Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@SF
Uzeci u obzir Bogdanoviceve godine mogu valjda pretpostavim da ce imati jos 6-7 godina karijere ako izbegne povrede i zdravlje ga posluzi? Sumnjam da ce bilo gde drugde dobiti unosan ugovor, a zbog Vladeta i Pedje (naravno uz procente) ce se sigurno opet "omastiti" dobro.
Bez obzira na stanje sa povredom u SAC-u, tvrdim da bi u svakoj ekipi bio 6. igrac, jednostavno takvog je kalibra. U SAC-(i NBA-u) mora jednostavno da preuzima i plejmejkerske duznosti inace bi mu minutaza bilo jos ogranicenija. Inace se se slazem da su Hield i Fox "divljaci" (isto kao i Murray u Denveru), ali hbg ameri vole takve eksplozivne bekove, sa upitnim procentom suta i to je sto je. Bilo bi ga interesantno videti u Sparsima, kod Poupa, ali je upitno koliko ce jos i on ostati trener...

Zaboravlja se na Bjelicu i njegov doprinos reprezentaciji, covek je nas najsigurniji igrac bio kada se utakmica lomila. Od njega trebamo da ocekujemo da "proradi" posle sledece dve utakmice jer je obicno najkonstantniji kada treba i sa najsigurnijom rukom. Doduse (ne)igranje u NBA-u je imalo uticaja a pritom su ga od atipcne, moze se reci all-around 4rke koja moze da odigra i 3jku, pretvorili (ili pokusali) u 4rku sa masom koja ce skupljati otpatke i sutirati uglavnom za 3 (sto se i videlo protiv zabara kada je imao neke nerezonske suteve - posledice traume iz NBA-a).
Osovina Jokic-Bjelica treba se razigra i rastereti BB-a, inace smo ga zagulili ako se samo na BB-a u bitnim utakmicama oslonimo. I Jovica da da ne zezaju ledja, jer trenutno boljeg pleja nemamo. Od ostatka ekipe ce sigurno neko proraditi u jednoj ili drugoj utakmici...

Poslednja izmena:
^ +1 U potpunosti se slazem, posebno sa misljenjem vezano za Bjelicu. [emoji4]

Ono što je Bogdan uradio na prošlom EP do sada je uspelo jedino još Dirku na EP u Beogradu, a to je da sam kao jedina zvezda u ekipi donese srebro svojoj reprezentaciji. Priča da čokuje u završnicama u reprezentaciji nije tačna.

Na tom EP je u najbitnijoj utakmici grupne faze, protiv Turaka u samom finišu preokrenuo utakmicu sa svojom 8-0 serijom, a upravo ta utakmica nam je donela daleko lakši žreb do finala. Protiv Rusije u polufinalu je rešio utakmicu svojom trojkom na minut nešto do kraja kojom smo otišli na +6. U finalu smo se njegovom serijom vratili u utakmicu, ali je potom ostao bez snage jer je igrao sve i morao da čuva Dragića. I Dragić je takođe ostao bez energije u finišu te utakmice, istrošili su jedan drugog. Da nije bilo povrede Jovića, Bogdan se ne bi trošio u prevođenju lopte i čuvanju Dragića i sigurno bi i finiš utakmice bio drugačiji. Sem toga nismo imali bitnih, a gustih utakmica na turniru, te nije imao gde da "čokuje".

Na SP 2014, jedina bitna, a gusta eliminaciona utakmica, ona sa Francuzima, imao je jedan promašaj iz igre. Na OI 2016 jedina bitna, a gusta utakmica, četvrtfinale sa Hrvatima, bio naš najbolji igrač u svakom smislu. Teo je na toj utakmici bio na 2/11. Sem toga nije bilo bitnih, a gustih utakmica, te opet nije imao gde da čokuje.

Jedini njegov kiks je EP 2015, gde je celo prvenstvo bio u slaboj formi i van ritma i gde je čokovao u polufinalu sa Litvanijom. Mada tu bi 2/3 sudija sviralo faul, ali ne treba se žaliti jer smo na isti način dobili Argentince u Indijanapolisu. Tu se mora dići na šut, a ne zabijati pod koš. Sve eliminacione i guste reprezentativne utakmice sem te protiv Litvanije je odigrao dobro. A tu utakmicu protiv Litvanije u istom ritmu kao Bogi su odigrali i Teo i Bjelica, njih trojica su kombinovali 11/33 što se tiče šuta iz igre, a Teo je imao asistencija koliko i izgubljenih lopti. Ostatak tima je odigrao kako treba, ali njih trojica kao lideri su se izgubili kada je bilo najbitnije.

