Šta je novo?

SPLIT: DSLR Vs. Prosumer Vs. Kompakt fotoaparati

Malo je preterao, moglo je to malo suptilnije i prirodnije da se uradi...

Ne moraš o meni u trećem licu da pišeš. :D

Legla mi je takva obrada, a i fino dočarava koliko su daleko granice RAW fajla ovog malog aparata. Naravno, sve je to stvar cilja i ukusa, meni je cilj bio neki stari, kontrastni i čist crnobeli snimak, bogate dinamike, a ima ih takvih. :)

A to si ti, ja reko gde nadje nekog ko taman malo predje granicu u izvlachenju, bash isto kao ti :d:d

Poslednja izmena:
;)

Složićeš se da je reprezentativan primer mogućnosti S90. Imam ih još koliko hoćeš. :D

Dobro de, rek'o si šta si hteo. :) U principu treba imati oba, ali ako idemo u krajnosti - u pravu si. Ljude svakako treba slikati DSLR i to nekim lepim portretim staklima, ako je cilj da to bude kako treba, ali tom logikom mogu da kažem da sledeća fotografija nikad ne bi mogla nastati DSLR, jer ga bez akreditacije ne bi nikad mogao uneti ovde. :)

IMG_0143.jpg

;)

zavisi koji , gf1 bi uneo kao kompakt lagano...

Pa zato sto i jeste kompakt :d:d

Kako za koga veliki senzor, i kako ko treba da vidi neshto novo :d

Drago mi je sto vidim da na temi ucestvuju ljudi koji se razumeju i vole fotografiju. Zato i trazim jedan ovakav savet...

Naime, resio sam da ga uzmem ali ne definitivno. U pitanju je ovaj prosumer:
http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_s2500hd_review/

Uzeo bih neki kompaktni ili prosumer manjih gabarita kada bih znao da cu imati isti kvalitet fotografije kao ovaj Fuji?
Uzeo bih neki DSLR kada bih znao da cu ga naci za 190 evra kao ovaj Fuji?

Sta mi je za ciniti?

Da uzmesh polovan Fuji S6500 za te pare, taj Fuji je krsh...

krs je zato sto ima manji senzor od s6500fd, nema manuelni zum i fokus, ne slika u raw formatu, ima losiji makro od s6500fd, losiji je na vecim iso vrednostima, moze da slika najvise 8 sekundi u odnosu na 30sekundi koliko moze s6500fd...ja hocu da uzmem polovan s6500fd, i mislim da nista nije strasno ako uzmes polovan aparat... :D

Ja sam ove godine uzeo polovan s6500fd, drugar isto, samo treba gledati koliko je slika ispucao i generalno u kakvom su stanju. Ovde se redovno pojavljuje za 150-180e i vredi svaku paru. Treba pratiti oglase i na dizajn zoni, bude i tamo.

Sad videh da taj 2500hd ima automatski zum :d 6500 je avion za ovo.

Poslednja izmena:
....bio jedan nedavno u oglasima za 130 a nije ukršen ni preterano trošen,.....

Ja sam moj prodao za 130e pre 3-4 meseca... Kupio sam ga za 100e sa 1GB karticom, jedino su mu baterije bile slabe pa sam morao da kupim novi set. Za te pare mislim da nisam mogao da kupim ništa bolje, a i dosta sam naučio sa manuelnim podešavanjima. :)

zvao sam tog coveka sto je hteo da proda za 130e, i dogovorio se sa njim, samo mu rekao ako moze da saceka nedelju dana, on kaze da moze, i sutradan mi javlja da nece da ga proda, hteo sam da se ubijem...al sta cu, sad cekam novi oglas...ako neko vidi oglas do 150e neka mi javi :D

prvi je prodat, drugi nece da prodaje, a za 3. ne znam...ja mislim da je isto prodat, posto je oglas star skoro 20 dana :D

Koja je granica po broju ispucanih slika kada su oni u pitanju, da ne kupim polovan i zeznem se?

Koja je granica po broju ispucanih slika kada su oni u pitanju, da ne kupim polovan i zeznem se?

Nemoj imati averziju prema polovnim fotoaparatima, ne razumem sto je to toliki problem? Ja sam kupio polovan 30D koji je presao solidnu kolicinu ali je bio u mint stanju - bez i jedne ogrebotine. Posle manjih intervencija (svesno sam ga kupio takvog), aparat radi bez greske.

Kod kompakata pređena kilometraža i nije toliko bitna, važnije je pogledati kozmetično i funkcionalno stanje. U njima nema mehaničkih delova kakvih ima kod DSLR. Sa druge strane, stvari koje rutinski otkazuju na DSLR se menjaju bez problema. Gadno je ako je neispravna neka elektronika.

Samo sam cekao kad ce neko da se javi sa "shum" teorijom.

Objasnjeno je 100 puta. Takav je senzor, fotografije su pune detalja, dinamika je odlicna i kad se smanje na razumnu velicinu taj "shum" se ni ne vidi, pogotovo kad se izrade slike. To nije "onaj" shum koji je karakteristican za aparate sa manjim senzorima a koji se pojavljuje na vecim iso vrednostima i u losijim svetlosnim uslovima. Tu 6500 kida skoro sve aparate u klasi, to je neka vrsta grain-a koja je opet kazem karakteristicna za fuji superCCD senzore. Jel sad jasnije? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno