Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Australija jedva izvukla kraj sa Dominikanom, Češka razbila Brazil (bilo i oko 30 razlike, na kraju je Brazil "umanjio bruku" na 22 poena - iskreno, ne znam što su uopšte igrali do poslednjeg sekunda). od Češke i Dominikane ovo nisam očekivao, prijatno iznenađenje

p.s. ovo je svetski kup, ne svetsko prvenstvo :)

Poslednja izmena:
U cemu je razlika, kup il prvenstvo, kako ga god zvali to je jedino svetsko takmicenje nacionalnih timova?

Pa world cup je i u fudbalu pa od kad je sveta i veka svi pricaju svetsko prvenstvo. Ne treba biti bukvalista. [emoji4]
Slede dva vrlo zanimljiva meca. Grci moraju da dobiju Amere za kakvu-takvu nadu, jer u tom slucaju u poslednjem kolu igraju sa Cesima za direktan prolaz. Bice zanimljivo. [emoji4]

Evo sad počinje Grčka-SAD. Grci su se propisno obrukali protiv Brazila, ovo im je šansa da se isprave. Po meni, izvodljivo.

Zeha, Joxy, da ne bude zabune, moj komentar se odnosio na to da se od prošlog prvenstva/kupa (opet?) zove kup. nekoliko decenija se zvalo prvenstvo :) https://mvp.rs/blog/blog-mvp/item/25343-u-zmajevom-gnezdu-kratka-istorija-svetskog-kupa

SAD - Grčka: zezntua tekma. mislim da Grci neće proći :(
Francuska - Litvanija: ako se Litvanci ne trgnu Francuzi će ih odrati. Francuska se mučila sa Jordanom u početku (bila razlika po 1 poen itd) pa je na kraju pobedila sa oko 40 razlike

Poslednja izmena:
Zato lepo kazemo Mundobakset i resena stvar. [emoji3]

Svetsko takmičenje :d

Za sad deluje da su litvanci loše tempirali formu (zapeli da prođu zeznutu grupu... tj bila bi extremno zeznuta da su kanađani poveli svoje NBA igrače).

napeto Turska - Crna Gora (oko minut do kraja, 1p razlike) kao i Nemačka - Senegal (deluje da će Nemačka da izgubi)

tako je, takmičenje :D

Poslednja izmena:
Evo sad počinje Grčka-SAD. Grci su se propisno obrukali protiv Brazila, ovo im je šansa da se isprave. Po meni, izvodljivo.

Nije im neophodna pobeda provi SAD.

Ako SAD dobije sve Brazil, oni ce biti prvi.
Ako Grci dobiju Cesku, stvara se krug od tri reprezetnacije sa po jednom pobedom.
Brazil dobio jedan razlike Grcku, Ceska dobila 22 razlike Brazil.
Onda Grcka treba da dobije Cesku 12 razlike i bice druga. Grcka kos razlika u krugu bi bila +11, a Ceskoj +10.

Mislim da im je podjednako tesko, dobiti SAD sad i dobiti Cesku 12 razlike :)

Poslednja izmena:
Poluvreme, vidi se da Grci ne mogu ovde da se izvade, već gube sa 13 razlike, što će verovatno narasti još kako im je klupa tanka. Prvi put gledam ovaj američki tim i bogami, dobri su. U napadu im pomalo škripi, ali disciplinovani su, igraju pametno i odbrana im je strašna. Loptu pritiskaju jako, svaki napad Grcima troše puno vremena. Adetokumbo nema gde, kad god dobije loptu, odmah njegovom čuvaru prilazi još jedan sa obe strane. Koristili su spore grčke centre, na kraju su Grci igrali bez petice, ali neće moći da izdrže dugo trčanje sa njima. Namučiće ovi i nas ako budemo igrali s njima, bez obzira na nedostatak imena, ovo je dobra ekipa koja igra pametno.

Odlična završnica Francuska - Litvanija

nisam bio u pravu za Nemačka - Senegal (pobeda Nemačke sa 11p razlike). Litvanija je mogla i da pobedi, malo je falilo

USA je standardno ludacki fizicki spremna i s njima nema trkanja, mora da se nametne mirnija igra i da se igra takticki, tvrdo u odbrani. Kapiram da vecina reprezentacija mora da odigra savrseno da bi uspela da pobedi sto bas nije lako.
Treba ih pustiti da se ispucavaju i graditi kos, skakati defanzivno i polako graditi napad, igrati strpljivo i na slobodna bacanja, sto pre ih isterati iz bonusa. Ako odstupe od toga nemaju sta da traze. Nije USA bauk, ne za nas makar, za ostale je jako tezak protivnik ali siguran sam da se nas mnogo vise plase.

Tapatalk from Poco loco

Protiv USA, ključ je u defanzivnom skoku i samopouzdanju igrača u šutu.

Svaki dobijeni otvoreni šut se mora pucati, bez premišljanja I komplikovanja. Nebitno da li je on u petom sekundu napada, jer protiv takvih odbrana teško da se dva puta otvara prostor u 24 sekunde. Tako da Gudurić, Lučić, Micić moraju uzeti svaki otvoren šut bez premišljanja.

Ne sme biti komplikovanja i alibi dodavanja, jer svako komplikovanje je potencijalni kontra. Tako da je bolje i loš šut Bogdana/Jokića/Bjelice nego izgubljena lopta i kontra.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo prvi put u istoriji, da mi imamo taj "bring it on" stav, dok USA na nas gleda kao na nekog sa kime najradije ne bi igrali...

Protiv USA, ključ je u defanzivnom skoku i samopouzdanju igrača u šutu.

Svaki dobijeni otvoreni šut se mora pucati, bez premišljanja I komplikovanja. Nebitno da li je on u petom sekundu napada, jer protiv takvih odbrana teško da se dva puta otvara prostor u 24 sekunde. Tako da Gudurić, Lučić, Micić moraju uzeti svaki otvoren šut bez premišljanja.

Ne sme biti komplikovanja i alibi dodavanja, jer svako komplikovanje je potencijalni kontra. Tako da je bolje i loš šut Bogdana/Jokića/Bjelice nego izgubljena lopta i kontra.
Nemoj samo Gudurić da puca [emoji23]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Našima u dosadašnjem toku prvenstva i kompletne pripreme ofanzivni skok nije uzeo samo onaj ko nije probao (Filipini). Tako da teško će to "na dugme" da se okrene i da budu svi u fazonu da se trude da uhvate skok. Pojedinci prosto ne prate dovoljno globalna dešavanja na terenu (već im mozak radi do nivou "gde je moj igrač / koga ja sad čuvam" i to je to...0% reakcije na stvari koje ne uradi "njihov") da bi se pozicionirali za skok.

Upravo tako.

Ono sto mene najvise plasi na ovom prvenstvu je katastrofalno sudjenje. Na najvecem mogucem takmicenju imati ovako sudjenje to je sramota za FIBU. Nije ni cudo sto se raspadaju. Poslenji primer za to je danasnja utakmica Litvanija-Francuska. Sudije da ne gledaju VAR posle bacanja i ociglednog skidanja lopte uz dodirivanje obruca je kap koja je prelila casu. Mnogo mi je zao Litvanije. Jedina reprezentacija pored nas koja nema ni jednog naturalizovanog igraca!

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mislim da je ovo prvi put u istoriji, da mi imamo taj "bring it on" stav, dok USA na nas gleda kao na nekog sa kime najradije ne bi igrali...

To sam i ja pre neki dan shvatio, ne pamtim da je ikad igran world cup na kome su ameri ucestvovali a da nisu bili favoriti. Sad su nasi favoriti cak i po prici americkih medija.
@BataHTC
Pa to su jedine dve "zemlje kosarke". A i bilo bi neposteno prema jos 10 igraca kojih imamo, koji su otpali a koji bi mogli da naprave jos jednu reprezentaciju koja bi se dostojno takmicila na ovom kupu.

Da li neko zna gde se utakmica sa Spanijom moze gledati, osim na rts-u, posto je pomenuti drzavnj servis blokiran u inostranstvu? Da li moze na nekom sajtu?

Sent from my iPad using Tapatalk

Instaliraj Globaltel

Rts Planeta radi lose i u Srb, tamo verovatno jos gore.
Imas Orion TV aplikaciju ali verovatno treba nasa IP adresa, neki VPN.

RTS planeta mora da se plati u inostranstvu, a ne znam šta je dostupno od sadržaja.

Prati preko reddita, neko ce okaciti linkove za stream.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno