- da li ti je bitan zoom i koliki je pozeljan
da ultra zoom je bitan, (moram slikati komsinicu)

,salim se naravno...bilo bi dobro da ima velik zoom
- da li ces fotkati po danu ili ti je bitno da bude dobar i u losim svetlosnim uslovima
naravno da cu vise fotkati po danu ali bi bilo fino da ima bar solidne fotografije i po noci,pod SOLIDNE mislim da se vidi sta je uslikano a kvalitet i te stvari cemo resavati kad se naucim
- da li ti je bitan video, i ako jeste koji format je pozeljan
i to je bitno,cak sto vise treba da je full hd ili bar hd,necu da nosam kameru ili jos gore da je kupujem zbog hd videa,zbog par klipova
- sta ti je bitno od opcija, kao i da li ces ga koristiti iskljucivo u automatskom modu ili si voljan da ucis malo o manuelnim podesavanjima i kako da izvuces maximum iz aparata
verovatno ce zena mozda slikati na auto (mozda i ja ponekad dok ne naucim koristiti manuel opciju),voleo bih da naucim nesto o tome,ovaj fudji koji sam naveo "lici" na pravi aparat,ima te neke precice za AF,WB i sta ti ja znam,ko fol izgleda ozbiljno ali ZNAM nije to kao u DSLR-a,u tome je stvar sto cu se mozda vise uneti u sve to sa malo ozbiljnijim aparatom,zato se i obracam vama koji znate vise o tome,od opcija bi bilo lepo da moze slikati u monokromu ili sephia,da ima sto vise opcija za rucno podesavanje da bih se sto bolje priblizio DSLR varijanti,mozda preterujem ali molim vas da shvatite da zelim uci u novo podrucje koje ne poznajem
- koliko ti je bitna velicina i tezina aprata
pa,eto neka velicina manjeg DSLR-a ili ovih PROSUMER-a ma sta to prosumer znacilo,to me ne zanima,poredim velicinu i izgled,malo sam tezak na ljepotu pa volim kad su stvari lijepe... idemo dalje
- koliko para si spreman da izdvojis
ajde recimo do 400-450 eura
znaci da podvucemo,zelim aparat koji ce manje/vise zadovoljavati ove stvari,ustvari ja bi najvise voleo kad bi mi iskreno naveli kakav je ovaj fuji hs10 bez poredjenja sa DSLR aparatom jer to nije moguce porediti,svima je jasno sta je pro a sta nije ma koliko licilo na pro...nadam se da se razumemo,
da mi kazete sa vase tacke gledista koliko je dobar da se naucim na njemu ili nekom slicnom aparatu a da imam te neke opcije koje sam vec naveo. Uh izvinite na ovako dugackom postu.hvala.