Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

sada ce hrvati da navale preko srbije

Da javim da je stigao paket. Cokule poručene preko Hrvatske u sredu veče, stigle pre pola sata.

Jel ima neki vaucer za 10% popusta a da vazi i dalje? I koliko cesto se pojave ti vauceri?

Jel ima neki vaucer za 10% popusta a da vazi i dalje? I koliko cesto se pojave ti vauceri?

Ti kodovi su vazili samo za kupovinu preko 50f, tako da su beskorisni zbog dodatnih troskova..
A ako planiras da kupujes robe preko 50f, imas sad kod na sajtu sa besplatnom postarinom. To se svakako vise isplati.

Svestan sam, zato mi bas i treba. Hocu da kupim preko 50 funti al necu da saljem u Srbiju pa mi se zato vise isplati 10% nego besplatna postarina.

Ti kodovi su vazili samo za kupovinu preko 50f, tako da su beskorisni zbog dodatnih troskova..
A ako planiras da kupujes robe preko 50f, imas sad kod na sajtu sa besplatnom postarinom. To se svakako vise isplati.

ajde napiši taj kod, ja nikako da ga neđem a da radi za Srbiju ?

ajde napiši taj kod, ja nikako da ga neđem a da radi za Srbiju ?

FREEDEL50 pise da je limited time only i da je za pakete over 50f, pa sad... Ako nekom znaci, neka proba pa neka javi..
Ako neko hoce npr. da kupi robe za 200e + onda se svakako ispati, jer bi samo na postarini ustedeo za carinu, pdv i harac dhl-a, ali bi mogao kupiti i stvari koje pojedinacno kostaju preko 50e, pa ima matematike.

FREEDEL50 pise da je limited time only i da je za pakete over 50f, pa sad... Ako nekom znaci, neka proba pa neka javi..
Ako neko hoce npr. da kupi robe za 200e + onda se svakako ispati, jer bi samo na postarini ustedeo za carinu, pdv i harac dhl-a, ali bi mogao kupiti i stvari koje pojedinacno kostaju preko 50e, pa ima matematike.

Ja sam na nekom od sajtova za te kodove (mada ne znam koliko su pouzdani) video da taj vazi samo danas tako da ko planira da ga koristi bolje da pozuri.

Ne znam iz kog razloga se prave sajtovi sa laznim kodovima ali prave se.... I to su dobro rangirani na googleu. Znam jer nedavno sam naleteo na neki kupon koji me zanimao pa sam pitao na sajtu za koji kupon vazi da li imaju u planu i neki kupon oko Bozica pa sam dobio odgovor da oni ne daju nikakve kupone...

Citao sam temu od postanja, odnosno dok se jos nije ni izborila za samostalnost. Kasnije, kako nisam imao u planu da narucujem nesto uskoro, napravio sam pauzu, ispratio sam ove poslednje varijante s Hrvatskom, itd. Sve ovo ispisah da ne bude da me je mrzelo da prelistam koju stranu.

Pitanje (x3): Kad se narucuje "regularno" na Srbiju, onda paketi idu preko Madjarske, a ne Italije? Da li to u praksi znaci da stizu i nesto brze? Trece, zbog cega u osnovi i pitam, iskustveno - ako bih narucio nesto u ponedeljak ujutru, da li ima neke sanse da posiljka stigne zakljucno s narednim vikendom? Znam da to ne zavisi od ovog foruma, ali mozda neko ima barem pretpostavku. Posto sam ogranicen vremenom. Odgovor na poslednje pitanje mi je najvazniji, prva dva proizilaze iz poslednjeg. Ako nema nikakve sanse, da se ne zaludjujem. Hvala.

Ako narucis u ponedeljak, verovatno ti stize iste nedelje (zakljucno sa subotom, jer nedeljom ne raznose). I vecini i stize u roku od 5 radna dana, ali to uopste ne mora da bude tako (nije zapisano u kamenu), pa moze da te uhvati marfijev zakon :(

Da li je neko uzimao ovaj kais: http://www.sportsdirect.com/firetrap-gate-belt-mens-757336
Zanima me koja je njegova sirina, ali nikako da izguglam...

Ja sam bio narucio na Srbiju i bukvalno mi je stiglo za 2 dana od narudzbine. Od dana kad sam narucio, sutradan su poslali, prekosutra je bilo kod mene. Islo je za Lajpcig pa Budimpestu pa Beograd koliko se secam.

Ti si imao sreće. Ja sam više puta naručivao i uvek im je trebalo oko 5 radnih dana da stigne do mene. Trenutnu narudžbinu sam napravio u utorak, kurir je tek preuzeo u petak. U subotu piše da je napustila Lajpcig oko 8h ujuto, i tu joj se gubi trag, pretpostavljam da je do vikenda. Tako da nema šanse da je dobijem pre utorka. Naročivao naravno direktno za Srbiju.

Kakva je procedura ako se u isto vreme na isto ime, istu adresu naruce 2 posebna paketa po 50e? Jel DHL ne sabira to, pa da ulazi u naplatu carine i poreza?

Poručio 3 duksa, 3 majice, donji deo trenerke, londsdale bokserke. Preko HR dostava 22,00€, a direktno na Srbiju 23,99€. Za tih 2€ neću da se nerviram...

Poslednja izmena:
Skupa je dostava prosto te teraju da naručiš za više para a mi ne možemo...

Da li je neko narucivao Firetrap jakne??? Kakva su iskustva, mozda broj manje ili vece u odnosu na standardne velicine?? za visinu 172 - 76kg, dvoumim se izmedju S i M...
Ako je neko uzimao neka javi...:wave:

Kakva je procedura ako se u isto vreme na isto ime, istu adresu naruce 2 posebna paketa po 50e? Jel DHL ne sabira to, pa da ulazi u naplatu carine i poreza?

Ne sabiraju ako su dva odvojena paketa.

Najlakše vam je da uzimate sa još nekim i tako podelite poštarinu.

Ponovo nude besplatnu dostavu uz kod FREEDEL50, ali samo za porudzbine preko 50 funti, tako da nama nista ne znaci :/

Koliko traje taj kod?
I da li neko zna koja je granica za carinnjenje i porez ako se narucuje na Austriju?

Nema granice, nema carinjenja, nema dodatnog poreza (porez na porez) jer je vec uracunat VAT britanski, EU nema granica i placanja unutar njenih granica...

Ja još uvek prolazim golgotu sa mojim paketom, koji je bio nešto sitno preko 50 evra. Naravno, zacepili su me sa carinom, PDV-om i uslugom špedicije, što sam odbio da platim. Kontaktirao sam Upravu carina i obavestio ih da ne želim da platim troškove i da se paket vrati pošiljaocu. Čak sam poslao i mejl, čisto da imam dokaz da sam ih obavestio. Paket stoji na carini od 20. novembra, juče sam nazvao odeljenje za pošiljke DHL-a i kažu da je još uvek kod njih i da još uvek nisu dobili potvrdu od SportsDirect-a da će preuzeti paket nazad. Kažu, možda je gužva zbog nove godine, ali da se čeka više od dve nedelje?! SportsDirect-u sam pisao u tri navrata, dva puta su mi šturo odgovorili, prvi put da ću dobiti odgovor u roku od par dana, drugi put da treba da kontaktiram našu carinu i da ih obavestim da ne želim da preuzmem paket. Prekjuče sam poslao i treći mejl na koji mi nisu ni odgovorili. Da stvar bude još čudnija, na linku za praćenje paketa sam barem svakodnevno mogao da vidim status istog, međutim i tu se stvar prekida zaključno sa petkom, 6. decembrom. Više ni ne izbacuje ono Clearance event. Da li postoji mogućnost da sa naše carine nisu ni obavestili SD, već jednostavno čekaju da istekne period u kojem su obavezni da čuvaju robu u magacinu, pa će posle neko da se ponovi za novaka na moj račun? :d Šta da radim, ima li nekog ko je prošao sličan put? U prilogu dajem sliku razvoja situacije:

ordertracking.JPG

Ne brini, ti paketi su osigurani tj. ne može niko da se ponovi na tvoj račun.
Šta se desilo pa je prešlo 50 €, nisi primetio katalog koji su ti strpali?
Sledeći put "triput gledaj, jednom plati", a sad bolje da se strpiš nego da trpiš, tako da ćuti i čekaj

Šta se desilo pa je prešlo 50 €, nisi primetio katalog koji su ti strpali?
Platio danak neiskustvu... Naručio jašara za 53 evra, bio spreman da platim i PDV i carinu 10%. Avaj, ispostavilo se da je carina 22%, plus što su "uskočili" troškovi špedicije od 4 crvene. Posle sam izlistao jedno 200 strana na deset raznih foruma, utvrdio gradivo, ali je već bilo kasno... Kažem, najčudnije mi je u celoj priči što se stvar toliko otegla, računaš EU je to, da neće crevariti tri nedelje.

Ima jedno pitanje. Narucio sam paket juce, dva artikla cija je zbirna cena bila 43.19EUR, postarina je iznosila 20.39 sto je ukupno 63.58EUR-a.
Kada odem na order history pise mi da je order total 52.98 a trebalo bi da stoji 63.58 koliko mi je i skinuto sa kartice. Moze li neko da mi objasni u cemu je stvar?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    156.6 KB · Pregleda: 136
  • Untitled 2.png
    Untitled 2.png
    184.2 KB · Pregleda: 114
Nazad
Vrh Dno