Lopta kruži jer je okrugla! Sad ozbiljno, lopta kruži jer se niko ne odvažava pa proboj i na 1na1 dvoboj, onda se dodajemo do besvesti i nekako damo koš.
A to zato jer se igrači čuvaju POVREDA.
Naši igraju skoro bez dodira ako ste primetili, koliko ste videlih grubih dodira koji su započeti od naših? Skoro nijedan smišljen, možda neki slučajno.
Mi bukvalno bežimo na terenu od susreta i dodira, jer bi svaki mogao biti koban, a pogotovo sa Špancima i Italijinama, poznatima po poštenoj i sportskoj igri.
...
Prava slika će tek biti sa SAD u samoj završnici, gde ćemo se susreti sa 2. najboljom ekipom na prvenstvu, posle nas, čiji igrači takodje čuvaju i sebe i druge od povreda.
...
Nije isto kad nogometaš od 1,75m padne na meku travu i odvalja se jedno 3-4 m, i kada div od 2.10m se sruči na tvrdi parket, a posao mu zavisi od zdravlja.

Na prvim košarkaškim treninzima se uči da je lopta brža od igrača i da igrač ne može biti brži od dobrog protoka lopta. Treba razmisliti o tome. ;)

Poslednja izmena:
Rama brate ne mogu, ne mogu... Da jeste uradio to i Dirkentstajn... Samo pogledaj Dirkovu karijeru u tim godinama, kako je i na kom nivou igrao i sta je pogadjao... A pogledaj Bogija... I onda tako nesto izjavis. Ne mogu stvarno....

Imamo sada bolji tim, Bogi ce biti rasterecen i moci ce da se ispucava do mile volje, Djordjevic ce mu sigurno dati odresene ruke da divlja jer u NBA-u ne moze... Ako je toliko dobar, kao sto smatras da jeste po tvom objektivnom misljenju (ne ostrascenom kao navijacu Partizana) - Bogdanovic nam mora biti udarna igla koja ce nam doneti zlato na ovom SP-u.
Samo da ne bude opet tim je podbacio i zbog toga BB nije imao sa kime da igra.... Ukoliko podbaci, nadam se da cemo zatvoriti bilo kakav prozor za dalje diskusije o njemu...

Ja bi voleo da ne podbaci vec da sve razbuca na putu do zlata...
Ima jos neko da zeli isto kao ja.
SRBIJA !!!

@beyond
Ne, iskreno bih voleo da do kraja razbijamo. I nadam se da se razigraju Jokic, Bjelica, Micic, pa cak i Guduric da odmeni Bogdanovica (jer nece moci svaku do kraja da odigra, inace ce opet da kolabira).
A sto se Bogdanovica tice, smatram da treba smanjiti dozivljaj, jer Partizanovi navijaci dizu u nebesa i prave od njega nesto sto nije...

Talentovaniju reprezentaciju nismo imali jos od one zlatne iz Amerike. (odnosno one iz 2005 koja nista nije uradila)
Ovo takmicenje , OI sledece godine i EP 2021 bi trebala da bude kruna za nas basket i ovu generaciju (makar ovo SP i EB2021 da uzmemo zlato - bolje sanse od ovoga necemo imati), jer pitanje je da li cemo posle toga opet biti u konkureciji za medalje... Mogao je ovaj tim/reprezentacija je cak da bude i dominantnija reprezentacija od one Spanske da smo bili na kompletni, ali hbga...

Poslednja izmena:
Talentovaniju reprezentaciju nismo imali jos od one zlatne iz Amerike. (odnosno one iz 2005 koja nista nije uradila)

Izguglah sad...

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2005&mm=07&dd=23&nav_id=173127

Marko Jarić, Vule Avdalović, Bojan Popović, Igor Rakočević, Vlada Šćepanović, Uroš Tripković, Aleksandar Pavlović, Milan Gurović, Dejan Bodiroga, Vladimir Radmanović, Dejan Milojević, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Nenad Krstić, Darko Miličić i Željko Rebrača.

I nadjoh komentar :D

Gde je ovde Cabarkapa? Ovo je bruka pozvao je Vuleta Avdalovica!? Bruka!!! Bolje da je zvao ovog malog teodosica iz juniora!!! Bolji je od vuleta sigurno

Rama brate ne mogu, ne mogu... Da jeste uradio to i Dirkentstajn... Samo pogledaj Dirkovu karijeru u tim godinama, kako je i na kom nivou igrao i sta je pogadjao... A pogledaj Bogija... I onda tako nesto izjavis. Ne mogu stvarno....

Imamo sada bolji tim, Bogi ce biti rasterecen i moci ce da se ispucava do mile volje, Djordjevic ce mu sigurno dati odresene ruke da divlja jer u NBA-u ne moze... Ako je toliko dobar, kao sto smatras da jeste po tvom objektivnom misljenju (ne ostrascenom kao navijacu Partizana) - Bogdanovic nam mora biti udarna igla koja ce nam doneti zlato na ovom SP-u.
Samo da ne bude opet tim je podbacio i zbog toga BB nije imao sa kime da igra.... Ukoliko podbaci, nadam se da cemo zatvoriti bilo kakav prozor za dalje diskusije o njemu...

Nisam poredio kvalitete Dirka i Bogdana, nekada treba čitati sa razumevanjem. Već sam napisao da je samo još Dirk, kao jedina zvezda u ekipi, sam samcijat, uspeo da dovede reprezentaciju do finala nekog takmičenja u modernoj košarkaškoj istoriji. Tu se upisao i Bogdan. Za modernu košarkašku istoriju da uzmemo recimo period od raspada SFRJ i USSR. Ako hoćete možemo uzeti i Galisa u račun, najboljeg evropskog strelca svih vremena.

Kirilenko je imao Holdena koji mu je rešio utakmicu. Dragić je imao Dončića, pa i Rendolfa koji je neutralisao i izbacio iz utakmice našu drugu violinu Mačvana. Galis, Dirk, Bogdan su igrali kroz prvenstvo sami. :)

1999, kad smo ostali bez Saše Obradovića, što je pandan povredi Jovića, trio Danilović, Bodiroga i Divac nije mogao da se sastavi bez pleja i zaustavljen je u polufinalu. E sad zamislite da Danilović pored sebe nije imao Bodirogu i Divca (ili Bodiroga Danilovića, kako vam je draže), pa ne bi se stiglo ni do polufinala. A ovde je jedini igrač te klase ostao bez startnog pleja i bio u igri sam.

Poslednja izmena:
EDss_b0XkAEXTUE.jpg

Grupa J

1. kolo - petak, 6. septembar

10.30 Srbija - Portoriko

14.30 Španija - Italija

2. kolo, nedelja, 8. septembar

10.30 Portoriko - Italija

14.30 Španija - Srbija

Poslednja izmena:
@SF
Uzeci u obzir Bogdanoviceve godine mogu valjda pretpostavim da ce imati jos 6-7 godina karijere ako izbegne povrede i zdravlje ga posluzi? Sumnjam da ce bilo gde drugde dobiti unosan ugovor, a zbog Vladeta i Pedje (naravno uz procente) ce se sigurno opet "omastiti" dobro.
Bez obzira na stanje sa povredom u SAC-u, tvrdim da bi u svakoj ekipi bio 6. igrac, jednostavno takvog je kalibra. U SAC-(i NBA-u) mora jednostavno da preuzima i plejmejkerske duznosti inace bi mu minutaza bilo jos ogranicenija. Inace se se slazem da su Hield i Fox "divljaci" (isto kao i Murray u Denveru), ali hbg ameri vole takve eksplozivne bekove, sa upitnim procentom suta i to je sto je. Bilo bi ga interesantno videti u Sparsima, kod Poupa, ali je upitno koliko ce jos i on ostati trener...

Zaboravlja se na Bjelicu i njegov doprinos reprezentaciji, covek je nas najsigurniji igrac bio kada se utakmica lomila. Od njega trebamo da ocekujemo da "proradi" posle sledece dve utakmice jer je obicno najkonstantniji kada treba i sa najsigurnijom rukom. Doduse (ne)igranje u NBA-u je imalo uticaja a pritom su ga od atipcne, moze se reci all-around 4rke koja moze da odigra i 3jku, pretvorili (ili pokusali) u 4rku sa masom koja ce skupljati otpatke i sutirati uglavnom za 3 (sto se i videlo protiv zabara kada je imao neke nerezonske suteve - posledice traume iz NBA-a).
Osovina Jokic-Bjelica treba se razigra i rastereti BB-a, inace smo ga zagulili ako se samo na BB-a u bitnim utakmicama oslonimo. I Jovica da da ne zezaju ledja, jer trenutno boljeg pleja nemamo. Od ostatka ekipe ce sigurno neko proraditi u jednoj ili drugoj utakmici...

Bio je jedan intervju sa Bjelicom gde se moglo uzmedju redova procitati a i videti mu u ocima poslecice Tom Thibodeaua gde je pricao kako bi voleo da ostane u Minesoti ali je bilo jasno da je zazalio sto je uopste dolazio. I ja sam njega video kao naseg novog Bodirogu ali nazalost 3 propustene sezone u prajmu karijere su vidljeve u njegovoj igri, sto kazes "traume". Pocetak sezone u Kingsima je bio kao iz snova, onda osveta Minesoti jos bolja ali u drugoj polovini kao da je izgubio dah i pao je mnogo u igri, nadam se da ce ga ovo zlato na svetskom prvenstvu vratiti na stazu stare slave.

