajtu piše da čeka kurira a na dhl samo ovo : Shipment information received

http://www.sportsdirect.com/adidas-3-stripe-jog-suit-mens-638179

Da li je neko kupovao ovu trenerku ili možda neku sličnu Adidasovu? Pitam zbog veličine, ja sam 188cm, 75kg. Po komentarima sam zaključio da bi L legla super, ali ipak da pitam.

PS Sad vidim da imaju samo XL i XXL, a do pre 2 dana su bile sve veličine skoro.

Konacno neko sa pribliznim merama :D Dobro ja imam 3 kg vise, al to je to . Vecina clanova kuburi sa kilazom, visina tu i tamo, al visak kila je skoro obavezan :D

Inace je i sam SD maksimalno Neozbiljna firma. Za svaki model bi morali da premere velicine. Aljkavi su nevidjeno. Nekada kada je kod nas radio sada vec propali Neckermann, uklapao sam su u Nemacke konfekcijske brojeve , bez i jednog milimetra, skracivanja, prosirivanja i slicno, ovo kod SD kao na Lutriji, porucis pa sta ubodes.

Da li je neko upoznat sa carinskim stopama tj.da li se ukida carina za robu iz eu?

Mozda se ukida za kojekakve (mnoge/skoro sve/sve) proizvode iz EU za "normalni" uvoz... ali pri "ubrzanom" postupku carinjenja, dakle bez speditera kao posrednika carina ostaje 10% za SVE proizvode + 20% carine ako salje pravno lice i vrednosti 50€ i vise...

***, još nisu ni poslali. Ne znam da li da im šaljem mail da vidim zašto odugovlače ovoliko. Prošlo je već 5 dana.

***, još nisu ni poslali. Ne znam da li da im šaljem mail da vidim zašto odugovlače ovoliko. Prošlo je već 5 dana.

I meni je tako bilo i onda ujutru paket u Italiji, par sati posle u Hrvatskoj. U sredu sam poručio, a tek u ponedeljak video status, a u sredu mi stigao paket.

Pošto sam pročitao svih 1700 i kusur poruka, reših i ja da se oglasim. Za SD sa čuo od jednog druga i kad sam video kako su jeftini, rešio da probam i poručim nešto. Napravio porudžbinu za 65 evra plus oko 20 evra za poštarinu, platio karticom i čekao. Posle nekog vremena jave mi iz DHL-a da je pošiljka stigla na carinjenje. Očekivao sam carinu i PDV, ali kad rekoše za troškove špedicije, sve mi se prevrnulo. Razmislim ja malo i rešim da odbijem pošiljku i da tražim da se vrati, a prethodno sam pitao hoću li dobiti refund, rekli su da hoću. I tako posle nekog vremena stvarno se roba vrati i oni meni vrate svih 85 evra. U međuvremenu čujem priču za naručivanje preko Hrvatske i probam i prva pošiljka uspe. Bio sam srećan ko malo dete kad dobije čokoladu! :D Naručio ja nekoliko puta, pa mi se desilo i da mi ne prođe pošiljka, kao što je pisalo na forumu, potpisao neki Mesi ;-). Naročito mi krivo zbog jednih Firetrap čizmi u koje sam se zaljubio, a bile 30 evra. Zbog njih mi dva puta pala pošiljka. Kupio neke druge od 40 evra i prezadovoljan sam, broj pogodio u milimetar. Imaju isti kalup kao Skečers. Uglavnom, počele tako meni pošiljke neka prođe, neka ne. Jednom me obaveste da mi vraćaju 42 evra, a 7 evra poštarine ne. Ja pošaljem mejl, objasnim da pošiljka nije ni stigla kod mene i da nije moja krivica što nije prošla, a oni vrate i 7 evra! :D Nisam sad naručio ne znam koliko pošiljki, možda oko 10, od toga nekoliko njih nisu prošle. Nakon zadnje odbijene pošiljke, probam ja da naručim ponovo, kad ono poštarina 22 evra preko Hrvatske. Mislio sam toliko o tome i pošto sam bio odsutan nekih nedelju dana, nisam gledao sajt, a sad bacio pogled, kad ono vratili na 10 evra! :D

Poslednja izmena:
da si procitao predhodnih 1700 postova kao sto kazes,ne verujem da bi pocinio ovakvu glupost...:smash:

Pročitao sam juče i danas, slučajno sam naišao na ovu temu na forumu, a gluposti sam počeo da pravim još 25.oktobra! ;)
Mada, osim malo živaca, nisam ništa izgubio, ako ne računam neke greške u brojevima, ali i to smo uspeli da rešimo ...

Poslednja izmena:
Ekstra .... naravno da je ekstra. Hoćeš da kupiš nešto udaljeno 3000 kilometara, i da stigne za 10 dana i manje, to je ekstra cena.

Zato je do hrvatske bilo sedam. Ali dobro oni su 300 km udaljeni a mi smo 3000.

To su već druge stvari u pitanju, ja ne znam zašto se toliko pravite ludi? Oni su u EU, mi nismo. Mož da kukate koliko hoćete. Ako vam se ne isplati, nemojte da naručujete, kupite u butiku, to je povoljnije, ispada vam 100 evra dostava.... :) :)

Baravo, ja ti isto kazem, svi bi vi da kupite jeftinije, da vam dostava bude po mogucsvu 0 EUR neki od vas te iste stvari da prodaju i zaradjuju i sve vam je skupo. Razlika zbog koje jew za HR manja postarina a kod nas ne je cinimi se u tome sto kod njih ide drumski a kod nas vazdusno, i zato je ta razlika nema veze sto su oni u EU samo je jeftiniji prevoz a zasto ne idu drumski do Srbije, e to morate njih da pitate. Hrvati ja mislim mogu da biraju da li hoce vazdusnim ili drumskim putem i od toga zavisi postarina.
I opet mi nisu jasni ljudi koji naruce jeftinije nego da kupe kod nas u butiku, stigne im roba za par dana sa udaljenosti od 3000 km i puno im je 20 ******* za postarinu da daju.
Kakvi ste vi to ljudi, a da jos poneki i zarade na svemu tome jer prodaju, a ne placaju porez drzavi.

Takvi smo ljudi da je dvadeset evra na dostavu mnogo kada možeš da naručiš pedeset evra maksimalno... Da mogu da naručim za dvesta evra ne bih se žalio... Ovako ne naručujem koliko bih naručivao da je dostava sedam evra kao što je pre moglo...

Nazad
Vrh Dno