SRB 43:22 PUR na 2 min do kraja prve 1/2
Mnogo smo jaci, zgazicemo i njih.
Proigravaju kombinacije... vezbaju...

A koja je poenta tvojih postova gde pises ovde trenutni/konacni rezultat ?
Pa koga zanima kosarka, docice u ovu temu, ali je jasno da ce pre svega gledati samu utakmicu.

Bogdanovic trojke 0/5 uaaa :D
Drago mi je da se Bjelica razigrao skroz.
A inace ovi sutevi Bogdanovica su cini mi se bili da oseti kos zarad sledece utakmice sa Spanijom, valjda ce da ga oseti tokom same utakmice :)

Bio je jedan intervju sa Bjelicom gde se moglo uzmedju redova procitati a i videti mu u ocima poslecice Tom Thibodeaua gde je pricao kako bi voleo da ostane u Minesoti ali je bilo jasno da je zazalio sto je uopste dolazio. I ja sam njega video kao naseg novog Bodirogu ali nazalost 3 propustene sezone u prajmu karijere su vidljeve u njegovoj igri, sto kazes "traume". Pocetak sezone u Kingsima je bio kao iz snova, onda osveta Minesoti jos bolja ali u drugoj polovini kao da je izgubio dah i pao je mnogo u igri, nadam se da ce ga ovo zlato na svetskom prvenstvu vratiti na stazu stare slave.

Izgubio je minutazu jer se vratio Bagley.

Cekajte, Gudura pogodio trojku???

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

A koja je poenta tvojih postova gde pises ovde trenutni/konacni rezultat ?
Pa koga zanima kosarka, docice u ovu temu, ali je jasno da ce pre svega gledati samu utakmicu.

Bogdanovic trojke 0/5 uaaa :D
Drago mi je da se Bjelica razigrao skroz.
A inace ovi sutevi Bogdanovica su cini mi se bili da oseti kos zarad sledece utakmice sa Spanijom, valjda ce da ga oseti tokom same utakmice :)

Bogdanovic nije ni morao da igra ovu utakmicu, kao ni Jokic. Bogi nam treba odmoran za bitnije utakmice koje predstoje, verovatno ce blizu max minuta dobiti svaku sledecu. Sasvim solidna (poslednja) prilika za razigravanje "igraca od zadatka"...
A sto se Bogija tice nece imati mesta za izgovor, ako je taj kalibar "isporucice" performans ovo i nadam se sledeca 2 takmicenja.

Dobro je da i sa trecim timom deremo, iako smo dali samo "90".

Birca 14 poena..[emoji3]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Izgubio je minutazu jer se vratio Bagley.

To nije opravdanje za njegovu slabu igru u odbrani, od jednog od boljih odbrambenih igraca sa pocetka sezone je doso do toga da preplice noge i da ga igrac pretrcava 5 puta zaredom. Vidi se to i sada u reprezentaciji.

Nasim igracima je trenutno najveci problem intervjui nakon meca...sta reci a da zvucis ozbiljno...

Samo jedna napomena, mi nismo jos zvanicno prosli dalje u cetvrtfinale :)

Ako Italija pobedi Spaniju, onda mi mozemo da izgubimo do neke razlike, jer bi se u slucaju naseg poraza napravio krug od tri reprezentacije.
Recimo Italija pobedi 15 razlike Spaniju (gledam uktamicu, moze da se desi), onda mi ako izgubimo 16 razlike ispadamo.
To realno veoma tesko moze da se desi, da nas Spanci razbiju, al nikad se ne zna.

Zato, za svaki slucaj, ja navijam za Spaniju (ionako se sa njima ili Italijanima mozemo tek u finalu da se susretnemo) ili za tesnu pobedu Italije, jer nema ni teoretske sanse da nas Spanija dobije vise od 25 razlike.

To nije opravdanje za njegovu slabu igru u odbrani, od jednog od boljih odbrambenih igraca sa pocetka sezone je doso do toga da preplice noge i da ga igrac pretrcava 5 puta zaredom. Vidi se to i sada u reprezentaciji.

Nisam ga pratio u Kingsima, al se ovde na SP i nastupima u repki ovih par utakmica vidi da je užasno trom i usporio.

Sta nam je Portoriko toliko zgresio? :d
Hoce li poceti prvenstvo za nase ili i dalje igramo ove trening utakmice?

Tapatalk from Poco loco

bolje bi bilo da nastavimo sa pripremnim.

Kako loša košarka, španija - italija

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Pa jel su to ti "strasni" spanci,pa jedva su izasli na kraj sa italijanima!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno